210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Ιταλία Νάπολη – κάπρι – Αμάλφι Οδικό Φεβρουάριος – Νοέμβριος

Ιταλία Νάπολη – κάπρι – Αμάλφι Οδικό Φεβρουάριος – Νοέμβριος
695€ per person

Ιταλία Νάπολη – κάπρι – Αμάλφι Οδικό Φεβρουάριος – Νοέμβριος

Ιταλία Νάπολη – κάπρι – Αμάλφι Οδικό Φεβρουάριος – Νοέμβριος

Η Costiera Amalfitana, η Ακτή Αμάλφι, είναι μια δαντελωτή λωρίδα γης μήκους 70 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της χερσονήσου του Σορέντο, ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο. Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά τμήματα της Ιταλικής ακτογραμμής, με τον σμιλεμένο στον κατακόρυφο βράχο φιδίσιο δρόμο Stada Stratale 163 να την διατρέχει, χαρίζοντας υπέροχη θέα στο βαθύ μπλε της Τυρρηνικής θάλασσας και στο σκούρο πράσινο των βουνών Λαττάρι.

Αμπελώνες, περιβόλια με εσπεριδοειδή, ελιές και δάση καστανιάς, πανέμορφα χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των λόφων, γραφικά ψαροχώρια και κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις, απόκρυφες ακρογιαλιές και πολυσύχναστες παραλίες, δημιουργούν το σκηνικό μιας από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παράκτιες ζώνες της Ευρώπης, που έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες ταινίες και βιβλία και που από το 1997 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το τέλειο Λιμοντσέλο

Σορέντο, Κάπρι Αμάλφι! Ονειρεμένες περιοχές στον Κόλπο της Νάπολης, στην Ιταλία.
Εκτός από τη φυσική τους ομορφιά, φημίζονται και για τα λεμόνια τους.
Τα λεμόνια του Σορέντο είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και με αυτά οι Ιταλοί παρασκευάζουν το λιμοντσέλο.
Μαγικό λικέρ με τέσσερα μόνο υλικά: φλούδες λεμονιών, νερό, ζάχαρη και αλκοόλ.
Στην Ιταλία λιμοντσέλο φτιάχνουν μετά το Γενάρη, όταν ξεκινά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η συγκομιδή των λεμονιών.
Παρόλο που το έφτιαχναν στην περιοχή της Καμπανίας πριν από 100 χρόνια περίπου, το εμπορικό του όνομα κατοχυρώθηκε το 1988 και πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με την αναφορά στο Αμάλφι και στο Σορέντο.
Η πρώτη αναφορά στο λιμοντσέλο έγινε το 1900 στο Κάπρι, όπου όλοι είχαν γοητευτεί από το χωνευτικό ποτό της Maria Antonia Farace, που το έφτιαχνε με την ιδιαίτερη τοπική ποικιλία λεμονιών Sfusato.
Αυτά τα λεμόνια τα έφεραν ναυτικοί από τη Μέση Ανατολή και το χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν δυνατό άρωμα και χαμηλή οξύτητα, γι’ αυτό οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν στις σαλάτες ή τα σερβίρουν σαν πρωινό φρούτο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Νάπολη Αμάλφι 28η Οκτωβρίου Οδικό
Νάπολη Αμάλφι 28η Οκτωβρίου Οδικό
Νάπολη Αμάλφι 28η Οκτωβρίου Οδικό
  • Destination
  • Departure
    Αθήνα
  • Departure Time
    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Return Time
    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Dress Code
    Αναχωρήσεις 2026: 20/02, 20/03, 09/04, 28/04, 30/05, 23/06, 04/07, 11/07, 18/07, 25/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08, 05/09, 19/09,26/09, 10/10, 24/10, 14/11, 28/11 & 23/12

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* με πρωινό μπουφέ
Ημιδιατροφή (4 δείπνα ή γεύματα)
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης
Φ.Π.Α.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα (Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες)
1
1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα με στάσεις καθοδόν για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2η Μέρα: ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ
Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για την Ματέρα. Στην Ματέρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019 και στην γύρω περιοχή ανακαλύπτουμε μια Καππαδοκία της Δύσης. Οι υπόσκαβες εκκλησίες, οι σκαμμένες κατοικίες, τα εργαστήρια, οι στάβλοι, οι αποταμιευτήρες νερού, οι στέρνες για τον μούστο, αποτελούν μια από κληρονομίες της βυζαντινής δύσης και προστατεύονται από την UNESCO. Αναχώρηση τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Η περιήγηση στην νεκρή πόλη που έμεινε άθικτη κάτω από την λάβα του Βεζούβιου που εξερράγη το 79μ.χ πραγματικά θα σας συναρπάσει .Θα δούμε το περιμετρικό τείχος ,το Φόρουμ ,το ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την πόλη του Νέρωνα κ.α. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – COSTIERA AMALFITANA
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση στην Νάπολη. Θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης, το Καστέλο Νουόβο, το θέατρο Σαν Κάρλο και το Αρχαιολογικό Μουσείο(προαιρετική επίσκεψη) που κατέχει μία από τις καλύτερες συλλογές αρχαιοτήτων παγκοσμίως, πολλές από τις οποίες έφεραν εδώ από τις πρώτες ανασκαφές της Πομπηίας. Θα θαυμάσουμε επίσης τον καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, την συνοικία Santa Lucia με τα στενά γραφικά πολύβουα δρομάκια, το μοναστήρι της Sant Chiara και το βασιλικό παλάτι. Αναχώρηση για το Amalfi και το Positano, όπου θα απολαύσουμε τις ακτές της Costiera Amalfitana και θα έχετε ελεύθερο χρόνο στις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα: ΚΑΠΡΙ – ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με πλοιάριο για το κοσμοπολίτικο Κάπρι. Άφιξη στο λιμάνι, απ’όπου, με το τελεφερίκ, ανεβαίνουμε στην πόλη του Κάπρι. Το Κάπρι, γνωστό θέρετρο των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, στις μέρες μας είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Τυρρηνικού πελάγους, με τα γραφικά σοκάκια πανοραμικά καφέ με θέα στον κόλπο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορές. Αναχώρηση για την Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η Μέρα: ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Ρώμη με την πληθώρα των αρχοντικών και των μνημείων. Θα δούμε το Κολοσσαίο, την αψίδα του Θριάμβου, τα φόρουμ του Αυγούστου, του Καίσαρα και του Τραϊανού , την πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου με τον ανδριάντα του Μάρκου Αυρήλιου, το μέγαρο του Μουσολίνι και την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Απόγευμα ελεύθερο. Όσοι το επιθυμούν μπορούν, ατομικά, να επισκεφτούν τα μουσεία του Βατικανού όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων και των αυτοκρατόρων. Επιπλέον εκεί βρίσκεται και η διάσημη Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Άγγελου. Απόγευμα ελεύθερο στην αιώνια πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η Μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα. Eπιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.
7
7η Μέρα: ΠΑΤΡΑ ή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* με πρωινό μπουφέ
Ημιδιατροφή (4 δείπνα ή γεύματα)
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης
Φ.Π.Α.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα (Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες)

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα "Περιλαμβάνει"
Check point πόλεων και διελεύσεις (65€)
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία έως 15€ συνολικά (πληρώνονται ατομικά στα καταλύματα)
Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€
Είσοδος και ξενάγηση στην Πομπηία (30€)
Τα εισιτήρια για το καραβάκι για Κάπρι, Αμάλφι και Ποζιτάνο

Σημειώσεις

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€*
*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί κανένα σημείο ενδιαφέροντος, όπως και τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα λιμάνια Ελλάδας – Ιταλίας*
*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας