210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Σρι Λάνκα Ιούλιος έως Νοέμβριος 11 ημέρες

Σρι Λάνκα Ιούλιος έως Νοέμβριος 11 ημέρες
1050€ κατ'άτομο

Σρι Λάνκα Ιούλιος έως Νοέμβριος 11 ημέρες

Σρι Λάνκα Ιούλιος έως Νοέμβριος 11 ημέρες
Ετοιμάσαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα για εσάς στην όμορφη Σρι Λάνκα. Αυτό επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι μόνο να δει τα «κύρια» αξιοθέατα του νησιού στην κινηματογράφηση. Αλλά για να απολαύσετε ολοκληρωμένες ξεναγήσεις σε ένα μέρος όπου ο πολιτισμός άκμασε ήδη από τον 3ο αιώνα π.Χ. αιώνας. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στη Nuwara Eliya σε υψόμετρο 1.800μ. Που ήταν το παραθεριστικό θέρετρο των Άγγλων. Στις δύο αρχαίες πρωτεύουσες του νησιού, την Anuradapura και την Polonnaruwa. Μέρη που προστατεύονται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Κάντε κλικ εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον: θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα

Sri Lanka 

Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο Εθνικό Πάρκο YALA, να σκαρφαλώσετε στον βράχο Sigiriya και επίσης να κάνετε μια βόλτα στους υπέροχους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την εντυπωσιακή τάφρο. Ακόμη, θέλοντας να σας προσφέρουμε το καλύτερο, συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας το παραθαλάσσιο θέρετρο Trincomalee στην ανατολική ακτή, τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένιας και το εξαιρετικό φολκλόρ σόου του Kandy με παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές και… πυροτεχνήματα. Η επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού και η περιήγηση στο πορτογαλικό φρούριο Galle είναι διαθέσιμες μόνο στο γραφείο μας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνουν το ορφανοτροφείο ελεφάντων Pinavella και η πλούσια και ποικίλη ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ!

Σρι Λάνκα Ιούλιος έως Νοέμβριος 11 ημέρες

Τα TOP του ταξιδιού 

❖ Επίσκεψη στις σπηλιές της Νταμπούλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
❖ Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πινναβάλα

Άνοδος στον Βράχο της Σιγκιρίγια, το εκπληκτικό πέτρινο “φρούριο-λιοντάρι”, μνημείο
παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
❖ Επίσκεψη στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περαντενίγια με τις πανέμορφες
ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων
❖ Επίσκεψη σε κήπο μπαχαρικών, για τα οποία η Κεϋλάνη ήταν και είναι παγκοσμίως γνωστή
❖ Επίσκεψη στον ναό του Δοντιού του Βούδα στην Κάντυ, ιερό προσκύνημα των απανταχού
Βουδιστών
❖ Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ, για να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο την πλούσια και
ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου
❖ Επίσκεψη στην μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία περιλαμβάνεται στα
μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
❖ Επίσκεψη σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού, για να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο
παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου Ceylon tea
❖ Περιήγηση στην Νουβάρα Ελίγια, την αγαπημένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών
❖ Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα
❖ Επίσκεψη στην πανέμορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε
❖ Δύο διανυκτερεύσεις σε παραλία της Σρι Λάνκα
❖ Περιήγηση και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο
❖ Ημιδιατροφή (Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων)
❖ Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ 19:40 – 00:05+1 | ΝΤΟΧΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ 01:25 - 09:00
 • Ώρα επιστροφής
  ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ 20:20 - 22:50 | ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ 01.50 – 06.40
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  02/07, 22/07, 05/08, 08/08*, 25/08, 18/09, 24/10, 04/11

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), όπως αναγράφονται στον ανωτέρω πίνακα ή παρόμοια
Ημιδιατροφή
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Είσοδοι στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πινναβάλα, στις σπηλιές της Νταμπούλα, στον Βράχο της Σιγκιρίγια, στους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια, σε κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, στον ναό του Δοντιού του Βούδα στην Κάντυ, σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού και στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα
Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
1
1η μέρα: Αθήνα - Κολόμπο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.
2
2η μέρα: Κολόμπο - Πινναβάλα/Ορφανοτροφείο Ελεφάντων - Νταμπούλα (ή Χαμπαράνα)
Άφιξη στο Κολόμπο και άμεση αναχώρηση για την Πινναβάλα (Pinnawala) όπου θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, στο οποίο το εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει και περιθάλπει εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Συνεχίζουμε για την Νταμπούλα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τις περίφημες σπηλιές της, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένα με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 14 μέτρων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Νταμπούλα - Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Μάταλε, Κήπος μπαχαρικών - Κάντυ
Πρωινή αναχώρηση για Σιγκιρίγια. Φθάνοντας, θα ανεβούμε στον περίφημο "Βράχο της Σιγκιρίγια", που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 477 μ.Χ. και είναι γνωστό σαν "φρούριο-λιοντάρι". Στην κορυφή του βράχου με τα πολυεπίπεδα πλατώματα βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με βασιλική πισίνα, λιμνούλες και κήπους που αρδεύονταν με ένα ευφυές υδραυλικό σύστημα - ένα κολοσσιαίο αριστούργημα του μεγάλου βασιλιά Κασυάπα. Το σημαντικότερο όμως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", ζωγραφισμένες με γήινα χρώματα πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση, τον ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν μεταφερθεί στην Κάντυ) και τα ερείπια του μοναστηριού. Συνεχίζουμε για την Κάντυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μάταλε και θα επισκεφθούμε έναν κήπο μπαχαρικών, για τα οποία η Κεϋλάνη ήταν και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι παγκοσμίως γνωστή. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη ιερή πόλη Κάντυ, την τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης πριν ο έλεγχος της χώρας περιέλθει στα χέρια των Βρετανών, το 1815. Η Κάντυ, το στολίδι της κεντρικής Κεϋλάνης, είναι μια πόλη γεμάτη θρύλους και παραδόσεις. Περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και στο κέντρο της βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Κάντυ ~ Ξενάγηση, Βοτανικοί Κήποι, Σόου
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περαντενίγια (Peradeniya), που βρίσκονται σε περίπου 6 χιλιόμετρα από την Κάντυ. Περπατώντας μέσα στους εκπληκτικά διαμορφωμένους χώρους τους θα δούμε πανέμορφες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων όχι μόνο από τη Σρι Λάνκα, αλλά και από γειτονικές χώρες (Ινδία, Βιρμανία, Ιαπωνία, Ιάβα κλπ.). Επιστροφή στην πόλη και βόλτα με το αυτοκίνητο περιμετρικά της λίμνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παζάρι με τις πολυάριθμες χειροποίητες κατασκευές, καθώς και τον ναό στον οποίο φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη το ιερό κειμήλιο του Δοντιού του Βούδα - ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Ο ναός βρίσκεται στο συγκρότημα του παλατιού του πάλαι ποτέ βασιλείου της Κάντυ και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι τελετές λαμβάνουν χώρα τρεις φορές την ημέρα: την αυγή, το μεσημέρι και το βράδυ. Κάθε Τετάρτη γίνεται ένα συμβολικό μπάνιο του κειμηλίου με ένα φυτικό παρασκεύασμα φτιαγμένο από αρωματισμένο νερό και ευωδιαστά λουλούδια, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται μεταξύ των παρισταμένων, καθότι θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα πολιτιστικό σόου με μουσική και χορούς, για να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο την πλούσια και ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου. Δείπνο. Διανυκτέρευση
5
5η μέρα: Κάντυ - Φυτείες τσαγιού - Νουβάρα Ελίγια
Πρωινή αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια, με ενδιάμεση στάση σε φυτεία και σε εργοστάσιο τσαγιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου Ceylon tea (τσάι Κεϋλάνης). Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές του, με τις γυναίκες της περιοχής να το συλλέγουν με το χέρι και τους άντρες να ασχολούνται με τις εργασίες διαλογής, τυποποίησης κλπ. Θα καταλήξουμε στην "Μικρή Αγγλία", τη Νουβάρα Ελίγια, την "Πόλη του Φωτός", μια περιοχή που βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο και περιβάλλεται από καταπράσινες κοιλάδες με φυτείες τσαγιού. Χάρη στο ήπιο, δροσερό της κλίμα και τα εύφορα εδάφη της, υπήρξε η αγαπημένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών και για τον λόγο αυτό πολλά σπίτια της μοιάζουν με κατοικίες Αγγλικής επαρχίας. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παρασκευής Τσαγιού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης, θα δούμε τη λίμνη Γκρέγκορυ, θα επισκεφθούμε το πάρκο Βικτώρια και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Νουβάρα Ελίγια - Έλλα - Εθνικό Πάρκο Γυάλα
Αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Γυάλα μέσω μιας υπέροχης διαδρομής μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, δασωμένους λόφους, πολυάριθμους καταρράκτες, φυτείες τσαγιού και γυναίκες με πολύχρωμα σάρι. Θα κάνουμε μια στάση στην Έλλα τη μικρή αυτή κωμόπολη που αποτελεί βάση για πολλές πεζοπορικές εκδρομές στην γύρω περιοχή. Θα σταματήσουμε στους Καταρράκτες Ραβάνα, και φθάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Εθνικό Πάρκο Γυάλα, Σαφάρι - Γκάλλε, Περιήγηση - Μπεντότα
Μετά το σαφάρι μας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε τους χαρακτηριστικούς ψαράδες του νησιού, που ψαρεύουν με τον παραδοσιακό τους τρόπο, καθήμενοι πάνω σε πασσάλους - μια χαρακτηριστική εικόνα της Σρι Λάνκα, που δεν λείπει από κανένα φωτογραφικό άλμπουμ. Άφιξη και περιήγηση στο Γκάλλε, το Φρούριο του οποίου κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς. Περπατώντας στα δρομάκια του θα δούμε την Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να ενώνεται με το τροπικό περιβάλλον και τις παραδόσεις της Νότιας Ασίας, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα και θα ανακαλύψουμε στοιχεία μιας κληρονομιάς που διατηρήθηκε για περισσότερους από 3,5 αιώνες. Συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια πόλη Μπεντότα, που βρίσκεται στη νότια όχθη των εκβολών του ομώνυμου ποταμού. (Ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει στην γειτονική παραλία Μπερουβέλα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Μπεντότα ή Μπερουβέλα
Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για χαλάρωση και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Μπεντότα ή Μπερουβέλα - Κολόμπο,
Πρωινό ελεύθερο Check out από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Κολόμπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Κολόμπο Περιήγηση – Πτήση για Αθήνα
Check out από το ξενοδοχείο και περιήγηση στην πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή. Τα μοντέρνα κτίρια και οι επιβλητικοί ουρανοξύστες κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, ενώ τα κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής μαρτυρούν τη διαδοχή των κατακτητών του νησιού - Πορτογάλοι, Ολλανδοί και κυρίως Βρετανοί, οι οποίοι έκαναν το Κολόμπο ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά τους λιμάνια στον Ινδικό. Περνάμε από τον ιστορικό Ιππόδρομο, που σήμερα φιλοξενεί καταστήματα με προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίμων, την παραλιακή λεωφόρο Γκάλε Φέις Γκριν (Galle Face Green) και τη λίμνη Μπέιρα (Beira). Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού (1857), θα κάνουμε βόλτα στην γραφική αγορά της Πέττα (Pettah) και θα φθάσουμε στην πλατεία της Ανεξαρτησίας με τα επώνυμα καταστήματα, τα μεγάλα εστιατόρια και μπαρ (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
11
11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), όπως αναγράφονται στον ανωτέρω πίνακα ή παρόμοια
Ημιδιατροφή
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Είσοδοι στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πινναβάλα, στις σπηλιές της Νταμπούλα, στον Βράχο της Σιγκιρίγια, στους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια, σε κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, στον ναό του Δοντιού του Βούδα στην Κάντυ, σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού και στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα
Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνονται

❖ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 980 € ❖ Βίζα Σρι Λάνκα: εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα με κόστος: 55 € ❖ Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημέρα αναχώρησης από τη χώρα προορισμού και φωτοαντίγραφο του ίδιου.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΕΠΕΙ

Είναι απαραίτητο να έχετε διαβάσει προσεκτικά το ταξιδιωτικό πρόγραμμα, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.roundtravel.gr καθώς και στις φόρμες μας και να έχετε υπογράψει τη Σύμβαση Συμμετοχής.

Συμμετέχοντας στο ταξίδι, συμφωνείτε με τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του

•Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

CINAMMON LAGO COLOMBO 5*

 

 

SIGIRIANA RESORT & SPA 5* DAMBULA

  MAHAWELI REACH HOTEL 5* KANDY

ARALIYA GREEN HILLS 4*sup NUWARA ELIYA

 

 

  CHAARYA RESORT & SPA 5* PARCO NAZIONALE DI YALA

 

 

CANNELLA BEY BERUWELA 5*  

 

 

Εξωτική Σρι Λάνκα - Τρινκομάλε - Γκαλλε

Εξωτική Σρι Λάνκα - Τρινκομάλε - Γκαλλε

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Κολόμβος

Το Κολόμπο   είναι η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα [ 2]   του νησιωτικού κράτους της  Σρι Λάνκα . Είναι το οικονομικό κέντρο του νησιού και τουριστικός προορισμός. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα Κότε και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην πόλη ζουν περίπου 681.000 κάτοικοι. Είναι επίσης η διοικητική πρωτεύουσα της Δυτικής Περιφέρειας και η πρωτεύουσα της επαρχίας Κολόμπο. Το Κολόμπο είναι ένα ζωντανό και πολυσύχναστο μέρος με έναν συνδυασμό σύγχρονης ζωής, αποικιακών κτιρίων και ερειπίων.

Χάρη στο μεγάλο φυσικό λιμάνι του και τη στρατηγική του θέση στους εμπορικούς δρόμους που συνέδεαν την Ανατολή με τη Δύση, ο Κολόμβος ήταν ήδη γνωστός στους αρχαίους εμπόρους πριν από 2.000 χρόνια. Αλλά έγινε πρωτεύουσα του νησιού μόνο όταν η Σρι Λάνκα εντάχθηκε στη Βρετανική Αυτοκρατορία το 1815 και παρέμεινε πρωτεύουσα όταν το κράτος απέκτησε την ανεξαρτησία το 1948. Το 1978, όταν οι διοικητικές λειτουργίες μεταφέρθηκαν στο Κότε, το Κολόμπο παρέμεινε η οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα.

 

2. Κάντι

Το Kandy   (Σινχαλικά: महानुवारा, Ταμίλ: কান্দি) είναι μια μεγάλη πόλη στη Σρι Λάνκα και πρωτεύουσα της Κεντρικής Περιφέρειας. Ήταν η τελευταία πρωτεύουσα της εποχής των αρχαίων βασιλιάδων της Σρι Λάνκα. Η πόλη βρίσκεται στους λόφους του οροπεδίου Kandy, σε μια περιοχή τροπικών φυτειών, κυρίως τσαγιού. Στον Κάντι βρίσκεται ο Ναός του Ιερού Δοντιού (Σρι Νταλάντα Μαλιγάβα), ένας από τους πιο ιερούς τόπους λατρείας στον βουδιστικό κόσμο. Ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.

 

Galle

Galle  (  Σινχαλικά  :  गाल्ले  , ρωμανικά  :   Gālla  ;  Ταμίλ  :  கல்லை  , ρωμανικά  :   Kāli  ) (πρώην η μεγαλύτερη πόλη του Κομ ντε Γκαλί, στο νότιο σημείο του Κομ ντε Γκαλλέ, στο νότιο σημείο του Κομ. 719 χιλιόμετρα από  Combo. Το Galle είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας και η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας επαρχίας της Σρι Λάνκα και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Galle.

Νεγκόμπο

Αυτό το θέρετρο αιχμαλωτίζει την ψυχή των μικρών ψαροχωριών της Σρι Λάνκα. Εδώ αλιεύονται αστακοί, γαρίδες και καβούρια και στη συνέχεια πωλούνται στις ψαραγορές. Δεδομένου ότι ο υποβρύχιος κόσμος είναι πολύ συναρπαστικός, τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι οι καταδύσεις και το ψάρεμα. Μπορείτε να φτάσετε εδώ από το Κολόμπο σε μόλις μία ώρα και εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το μέρος από το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο Katunayake.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας