210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ρουμανία – Βουκουρέστι 5 ημέρες Καλοκαίρι

Ρουμανία – Βουκουρέστι 5 ημέρες Καλοκαίρι
695€ κατ'άτομο
Με δυνατότητα απευθείας από Ηράκλειο, Ρωτήστε μας...

Ρουμανία – Βουκουρέστι 5 ημέρες Καλοκαίρι

Ρουμανία – Βουκουρέστι 5 ημέρες Καλοκαίρι
Ένα ταξίδι στη Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Και τούτο γιατί η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη. Άλλοτε, η χώρα των φτωχών ανθρώπων και των πλούσιων παραδόσεων. Σήμερα η Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης και είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά. Πιο γοητευτική περιοχή η Τρανσυλβανία, όπου ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί να συναρπάζει. Οι μεσαιωνικές πόλεις Μπρασόβ και Σιμπίου γοητεύουν τον επισκέπτη. Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνει το Βουκουρέστι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένας απολαυστικός και γεμάτος γύρος της χώρας για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μη το χάσετε!.Ρουμανία .

ΤΡΑΝΣΥΛΒΆΝΙΑ

Η Τρανσυλβανία (Ρουμανικά: Transilvania ή Ardeal, Ουγγρικά: Erdély, Γερμανικά : Siebenbürgen) είναι μια ιστορική και πολιτιστική περιοχή στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την κεντρική Ρουμανία. Στα ανατολικά και νότια το φυσικό της σύνορο είναι τα Καρπάθια Όρη και στα δυτικά τα Ορη Aπουσένι. Οι ευρύτεροι ορισμοί της Τρανσυλβανίας περιλαμβάνουν επίσης τις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της Ρουμανίας Κρίσανα και Mαραμούρες και περιστασιακά το Βανάτο. Η ιστορική Τρανσυλβανία περιλαμβάνει επίσης μικρά τμήματα της γειτονικής Δυτικής Μολδαβίας και ακόμη και ένα μικρό τμήμα της νοτιοδυτικής γειτονικής Βουκοβίνας στα βορειοανατολικά της (που αποτελεί από την Περιφέρεια Σουτσεάβα).

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

Ρουμανία - Βουκουρέστι 5 ημέρες Καλοκαίρι
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα - Βουκουρέστι 07:35 - 09:05
 • Ώρα επιστροφής
  Βουκουρέστι - Αθήνα 22:00 - 23:35
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  03 Ιουλίου, 07 Αυγούστου & 25 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean (Αθήνα–Βουκουρέστι/Βουκουρέστι–Αθήνα).
Φόροι Αεροδρομίων.
Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Βουκουρέστι.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία & διόδια.
Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Επίσημος Τοπικός Ελληνόφων Ξεναγός.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ.
1
1η Ημέρα: Τετάρτη ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Συνάντηση με τον αρχηγό της εκδρομής στο γκισέ της Aegean, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 05:30. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος χειραποσκευών και πτήση (Α3-960) στις 07:35 για Βουκουρέστι, με άφιξη στις 09:05 (ώρα τοπική). Επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στην πόλη όπου οι διαφορετικές κοινότητες έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχει το προσωνύμιο «Μικρό Παρίσι». Μια πόλη με μείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών, όπως Μπέλ Επόκ, Άρτ Ντέκο, αναγέννησης, μπαρόκ και με τα τεράστια κτήρια της σοσιαλιστικής περιόδου του Τσαουσέσκου. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, αντίγραφο της γαλλικής, τα Παλιά Πανεπιστήμια, την Όπερα, την Στρατιωτική Ακαδημία, το Μαυσωλείο. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Λαού, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το ομόδοξο Ρουμανικό Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, όπως και την Εκκλησία Σταυροπόλεως, η οποία κτίστηκε το 1724, από τον Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Στρατονικέα επί Δραγουμανίας του Φαναριώτη Νικολάου Μαυροκορδάτου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Πέμπτη ΚΑΡΠΑΘΙΑ / ΣΙΝΑΪΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ (170χλμ)
πανέμορφη Σινάϊα. Η ονομασία της προέρχεται από την ιστορική Ι.Μ. του Σινά της Αιγύπτου, καθώς ο ηγεμόνας Μιχαήλ Κατακουζηνός μετά από την επιστροφή του από προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης έκτισε μοναστήρι με αυτή την ονομασία, το οποίο και θα επισκεφτούμε. Η πόλη όμως έγινε γνωστή με το πανέμορφο Κάστρο Πέλες, το οποίο έκτισε ως θερινή κατοικία το 1870, ο Ρουμάνος μονάρχης Κάρολος Ά, και συγκαταλέγεται στα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης. Κατά την επίσκεψη μας θα θαυμάσουμε την ξυλόγλυπτη διακόσμησή του, την Αίθουσα των Όπλων, τις καλαίσθητες και εντυπωσιακές αίθουσες με τις συλλογές απ’ όλον τον κόσμο που τις κοσμούν. Συνεχίζουμε για το Κάστρο Μπραν, το οποίο για τουριστικούς λόγους έχει συνδεθεί με τον Κόμη Δράκουλα και την λογοτεχνική φαντασία του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόκερ. Δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ο Ιρλανδός συγγραφέας αναφερόταν σε αυτό, ως “Κάστρο του Δράκουλα”, ούτε ότι ο ιστορικός Κόμης Δράκουλας (Βλάντ Γ΄ ο Παλουκωτής) είχε κάποια σύνδεση με αυτό. Η πρώτη αναφορά στο Κάστρο είναι του 1377 ως οχύρωση των Σαξόνων, ενώ το κάστρο χρησιμοποιήθηκε και στην άμυνα απέναντι στους Οθωμανούς, ως τελωνείο και ως βασιλική κατοικία (1920). Μεταφορά στο Μπρασόβ όπου θα θαυμάσουμε την Πλατεία Συμβουλίου, το Παλιό Δημαρχείο με τον επιβλητικό Πύργο – Ωρολόγιο, τα στενά δρομάκια και την Πύλη της Αγ. Αικατερίνης του 16ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μαύρη Εκκλησία του 1380, την μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία μεταξύ Βιέννης και Κωνσταντινούπολης, με το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην ανατολική Ευρώπη και την καμπάνα 6 τόνων. Θα δούμε την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Νικολάου με τις ωραίες αγιογραφίες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Θα επισκεφτούμε επίσης τον Ελληνικό Ναό της Αγ. Τριάδος ο οποίος κτίστηκε από την Ελληνική Παροικία του Μπρασόβ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας. Σημείωση: Για όσους δεν θα συμμετάσχουν στην εκδρομή στα Καρπάθια, προτείνουμε βόλτα για φαγητό, καφέ, ψώνια και αξιοθέατα στο κέντρο της πόλης.
3
3η Ημέρα: Παρασκευή THERME SPA BUCUREȘTI
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και προαιρετική επίσκεψη εξ ιδιων στο Therme SPA București το μεγαλύτερο κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης της Ευρώπης. Είναι επίσης το σπίτι του μεγαλύτερου βοτανικού κήπου της Ρουμανίας με πάνω από 800.000 φυτά, συμπεριλαμβανομένων φοινίκων, ορχιδέες και άλλα μοναδικά είδη. Με τις θερμοκρασίες μέσα στο γραφικό γιγάντιο γυάλινο θόλο να διατηρούνται σε μια γαλήνια ζεστασιά όλο το χρόνο, προσφέρει μια ποικιλία από πισίνες, σάουνες και νεροτσουλήθρες παράλληλα με θεραπείες ευεξίας και SPA. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές ζώνες που μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο και οι τιμές ξεκινούν από €14 για 3 ώρες, μέχρι €30 για ολοήμερη παραμονή. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας. Σημείωση: Για όσους δεν θα επισκεφτούν το Therme Spa Bucuresti προτείνουμε επίσκεψη εκ ιδίων στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης και Λαογραφικό Μουσείο του Χωριού
4
4η Ημέρα: Σάββατο ΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
άρχισε να χτίζεται το 1984, με εντολή του κομμουνιστή προέδρου της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου. Σκοπό είχε να στεγάσει τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το γραφείο του προέδρου, καθώς και διάφορα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Το κτίριο έχει επιφάνεια 330.000 m2 και κατατάσσεται, σύμφωνα με την Ακαδημία Παγκόσμιων Ρεκόρ, στο κεφάλαιο «Διοικητικά Κτίρια», δεύτερο στον κόσμο μετά το κτίριο του Πενταγώνου και, ως προς τον όγκο, με τα 2.550.000 m3, 3ος στον κόσμο, μετά το Κτήριο Συναρμολόγησης Διαστημικών Πυραύλων στο Cape Canaveral στη Φλόριντα και την πυραμίδα του Quetzalcoatl στο Μεξικό. Για σύγκριση μπορεί να αναφερθεί ότι το κτίσμα αυτό υπερβαίνει κατά 2% τον όγκο της πυραμίδας του Χέοπα στην Αίγυπτο, και γι' αυτό ορισμένες πηγές το χαρακτηρίζουν ως «φαραωνική» κατασκευή. Tο παλάτι έχει πάνω από 1.000 αίθουσες και χτίστηκε με εξ ολοκλήρου ρουμανικά υλικά, ενώ ο κύριος αρχιτέκτονας του κτιρίου ήταν η Ρουμάνα Anca Petrescu, η οποία, σε ηλικία μόλις 28 ετών, κέρδισε σχεδόν όλους τους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Τσαουσέσκου για την κατασκευή του κτιρίου. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την παλιά πόλη με τα διάσημα καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
5
5η Ημέρα: Κυριακή ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Check out δωματίων στις 12:00. Μετάβαση στο αεροδρόμιο Οτοπένι και πτήση (Α3-963) στις 22:00 προς Αθήνα με άφιξη στις 23:35.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean (Αθήνα–Βουκουρέστι/Βουκουρέστι–Αθήνα).
Φόροι Αεροδρομίων.
Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Βουκουρέστι.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία & διόδια.
Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Επίσημος Τοπικός Ελληνόφων Ξεναγός.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Γεύματα/ποτά εντός και εκτός ξενοδοχείου. • Επιβάρυνση ημιδιατροφής για Τέσσερα (4) Δείπνα ή Γεύματα €100 (συνολικά ανά άτομο) • Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό. • Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια (€75 ανά άτομο) • Φιλοδωρήματα (€15) και Αχθοφορικά. • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.

Σημειώσεις

• Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
• Η Ταυτότητα πρέπει να έχει να έχει ημερομηνία έκδοσης μικρότερη των 15
ετών με τα στοιχεία και σε Λατινικούς χαρακτήρες, αλλιώς πρέπει να
εκδοθεί καινούργια.
• Το Διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ 3 μηνών από το τέλος του ταξιδιού,
διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου ή της ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο
γραφείο.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες.
• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας