210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Δαλματικές Ακτές από Βενετια οδικώς 8 ημέρες

Δαλματικές Ακτές από Βενετια οδικώς 8 ημέρες
525€ κατ'άτομο

Δαλματικές Ακτές από Βενετια οδικώς 8 ημέρες

Δαλματικές Ακτές από Βενετια οδικώς 8 ημέρες.
Ο Μεσογειακός ήλιος.τα δαντελωτά ακρογιάλια με τα πανέμορφα νησάκια.τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα και η γειτνίαση με πολλές χώρες της Ευρώπης.έχουν μετατρέψει τα κράτη των Δαλματικών Ακτών και κυρίως την Κροατία στην οποία ανήκουν σε έναν από τους ποιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Δαλματικές Ακτές.Η σημερινή Κροατία.διεκδικώντας τον τίτλο μιας Βαλκάνιας Αρχόντισσας.ανοίγει τις πύλες της και μας προσκαλεί φιλόξενα να μοιραστούμε μαζί της.τον πολιτισμικό πλούτο και την ομορφιά της φύσης της. Η Σλοβενία.ήταν η πρώτη χώρα της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας. που έκοψε δεσμούς και επέστρεψε γρήγορα εκεί που ανήκε, στην κεντρική Ευρώπη. Οι Σλοβένοι, ούτως ή άλλως.αποτελούν ένα σλαβικό λαό που βρίσκεται πιο κοντά στους Τσέχους και στους Σλοβάκους παρά στους Σέρβους. ολες οι πόλεις των Δαλματικών ακτών, αποτελούν ένα ιδιαίτερο πολύχρωμο και πολύπαθο πολιτισμό.που τα τελευταία χρόνια ανθεί στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού.όπως άλλωστε κάθε πολιτισμός σε περίοδο ειρήνης.

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΒΕΝΕΤΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ

Η Βενετία (ιταλικά: Venezia‎, βενετσιανικά: Venesia ή Venexia) είναι πόλη της Ιταλίας χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Βένετο και βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου (Πο) και Πιάβε. Η Βενετία είναι φημισμένη για την ομορφιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της.

Δαλματικές Ακτές από Βελιγράδι οδικώς
Δαλματικές Ακτές-Βενετία
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    3/6/24, 17/6/24, 28/6/24,

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά, 5 δείπνα ).
Ένα δωρεάν δείπνο στο πλοίο.
Εισιτήρια πλοίου σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Αρχηγός - συνοδός. Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση το απόγευμα για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΒΕΝΕΤΙΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΕΝ ΠΛΩ.
Ταξίδι στο ΙΟΝΙΟ και την ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ( Δείπνο στο πλοίο)
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Άφιξη στο λιμάνι της ΒΕΝΕΤΙΑΣ νωρίς το πρωί και αναχώρηση για ΜΕΣΤΡΕ όπου με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) για σύντομη επίσκεψη στην πόλη των ΔΟΓΗΔΩΝ, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ, τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ. Άφιξη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και την πλατεία Πρέσερν. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΖΑΝΤΑΡ
Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ, για να δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Λίγο αργότερα αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΒΙΤΣΕ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα << πάρουμε μαζί μας >> στο δρόμο προς την πόλη του ΖΑΝΤΑΡ, όπου θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του ΣΙΜΠΕΝΙΚ η του ΣΠΛΙΤ, όπου θα έχουμε δείπνο και διαν/ση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΝΕΟΥΜ Η ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή ΝΕΟΥΜ η του ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ της ΒΟΣΝΙΑΣ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση για Κροατία, για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, γύρω από το πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ
Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, τον γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της ΜΠΟΥΤΒΑ, την αρχαία ΒΟΥΘΟΗ, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, με την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλαιά Όπερα, το κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά, 5 δείπνα ).
Ένα δωρεάν δείπνο στο πλοίο.
Εισιτήρια πλοίου σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Αρχηγός - συνοδός. Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Check point και φόροι ξενοδοχείων ( 65 € ανά άτομο). Είσοδοι σε Μουσεία, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Τα εισιτήρια του Βαπορέτου ( 20 € ανά άτομο) για την επίσκεψη στη Βενετία. Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Σημειώσεις

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ // ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ :

ΑΒ2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 35 € // Α2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 55 €
ΑΒ3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 25 € // Α3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 35 €
Α4 / 4ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 20 €

Τιμές ανα άτομο περιοδος
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 525 €
ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ 475€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 215 €

Εγγραφείτε στο Newsletter μας