210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Καππαδοκία 8ήμερη Καλοκαίρι 2024 οδικώς

Καππαδοκία 8ήμερη Καλοκαίρι 2024 οδικώς
545€ κατ'άτομο

Καππαδοκία 8 ήμερη καλοκαίρι 2024 οδικώς

Καππαδοκία 8 ήμερη Ιούνιος οδικώς
Ένα οδοιπορικό στην Καππαδοκία, σε χώρους που σχετίζονται άμεσα με τους Έλληνες και τον
ελληνικό πολιτισμό. Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και θα προκαλέσει συγκίνηση σε όσους
το ακολουθήσουν. Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, ναοί, κρυμμένες πολιτείες, συνθέτουν μια
ατμόσφαιρα νοσταλγίας για το ένδοξο παρελθόν που άφησε ατράνταχτες αποδείξεις για τους
νεότερους. Η Καππαδοκία με τα αξεπέραστα ιστορικά μνημεία και την φυσική ομορφιά της
Μικράς Ασίας είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα ταξίδια στην Μεσόγειο.

Το τοπίο της Καππαδοκίας είναι από τα πιο μαγευτικά του πλανήτη μας, καθώς μαλακοί πωρόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από αρχαία ηφαίστεια και λαξεύτηκαν από τον αέρα και τις βροχές δημιούργησαν ένα παραμυθένιο τοπίο με «νεραϊδοκαμινάδες» και ιδιόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Στο κέντρο της Μικράς Ασίας και σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού, η Καππαδοκία, δέχθηκε πολιτιστικές επιρροές πολλών λαών. Εδώ αναπτύχθηκε η πρώιμη χριστιανική εκκλησία και θεολογία (Καππαδόκες Πατέρες) και πολλοί Άγιοι από τα αρχαία χρόνια (Αγ. Γεώργιος, Άγ. Σάββας, Αγ. Μάμμας, κ.α.) μέχρι τις ημέρες μας (Αγ. Αρσένιος & Παΐσιος) προέρχονται από εδώ. Αργότερα, στα χρόνια των Οθωμανών, θα διαδοθεί ο σουφισμός, η μυστικιστική προσέγγιση του Ισλάμ. Θα θαυμάσουμε τις υπόγειες πολιτείες, τα υπόσκαφα φρούρια, εκκλησίες, μοναστήρια, σχολεία και σπίτια, αλλά και όλα τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε ο Ελληνισμός!

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΊΑ

Η Καππαδοκία (Τουρκία) είναι η καρδιά της χώρας ‘Εχει  ενδιαφέρον για τους τουρίστες με ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα. Από το άρθρο μας θα μάθετε για την ιστορία αυτού του τμήματος του κόσμου.

Το σύγχρονο τουριστικό κέντρο της χώρας συναντά ετησίως χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για τους φιλοξενούμενους χτίζονται πολλά ξενοδοχεία  διαφόρων επιπέδων και ενδιαφέρουσες εκδρομές. Εδώ μπορείτε να κάνετε σκι, να λάβετε μέρος σε εθνικές διακοπές, να κάνετε ένα ταξίδι με αερόστατα και να δείτε τους πραγματικούς θησαυρούς της χριστιανικής κουλτούρας. Τι μπορείτε να κάνετε στην Καππαδοκία ;

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της περιοχής Kayseri (Caesarea) και επισκεφθείτε τα τοπικά μουσεία.
 • Ανεβείτε σε αερόστατο και δείτε τη γη όπως ένα πουλί.
 • Βγείτε σε ένα σκούτερ και θαυμάστε τα τοπικά φυσικά τοπία.
 • Περπατήστε μέσα από το Goreme, αναζητήστε καταστήματα με σουβενίρ και αγοράστε ασυνήθιστα αναμνηστικά.
 • Επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη και μάθετε τα πάντα για τη ζωή των πρώτων χριστιανών.
 • Επισκεφτείτε το μουσείο στην ύπαιθρο και εξερευνήστε τις αρχαίες τοιχογραφίες στους τοίχους.
 • Πηγαίνετε στον Αβάνο – την πόλη των αγγειοπλαστών – και θαυμάστε τα χειροποίητα κεραμικά.
 • Ανεβείτε στην κορυφή του φρουρίου στο Uchisar και θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα της εξαιρετικής ομορφιάς.

Δείτε το πρόγγραμα εδώ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  13, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ & 03, 10, 17, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Περιλαμβάνονται

Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή (5) διαν/σεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* .
Ημιδιατροφή στην ΤΟΥΡΚΙΑ ( 5 πρωινά, 5 δείπνα).
Δύο διαν/σεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό .
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός - συνοδός.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης .
Φ.Π.Α. / Φόροι ξενοδοχείων.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ και συνεχίζουμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - EΣΚΙ ΣΕΧΙΡ
Πρωινό και αναχώρηση για ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων, για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσω ΚΕΣΑΝΗΣ και νέας γέφυρας Δαρδανελίων και ‘ απολαμβάνουμε ‘ μια μοναδική εικόνα από τα στενά των Δαρδανελίων και την ευρύτερη περιοχή. Τακτοποίηση νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πολύ όμορφη πόλη του ποταμού Τέμβριου, 790 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, στη Φρυγική πεδιάδα, διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ - ΓΟΡΔΙΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΑΒΑΝΟΣ
Αναχώρηση για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, με τη διαδρομή μας να περνάει από το ΓΟΡΔΙΟ, σημείο γνωστό σε όλους για τον γόρδιο δεσμό του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την ΑΓΚΥΡΑ, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Μια πόλη με δύο όψεις η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά, που μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο μας στην ΑΒΑΝΟ. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στις όχθες του Άγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ)
Ξενάγηση - γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΣΙΝΑΣΣΟ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ)
Επίσκεψη στη ΣΙΝΑΣΣΟ και ξενάγησή στον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και το Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4,500 τ.μ.. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ
Πρωϊνή αναχώρηση για ΠΡΟΥΣΑ, με τη διαδρομή μας να περνά από την Αλμυρή λίμνη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ στην ΠΡΟΥΣΑ. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος, για γνωριμία με την πόλη που φιλοξενεί μεταξύ άλλων, τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, διανυκτέρευση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ - KOMOTHNH
Μετά το πρωινό, από τη γνωστή διαδρομή περνώντας και πάλι από τη νέα γέφυρα των Δαρδανελλίων, θα καταλήξουμε για διανυκτέρευση στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωϊνό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Με μικρές στάσεις καθοδόν φθάνουμε το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή (5) διαν/σεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* .
Ημιδιατροφή στην ΤΟΥΡΚΙΑ ( 5 πρωινά, 5 δείπνα).
Δύο διαν/σεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό .
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός - συνοδός.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης .
Φ.Π.Α. / Φόροι ξενοδοχείων.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα
Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Σημειώσεις

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις ΞΑΝΘΗ η ΚΑΒΑΛΑ και στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, στο ΠΡΟΚΟΠΙ η το ΝΕΒΙΣΕΧΙΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας