210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ολλανδία – Βέλγιο 5 ημέρες Πάσχα

Βρυξέλλες, Μπρύζ, Ρόντερνταμ, Χάγη, Ντέλφμ, Άμστερνταμ, Βόλενταμ, Πάρκο Τουλίπες.
Ολλανδία – Βέλγιο 5 ημέρες Πάσχα
995€ κατ'άτομο

Ολλανδία – Βέλγιο 5 ημέρες Πάσχα

Ολλανδία – Βέλγιο 5 ημέρες Πάσχα
Η Ολλανδία (ολλανδικά: Nederlandπροφέρεται: [ˈneːdərˌlɑnt]), επίσημα Κάτω Χώρες, είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ολλανδικά: Koninkrijk der Nederlanden). Είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα που βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, με τρεις μικρές νησιωτικές περιοχές στην Καραϊβική  Το 2022, είχε συνολικό πληθυσμό: 17.710.526 κατοίκους.

Η ευρέως διαδεδομένη ονομασία (Ολλανδία) προέκυψε από την περιοχή της Ολλανδίας, στην οποία περικλείονται δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες του κράτους των Κάτω Χωρών. Η χώρα περιβάλλεται από τη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Η χώρα, που αποκαλείται στα ολλανδικά Nederland και κυριολεκτικά σημαίνει Κάτω Χώρες, επηρεάζεται από το γεγονός ότι περίπου το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, με μόνο το 50% της γης να υπερβαίνει το ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΒΡΥΞΈΛΛΕΣ

Η πόλη των Βρυξελλών (γαλλικά: Ville de Bruxelles, ολλανδικά: Stad Brussel) είναι ο μεγαλύτερος δήμος και ιστορικό κέντρο της περιοχής των Βρυξελλών και η ντε γιούρε πρωτεύουσα του Βελγίου . Εκτός από το κέντρο, καλύπτει επίσης τα βόρεια περίχωρα όπου συνορεύει με τους δήμους της Φλάνδρας. Είναι το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συχνά δίνει στην πόλη τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε.Βρυξέλλες

Η περιφέρεια των Βρυξελλών βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και αποτελεί μέρος τόσο της Γαλλικής Κοινότητας του Βελγίου όσο και της Φλαμανδικής Κοινότητας, αλλά είναι χωριστή από την περιφέρεια της Φλάνδρας (στην οποία αποτελεί ένα θύλακα) και την περιφέρεια της Βαλλονίας. Οι Βρυξέλλες είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και η πλουσιότερη περιοχή του Βελγίου και καλύπτει 161 χιλιόμετρα (62 τετραγωνικά μίλια), μια σχετικά μικρή έκταση σε σύγκριση με τις δύο άλλες περιοχές και έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ολλανδία – Βέλγιο 5 ημέρες Πάσχα Aegean

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ A3 624 08:25 - 11:10
 • Ώρα επιστροφής
  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΘΗΝΑ A3 623 20:00 - 23:59
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  02, 06/05

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ / ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ. Άμστερνταμ Πανόραμα, Βόλενταμ, Φάρμα τυριών.
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Άμστερνταμ. Πρώτες πληροφορίες αναγνώρισης του προορισμού μας καθοδόν για την πανοραμική περιήγησή μας στην Ολλανδική Πρωτεύουσα. Μια πόλη με εντελώς διαφορετική αστική καθημερινότητα όπου τα μοναδικά κανάλια τα παλιά αρχοντικά και η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν ως μια από τις πιο γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Στην διαδρομή μας η υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της περιοχής, το εντυπωσιακό γήπεδο Arena, έδρα της τοπικής ομάδας Ajax, ο «πλωτός» κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, το λιμάνι του Άμστερνταμ. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με κατεύθυνση το ψαροχώρι στο Βόλενταμ. Φθάνοντας ο περίπατος μας στην προκυμαία δίπλα στα πολύχρωμα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, απ’ όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα, ψάρια, γάλα και τυρί για τις αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου "η μικρή Ολλανδέζα" ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει τον τρόπο παρασκευής των πασίγνωστων τυριών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NIU FENDER 4* ή POSTILLION 4*, ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Άμστερνταμ Οίκος Διαμαντιών, Πλατεία Μουσείων
Πρωϊνό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν. Σήμερα θα επισκεφθούμε στην Πλατεία των Μουσείων -είσοδος δωρεάν- τον παλαιότερο Οίκο Διαμαντιών Παγκοσμίως, τον γνωστό οίκο «House of Coster Diamonds», όπου θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε ιστορικά κομμάτια και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή του. Ο Οίκος που “ντύνει” εδώ και 180 χρόνια όλες τις Βασιλικές Δυναστείες. Ολοκληρώνοντας η μέρα συνεχίζετε στην διάθεση σας. Περπατήστε κατά μήκος των καναλιών και απολαύστε ένα καφέ, η γεύμα σε κάποιο από τα αμέτρητα καφέ/μπάρ και εστιατόρια. Περαιτέρω, προαιρετικές επιλογές όπως επίσκεψη στον ζωολογικό ή τον βοτανικό κήπο, το μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία/γκαλερί, τα πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, το παζάρι των λουλουδιών, ή τις υπαίθριες αγορές για να ζήσετε την ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ μέσα από τους κατοίκους του. Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη δεμένη με το νερό με πλήρως πεζοδρομημένο κέντρο και απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς. Απολαύστε την Πόλη! Διανυκτέρευση .
3
3η μέρα: Άμστερνταμ, Πάρκο Τουλίπες Κeukenhof, Ρότερνταμ, Nτελφτ, Χάγη, Βρυξέλλες
Πρωϊνό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν και αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Σήμερα κατευθυνόμαστε στο Βασίλειο του Βελγίου. Στην διαδρομή μας επισκεπτόμαστε τον «κήπο της Ευρώπης» το πάρκο λουλουδιών Keukenhof (η είσοδος περιλαμβάνεται). Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων (ανοιχτό μόνο 2 μήνες τον χρόνο) όντας ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πολύχρωμους ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ολλανδία και χωρίς αμφιβολία στον κόσμο. Στη συνέχεια διασχίζοντας την Ολλανδική ενδοχώρα θα επισκεφθούμε τις μεγάλες Ολλανδικές πόλεις Ρότερνταμ και Χάγη όπως και τη ιστορική μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ. Φθάνοντας στις Βρυξέλλες την πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανακαλύψουμε τη μαγεία που την περιβάλλει θαυμάζοντας ιστορικά μνημεία και όμορφες πλατείες, εντυπωσιακά κτίρια, πλακόστρωτες γειτονιές μαζί με τις σύγχρονες κατασκευές που φιλοξενούν τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν στην οποία σήμερα εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH EU BERLAYMONT 4* ή στο MARIVAUX 4* . Το απόγευμα ακολουθεί η πεζή βόλτα μας στην κεντρική πλατεία Grand Place, όπου θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα αριστοκρατικά μπιστρό και θα θαυμάσουμε το κομψό Δημαρχείο που με τα πανέμορφα και έντονα διακοσμημένα κτίρια των συντεχνιών προσδίδουν μια πρωτόγνωρη αύρα στην περιοχή χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις ομορφότερες πλατείες Παγκοσμίως. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Βρυξέλλες Eλεύθερη ημέρα, ( Προαιρετική εκδρομή Γάνδη και Λιλ (Γαλλία)
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας . Για όποιον επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την προαιρετική εκδρομή μας στην Γάνδη και Λιλ (Γαλλία) .( έξοδα ατομικά ) Γάνδη, μια ιστορική πόλη που κατά τον μεσαίωνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές πόλεις του Βελγίου. Στο ιστορικό της κέντρο δίπλα στο παλιό λιμάνι της δεσπόζουν τα τρία μεσαιωνικά ορόσημα το επιβλητικό Διοικητήριο, ο ναός του Αγίου Νικολάου και ο γοτθικός Καθεδρικός ναός του Αγίου Βονιφάτη/Saint Bavo. Λιλ (Lille), πρωτεύουσά της Γαλλικής Φλάνδρας και τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία. Διπλά στον ποταμό Deule και κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, μια πόλη με τόσο πλούσια ιστορία και αναμφισβήτητη ομορφιά που δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο της ως «Παρίσι του Βορρά». Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια θα φθάσουμε στην πλατεία Général Charles-de-Gaulle, που φέρει το όνομα του Γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκωλ (1890-1970). Τα χρωματιστά σπιτάκια και τα εντυπωσιακά κτίρια όπως το νεοκλασικό κτίριο της Όπερας προσδίδουν την χαρακτηριστική Γαλλική αρχιτεκτονική πινελιά. Διανυκτέρευση ( 90 € ο ενήλικας και 60 € το παιδί /πληρώνονται απευθείας στον αρχηγό )
5
5η μέρα: Βρυξέλλες – Μπρυζ – Βρυξέλλες – Αθήνα
Πρωϊνό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν και αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Σήμερα επισκεπτόμαστε την πανέμορφη πόλη της Μπρυζ. Μια πόλη μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Ο περίπατος μας μέσα στα γραφικά σοκάκια περιτριγυρισμένοι από τα παλαιά κτίρια και τα κανάλια της χρυσής εποχής, θα ζωντανέψει στα ματιά μας μεσαιωνικές εικόνες από τότε οπού η πόλη υπήρξε το πιο πλουσιότερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου. Η κεντρική πλατεία, το διοικητήριο, η λίμνη της αγάπης, οι όμορφοι διάσπαρτοι ναοί, ο Καθεδρικός της Παναγίας, το πρώτο νοσοκομείο της Ευρώπης του Αγ. Ιωάννη που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα όπως οι παλαιοί υδάτινοι οδοί με τις χαμηλές γέφυρες και τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες, μας μαρτυρούν το έντονο παρελθόν της. Ολοκληρώνουμε με την μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ / ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

❖ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 350 ❖ Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) ❖ Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα ❖ Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα ❖ Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις


Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

? H πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. ?
?Με τα πανεπιστήμια, τις ακακαδημίες και τα ερευνητικά του ινστιτούτα, μαζί με περισσότερα από 40 μουσεία, πολυάριθμα θέατρα και ώρους ψυχαγωγίας, το Άμστερνταμ είναι το κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο της χώρας. ?
? Επιπλέον, η πόλη φημίζεται για τα πολλά καλοδιατηρημένα ιστορικά σπίτια της.
❓ Γνωρίζετε γιατί τα σπίτια στην Ολλανδια είναι τόσο στενά και εκτείνονται καθ΄υψος; Υπήρχε ένας νόμος, βάσει του οποίου, η φορολογία των σπιτιών καθορίζονταν από το πλάτος της πρόσοψης του σπιτιού προς τα κανάλια. Ετσι, όλοι έχτιζαν τα σπίτια τους στενά, με πολλά πατώματα.
❓ Και πως ανέβαζαν τα έπιπλα στους πάνω ορόφους; Από την σκαλα; Αδυνατον Ηταν τόσο στενή. Στην κορυφή της στέγης, υπάρχει ένας γάτζος με τροχαλία, για να ανεβάζουν τα έπιπλα και να τα βάζουν στα σπίτια από τα παράθυρα. Γι αυτό θα δείτε οτι όλα τα σπίτια στην Ολλανδία έχουν μια μικρή κλίση προς τα εμπρός❗️
? Διατεταγμένα σε ένα μοτίβο ομόκεντρων τμημάτων σε σχήμα βεντάλιας, αυτά τα καλοδιατηρημένα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς είναι χτισμένα σε σωρούς που οδηγούνται μέσα από ένα ανώτερο στρώμα λάσπης στον σταθερό, αμμώδη πυθμένα έως και 18 μέτρα κάτω!
? Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι στη Χώρα της Τουλίπας, των τυριών και των ανεμόμυλων. Κάντε κράτηση τώρα❗️

Εγγραφείτε στο Newsletter μας