Ρουμανία – Μοναστήρια Μολδαβίας 5 ημέρες Καλοκαίρι

Ρουμανία – Μοναστήρια Μολδαβίας 5 ημέρες Καλοκαίρι
Αν και μπήκε σχετικά πρόσφατα στον mainstream ταξιδιωτικό χάρτη, δέχεται ένα αυξανόμενο κύμα τουρισμού μαζί με γενναίες επενδύσεις, οπότε θα πρέπει να βιαστείτε αν θέλετε να δείτε την αυθεντική πλευρά της. Η πρωτεύουσα Βουκουρέστι βρίσκεται στα νότια και προσπαθεί να συνδυάσει το χαρακτηρισμό «Παρίσι της Ανατολής» με τα απομεινάρια της μεγαλομανίας του Τσαουσέσκου και τα πρώτα της –πολλά– malls.

ΒΟΥΚΟΥΡΈΣΤΙ

Ρουμανία – Τρανσυλβανία. Ανεβείτε το λόφο που σας οδηγεί στο διάσημο νεο-αναγεννησιακό κάστρο Castelul Peles, κοντά στη μαγευτική πόλη Sinaia, τα γειτονικά βουνά Bucegi έχουν καλό χιονοδρομικό κέντρο, αλλά το πιο ιδιαίτερο κομμάτι βρίσκεται στην καρδιά της χώρας και τη σχεδόν περικυκλωμένη από τα Καρπάθια Όρη Τρανσιλβανία. Η γερμανική φυλή των Σαξόνων που κλήθηκε εδώ από τους Αψβούργους για να εμποδίσει την επέλαση των Οθωμανών έχει αφήσει πίσω της πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις, όπως η Sibiu και το Brasov αλλά και κάστρα.όπως το Rasnov και το Bran, που με το μυστηριακό τους χαρακτήρα συντηρούν περίφημα το μύθο του κόμη Δράκουλα.

Παραπάνω Λεπτομέρειες

Για την ιστορία. πάντως, η γενέτειρα του αυστηρού πρίγκιπα Βλαντ, ο οποίος ενέπνευσε τον συγγραφέα του Μπραμ Στόκερ για να γράψει το βιβλίο, είναι η επίσης τρανσιλβανική Sighisiora και είναι κρίμα να μην περπατήσετε στα κατηφορικά της δρομάκια με Ιστορία εκατοντάδων χρόνων, λίγο προτού ένα εντυπωσιακό σλάλομ στο χιονοδρομικό κέντρο Poiana Brasov σας επαναφέρει στο σήμερα.

Ρουμανία

Το πιο ευρωπαϊκό κομμάτι της χώρας βρίσκεται στις δυτικές επαρχίες Crisana και Banat. Πόλεις όπως η Timisoara με τα όμορφα πάρκα και η μπαρόκ Oradea αποπνέουν ακόμη τον αψβουργικό αέρα που είχαν προτού ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τις φέρει στην πλευρά της Ρουμανίας.ενώ τα τεράστια τσιμεντένια ξενοδοχεία στην Baile Herculane, την πιο γνωστή από τις λουτροπόλεις της περιοχής, έχουν κάτι από τη στιβαρότητα του Ηρακλή, καθώς αυτός είναι σύμφωνα με τη μυθολογία  ο πρώτος που απόλαυσε τα θερμά νερά της.