210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ…όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Berlin Calling ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ…όπως δεν το έχετε ξαναδεί
495€ κατ'άτομο
Βερολίνο. Η Πόλη με τα Χίλια Πρόσωπα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
15, 29/7 | 5, 11, 25/8 | 16, 30/9

ΒΕΡΟΛΙΝΟ…όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Βερολίνο. Με την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989, το Βερολίνο πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις. Πόλη “αριστοκρατική”, με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτήρια από τον περασμένο αιώνα, τα περισσότερα με αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική (ακόμα και ο Χίτλερ λάτρευε τον πολιτισμό της Ελλάδας) , σήμερα εντυπωσιάζει με τα φουτουριστικά μοντέρνα κτήρια, τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα και την έντονη νυκτερινή ζωή.

Είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Μια επίσκεψη στα Μουσεία του, ένας περίπατος στα πάρκα του, μια εκδρομή στο Πόσδαμ με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Το Βερολίνο  είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό ειναι η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διαφόρων κρατών, όπως της Μαρκιωνίας του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, του Γ΄Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη.Το γερμανικό κοινοβούλιο, που μέχρι τότε εξακολουθούσε να εδρεύει στη Βόννη, αποφάσισε το 1991 να μεταφερθεί στο Βερολίνο. Η μετακίνηση της βουλής από τη Βόννη στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε το 1999.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΟΤΣΔΑΜ-4ημ-25η-ΜΑΡ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Βερολίνο TR722 07.55 09.50
 • Ώρα επιστροφής
  Βερολίνο – Αθήνα TR723 10.50 14.35
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  22/03

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Scoot Airlines
1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά

3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Leonardo Hotel Mitte 4*
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου
2η ξενάγηση & Δώρο είσοδος στο Πανόραμα Αsisi
Επίσκεψη στο Πότσδαμ & τα Ανάκτορα Σαν Σουσί
Μεταφορές ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
1
1η ημέρα: Αθήνα – Βερολίνο – Ξενάγηση Πόλης
Συγκέντρωση την προγραμματισμένη ώρα στο Ε. Βενιζέλος για την απ’ ευθείας πτήση της Soot Airlines για το Βερολίνο. Άφιξη και στη συνέχεια μεταφορά στο κέντρο  για να ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι που ήταν πέρασμα για τις δύο πλευρές της πόλης μέχρι το 1989, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον Καθεδρικό Ναό, τον πύργο της τηλεόρασης και το παγκόσμιο ρολόι στη μέση της Αλεξάντερ πλάτζ, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων και τη διάσημη πλατεία Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Θα σταθούμε μπροστά από την επιβλητική πύλη του Βρανδεμβούργου, έμβλημα της πόλης και σύμβολο του ψυχρού πολέμου. Ακριβώς δίπλα θα δούμε το μνημείο του ολοκαυτώματος αφιερωμένο στα θύματα του και την μοντέρνα πλατεία Πότσνταμ με τη σκεπή που συμβολίζει το ηφαίστειο της Φουτσιγιάμα. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης και να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις στις διάφορες πλατείες.
2
2η ημέρα: 2η Ξενάγηση & Πανόραμα Περγάμου Αsisi
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε με τα πόδια για να επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως η στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου, είναι κλειστός για ανακαίνιση, γι’ αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα, όπου εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού Αρχιτέκτονα Yadegar Asisi, με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Το οπτικοακουστικό show που θα δούμε θα μας μαγέψει σίγουρα μιας και είναι κάτι το μοναδικό. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν, για να μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή αυτή. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους. Μπορείτε να επισκεφτείτε  τον διάσημο ζωολογικό κήπο, το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο «τοπογραφία του τρόμου» που περιγράφει τα εγκλήματα του ναζισμού, να κάνετε βόλτα στα καταστήματα της Κουρφούρστερνταμ, να επισκεφτείτε το East side gallery που σώζεται το μεγαλύτερο μέρος του τείχους, να απολαύσετε καφέ και τοπική κουζίνα στη ζωντανή περιοχή του Μίττε.
3
3η ημέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ – Σαν Σουσί
Πρωινό και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πότσδαμ, την πόλη που βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς Βίλες και την ιστορική γέφυρα ανταλλαγής αιχμαλώτων κατασκόπων και θα επισκεφτούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάιντρικ το 1942, για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα Ολλανδικής αρχιτεκτονικής σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο ανάκτορο Σαν Σουσί, με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή και τέλος θα επισκεφθούμε το παλάτι Cicilienhof ,όπου έγινε η σύσκεψη των συμμάχων το 1945. Επιστροφή στο Βερολίνο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για τις τελευταίες αγορές!
4
4η ημέρα: Βερολίνο – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Scoot Airlines
1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά

3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Leonardo Hotel Mitte 4*
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου
2η ξενάγηση & Δώρο είσοδος στο Πανόραμα Αsisi
Επίσκεψη στο Πότσδαμ & τα Ανάκτορα Σαν Σουσί
Μεταφορές ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (245 €) • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων

Σημειώσεις

 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η

σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 • Τα Τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη κρεβατιού
 • Περιορισμένος αριθμός θέσεων
 • Τελικό ενημερωτικό 5ημέρες πριν την αναχώρηση
 

Πτήσεις με SCOOT AIRLINES

 

Αθήνα – Βερολίνο tr722 07.55 09.50
Βερολίνο – Αθήνα TR723 10.50 14.35
Memorial to the Murdered Jews of Europe

Memorial to the Murdered Jews of Europe

Τα must του Βερολίνου

Σημεία, γειτονιές και σταθμοί για την απόλυτη εμπειρία ξενάγησης της πόλης

Another brick in the wall: Το Τείχος του Βερολίνου

Τα άσχημα τείχη, όμορφα γκρεμίζονται. Το «τείχος της ντροπής» -έτσι το ονόμαζαν οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς-  ύψους 2 μέτρων που κάποτε χώριζε την πόλη στο δυτικό καπιταλιστικό και στο ανατολικό σοσιαλιστικό τμήμα χτίστηκε το 1961 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας προκειμένου να συγκρατήσει τη φυγή των κατοίκων της προς τη Δύση. Στις 9 Νοεμβρίου 1989 γκρεμίστηκε από τους Βερολινέζους και των δύο πλευρών. Κι ενώ δεκάδες καλλιτέχνες έχουν αφήσει: το στίγμα τους πάνω του, αναμφίβολα η πιο διάσημη εικαστική παρέμβαση είναι το γκράφιτι που αναπαριστά τον Μπρέζνιεφ και τον Χόνεκερ, ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Γερμανίας να δίνουν ένα φιλί στο στόμα.

Στο μουσείο της μνήμης και της φρίκης: Μνημείο του Ολοκαυτώματος

2711 γκρίζοι μονόλιθοι μοναδικών διαστάσεων σχηματίζουν μια κυματοειδή διάταξη. Αυτό τον αφαιρετικό τρόπο διάλεξε ο αρχιτέκτονας Πίτερ Άϊζενμαν  για να δημιουργήσει ένα μοναδικό μνημείο. Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι αφιερωμένο στους Εβραίους της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που εξοντώθηκαν από τους ναζί αποτελώντας έναν θυρεό της πόλης με σημασιολογία πάνω στον τόπο και τον χρόνο.

Προ των Πυλών: Στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Στην πλατεία Pariser στέκει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Η εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1788 και 1791, με φανερή έμπνευση από τα Προπύλαια της Ακρόπολης. Το must see κάθε επισκέπτη του Βερολίνου έχει ιστορικό αλλά και συμβολικό βάρος μια και λειτουργεί ως σύμβολο επανένωσης της πόλης.

Paint it black: Η Πινακοθήκη

Στους τοίχους της κρέμονται ο Ρέμπραντ, οι Μαντόνες του Ραφαήλ κι ένα σωρό ανεκτίμητοι θησαυροί της ευρωπαϊκής τέχνης με κυριότερες συλλογές της γερμανικής, ιταλικής και πρώιμης φλαμανδικής σχολής. Στο Kulturforum, σε μικρή απόσταση από την Ποτσντάμερ Πλατς, σε ένα μέρος και σε χώρο όπου υπάρχουν πολλά ακόμη μουσεία, η Πινακοθήκη του Βερολίνου αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία ξενάγησης στην ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού.

Πολίτικαλ Κορέκτ: Το Ράιχσταγκ

Με θαυμαστή αρχιτεκτονική, το κτίριο το οποίο στεγάζει το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αποτελεί σημείο κατατεθέν του Βερολίνου και αναπόφευκτα πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Στο εσωτερικό του γίνονται ξεναγήσεις, ενώ στο καφέ που βρίσκεται στην ταράτσα του μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη.

Ιστορίες μέσα από τον Κρύπτη: Ο Καθεδρικός Ναός

Επιβλητικός και στιβαρός ο καθεδρικός ναός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η κρύπτη του Berlilner Dome είναι γεμάτη με σαρκοφάγους και ταφικά μνημεία, ενώ τα 270 σκαλιά θα σας οδηγήσουν στην κορυφή του τρούλου για τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες αστικού τοπίου που θα βγάλετε ποτέ.

Θα φύγω για το νησί (με τα 5 μουσεία)

Το μακρινό 1841, ο Φρειδερίκος Αύγουστος Στουτελ είχε την καταπληκτική ιδέα να δημιουργήσει ένα ενιαίο πολιτιστικό κέντρο στην πόλη. Το ένα brainstorming έφερε το άλλο, οδηγώντας στη δημιουργία πέντε κορυφαίων μουσείων που βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι του νησιού, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα της Ουνέσκο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Έτσι, για καφέ και κουβέντα: Στο Κρόιζμπεργκ, το Μίτε ή το Nόικολν

Οι πιο χιπ γειτονιές της πόλης έχουν μποέμ, απόλυτα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κι εναλλακτική διάθεση. Σε αυτές συχνάζουν όλοι οι city lifers που σέβονται τον εαυτό τους, εκκεντρικές περσόνες της πόλης καθώς και αβάν γκαρντ καλλιτέχνες. Εδώ θα νιώσετε τον παλμό και τα vibes της πόλης και της νεανικής της αύρας, οπότε μια επίσκεψη για καφέ, ποτό ή sightseeing, απλά επιβάλλεται!

Φαγητά και ποτά στο Βερολίνο

Η Βερολινέζικη Κουζίνα διαθέτει μεγάλες ποικιλίες που πολλοί θεωρούν ότι τα φαγητά που προτείνουν είναι εξαιρετικά δύσπεπτα. Οι Βερολινέζοι  σεφ, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τα δάση και τις λίμνες όπως τα άγρια μανιτάρια (Pfifferlingen), τις ποταμοκαραβίδες, τα ποταμόψαρα και τα χέλια, που συχνά μαγειρεύονται με πράσινη σάλτσα, δημιουργούν άριστης ποιότητας φαγητά. Η πατατόσουπα είναι στην ημερήσια διάταξη όπως και τα μοσχαρίσια ή χοιρινά ποδαράκια με λάχανο που είναι πολύ δημοφιλή.

 • Πρωινό στο Βερολίνο   

Το πρωί σχεδόν όλα τα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ξενοδοχείων, προσφέρουν χορταστικό πρόγευμα. Συνήθως αποτελείται από αυγά, ζαμπόν και διάφορα είδη τυριών. Τις Κυριακές ορισμένα έχουν μπουφέ με γερμανικού τύπου Μπράντς.

 

 • Μεσημεριανό στο Βερολίνο

Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε και να γευτείτε σε πολλά εστιατόρια της Πανέμορφης αυτής πόλης τα πιο δημοφιλή Βερολινέζικα γεύματα όπως μια σούπα με παντζάρια που αναμειγνύεται με κρέμα και σερβίρεται με αρωματικά κεφτεδάκια, λωρίδες βραστού μοσχαριού με μους σέλινου (Kalb mit Petersilienmousse) συνοδευόμενο με γερμανικές χυλοπίτες και κεφτέδες μυρωδικών και τα σωταρισμένα φιλέτα ποταμίσιας πέρκας, σερβιρισμένα με νόστιμες κρέπες γεμιστές με άγριες ραφανίδες.

 

 • Βραδινό στο Βερολίνο 

Οι επιλογές για το βραδινό είναι απεριόριστες. Σε εστιατόρια με τοπική κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε χοιρινά ποδαράκια ή πατατόσουπα. Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα βρούν πιτσαρίες ή ιταλικά εστιατόρια, που σερβίρουν καλοφτιαγμένα ιταλικά πιάτα. Όσοι αγαπούν την ανατολίτικη μαγειρική μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τα πολλά ασιατικά εστιατόρια που βρίσκονται στο Πρεντσλάουερ Μπεργκ και γύρω από τη Σαβινίπλατς. Επιπλέον, το Βερολίνο διαθέτει πολύ καλά μεξικάνικα εστιατόρια, ιδιαίτερα γύρω από την Οράνιενμπουργκερ Στράσε και το Κρόιτσμπεργκ.

 

 • Επιδόρπιο στο Βερολίνο 

Το κλασικό Βερολινέζικο γλυκό είναι το Role Grutze, μια κομπόστα βατόμουρο σερβιρισμένη με σως βανίλια. Ένα άλλο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Berliner mit Holundersorbet, όπου είναι μικροί λουκουμάδες Μπερλίνερ γεμιστοί με μους δαμάσκηνου και σερβίρονται με σορμπέ αφροξυλιάς, κομμάτια αχλαδιού και χυμό από φρούτα. Μην ξεχάσετε ακόμα το Savarin mit Blaubeeren und Minzsorbet ένα αφράτο κέικ με σιρόπι σερβιρισμένο με μύρτιλλα και δροσιστικό σορμπέ μέντας.

 

Μπύρες στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο όπως και στην υπόλοιπη Γερμανία, η μπύρα είναι το πιο συνηθισμένο αλκοολούχο ποτό. Οι Βερολινέζοι πίνουν μπύρα σε κάθε ευκαιρία. Ορισμένες από τις πιο γνωστές ζυθοποιίες που είναι οι καλύτερες και αγνότερες παγκοσμίως είναι η Schultheiss, η Berliner Kindl, η Berliner Pils και η Engelhardt. Επίσης Βερολινέζικη σπεσιαλιτέ είναι και η ξανθή μπύρα από σιτάρι Berliner Weise mit Schuss που η ζύμωση της συνεχίζεται μέσα στο μπουκάλι και αναμειγνείεται με χυμό φραμπουάζ δίνοντας μια φρουτώδης και πολύ γευστική γεύση.

Κρασιά στο Βερολίνο

Τα διασημότερα κρασιά που μπορείτε να τα βρείτε σε νότιες και δυτικές περιοχές της Γερμανίας είναι τα λευκά κρασιά και ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονται από σταφύλια Ρισλίνγκ. Λόγω του ψυχρού κλίματος τα περισσότερα γερμανικά κρασιά είναι λευκά και όσοι προτιμούν το κόκκινο κρασί μπορείτε να δοκιμάσετε το Rhine Assmanshausen Spatburgunder.

Αγορές στο Βερολίνο

Το καλύτερο παραδοσιακό σουβενίρ του Βερολίνου που αξίζει να αγοράσετε είναι το επίσημο σύμβολο αυτής της πόλης είναι μια κομψή πορσελάνη φτιαγμένη από το Εργοστάσιο Πορσελανών Κένιγκλιχε και για τα παιδιά ένα αρκουδάκι είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Για τους λάτρεις των έργων τέχνης οι νέες Γκαλερί στο Βερολίνο προτείνουν πολύ ποιοτικά πράγματα και προσελκύουν πολυάριθμους ντίλερ και συλλέκτες έργων τέχνης.

H γέφυρα του Καρόλου.

Τι αξίζει να δείτε στο Βερολίνο:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ: Η κατασκευή αυτού του μπαρόκ βασιλικού ανακτόρου στο Πότσνταμ ξεκίνησε το 1695.
 • Το Ράιχσταγκ: Αυτό το ογκώδες νεοαναγεννησιακό κτήριο σχεδιάστηκε το 1884 από τον Πάουλ Βάλοτ. Ο κομψός νέος θόλος  του είναι έργο του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Επιπλέον αξιοθέατα για να επισκεφθείτε:

 • Τσόιγκχαους
 • Κόκκινο Δημαρχείο
 • Καθεδρικός του Βερολίνου
 • Σάουσπιλχαους

 • Ανάκτορο Μπελβιού: Το ροκοκό μέγαρο του Φίλιπ Ντανιέλ Μπόουμαν όπου είναι σήμερα η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Βερολίνο Απευθείας απο Ηράκλειο

Βερολίνο Απευθείας απο Ηράκλειο

 • Πύλη του Βρανδεμβούργου: Η νεοκλασική πύλη βρίσκεται στο τέρμα της Ούντερ ντεν Λίντεν. Στεφανώνεται από την Κβαντρίγκα, το τέθριππο που οδηγεί η Θεά Νίκη και είναι το σύμβολο του Βερολίνο.

 • Πύργος Τηλεόρασης: Ο Φερνζετουρμ είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης και φθάνει τα 365 μέτρα. Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της Ευρώπης. Ο πύργος χτίστηκε το 1969 από τους Φριτς Ντίτερ και Γκίντερ Φράνκε και είχαν την ιδέα ενός καλοσσιαίο πύργο.

Μουσεία

Το Βερολίνο διαθέτει ορισμένες από τις καλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο. Πολλές από αυτές είχαν διασκορπιστεί στον ανατολικό και δυτικό τομέα, αλλά μετά το 1990 ενώθηκαν και εκτέθηκαν σε καινούργιους χώρους.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συλλογή έργων της Πινακοθήκης. Τα πιο ενδιαφέρονται μουσεία εντοπίζονται στο Νησί των Μουσείων γύρω από το Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ, στο Κουλτούρφορουμ και στο Ντάλεμ.

 

Ενδιαφέρονται Μουσεία για να επισκεφθείτε:

 •  Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών
 • Κέντρο Μουσείο Ντάλεμ
 • Χαμπούργκερ Μπάνχοφ
 • Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας
 • Μουσείο της Περγάμου
 • Παλαιό Μουσείο
 • Τεχνολογικό Μουσείο
 • Εβραϊκό Μουσείο

Νησί των Μουσείων

Το νησί που κουρνιάζει στους παραπόταμους του Σπρέε είναι αναμφισβήτητα το λίκνο της Βερολινέζικης ιστορίας. Εδώ έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι οικισμοί στις αρχές του 13ου αιώνα, η Κέλν και η δίδυμη αδελφή της. Ο χαρακτήρας του νησιού άλλαξε με την οικοδόμηση του μεγάρου όπου έπειτα από πολλούς αιώνες το μέγαρο μετατράπηκε σε βασιλικό και αργότερα σε αυτοκρατορικό χώρο, το Στάντσλος. Έχουν διασωθεί ορισμένα ενδιαφέροντα κτήρια όπως ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου και τα μουσεία όπου το νησί πήρε την ονομασία Μουζέουμσινσελ.

Ψυχαγωγία στο Βερολίνο 

Χάρη στην τόσο μεγάλη προσφορά από κλασικό δράμα, καμπαρέ μέχρι και βαριετέ, είναι αδύνατον να μην ικανοποιηθούν όλα τα γούστα στο Βερολίνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά μπαρ και εστιατόρια βγάζουν τα τραπέζια τους έξω και η περιοχή γύρω από την Ούντερ ντεν Λίντεν, την Κουρφίρστενταμ, το Κρόιτσμπεργκ και το Πρεντσλάουερ Μπεργκ μοιάζει να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα κοινωνικών επαφών. Η πόλη ζωντανεύει τα βράδια. Τα κλαμπ, τα καφέ και τα κοκτέιλ μπαρ θα σας παρασύρουν σε έναν ξέφρενο ρυθμό ως το πρωί.

Εμπορικά κέντρα

Πέρα από τις δύο μεγάλες εμπορικές περιοχές της πόλης, την Κούνταμ και τη Φρίντριχστρασε, χτίζονται συνεχώς νέα εμπορικά κέντρα με πολυεπίπεδα οικοδομήματα που μοιάζουν με τεράστιες στοές και φιλοξενούν πάρα πολλά καταστήματα από σούπερ – μάρκετ, φαρμακεία, μπάρ, μπουτίκ, βιβλιοπώλεια.

Εμπορικά κέντρα:

 • Galleria
 • Potsdamer Platz Arkaden
 • Shopping Guide
 • Gesundbrunnencenter

Θέατρο

Χάρη στον Ράινχαρτ και στον Μπρεχτ, τη δεκαετία του 1920 το Βερολίνο έγινε σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή. Τα χρόνια της παντοδυναμίας των Ναζί, πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν στο θέατρο δολοφονήθηκαν ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και οι σκηνές μετατράπηκαν σε προπαγανδιστικούς μοχλούς. Ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τα θέατρα του Βερολίνου αναγεννήθηκαν. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο Μπέρτολτ Μπρεχτ με το Μπερλίνερ Ανσάμπλ και Πέτερ Στάιν που διηύθυνε το Σαουμπίνε.

Κλασική Μουσική και Όπερες

Το Βερολίνο έχει μία από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου (τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου), καθώς και μία από τις ωραιότερες αίθουσες συναυλιών τη Philarmonie. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου είναι μακράν η καλύτερη από τις τρεις συμφωνικές ορχήστρες της πόλης. Επίσης, υπάρχουν τρεις μεγάλες όπερες, αλλά και μια μικρότερη για τους λάτρεις της αβανγκάρντ. Εκτός από τις συναυλίες που δίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο Βερολίνο διεξάγονται πολλά φεστιβάλ. Από τα πιο δημοφιλή είναι η Μουσική Μπιενάλε και το Υπαίθριο Φεστιβάλ της Γκεντάρμενμαρκτ. Συναυλίες οργανώνονται όλο το χρόνο στις εκκλησίες, στις αίθουσες και στα ανάκτορα της πόλης.

Τρεις Μεγάλες Όπερες:

 • Staatsoper Ulter den Linden
 • Komische Oper
 • Deutsche Oper Berlin

η πλατεία του ρολογιού.

Πάρκα και Κήποι του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο πράσινες Ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, με το πελώριο Τίργκαρτεν στο κέντρου του. Ωστόσο, οι περισσότερες συνοικίες της πόλης έχουν δικά τους μικρότερα πάρκα και κήπους, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου. Στα δυτικά της πόλης βρίσκεται το μεγάλο Γκρούνεβαλτ, μια πανέμορφη δασώδης περιοχή με ορεινά μονοπάτια για ποδηλασία και γραφικές διαδρομές για περιπάτους. Το καλοκαίρι, σε πολλές λίμνες, ποτάμια και κανάλια υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ
 • Ζωολογικός Κήπος
 • Βοτανικός Κήπος
 • Πάρκο Μπάμπελσμπεργκ
 • Πάρκο Μονμπιζού
 • Τίργκαρτεν
 • Κήπος Μπρίτσερ
 • Βικτόρια Παρκ

Ενθυμήματα της Διαιρεμένης πόλης

Το 1945, το Βερολίνο χωρίστηκε σε τέσσερις ζώνες κατοχής: σοβιετική, αμερικανική, βρετανική και γαλλική. Τον Ιούνιο του 1948, οι Σοβιετικοί απέκλεισαν το Δυτικό Βερολίνο, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την περιοχή. Αυτό το γεγονός σήμανε την αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Τη δεκαετία του 1950, οι Ανατολικογερμανοί καταφεύγουν μαζικά στη Δύση. Το 1961, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας οικοδόμησε το διαβόητο Τείχος του Βερολίνου για να τους αποτρέψει. Από τότε μέχρι την επανένωση των Γερμανών, στο τέλος του 1989, περισσότεροι από 180 άνθρωποι πυροβολήθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το Τείχος.

Η Ιστορία του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι μία από τις νεότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το 1237 ο άσημος οικισμός του Βερολίνου, στην απέναντι όχθη του ποταμού Σπρέε έγινε η αρχή ενός εμπορικού σταθμού υπό την εξουσία των Μαργράβων του Βρανδεμβούργων, στη συνέχεια της Πρωσίας και στο τέλος της Γερμανίας. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ανακωχή του 1949 , το Βερολίνο έγινε το κέντρο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1991, ύστερα από την πτώση του Τείχους, το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της επανενωθείσας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Αναχώρηση 2κλινο 1κλινοΠαιδικό (2-11 ετών)
22/03 € 495€ 695€ 445

Εγγραφείτε στο Newsletter μας