210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Nότιος Ιταλία – Σικελία – Απουλία οδικώς

Nότιος Ιταλία – Σικελία – Απουλία οδικώς
680€ κατ'άτομο

Nότιος Ιταλία – Σικελία – Απουλία οδικώς

Nότιος Ιταλία – Σικελία – Απουλία οδικώς.
Η Νότια Ιταλία, μας καλεί δυνατά, εκκωφαντικά με όλες τις δυνάμεις της, είναι τόσο δίπλα πουακούς τα καλέσματά της, θες δε θες!
Είναι ένα ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν, τόσο γνώριμο, μεσογειακό και φασαριόζικο που δε χρειάζεται περίοδο προσαρμογής.
Οι πόλεις και τα χωριά που θα συναντήσουμε μοιάζουν καρτ ποσταλικά με ομορφιές και εικόνες που αξίζει να δει κανείς και φυσικά οι άνθρωποι είναι τόσο φιλόξενοι, καλόκαρδοι και δοτικοί που θα νιώσουμε σαν το σπίτι-πατρίδα μας!.
Από τη Νάπολη, τη ζωηρή πατρίδα της πίτσας και την ειδυλλιακή ακτογραμμή της Αμάλφι, μέχρι το ονειρεμένο παραθαλάσσιο Σορέντο.
Kαι από εκεί απέναντι στο νησί της dolce vita, Κάπρι, ένα road trip στην νότια Ιταλία είναι αυτό που θέλεις να σου συμβεί.
Αυθεντικές ιταλικές πόλεις και τοπία που θα μας μαγέψουν και θα ικανοποιήσουν τη δίψα μας για ταξίδια και νέες εικόνες.

Το τέλειο Λιμοντσέλο

Σορέντο, Κάπρι Αμάλφι! Ονειρεμένες περιοχές στον Κόλπο της Νάπολης, στην Ιταλία.
Εκτός από τη φυσική τους ομορφιά, φημίζονται και για τα λεμόνια τους.
Τα λεμόνια του Σορέντο είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και με αυτά οι Ιταλοί παρασκευάζουν το λιμοντσέλο.
Μαγικό λικέρ με τέσσερα μόνο υλικά: φλούδες λεμονιών, νερό, ζάχαρη και αλκοόλ.
Στην Ιταλία λιμοντσέλο φτιάχνουν μετά το Γενάρη, όταν ξεκινά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η συγκομιδή των λεμονιών.
Παρόλο που το έφτιαχναν στην περιοχή της Καμπανίας πριν από 100 χρόνια περίπου, το εμπορικό του όνομα κατοχυρώθηκε το 1988 και πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με την αναφορά στο Αμάλφι και στο Σορέντο.
Η πρώτη αναφορά στο λιμοντσέλο έγινε το 1900 στο Κάπρι, όπου όλοι είχαν γοητευτεί από το χωνευτικό ποτό της Maria Antonia Farace, που το έφτιαχνε με την ιδιαίτερη τοπική ποικιλία λεμονιών Sfusato.
Αυτά τα λεμόνια τα έφεραν ναυτικοί από τη Μέση Ανατολή και το χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν δυνατό άρωμα και χαμηλή οξύτητα, γι’ αυτό οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν στις σαλάτες ή τα σερβίρουν σαν πρωινό φρούτο.
Το λιμοντσέλο είναι το λικέρ της Ιταλίδας γιαγιάς, το δυναμωτικό πρωινό ποτό των ναυτικών, το τρατάρισμα των καλόγερων στα μοναστήρια.
Με το λαμπερό του χρώμα και την εθιστική γεύση του, έγινε το αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο!

Δείτε το πρόγραμμα εδώ!

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Nότιος Ιταλία - Σικελία – Απουλία οδικώς
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    21/6/24 & 2/7/24

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξεν/χεία ( 5 πρωινά και 5 δείπνα).
Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό - συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ -ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ
Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για ΡΕΤΖΙΟ, με μια όμως πολύ ενδιαφέρουσα παράκαμψη, για επίσκεψη στην πόλη των ΤΡΟΥΛΛΩΝ το ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ, το μοναδικής ομορφιάς χωριό, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους. Το βράδυ φθάνουμε στο ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΓΙΟ, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ -ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινή αναχώρηση για τη VILLA S. GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σαν στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το Ελληνορωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας. Επόμενος σταθμός η πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξεν/χείο μας στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ για δείπνο και διαν/ση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ : ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Περιήγηση – ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της << ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ >>, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, τον βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντηκότερο μετά της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο << ΜΑΣΣΙΜΟ >>, το << ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ >> , το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμου στην πλατεία Olivella. περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή και τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15χλμ) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από τον 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΚΟΣΕΝΤΖΑ
Η περιήγηση μας στη Σικελία ολοκληρώνεται, με επίσκεψη στη γραφική ΚΕΦΑΛΟΥ και την πόλη της ΜΕΣΣΙΝΑΣ, απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI και να συνεχίσουμε για την περιοχή της ΚΟΣΕΝΤΖΑ, για δείπνο και διαν/ση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ - ΜΠΑΡΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΑΠΟΥΛΙΑ και την περιοχή των Ελληνόφωνων χωριών. Επίσκεψη στο πιο χαρακτηριστικό την ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το ΜΠΑΡΙ, όπου το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, διαν/ση εν πλώ.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στην Πάτρα και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεση στάση.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξεν/χεία ( 5 πρωινά και 5 δείπνα).
Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό - συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι ξενοδοχείων και Check point 65 € ανά άτομο. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Είσοδοι σε Μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του η αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό.

Σημειώσεις

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ:
ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
ΑΒ2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 65 € // Α2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 85 €
ΑΒ3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 45 € // Α3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 65 €
Α4 / 4ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 35 €
=====================================================================

Τι αξίζει να δείτε στην Ιταλία: και Συγκρεκριμένα στην:

Τοσκάνη

Η Τοσκάνη προσφέρει κλασικά τοπία της Ιταλίας, βγαλμένα από τους Αναγεννησιακούς πίνακες: μαγευτικά μεσαιωνικά χωριουδάκια, σειρές από κυπαρίσσια, αμπελώνες και ελαιόδεντρα,υπέροχα αγροτόσπιτα και βίλες. Ένα τουριστικό στερεότυπο που τραβάει την προσοχή του υποψήφιου επισκέπτη… Σήμερα η Τοσκάνη είναι μία από τις πλέον πλούσιες περιοχές της Ιταλίας, αν και συνεχίζει να παραμένει κυρίως αγροτική, με την ίδια απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που διέθετε και μισή χιλιετία πίσω.

Δεν είναι δυνατόν να δείτε τα πάντα που έχει να σας δώσει η Τοσκάνη σε ένα ταξίδι, αλλά τα 15 κύρια σημεία ίσως να σας βοηθήσουν να πάρετε μια γεύση:

 «Χαθείτε» μέσα στο Ουφίτσι

Η καλύτερη ίσως συλλογή Ιταλικής τέχνης και σίγουρα η καλύτερη συλλογή Ιταλικής Αναγέννησης του κόσμου. Εδώ θα βρείτε τόσα πολυάριθμα αριστουργήματα, που θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο και διάθεση για να δείτε μόνο μερικά απ’ αυτά σε μία επίσκεψη.

 Περπατήστε στα στενά δρομάκια του Σαν Τζιμινιάνο

Το Σαν Τζιμινιάνο είναι πασίγνωστο για την εντυπωσιακή του θέα με τους δεκαπέντε μεσαιωνικούς πύργους του. Οι όμορφα διατηρημένοι δρόμοι αποτελούν πραγματική μεσαιωνική τελειότητα.

ΟΥΜΠΡΙΑ:

Η περιοχή της Ούμπρια, στο κέντρο της Ιταλίας, έχει πολλές ετρουσκικές τοποθεσίες και μεσαιωνικές πόλεις λόφων. Η Ούμπρια ονομάζεται συχνά πράσινη καρδιά της Ιταλίας για τα φυσικά πάρκα της και έχει επίσης μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ιταλίας. Εδώ είναι μερικά απο τα κορυφαία μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στις διακοπές σας στην Ούμπρια.

Η Παπική Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Peter Zelei Εικόνες / Getty Images

Η Ασίζη είναι γνωστή ως η πατρίδα του Αγίου Φραγκίσκου, ή ο San Francesco, πολιούχος της Ιταλίας. Η Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη κατέχει τον τάφο του Αγίου Φραγκίσκου και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός και προσκυνηματικός προορισμός. Η Ασίζη διαθέτει επίσης αρκετές άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια, μεσαιωνικά αξιοθέατα, μουσεία και καταστήματα στο περιφραγμένο μεσαιωνικό κέντρο της. Υπάρχουν καλές βόλτες από την πόλη στην κοντινή εξοχή.

Καθισμένος στην κορυφή τεράστιων γκρεμών tufa, η ορεινή πόλη Orvieto κάνει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Κατοικημένη από τους Ετρουσκικούς χρόνους, τα μνημεία και τα μουσεία του Ορβιέτο καλύπτουν χιλιετίες ιστορίας. Ο εκπληκτικός του καθεδρικός ναός με την πρόσοψη του μωσαϊκού είναι ένα από τα καλύτερα μεσαιωνικά μνημεία της Ιταλίας. Το Orvieto είναι εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο ή το τρένο και κάνει ένα καλό ταξίδι ημέρας της Ρώμης ή μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τη Νότια Ούμπρια και την Τοσκάνη. Η περιοχή γύρω από το Orvieto είναι διάσπαρτη με τους ετρουσκικούς τάφους και τους αμπελώνες.

CINQUE TERRE

Τι θα συναντήσω στο Cinque Terre;
Μην περιμένετε ανέσεις και πολυτέλειες στην άκρη του ιταλικού πουθενά. Εδώ δεν θα συναντήσετε γνωστές αλυσίδες εστιατορίων ή εμπορικά καταστήματα. Δεν θα συναντήσετε καν αυτοκίνητα – τα οχήματα παραμένουν εξορισμένα από τα χωριά, καθώς η κυκλοφορία τους απαγορεύεται στα ανηφορικά δρομάκια. Η μετακίνηση εδώ γίνεται κυρίως με το τοπικό τρένο, που συνδέει τα πέντε χωριά ανά τακτά χρονικά διαστήματα – το καθένα απέχει από το επόμενο περί τα πέντε λεπτά. Υπάρχει και η πιο καλοκαιρινή εναλλακτική του καϊκιού, αλλά ο καιρός δεν επιτρέπει πάντα τις βαρκάδες.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένετε, ωστόσο, είναι πολύ χρώμα. Πυργόσπιτα σχεδόν εγκαταλελειμμένα αλλά με γοητευτικές και εντυπωσιακά βαμμένες προσόψεις σχηματίζουν «φωλιές» σε γήινα χρώματα στις άκρες των βράχων, τις οποίες μπορείτε να ατενίσετε από την μαρίνα κάθε χωριού.

Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας είναι το καλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο στην Ιταλία και είναι η έλξη πολλών εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Βρίσκεται πίσω από το ναό και αποτελεί την τρίτη παλαιότερη κατασκευή στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας, μετά τον καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το 1350 και  εμπνευστής του ήταν ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας