210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Μουσείο ζωγραφιστών αυγών στη Ρουμανία

Μουσείο ζωγραφιστών αυγών στη Ρουμανία

Το ξέρατε ότι υπάρχει Μουσείο ζωγραφιστών αυγών στη Ρουμανία; 11.000 αυγά από πουλιά και όχι μόνο κατοικίδια, αλλά και από στρουθοκάμηλους πέρδικες, σπουργίτια, περιστέρια , χελώνες, κροκοδείλους, φλαμίνγκο, αυγά πορσελάνης. Από 79 χώρες του κόσμου, σε μια έκταση 800τ.μ. εκτίθενται αυγά σε σχέδια μοναδικά, μοτίβα παλιά, όσο η ιστορία της χώρας τους. 

Σε ποια χώρα, συμβαίνουν όλα αυτά; Όχι πολύ μακριά μας, στην ορθόδοξη Ρουμανία, βαθιά, στις βόρειες πλαγιές των Ανατολικών Καρπαθίων. (Όχι, δεν είναι πολύ κοντά στο κάστρο του κόμη Δράκουλα, μην ανησυχείτε). Εκεί, στο Μουσείο των ζωγραφιστών αυγών της Oului της Μπουκοβίνα, βρίσκεται η πιο απίθανη συλλογή βαμμένων και περίτεχνα διακοσμημένων αυγών στον κόσμο! 

Σύμφωνα με μια παλιά Ρουμανική παράδοση, η τέχνη της διακόσμησης των Πασχαλινών αυγών διαδόθηκε από γενιά σε γενιά, ώσπου εξελίχθηκε σε τέτοιο σημείο, που να μιλάμε πλέον για έργα τέχνης, όχι για απλά παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Μέσα στο εργαστήριο του Μουσείου, η δασκάλα Letitia Orsivschi, θα σας βοηθήσει να ζωγραφίσετε τα δικά σας αυγά, διδάσκοντας σας την τέχνη και τα κρυμμένα σύμβολα της Μπουκοβίνα. 

Το Βουκουρέστι, χτισμένο επάνω σε 7 λόφους, όπως η Ρώμη, γνωστό και σαν «Παρίσι της Ανατολής», θα σας εντυπωσιάσει με τα ιστορικά μαγαζάκια του, πιστά αντίγραφα του Παρισιού, την κομψή αρχιτεκτονική των ιστορικών κτηρίων του, τις μεγάλες πλατείες, αλλά και τα όμορφα μποέμικα μπαράκια στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς Μεσαιωνικής συνοικίας, που θυμίζουν παραμύθι. 

Η ζωγραφική είναι παράδοση και στα Μοναστήρια της περιοχής, με τις περίφημες εξωτερικές νωπογραφίες τους, και εξωτερικά στους τοίχους, να αποτελούν ίσως τον σπουδαιότερο πολιτιστικό θησαυρό της Ρουμανίας και έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.

Η πείρα και γνώσεις μας θα σας δώσουν πληροφορίες για να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας. Σας δείχνουμε πως να κινηθείτε στην πόλη και σας προτείνουμε ξεναγήσεις και θεάματα ώστε να μην χάσετε ούτε λεπτό. Για σας, αφήνουμε μόνο την απόλαυση.