210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Νότια Ιταλία – Απουλία Πάσχα

ΑΠΟΥΛΙΑ-ΚΟΣΤΙΕΡΑ-ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ-ΝΑΠΟΛΗ-ΚΑΠΡΙ
Νότια Ιταλία – Απουλία Πάσχα
1365€ κατ'άτομο
ΑΠΟΥΛΙΑ ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ ΝΑΠΟΛΗ & ΚΑΠΡΙ 8 ημ.

Νότια Ιταλία – Απουλία Πάσχα

Νότια Ιταλία – Απουλία Πάσχα
Η Νότια Ιταλία, μας καλεί δυνατά, εκκωφαντικά με όλες τις δυνάμεις της, είναι τόσο δίπλα πουακούς τα καλέσματά της, θες δε θες!
Είναι ένα ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν, τόσο γνώριμο, μεσογειακό και φασαριόζικο που δε χρειάζεται περίοδο προσαρμογής.
Οι πόλεις και τα χωριά που θα συναντήσουμε μοιάζουν καρτ ποσταλικά με ομορφιές και εικόνες που αξίζει να δει κανείς και φυσικά οι άνθρωποι είναι τόσο φιλόξενοι, καλόκαρδοι και δοτικοί που θα νιώσουμε σαν το σπίτι-πατρίδα μας!.
Από τη Νάπολη, τη ζωηρή πατρίδα της πίτσας και την ειδυλλιακή ακτογραμμή της Αμάλφι, μέχρι το ονειρεμένο παραθαλάσσιο Σορέντο.
Kαι από εκεί απέναντι στο νησί της dolce vita, Κάπρι, ένα road trip στην νότια Ιταλία είναι αυτό που θέλεις να σου συμβεί.
Αυθεντικές ιταλικές πόλεις και τοπία που θα μας μαγέψουν και θα ικανοποιήσουν τη δίψα μας για ταξίδια και νέες εικόνες.

Το τέλειο Λιμοντσέλο

Σορέντο, Κάπρι Αμάλφι! Ονειρεμένες περιοχές στον Κόλπο της Νάπολης, στην Ιταλία.
Εκτός από τη φυσική τους ομορφιά, φημίζονται και για τα λεμόνια τους.
Τα λεμόνια του Σορέντο είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και με αυτά οι Ιταλοί παρασκευάζουν το λιμοντσέλο.
Μαγικό λικέρ με τέσσερα μόνο υλικά: φλούδες λεμονιών, νερό, ζάχαρη και αλκοόλ.
Στην Ιταλία λιμοντσέλο φτιάχνουν μετά το Γενάρη, όταν ξεκινά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η συγκομιδή των λεμονιών.
Παρόλο που το έφτιαχναν στην περιοχή της Καμπανίας πριν από 100 χρόνια περίπου, το εμπορικό του όνομα κατοχυρώθηκε το 1988 και πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με την αναφορά στο Αμάλφι και στο Σορέντο.
Η πρώτη αναφορά στο λιμοντσέλο έγινε το 1900 στο Κάπρι, όπου όλοι είχαν γοητευτεί από το χωνευτικό ποτό της Maria Antonia Farace, που το έφτιαχνε με την ιδιαίτερη τοπική ποικιλία λεμονιών Sfusato.
Αυτά τα λεμόνια τα έφεραν ναυτικοί από τη Μέση Ανατολή και το χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν δυνατό άρωμα και χαμηλή οξύτητα, γι’ αυτό οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν στις σαλάτες ή τα σερβίρουν σαν πρωινό φρούτο.
Το λιμοντσέλο είναι το λικέρ της Ιταλίδας γιαγιάς, το δυναμωτικό πρωινό ποτό των ναυτικών, το τρατάρισμα των καλόγερων στα μοναστήρια.
Με το λαμπερό του χρώμα και την εθιστική γεύση του, έγινε το αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο!

