210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Καππαδοκία: 5ήμερη αεροπορική εκδρομή

ΦΑΡΑΣΑ (ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ) – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ – ΑΒΑΝΟΣ – ΑΡΑΒΗΣΣΟΣ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Καππαδοκία: 5ήμερη αεροπορική εκδρομή
595€ κατ'άτομο
Η Καππαδοκία με τα αξεπέραστα ιστορικά μνημεία και την φυσική ομορφιά της Μικράς Ασίας είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα ταξίδια στην Μεσόγειο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ένα οδοιπορικό στην Καππαδοκία, σε χώρους που σχετίζονται άμεσα με τους Έλληνες και τον
ελληνικό πολιτισμό. Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και θα προκαλέσει συγκίνηση σε όσους
το ακολουθήσουν. Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, ναοί, κρυμμένες πολιτείες, συνθέτουν μια
ατμόσφαιρα νοσταλγίας για το ένδοξο παρελθόν που άφησε ατράνταχτες αποδείξεις για τους
νεότερους. Η Καππαδοκία με τα αξεπέραστα ιστορικά μνημεία και την φυσική ομορφιά της
Μικράς Ασίας είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα ταξίδια στην Μεσόγειο.

Το τοπίο της Καππαδοκίας είναι από τα πιο μαγευτικά του πλανήτη μας, καθώς μαλακοί πωρόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από αρχαία ηφαίστεια και λαξεύτηκαν από τον αέρα και τις βροχές δημιούργησαν ένα παραμυθένιο τοπίο με «νεραϊδοκαμινάδες» και ιδιόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Στο κέντρο της Μικράς Ασίας και σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού, η Καππαδοκία, δέχθηκε πολιτιστικές επιρροές πολλών λαών. Εδώ αναπτύχθηκε η πρώιμη χριστιανική εκκλησία και θεολογία (Καππαδόκες Πατέρες) και πολλοί Άγιοι από τα αρχαία χρόνια (Αγ. Γεώργιος, Άγ. Σάββας, Αγ. Μάμμας, κ.α.) μέχρι τις ημέρες μας (Αγ. Αρσένιος & Παΐσιος) προέρχονται από εδώ. Αργότερα, στα χρόνια των Οθωμανών, θα διαδοθεί ο σουφισμός, η μυστικιστική προσέγγιση του Ισλάμ. Θα θαυμάσουμε τις υπόγειες πολιτείες, τα υπόσκαφα φρούρια, εκκλησίες, μοναστήρια, σχολεία και σπίτια, αλλά και όλα τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε ο Ελληνισμός!

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΊΑ

Η Καππαδοκία (Τουρκία) είναι η καρδιά της χώρας,Είναι ενδιαφέρον για τους τουρίστες ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα. Από το άρθρο μας θα μάθετε για την ιστορία αυτού του τμήματος του κόσμου.

Το σύγχρονο τουριστικό κέντρο της χώρας συναντάετησίως χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για τους φιλοξενούμενους χτίζονται ξενοδοχεία και ξενοδοχεία διαφόρων επιπέδων, μελετημένες πολλές διασκέψεις και ενδιαφέρουσες εκδρομές. Εδώ μπορείτε να κάνετε σκι, να λάβετε μέρος σε εθνικές διακοπές, να κάνετε ένα ταξίδι με μπαλόνια και να δείτε τους πραγματικούς θησαυρούς της χριστιανικής κουλτούρας. Τι μπορείτε να κάνετε στην Καππαδοκία για τους τουρίστες;

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της περιοχής Kayseri (Caesarea) και επισκεφθείτε τα τοπικά μουσεία.
 • Μην αφιερώσετε χρόνο και χρήματα για να ανεβείτε στο μπαλόνι και να εξετάσετε τη γη από τη θέα του πτηνού.
 • Βγείτε σε ένα σκούτερ και θαυμάστε τα τοπικά φυσικά τοπία.
 • Περπατήστε μέσα από το Goreme, αναζητήστε καταστήματα με σουβενίρ και αγοράστε ασυνήθιστα αναμνηστικά.
 • Επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη και μάθετε τα πάντα για τη ζωή των πρώτων χριστιανών.
 • Επισκεφτείτε το μουσείο στην ύπαιθρο και εξερευνήστε τις αρχαίες τοιχογραφίες στους τοίχους.
 • Πηγαίνετε στον Αβάνο – την πόλη των αγγειοπλαστών – και θαυμάστε τα χειροποίητα κεραμικά.
 • Ανεβείτε στην κορυφή του φρουρίου στο Uchisar και θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα της εξαιρετικής ομορφιάς.

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  AΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-S.Gökçen (SAW) 10.15πμ -11.30πμ
 • Ώρα επιστροφής
  ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (ΚΑΥ) – ΚΩΝΠΟΛΗ-S.Gökçen (SAW) 13.35μμ -14.35μμ & ΚΩΝΠΟΛΗ-S.Gökçen (SAW)- > AΘΗΝΑ 17.40μμ-19.10μμ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Αναχωρήσεις :15/07,29/07, 12/08 , 19/08

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
1 διανυκτέρευση στο Μπολού
3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι της Καππαδοκίας
Ημιδιατροφή (συνολικά 4 πρωινά και 4 δείπνα)
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
Αρχηγός – συνοδός
Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης
1
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΛΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση για το Μπολού ( Βιθύνιον στα Ελληνικά και γνωστό ως Αδριανούπολη στη Βυζαντινή περίοδο). Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που αναδεικνύουν γενναιόδωρα την ομορφιά της φύσης όλο το χρόνο: το Bolu, μια δασική επαρχία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, είναι μεταξύ αυτών. Με πράσινες εκτάσεις, καθαρό αέρα και υπέροχες διαδρομές εντός των συνόρων του, το Bolu είναι ιδανικό για μεγάλες, ήσυχες διακοπές ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο… Προσφέρει φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και, φυσικά, υπέροχο φαγητό. Άφιξη ,γνωριμία με την πόλη και μεταφορά στο υπέροχο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
2
2 η ημέρα: ΜΠΟΛΟΥ – ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Η διαδρομή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας , την Αγκυρα. Τοποθετημένη στην καρδιά της χώρας, είναι ένα κομμάτι της «αληθινής» Τουρκίας που παραμένει αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Βρίσκεται πραγματικά στα σύνορα όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση. Οι ευρωπαϊκές επιρροές, σε συνδυασμό με αυτές της Μέσης Ανατολής, έχουν χρωματίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τις τέχνες, τη νυχτερινή ζωή. Στην περιήγησή μας θα δούμε την ΑκρόποληΣιταντέλα,τη στήλη του Ιουστινιανού, το τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών. Αργά το απόγευμα αφιξη στο Προκόπι ( URGUP) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3 η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε την Σινασσό ,μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές… στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές…Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς…Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος».Κύρια εργασία των κατοίκων, τότε, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών και το εμπόριο του χαβιαριού…Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις σωστικές επεμβάσεις, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725… ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850… το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855… και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων… Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο περνώντας από Καισάρεια γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης.Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
1 διανυκτέρευση στο Μπολού
3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι της Καππαδοκίας
Ημιδιατροφή (συνολικά 4 πρωινά και 4 δείπνα)
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
Αρχηγός – συνοδός
Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων 255 € • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

• H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
• Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες.
• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
• Σε περίπτωση ακύρωσης 30-15 ημέρες πρό της αναχώρησης, 25% ακυρωτικά.
• Σε περίπτωση ακύρωσης 14-0 ημέρες πρό της αναχώρησης, 90% ακυρωτικά.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
• • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 9 – 13 Ιουνίου / 26 – 30 Ιουλίου / 27 Σεπτ – 1 Οκτωβρίου.

 

Τιμοκατάλογος:
Kόστος ανα άτομο:595€
Επιβάρυνση μονόκλινου:160€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας