210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Αφήστε μας να φροντίσουμε για σας...

Αποσκευές

Η χειραποσκευή, γενικά,  (εφόσον ο ναύλος σας το επιτρέπει) έχει άθροισμα 3ων διαστάσεων (ύψος + πλάτος + ύψος) έως 114 εκ. και η μεγαλύτερη του διάσταση να μην είναι μεγαλύτερη των 55εκ. Αυτή η τροχήλατη βαλιτσούλα χωρά 8κ έως 10κ ρούχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν δικά τους όρια, π.χ. η SKY EXPRESS επιτρέπει χειραποσκευή βάρους μόνον 6κ. Αλλες αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν την χειραποσκευή. Γι αυτό, καλύτερα συμβουλευτήτε μας πριν το ταξίδι σας.

Η βαλίτσα συνήθως είναι 20κ, άλλωτε έως 23κ όπως στην Aegean και άλλωτε, συν’ηθως σε διηπειρωτικά ταξίδια, κάποιες αεροπορικές εταιρίες δίνουν δώρο +10κ σε ορισμένους ναύλους. Ρωτήστε μας.

Μπορώ να κρατώ υγρά μαζί μου;

Μπορείτε να κρατάτε έως 1λίτρο υγρά, σε μπουκαλάκια των 100ml το κάθε ένα. Στα φαρμακεία θα βρείτε τέτοια μπουκαλάκια, ή οδοντόπαστες κ.ά. προσωπικά αντικείμενα υγιεινής σε μικρές συσκευασίες. Απαγορεύονται τα σπρέι.

Τιμές συναλλάγματος

https://www.xe.com/

Πόση ώρα πριν την αναχώρηση πρέπει να βρίσκομαι στο αεροδρόμιο;

Για πτήσεις εσωτερικού  τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση.

Για πτήσεις εξωτερικού  τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση.

Τι είδους ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται για να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Για ταξίδι σε χώρες εντός Ε.Ε., Ελβετία και Τουρκία: απαιτείται ταυτότητα που να έχει εκδοθεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Για ταξίδι σε χώρες εκτός Ε.Ε: απαιτείται διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής σας.

Για ταξίδι σε χώρες εκτός Ε.Ε που απαιτείται βίζα: απαιτείται διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 3 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής σας. Άλλοι προορισμοί απαιτούν προέγγριση βίζας, άλλοι έκδοση βίζας από την χώρα εκκίνησης και σε άλλους η βίζα εκδίδεται κατά την άφιξη. Ρωτήστε μας τι απαιτεί ο δικός σας προορισμός.

Λόγω covid-19 απαιτείται να σταλεί ενημερωτικό mail στην χώρα υποδοχής σας για να πάρετε κωδικό έγκρισης τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Πολλές χώρες απαιτούν επί πλέον μοριακό τεστ που θα πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Ζητήστε τη βοήθεια μας και λεπτομέρειες για τον προορισμό σας.

Ο κάθε επιβάτης και μόνο ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Παρακαλώ να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις κανονισμών και πρωτοκόλλων.

Τι ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται τα παιδιά;

Παιδιά από 0 έως 12 ετών:

α. Αν ταξιδεύουν εντός Ελλάδος απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία (φωτογραφία του παιδιού).

β. Αν ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος απαιτείται διαβατήριο με ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής σας, σε όποια χώρα και αν ταξιδέψουν (εντός ή εκτός Ε.Ε.).

Για 12 έως 18 ετών: ισχύει ότι και για τους ενήλικες. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς συνοδεία ενήλικα στο εξωτερικό, εκτός αν έχετε ειδική έγκριση για ασυνόδευτο παιδί, σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία. Ζητήστε την βοήθεια μας.

Τι καιρό κάνει στον προορισμό μου;

https://weather.com/el-GR/weather/today/l/GRXX0004:1:GR?Goto=Redirected

Για την Υγεία σας:

Πληροφορίες για τον covid-19: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Ποιους επιβάτες δέχεται κάθε χώρα του κόσμου; https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Συνοπτικός οδηγός Υγείας για ταξιδιώτες στο εξωτερικό:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2018/12/sinoptikos_odigos_ygeias_taxidiwtes_exwteriko.pdf

Για την ασφάλεια σας:

Τι καλύπτει η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης:

Καλύπτει τυχόν αξιώσεις ταξιδιωτών, οι οποίες προέρχονται από τη μη εκτέλεση ή την πλημμελή εκτέλεση οργανωμένου ταξιδιού. Επίσης, καλύπτει σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης και την υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων, καθώς και τον επαναπατρισμό των εκδρομέων.

Μπορώ να έχω επί πλέον ιδιωτική ασφάλιση; 

Εμείς στο Round Travel σας προσφέρουμε Δωρεάν ιδιωτική ασφάλιση INTERAMERICAN με επί πλέον προνόμια σε κάθε μας ταξίδι. Ζητήστε μας λεπτομέρειες.

Επί πλέον, για ταξίδια εντός Ε.Ε.,  σας συνιστούμε να έρθετε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας φορέα για την έκδοση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας».

Ποια είναι τα δικαιώματα μου σαν επιβάτης αεροπλάνου;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_el.htm

Τι πρέπει να κάνω αν δεν είμαι κάτοχος Ελληνικής υπηκοότητας;

Οφείλετε να ενημερωθείτε από την πρεσβεία της χώρας σας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα χρειαστείτε για τον προορισμό σας.