210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Πανόραμα Σαρδηνίας Καλοκαίρι

Πανόραμα Σαρδηνίας Καλοκαίρι
1495€ κατ'άτομο

Πανόραμα Σαρδηνίας Καλοκαίρι

Πανόραμα Σαρδηνίας Καλοκαίρι
Σαρδηνία . Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο μία λέξη για να χαρακτηρίσουμε το μαγικό νησί της Σαρδηνίας. ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας και κάτω από την Κορσική.αυτή είναι η «ποικιλία» – στα τοπία, στην Ιστορία και.βέβαια, στη γλώσσα. Διαρκείς εναλλαγές χαρακτηρίζουν και το τοπίο: από τις λευκές αμμώδεις παραλίες μέχρι τα ορεινά εδάφη με τους πορτοκαλεώνες και την καταπράσινη κορυφογραμμή στα κεντρικά και από την πρωτεύουσα Κάλιαρι στον Νότο μέχρι παλιές παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Alghero στα βόρεια. Στην περιοχή Nuoro.στην καρδιά του νησιού.υπάρχουν χωριά και πόλεις μόλις 800 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.με καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική.που έχουν μείνει εντελώς ανέγγιχτα από το πέρασμα του χρόνου και μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό.ενώ στο βορειοανατολικό άκρο η περίφημη Costa Smeralda (Σμαραγδένια Ακτή) είναι κοσμοπολίτικο θέρετρο των πλουσίων και διασήμων. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και το τουριστικότατο λιμάνι Porto Cervo, και το Arcipelago della Maddalena, το οποίο προτιμούν οι ντόπιοι για τις διακοπές τους.

ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΛΕΠΤΟΜΈΡΙΕΣ

Επίσης.στο νησί θα βρείτε διάσπαρτα τα ίχνη της Ιστορίας: προϊστορικά πέτρινα κωνικά κτίσματα, που θεωρούνται από τις αρχαιότερες αρχιτεκτονικές κατασκευές. αλλά και φοινικικά, ελληνικά και ρωμαϊκά ευρήματα, ισπανικές εκκλησίες και κάστρα Γενουατών.στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Σαρδηνία δεχόταν συχνές «επισκέψεις» απ’ όλους τους μεσογειακούς λαούς λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης. Ωστόσο, χωρίς να υποταχτούν ποτέ στους κατακτητές.οι ντόπιοι αποσύρονταν στα ενδότερα του νησιού.διατηρώντας έτσι άθικτα τα ήθη και τα έθιμά τους. Αν και απόμακρη.η Σαρδηνία καταφέρνει να γοητεύσει τους τουρίστες.διότι συνδυάζει τη μεσογειακή με την εξωτική φυσική ομορφιά. τα διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία και το σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΉ

Σαν ένα τσαμπί σταφύλι πεταμένο στη Μεσόγειο μοιάζει η Κορσική αν τη δείτε στο χάρτη και –παρά τα δύο εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως– έχει διατηρήσει παρθένο το πανέμορφο τοπίο της. Διαθέτει διακόσιες παραλίες και ορμίσκους ανάμεσα σε γραφικά ψαροχώρια και παραλιακές πόλεις (με καλά ξενοδοχεία και πολλά κάμπινγκ).ενώ το τοπίο αλλάζει δραματικά στην ενδοχώρα.η οποία καλύπτεται κατά τα 2/3 από πανύψηλα βουνά με φιδίσιους δρόμους και χωριά κρεμασμένα πάνω από χαράδρες. Ήσυχες καταστάσεις στη λιγότερο τουριστική Bastia και το ακρωτήρι Cap Corse με τους αμμουδερούς ορμίσκους στα βόρεια του νησιού.συγκρατημένη πολυτέλεια στα νοτιοδυτικά καθ’ οδόν προς τα κοσμοπολίτικα L’Ιle-Rousse και Calvi και απαραίτητη στάση στο Ajaccio (Αιάκειο).πρωτεύουσα και γενέτειρα του Ναπολέοντα.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

Πανόραμα Σαρδηνίας Καλοκαίρι
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ ΟΛΜΠΙΑ A3 686 15:55:17:15
 • Ώρα επιστροφής
  ΟΛΜΠΙΑ ΑΘΗΝΑ A3 687 18:00 - 20:55
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  30 Ιουνίου, 21, 28 Ιουλίου, 25 Αυγούστου, 1 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΟΛΜΠΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Εισιτήρια πλοίων / ferry boat
Ένα γεύμα με Κορσικάνικες τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα - Σαρδηνία/Όλμπια
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN AIRLINES για την Όλμπια, το οικονομικό κέντρο του βόρειου τμήματος της Σαρδηνίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* στην Όλμπια ή στην γύρω περιοχή. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Όλμπια, Περιήγηση πόλης - Σάντα Τερέζα - Μπονιφάτσιο - Αιάκειο (Κορσική)
Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στην Όλμπια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε την πλατεία Σαν Σιμπλίτσιο με τον ομώνυμο ναό του 11ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Παύλου κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σάντα Τερέζα, ένα γραφικό χωριό στο οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Πύργος Longosardo του 16ου αιώνα. Βρίσκεται σε ένα ακρωτήριο στο βόρειο άκρο του νησιού που "βλέπει" προς το στενό του Μπονιφάτσιο και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να βρεθούμε μετά από περίπου μία ώρα στο λιμάνι Μπονιφάτσιο του Γαλλικού νησιού της Κορσικής - του τέταρτου σε μέγεθος νησιού της Μεσογείου. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το Μπονιφάτσιο, η θέα αυτής της εκπληκτικής σε ομορφιά πόλης στο άκρο ενός ασβεστολιθικού βράχου είναι πραγματικά συναρπαστική! Αποβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νησιού και γενέτειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το Αγιάτσιο (Αιάκειο), μια ζωντανή πόλη, που σε κάποιες γωνιές της θυμίζει τη Νίκαια της Κυανής Ακτής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Αιάκειο, Ξενάγηση πόλης
Το Αγιάτσιο είναι μια πόλη διαποτισμένη από την εμβληματική φυσιογνωμία του Γάλλου αυτοκράτορα. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε τον εμπορικό δρόμο Cours Napoleon με το Ταχυδρομείο και τη Νομαρχία, την πλατεία του στρατηγού Ντε Γκολ με το μνημείο του Ναπολέοντα, την πλατεία Αούστερλιτς στην οποία επίσης δεσπόζει ένα επιβλητικό άγαλμα του Ναπολέοντα, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ναπολέοντας στις 15/08/1769 και έζησε τα παιδικά του χρόνια, τον Καθεδρικό ναό όπου βαπτίστηκε, την Avenue du Premier Consul, την πλατεία Φος με το Δημαρχείο στο οποίο φυλάσσεται η μάσκα του, το γενεαλογικό του δέντρο και η πράξη βάπτισής του... Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Αιάκειο, Εκδρομή στο Καργκέζε
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Καργκέζε, που ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από τους απογόνους μιας ομάδας μεταναστών από το Οίτυλο της Μάνης, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Κορσική έναν αιώνα νωρίτερα, αφ’ ενός για να ξεφύγουν από τον έλεγχο των Οθωμανών και αφ’ ετέρου λόγω της έλλειψης καλλιεργήσιμης γης και των έντονων διαμαχών μεταξύ των διάφορων φατριών. Το Καργκέζε είναι γνωστό για τις δύο εκκλησίες του 19ου αιώνα, που βρίσκεται η μια απέναντι από την άλλη με φόντο τη θάλασσα. Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έχει κατασκευαστεί από τους απογόνους των Ελλήνων μεταναστών και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από ντόπιους Κορσικανούς. Μετά την περιήγησή μας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα ή έναν καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Αιάκειο - Προπριάνο - Μπονιφάτσιο - Πόρτο Βέκκιο
Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο θέρετρο Προπριάνο, ένα πανέμορφο λιμάνι με μια εκπληκτική μαρίνα. Μετά τη σύντομη παραμονή μας θα αναχωρήσουμε για το υπέροχο Μπονιφάτσιο, το κόσμημα του νότου. Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη: την οχυρωμένη ακρόπολη και τη μαρίνα. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της ακρόπολης με τους επιβλητικούς προμαχώνες και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της γύρω περιοχής από το Μπελβεντέρε. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Πόρτο Βέκκιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Ελεύθερη μέρα στο Πόρτο Βέκκιο και στις μαγευτικές παραλίες του
Το Πόρτο Βέκκιο είναι ένας τόπος που πραγματικά θα σας μαγέψει. Η παλιά γενοβέζικη περιτειχισμένη πόλη έχει διατηρήσει τη γοητεία και την ατμόσφαιρα της καστροπολιτείας που ήταν κάποτε και εξακολουθεί να σαγηνεύει τους επισκέπτες με τον λαβύρινθο από τα γραφικά στενά δρομάκια και τα πέτρινα σπίτια που βρίσκονται μέσα στις επάλξεις της Ακρόπολης. Οι κομψές μπουτίκ και τα καταστήματα δελεάζουν κάθε επισκέπτη. Η μαρίνα του Πόρτο Βέκκιο είναι γεμάτη καφετέριες. Οι ειδυλλιακές του παραλίες με την λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά της Κορσικής προσφέρονται για θαλάσσιες δραστηριότητες, κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, ενώ τα μπαράκια και τα clubs υπόσχονται συναρπαστικές βραδιές.
7
7η μέρα: Πόρτο Βέκκιο - Μπονιφάτσιο - Σάντα Τερέζα - Παλάου - Λα Μανταλένα - Όλμπια
Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι Μπονιφάτσιο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τη Σάντα Τερέζα της Σαρδηνίας. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το Παλάου, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry boat για το γραφικό και σχετικά άγνωστο νησί Μανταλένα του ομώνυμου αρχιπελάγους, με τα σμαραγδένια νερά, τις χρυσές αμμουδιές, τους γραφικούς κολπίσκους και τον υπέροχο υποθαλάσσιο κόσμο. Η μοναδική πόλη του αρχιπελάγους είναι η Μανταλένα, στην οποία θα περπατήσουμε, θα δούμε το Δημαρχείο και τον Καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Το νησί Μανταλένα συνδέεται με γέφυρα με το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, το Καπρέρα, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ιταλού ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο, λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε ξανά στο ferry boat για το Παλάου και από εκεί θα συνεχίσουμε για την Όλμπια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Όλμπια - Κόστα Σμεράλντα / Πόρτο Τσέρβο - Όλμπια - Αθήνα
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη ακτογραμμή της Κόστα Σμεράλντα (Cοsta Εsmeralda, Σμαραγδένια Ακτή), που είναι διάσπαρτη από υπερπολυτελείς βίλες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Θεωρείται ο "γήινος παράδεισος" - ένα μαγευτικό τοπίο με διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και γραφικούς γρανιτένιους βράχους που σχηματίζουν δαντελωτές ακρογιαλιές, πνιγμένες στο πράσινο. Τα σπίτια της περιοχής είναι φτιαγμένα από τοπική πέτρα και έχουν κήπους γεμάτους πολύχρωμα λουλούδια. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά το πανέμορφο και ειδυλλιακό Πόρτο Τσέρβο με τα γραφικά δρομάκια, τις βίλες, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τα ακριβά εστιατόρια, τις πολυτελείς μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών μόδας και τα κλαμπ του γκολφ. Το Πόρτο Τσέρβο είναι ένα από τα πολυτελέστερα θέρετρα του κόσμου - αποτελεί τόπο διακοπών για τους κοσμικούς του διεθνούς τζετ σετ, οι οποίοι συνήθως καταφθάνουν εδώ με τις μεγαλοπρεπείς θαλαμηγούς τους. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Όλμπια απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΟΛΜΠΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Εισιτήρια πλοίων / ferry boat
Ένα γεύμα με Κορσικάνικες τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

❖ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 400 € ❖ Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) ❖ Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα ❖ Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα ❖ Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις


Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

Οι προαιρετικές εκδρομές διοργανώνονται σε συνεννόηση με τον τοπικό πράκτορα και η εκτέλεσή τους εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς και από τη διαθεσιμότητα / τιμή των πούλμαν

Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας