210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Οι 10 καλύτερες στιγμές μας στο Βερολίνο

Οι 10 καλύτερες στιγμές μας στο Βερολίνο

? Το Βερολίνο ακούγεται πολύ «Γερμανικό», όμως εμείς θα σας δείξουμε μια άλλη πλευρά της Γερμανίας, την πιο Ρομαντική❗️
? Το ξέρατε πως ο Χίτλερ λάτρευε την Αρχαία Ελλάδα; Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου τον Αύγουστο του 1936, συμμετείχε ο γνωστός Ολυμπιονίκης δρομέας Σπύρος Λούης. Όταν ζήτησε να πιεί ρετσίνα και δεν υπήρχε στη Γερμανία, ο Χίτλερ έστειλε στην Αθήνα το προσωπικό του αεροσκάφος για φέρει ρετσίνα στον Λούη! Αυτό και πολλές ακόμη εμπειρίες θα σας κάνουν να αγαπήσετε το Βερολίνο με όλη σας την καρδιά!
? Οι 10 καλύτερες στιγμές μας στο Βερολίνο:
1. Το Reichstag, το κτίριο που είχε βρεθεί για χρόνια στην «νεκρή ζώνη» του τείχους και σήμερα, ανακαινισμένο, παρέχει μια υπέροχη θέα στην πόλη του Βερολίνου από την τεράστια γυάλινη θολωτή στέγη του.
2. Η Πύλη του Βραδεμβούργου, σήμα κατατεθέν του Βερολίνου. Χτισμένη το 1791, αποτελούσε μια από τις παλιές εισόδους της πόλης. Όπως και πολλά δημόσια κτήρια στο Βερολίνο, θυμίζει αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική.
3. Ο 368μ. Πύργος της τηλεόρασης, από όπου μπορείτε να απολαύσετε θέα 360ο !
4. Στην φαντασμαγορική πλατεία Gendarmenmarkt θα απολαύσετε τα ψώνια σας και την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτηρίων που την περιβάλλουν.
5. Η Kurfustendamm είναι η οδός της μόδας του Βερολίνου. Το KaDeWe είναι το πολυκατάστημα που θα λατρέψετε! Μην παραλείψετε να πιείτε ένα καφέ ή ένα ελαφρί γεύμα στον τελευταίο του όροφο με θέα την πόλη.
6. Οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τον ζωολογικό κήπο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Τεχνολογίας με αληθινά παλιά τρένα, αλλά και ολόκληρη πόλη με τρένα μινιατούρες που λειτουργούν. Εντυπωσιακά είναι επίσης η legoland και το Μουσείο της Μαντάμ Τυσσώ στο Βερολίνο.
7. Το Παλάτι Charlottenburg. Βρίσκεται μόλις έξω από την πόλη, με φαντασμαγορικούς κήπου γύρω του, πλάι στον ποταμό Spree. Μια μικρή κρουαζιέρα στο ποτάμι θα σας εντυπωσιάσει!
8. Το νησί Μουσείων, ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Περγάμου, με μια ολόκληρη στημένη ακρόπολη μέσα του. Μνημείο αρχαιοελληνικό, από τα παράλια της Ιωνίας, αγορασμένο από τους Γερμανούς επί τουρκοκρατίας με αντάλλαγμα σιδηρόδρομους και τρένα. Tip: Αν είστε λάτρεις των Μουσείων, αγοράστε ένα 3ήμερο εισιτήριο για όλα τα Μουσεία του Βερολίνου με 29€ (έκπτωση 14,50€)
9. Το τείχος του Βερολίνου όπου μπορείτε να φωτογραφηθείτε ανάμεσα στα δυο φιλάκια με φαντάρους ντυμένους με τα ρούχα της τότε εποχής.
10. Η πλατεία Potsdamer, που σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα. Εδώ χτυπά η καρδιά μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Ζήστε εδώ την υπέροχη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου!
@RoundTravel
? Ζωγράφου 12
? 2810 280040, 210 3319761, 801 11 40840