ΙΤΑΛΙΑ – Νότια ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑ ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΠΡΙ 8Μ – ΠΑΣΧΑ 2024

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Τα ΤΟP του Ταξιδιού:

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN                          Αθήνα Νάπολη Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία  σε Νάπολη,  Λέτσε,  Σορέντο ή ευρύτερη περιοχή
 •  Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Επίσκεψη στο γραφικό Αλμπερομπέλο, τη πρωτεύουσα των τρούλων
 • Εκδρομή στα υπέροχα χωριά της Γκρετσία Σαλεντίνα
 • Επίσκεψη στο λιμάνι του Τάραντα και την εκπληκτική Ματέρα
 • Εκδρομή στη Κοστιέρα Αμαλφιτάνα/ Ποζιτάνο – Αμάλφι – Σαλέρνο
 • Κρουαζιέρα στο πανέμορφο Κάπρι
 • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας
 • Ξενάγηση στη Νάπολη & επίσκεψη στο Αρχαιολογικό της μουσείο
 • Προπληρωμένοι φόροι ξενοδοχείων πόλεων για να αποφεύγεται η επιτόπια ταλαιπωρία
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια
Νότια Ιταλία - Απουλία Πάσχα
Νάπολη - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα Αγίου Πνεύματος
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Νάπολη 08.05 08.50
 • Ώρα επιστροφής
  Νάπολη – Αθήνα 09.40 12.20
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  3/5

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Aegean Airlines
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά

(2 νύχτες Λέτσε, 2 νύχτες Νάπολη, 3 νύχτες Σορέντο ή ευρύτερη περιοχή)

Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία
Εισιτήρια πλοίου μετ’ επιστροφής για το Κάπρι
Εισιτήρια πλοίου Αμάλφι Ποζιτάνο
Κόστος εισόδων πόλεων check Point
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/ Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για covid19
1
Ημέρα 1η : Αθήνα/Θεσσαλονίκη - (Αλμπερομπέλο) Λέτσε
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη θρυλική Νάπολη, πρωτεύουσα του διοικητικού διαμερίσματος της Καμπανίας. Αμέσως μετά την άφιξή μας αναχωρούμε για το γραφικό Αλμπερομπέλο. Ένα παραμυθένιο σκηνικό που το ερωτεύεσαι από τα πρώτα λεπτά, το όνομα του σημαίνει “όμορφο δέντρο” και είναι διεθνώς γνωστό ως η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων που κοσμούν τα περισσότερα κτίρια της πόλης. Η πόλη έχει περίπου 1.500 περίπου σπίτια με τους κωνικούς τρούλους που χρονολογούνται από το 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα επισκεφθούμε τους σιαμαίους Τρούλους και τον κυρίαρχο Τρούλο του 16ου αιώνα, που είναι ο μόνος με δύο ορόφους και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με την ιστορία και την εξέλιξη τόσο των Τρούλων όσο και του Aλμπερομπέλο. Αξίζει να περπατήσετε σε όλα τα γραφικά στενά, να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες αλλά και να καθίσετε για ένα καφεδάκι ή παραδοσιακό φαγητό στα τοπικά μαγαζιά. Τελικός μας προορισμός, το Λέτσε, η επονομαζόμενη Φλωρεντία του Νότου. Μπαρόκ πόλη με αξιοθαύμαστες πλατείες, εκκλησίες και παλάτια.
2
Ημέρα 2η : Λέτσε (Grecia Salentina)
Το Λέτσε εκτός το ότι είναι η πρωτεύουσα της Απουλίας είναι και το πιο κοσμοπολίτικο κομμάτι της περιοχής, ο τουρισμός εδώ “χτυπάει” κόκκινο και οι επιλογές για φαγητό, διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες είναι υπέρ αρκετές. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δούμε στην πρωινή μας ξενάγηση και τα οποία μπορείς με μια βόλτα να επισκεφθείς είναι η πλατεία του καθεδρικού ναού (Piazza del Duomo) με τα περίτεχνα κτήρια, η εκκλησία της Santa Chiara, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ, το κάστρο του Καρόλου του V που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και ήταν η βασιλική κατοικία και βρίσκεται δίπλα από την Όπερα. Ακόμη αξίζει να θαυμάσετε την Βασιλική της Santa Croce αλλά και να περπατήσετε στην κεντρικότερη οδό Via Vittorio Emanuele που εκεί βρίσκονται όλα τα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια στη χερσόνησο του Σαλέντο, την δεύτερη μεγάλη περιοχή που επιβίωσε η γκρεκάνικη γλώσσα, γνωστή ως Grecia Salentina. Στο νοτιότερο άκρο της Απουλίας, στη χερσόνησο του Σαλέντο, στο δρόμο που ενώνει το Λέτσε με το Oτράντο η ταμπέλα γράφει με μεγάλα γράμματα “Kalόs ίrtate”. Αν η Ιταλία μοιάζει με μπότα, τότε η Γκρετσία Σαλεντίνα βρίσκεται στο “τακούνι” της. Εδώ τα πάντα έχουν ελληνική όψη: το τοπίο, οι άνθρωποι, η γλώσσα. Λευκοί ασβεστωμένοι τοίχοι, σπίτια με αυλές, στενά δρομάκια και γκριζοπράσινες ελιές. Είναι γνωστά τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας (στη “μύτη” της μπότας) αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη της ελληνόφωνης ζώνης στην καρδιά του Σαλέντο. Τα χωριά της Γκρετσία Σαλεντίνα είναι σκορπισμένα σε μια εύφορη πεδιάδα γεμάτη αμπέλια, οπωροφόρα και φυτείες καπνού, μικρές βιομηχανίες επεξεργασίας ξύλου, κάρβουνου και οικοδομικών υλικών ενώ το καλό συγκοινωνιακό δίκτυο συνδέει τα ελληνόφωνα χωριά μεταξύ τους αλλά και με τις μεγαλύτερες πόλεις. Οι περίπου 42.000 κάτοικοί τους απολαμβάνουν ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης και ένα βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλό. Ονομάζονται Γκρίκο (Griko) και μιλούν μια ιδιόρρυθμη διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, που επέζησε για αιώνες μέσα από τα τοπωνύμια, τα τραγούδια, τις παραδόσεις και τα έθιμα των κατοίκων τους. Εννέα ελληνόφωνα χωριά αποτελούν την καρδιά της Γκρετσία Σαλεντίνα, με κατοίκους φιλόξενους, περήφανους, ευγενικούς και με έμφυτη καλλιτεχνία. Calimera η πνευματική πρωτεύουσα, Martignano, Sternatia, Zollino, Martano, Soleto, Castrignano dei Greci (το μικρό «Καστράκι των Ελλήνων), Corigliano d’Otranto & Melpignano. Αφού γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά από αυτά κατευθυνόμαστε στο στρατηγικό λιμάνι του Οτράντο, στο ομώνυμο θρυλικό θαλάσσιο πέρασμα που ενώνει το Ιόνιο Πέλαγος με την Αδριατική Θάλασσα. Αφού περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και στο επιβλητικό λιμάνι με τα εντυπωσιακά οχυρωματικά έργα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε τη γοητευτική αυτή πόλη. Επιστροφή στο Λέτσε αργά το απόγευμα.
3
Ημέρα 3η : Λέτσε (Τάραντα, Ματέρα) - Σορέντο
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα θα είναι η σημερινή, αφού στη διάρκειά της θα ανακαλύψουμε μερικά ξεχωριστά μέρη. Ξεκινάμε με περιήγηση στην ιστορική πόλη του Τάραντα με τους ευρύχωρους φοινικοσκεπείς δρόμους και τα αρχοντικά κτήρια. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ' αυτή. Ο Τάραντας ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Σπαρτιάτες, αποτελεί την μοναδική ελληνική αποικία στην Μεγάλη Ελλάδα που ιδρύθηκε από αυτούς. Σήμερα η κεντρική του λεωφόρος ονομάζεται Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Σε σύντομο χρόνο έγινε κορυφαίο εμπορικό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο με πλήθος από φιλοσόφους, στρατηγούς, συγγραφείς και αθλητές. Η πλούσια ιστορία του απεικονίζεται χαρακτηριστικά στον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης που θα μας συναρπάσει. Επόμενη στάση η Ματέρα, μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν. Βρίσκεται στην περιοχή Μπαλιζικάτα της Ιταλίας δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, με τον ποταμό Gravina να ρέει από κάτω. Η Ματέρα απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη "Σάσσι ντι Ματέρα" (σημαίνει "οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρας"). Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο. Πιθανολογείται πως ίσως εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία. Μάλιστα στη Ματέρα γυρίστηκε το 2004 η ταινία "Τα Πάθη του Χριστού" από τον Μελ Γκίμπσον. Άφιξη στο Σορέντο, όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε. Θα εντυπωσιαστούμε με τις αρχοντικές επαύλεις στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολίτικο λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε όσο και από τον Ίψεν. Διανυκτέρευση στο Σορέντο ή στην ευρύτερη περιοχή.
4
Ημέρα 4η : Σορέντο (Κοστιέρα Αμαλφιτάνα : Ποζιτάνο, Αμάλφι, Σαλέρνο)
Σε έκταση 50 χλμ. κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Σορέντο, η Costiera Amalfitana, όπως λέγεται στα ιταλικά, είναι μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Συγκλονιστικός είναι και ο σχεδόν αιωρούμενος δρόμος 163 με την εντυπωσιακή θέα που οδηγεί μέχρι εκεί και καλύπτει όλο το μήκος της ακτής. Από την δεκαετία του ’60 και μετά και παράλληλα με το κοντινό και δημοφιλές Κάπρι, η ακτή Αμάλφι εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας αλλά και αγαπημένο μέρος των Νότια ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑ ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ ΝΑΠΟΛΗ & ΚΑΠΡΙ 8 ημ. 6 απανταχού jet setters. Ευτυχώς, εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, η τουριστική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε με ήπιους ρυθμούς και ως εκ τούτου αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά την ηρεμία της φύσης και την ένταση της νυκτερινής ζωής. Θα συναντήσουμε ήσυχα ψαροχώρια δίπλα σε κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις και απόμερες ακρογιαλιές δίπλα σε πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες. Θα φωτογραφηθούμε με φόντο το γραφικό Ποζιτάνο που είναι η πιο ακριβή περιοχή, μια πόλη με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο. Το γλυκύτατο Αμάλφι που θα προσεγγίσουμε με πλοιάριο αποτελεί επίσης μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Σαλέρνο που είναι περισσότερο γνωστό για τη Μεσαιωνική Ιατρική Σχολή του, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου της Τυρρηνικής θάλασσας. Επιστροφή στο Σορέντο.
5
Ημέρα 5η : Σορέντο (Κρουαζιέρα στο Κάπρι)
Η σημερινή κρουαζιέρα στα ανοιχτά της χερσονήσου του Σορέντο θα μας φέρει στο μαγευτικό Κάπρι. Σύμφωνα με τον Έλληνα γεωγράφο Στράβωνα, το Κάπρι ήταν κάποτε τμήμα της ηπειρωτικής Ιταλίας. Η ετυμολογία του ονόματος Κάπρι είναι ασαφής. Μπορεί να ανάγεται στους αρχαίους Έλληνες, τους πρώτους αποίκους που αναφέρεται ότι κατοίκησαν το νησί και που η παρουσία πολλών αγριόχοιρων έγινε η αφορμή για την ονομασία του νησιού (όπου κάπρος σημαίνει αγριόχοιρος). Το β΄ μισό του 19ου αιώνα το Κάπρι έγινε δημοφιλές θέρετρο για Ευρωπαίους καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολλές διασημότητες. Το 1908 ο Βλαντιμίρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, γνωστός και ως Λένιν, φιλοξενήθηκε από τον Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πέσκοφ, γνωστό και ως Μαξίμ Γκόρκι, Ρώσο, Σοβιετικό, συγγραφέα, στο σπίτι του κοντά στους Κήπους του Αυγούστου. Ο δε Γάλλος τραγουδιστής Ερβέ Βιλάρ κυκλοφόρησε το 1965 το τραγούδι Capri c' est fini, που έγινε παγκόσμια επιτυχία και εκτίναξε στα ύψη την αναγνωρισιμότητα του νησιού. Χαρακτηριστικά σημεία που θα επισκεφθούμε είναι η Μαρίνα Πίκολα (μικρό λιμάνι), το Μπελβεντέρε Τραγκάρα (ένας ψηλός χώρος περιπάτου πλαισιωμένος από βίλες), οι ασβεστολιθικοί βράχοι, που λέγονται θαλάσσιες στήλες και προβάλλουν πάνω από τη θάλασσα (τα Φαραλιόνι), η πόλη του Ανακάπρι, η Γαλάζια Σπηλιά (Γκρότα Ατζούρα) και τα ερείπια των Αυτοκρατορικών Ρωμαϊκών επαύλεων. Τέλος θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να απολαύσουμε το μοναδικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του ομώνυμου οικισμού με τα πολυτελή καταστήματα, τα κομψά καφέ και τα αριστοκρατικά εστιατόρια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Σορέντο.
6
Ημέρα 6η : Σορέντο (Ερκολάνο, Πομπηία) – Νάπολη
Η σημερινή μας διαδρομή προς τη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη είναι αποκαλυπτική , αφού είναι διανθισμένη με την επίσκεψη σε δύο παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς χώρους, μοναδικούς στο είδος τους. Πρώτη μας στάση το Ερκολάνο. Λίγοι γνωρίζουν ότι το Herculaneum στα λατινικά ή Ηράκλειο στα ελληνικά, υπήρξε μια πολύ πιο πλούσια από την Πομπηία πόλη και που παρόλο που θάφτηκε και αυτή κάτω από τόνους υπέρθερμων πυροκλαστικών υλικών, εντούτοις η χρωματική ποικιλία των μαρμάρινων επενδύσεων των σπιτιών και οι ξύλινες οροφές κατάφεραν να διατηρηθούν σε εξαιρετική κατάσταση έως σήμερα. Εκτίθενται πλέον σε ένα πολύ καλά επιμελημένο χώρο και αποτελούν αδιάσειστους μάρτυρες της ευημερίας της ζωής της πόλης, που τόσο αναπάντεχα και βίαια διακόπηκε με την ηφαιστειακή έκρηξη του Βεζούβιου. Αμέσως μετά την περιήγησή μας αναχωρούμε για έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της ιταλικής Χερσονήσου, τη φημισμένη Πομπηία. Γνωστή στην αρχαιότητα ως το ομορφότερο θέρετρο των Ρωμαίων ευγενών γνώρισε στιγμές δόξας και μεγαλείου έως ότου μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. την κατέστρεψε ολοσχερώς. Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που κατά χιλιάδες συρρέουν για να γνωρίσουν μέσα από τα ερείπια το μέγεθος της λάμψης της καθώς και ένα από τα ελάχιστα διαθέσιμα δείγματα της καθημερινής ζωής την εποχή της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά τη μεστή και συνάμα αποκαλυπτική μας ξενάγηση συνεχίζουμε για τη Νάπολη όπου θα μας φιλοξενήσει τα δύο τελευταία βράδια του οδοιπορικού μας.
7
Ημέρα 7η : Νάπολη (ξενάγηση και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο)
Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο έχει έναν μοναδικό αέρα και ένα τόσο ιδιαίτερο ταμπεραμέντο που πολλές φορές αποτέλεσε αφορμή χλευασμού από τους «καθαρόαιμους» Ιταλούς του «πολιτισμένου» βορρά. Ωστόσο η Νάπολη είναι μια από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο, από την Εποχή του Ορείχαλκου. Την 2η χιλιετία π.Χ. στη θέση της ιδρύθηκαν ελληνικοί οικισμοί, με μια μεγαλύτερη ηπειρωτική αποικία -γνωστή αρχικά ως Παρθενόπη- να αναπτύσσεται γύρω στον 9ο αιώνα π.Χ., στο τέλος δηλαδή της Γεωμετρικής Εποχής. H πόλη επανιδρύθηκε με το όνομα Νεάπολις τον 6ο αιώνα π.Χ. και έγινε το κέντρο της Μεγάλης Ελλάδας, παίζοντας βασικό ρόλο στην ενσωμάτωση του ελληνικού πολιτισμού στη ρωμαϊκή κοινωνία. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντελ Πλεμπισίτο, την κεντρική πλατεία της πόλης, την εκκλησία Σαν Φραντσέσκο ντι Πάολα, που θυμίζει πολύ έντονα το Πάνθεον της Ρώμης, την πολυφωτογραφημένη Πόρτα Καπουάνα, το Καστέλ Νουέβο που αποτελεί το κύριο σύμβολο της αρχιτεκτονικής της πόλης κα ι το μεγαλόπρεπο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Θα γεμίσουμε με τις εικόνες των στενών δρόμων, της χαώδους κυκλοφορίας και της θέρμης των Ναπολιτάνων. Δεν θα παραλείψουμε όμως μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, από τα σημαντικότερα της Ιταλίας! Αξίζει να αναφέρουμε πως το ιστορικό κέντρο της Νάπολης είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη καλύπτοντας 17τ.χ. και έχει καταγραφεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στην πορεία της μακράς ιστορίας της η Νάπολη υπήρξε πρωτεύουσα δουκάτων, βασιλείων και μεγάλο πολιτιστικό κέντρο με παγκόσμια σφαίρα επιρροής. Γαστρονομικά η πόλη είναι συνώνυμη με την πίτσα, που επινοήθηκε εδώ και που φυσικά δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε. Η δε ναπολιτάνικη μουσική έχει σπουδαία επιρροή, καθώς της αποδίδεται η εφεύρεση της ρομαντικής κιθάρας και του μαντολίνου και σημαντική συμβολή στην όπερα και τη λαϊκή μουσική και φυσικά ακούγεται σχεδόν παντού στα στενά της πολύβουης πόλης. Τέλος ο πρόσφατα εκλιπών superstar του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύεται σαν άγιος. Όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι συνθέτουν μία "αυθεντική" Ναπολιτάνικη εμπειρία που θα μας γοητεύσει όπως άλλωστε τους εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται αυτή τη τόσο αντιφατική αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτική μητρόπολη του Νότου.
8
Ημέρα 8η : Νάπολη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Νάπολης για την απευθείας πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Τώρα πια είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζουμε πολύ καλά την Νότια Ιταλία και πως κάποιες όμορφες γωνιές της που απλά είχαμε ακούσει για την ύπαρξή τους, πλέον είναι απόλυτα οικείες σε μας. Ένα πολύ μεστό οδοιπορικό στην πανέμορφη χώρα έφτασε στο τέλος του και εμείς νοιώθουμε χορτασμένοι από την ομορφιά των αρχαιολογικών χώρων, των γραφικών χωριών και των όμορφων πόλεων που επισκεφθήκαμε!

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Aegean Airlines
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά

(2 νύχτες Λέτσε, 2 νύχτες Νάπολη, 3 νύχτες Σορέντο ή ευρύτερη περιοχή)

Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία
Εισιτήρια πλοίου μετ’ επιστροφής για το Κάπρι
Εισιτήρια πλοίου Αμάλφι Ποζιτάνο
Κόστος εισόδων πόλεων check Point
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/ Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για covid19

Δεν Περιλαμβάνονται

× Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους × Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
• Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

Τι αξίζει να δείτε στην Ιταλία: και Συγκρεκριμένα στην:

Τοσκάνη

Η Τοσκάνη προσφέρει κλασικά τοπία της Ιταλίας, βγαλμένα από τους Αναγεννησιακούς πίνακες: μαγευτικά μεσαιωνικά χωριουδάκια, σειρές από κυπαρίσσια, αμπελώνες και ελαιόδεντρα,υπέροχα αγροτόσπιτα και βίλες. Ένα τουριστικό στερεότυπο που τραβάει την προσοχή του υποψήφιου επισκέπτη… Σήμερα η Τοσκάνη είναι μία από τις πλέον πλούσιες περιοχές της Ιταλίας, αν και συνεχίζει να παραμένει κυρίως αγροτική, με την ίδια απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που διέθετε και μισή χιλιετία πίσω.

Δεν είναι δυνατόν να δείτε τα πάντα που έχει να σας δώσει η Τοσκάνη σε ένα ταξίδι, αλλά τα 15 κύρια σημεία ίσως να σας βοηθήσουν να πάρετε μια γεύση:

 «Χαθείτε» μέσα στο Ουφίτσι

Η καλύτερη ίσως συλλογή Ιταλικής τέχνης και σίγουρα η καλύτερη συλλογή Ιταλικής Αναγέννησης του κόσμου. Εδώ θα βρείτε τόσα πολυάριθμα αριστουργήματα, που θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο και διάθεση για να δείτε μόνο μερικά απ’ αυτά σε μία επίσκεψη.

 Περπατήστε στα στενά δρομάκια του Σαν Τζιμινιάνο

Το Σαν Τζιμινιάνο είναι πασίγνωστο για την εντυπωσιακή του θέα με τους δεκαπέντε μεσαιωνικούς πύργους του. Οι όμορφα διατηρημένοι δρόμοι αποτελούν πραγματική μεσαιωνική τελειότητα.

ΟΥΜΠΡΙΑ:

Η περιοχή της Ούμπρια, στο κέντρο της Ιταλίας, έχει πολλές ετρουσκικές τοποθεσίες και μεσαιωνικές πόλεις λόφων. Η Ούμπρια ονομάζεται συχνά πράσινη καρδιά της Ιταλίας για τα φυσικά πάρκα της και έχει επίσης μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ιταλίας. Εδώ είναι μερικά απο τα κορυφαία μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στις διακοπές σας στην Ούμπρια.

Η Παπική Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Peter Zelei Εικόνες / Getty Images

Η Ασίζη είναι γνωστή ως η πατρίδα του Αγίου Φραγκίσκου, ή ο San Francesco, πολιούχος της Ιταλίας. Η Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη κατέχει τον τάφο του Αγίου Φραγκίσκου και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός και προσκυνηματικός προορισμός. Η Ασίζη διαθέτει επίσης αρκετές άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια, μεσαιωνικά αξιοθέατα, μουσεία και καταστήματα στο περιφραγμένο μεσαιωνικό κέντρο της. Υπάρχουν καλές βόλτες από την πόλη στην κοντινή εξοχή.

Καθισμένος στην κορυφή τεράστιων γκρεμών tufa, η ορεινή πόλη Orvieto κάνει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Κατοικημένη από τους Ετρουσκικούς χρόνους, τα μνημεία και τα μουσεία του Ορβιέτο καλύπτουν χιλιετίες ιστορίας. Ο εκπληκτικός του καθεδρικός ναός με την πρόσοψη του μωσαϊκού είναι ένα από τα καλύτερα μεσαιωνικά μνημεία της Ιταλίας. Το Orvieto είναι εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο ή το τρένο και κάνει ένα καλό ταξίδι ημέρας της Ρώμης ή μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τη Νότια Ούμπρια και την Τοσκάνη. Η περιοχή γύρω από το Orvieto είναι διάσπαρτη με τους ετρουσκικούς τάφους και τους αμπελώνες.

CINQUE TERRE

Τι θα συναντήσω στο Cinque Terre;
Μην περιμένετε ανέσεις και πολυτέλειες στην άκρη του ιταλικού πουθενά. Εδώ δεν θα συναντήσετε γνωστές αλυσίδες εστιατορίων ή εμπορικά καταστήματα. Δεν θα συναντήσετε καν αυτοκίνητα – τα οχήματα παραμένουν εξορισμένα από τα χωριά, καθώς η κυκλοφορία τους απαγορεύεται στα ανηφορικά δρομάκια. Η μετακίνηση εδώ γίνεται κυρίως με το τοπικό τρένο, που συνδέει τα πέντε χωριά ανά τακτά χρονικά διαστήματα – το καθένα απέχει από το επόμενο περί τα πέντε λεπτά. Υπάρχει και η πιο καλοκαιρινή εναλλακτική του καϊκιού, αλλά ο καιρός δεν επιτρέπει πάντα τις βαρκάδες.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένετε, ωστόσο, είναι πολύ χρώμα. Πυργόσπιτα σχεδόν εγκαταλελειμμένα αλλά με γοητευτικές και εντυπωσιακά βαμμένες προσόψεις σχηματίζουν «φωλιές» σε γήινα χρώματα στις άκρες των βράχων, τις οποίες μπορείτε να ατενίσετε από την μαρίνα κάθε χωριού.

Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας είναι το καλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο στην Ιταλία και είναι η έλξη πολλών εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Βρίσκεται πίσω από το ναό και αποτελεί την τρίτη παλαιότερη κατασκευή στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας, μετά τον καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το 1350 και  εμπνευστής του ήταν ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας