210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Κωνσταντινούπολη απ’ ευθείας από Ηράκλειο

Η Βασίλισσα του Βοσπόρου θα σας Μαγέψει...
Κωνσταντινούπολη απ’ ευθείας από Ηράκλειο
580€ κατ'άτομο
Κωνσταντινούπολη 5μ
3 - 7/4

Κωνσταντινούπολη απ’ ευθείας από Ηράκλειο

Κωνσταντινούπολη απ’ ευθείας από Ηράκλειο
Κωνσταντινούπολη σήμερα γνωστή και ως Ιστανμπούλ (εις την πόλην), είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολυπολιτισμική κληρονομιά. Αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και αποτελεί τον οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό πυρήνα της χώρας.

Έχει ένα πλούσιο ιστορικό ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. με το όνομα Βυζάντιο, ενώ μετονομάστηκε σε Κωνσταντινούπολη όταν έγινε η πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου το 330 μ.Χ.

Έχει πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, περιλαμβάνοντας την Αγία Σοφία, το Παλάτι του Τοπκαπί, τον Πύργο του Γαλατά και πολλά άλλα αξιοθέατα. Είναι επίσης γνωστή για τον Βοσπόρο και τη συναρπαστική της θέα προς τη θάλασσα.

Η πόλη διαιρείται ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της Ευρασίας, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά. Είναι ένας σημαντικός σταυροδρόμι τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά της Ασίας και της Ευρώπης.

Τα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν τα νησιά Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος, καθώς και πέντε μικρότερα νησιά. Αυτά τα νησιά αποτελούν σημαντικό τουριστικό και αναψυκτικό προορισμό, ενώ η περιοχή συνδυάζει φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά.

Η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή. Με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική, με κοινότητες από διάφορα μέρη του Ισλαμικού κόσμου και διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο / Κωνσταντινούπολη
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    21/06 - 24/06

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
1 βαλίτσα έως 23kg και 1 χειραποσκευή έως 8Kg για κάθε επιβάτη.
Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Κων/πολης.
Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 3).
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1η ημέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)
Συγκέντρωση πολύ νωρίς τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό μας και επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα μεταφερθούμε για καφέ , σχετική παραμονή και στην συνέχεια ακολουθεί περιήγηση της πόλης. Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – είναι πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό είναι που την κάνει γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία. Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά με σύγχρονο χαρακτήρα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από την άλλη. Η ενέργειά της απλώνεται ανάμεσα στον Κεράτιο κόλπο και στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ελληνικές εκκλησίες, ο Πύργος του Γαλατά, τεμένη, οι γέφυρες του Βοσπόρου που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία και τα εγκαταλειμμένα σπίτια με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, συνθέτουν τις πτυχές αυτής της πολυδιάστατης πόλης. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Παλάτι «Ντολμά Μπαχτσέ», (Dolmabahce Saray), τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές, μιας και ο Κεμάλ Αττατούρκ άφησε εδώ την τελευταία του πνοή, το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Θα σας καταπλήξουν οι εξωτερικοί χώροι του παλατιού, ιδίως στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.
2
2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)
Τη σημερινή ημέρα αφού προγευματίσουμε, συνεχίζουμε την ξενάγηση της Πόλης. Ξεκινάμε με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, τη μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά που στέκει επιβλητική, δίνοντάς μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», (Soultanahmet Sarayi), από το χρώμα που κυριαρχεί στη λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ, διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, (Topkapi Saray) σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με το Παλάτι Γερμπατάν ή αλλιώς Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού (Sarnic), με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες, που σύμφωνα με τη μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί στη στέρνα. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στην Πόλη. Μεταφορά στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια, το γραφικό «Καπαλί Τσαρσί». Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την περιήγησή μας. Θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη (Istanbul Surlari) και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλή. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία, με τον μύθο με τα μισοτηγανισμένα ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε με την περίφημη Μονή της Χώρας, με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Εν συνεχεία ελεύθερος χρόνος στον οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε την αιγυπτιακή αγορά με τα περίφημα μπαχάρια ή να απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
1 βαλίτσα έως 23kg και 1 χειραποσκευή έως 8Kg για κάθε επιβάτη.
Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Κων/πολης.
Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 3).
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καύσιμων 90€  Εισιτήρια Βόσπορου και Πριγκιπόννησα 30€  Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.  Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.  Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΑΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ή ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-2024.pdf

Εγγραφείτε στο Newsletter μας