210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Καρπενήσι Χριστούγεννα απευθείας από Ηράκλειο

Καρπενήσι Χριστούγεννα απευθείας από Ηράκλειο
395€ κατ'άτομο

Καρπενήσι Χριστούγεννα απευθείας από Ηράκλειο

Καρπενήσι Χριστούγεννα απευθείας από Ηράκλειο. Το Καρπενήσι, όπως και όλος ο νομός, βρίσκεται σε ορεινή περιοχή σημαντικού φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων. Στην πόλη λειτουργεί το «Μουσείο Βουνού» και το «ΚΙΠΕ – Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας» που διαθέτει διαμορφωμένες αίθουσες προβολών και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες επαυξημένης πραγματικότητας (που αφορούν την περιοχή της Ευρυτανίας). Ενώ στα γύρω χωριά υπάρχει πλήθος από λαογραφικά μουσεία. Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το φαράγγι Πάντα Βρέχει, το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς και το φαράγγι Τσούκας.

Στο Καρπενήσι που δοξάζεται η σχέση Θεού και ανθρώπου, θα ανακαλύψετε σε κάθε γωνιά του πανορθόδοξα προσκυνήματα και ιερούς ναούς,που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές και ταξιδιώτες. Θρησκευτικά μνημεία και εκκλησίες άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου (π.χ. Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας, με το μικρό ηλιακό ρολόι στο καμπαναριό, η Μονή Προυσού, το Μοναστήρι των Δομιανών, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής με πολύτιμη προσφορά στο Έθνος και στην Ορθοδοξία καθώς και η Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βράχας που την περίοδο της επανάστασης, αποτέλεσε καταφύγιο και ορμητήριο. Επίσης στην Ευρυτανία, βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή, που εισχωρεί μέσα στην ανατολική όχθη της μεγάλης λίμνης των κρεμαστών το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας.

Η παράδοση τοποθετεί την ίδρυση του μοναστηριού στις αρχές του 12ου αιώνα, συγκεκριμένα στο 1111.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

  • Προορισμός
  • Ώρες αναχώρησης
    MINOAN Ηράκλειο - Πειραιας 21:00 - 06:00
  • Ώρα επιστροφής
    MINOAN Πειραιάς - Ηράκλειο 21:00 - 06:00
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    23/12/2023 -28/12/2023

Περιλαμβάνονται

• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό , πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι.
2 εορταστικά γεύματα.
Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Συνοδός του γραφείου μας
Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων.
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα 23/12/23: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2η μέρα 24/12/23:ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση έξω από την Λαμία για καφέ , επίσκεψη στην γέφυρα Γοργοποτάμου , σχετική παραμονή. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , κι ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη . Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3Η μέρα 25/12/23: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού αργότερα στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο σχετική παραμονή επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι εορταστικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Καρπενήσι. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα 26/12/23: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Το μεσημέρι Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα 27/12/23 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχωβα. Στάση για προαιρετικό φαγητό , απολαμβάνοντας την Αράχωβα , χρόνος ελεύθερος για τις αγορές των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.
6
6η μέρα 28/12/23: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό , πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι.
2 εορταστικά γεύματα.
Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Συνοδός του γραφείου μας
Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνεται στο ξενοδοχείο σας. • Ότι είναι προτεινόμενο ή προαιρετικό. • Είσοδοι σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώσεις

Το Καρπενήσι πρωτοχτίστηκε τα Βυζαντινά χρόνια. Βρίσκεται στους πρόποδες του Βελουχιού. Η πόλη έζησε πολλές καταστροφές από τους Τούρκους, Αρβανίτες, Αλβανούς. Εκεί τον 18ο αιώνα λειτούργησε η περίφημη σχολή Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού, απ’ την οποία βγήκαν πολλοί και ικανοί δάσκαλοι του γένους, όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος, Γρηγόρης Μάνεσης και άλλοι. Είναι πόλη με μεγάλη τουριστική κίνηση περισσότερο το χειμώνα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει.

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Προσκυνήστε στην ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας

Χιλιάδες πιστοί έρχονται στο ιστορικό μοναστήρι και σημαντικό προσκύνημα της Ελλάδας για χάρη της θαυματουργής, όπως θεωρείται, εικόνας της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες παραδόσεις, έφτασε εδώ με θαυματουργό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας, στα χρόνια της εικονομαχίας. Είναι καλυμμένη με ασημένιο και χρυσό πουκάμισο το οποίο θεωρείται δώρο του Γ. Καραϊσκάκη. Σε απόσταση 300 μ. από τη μονή, σε βραχώδες ύψωμα, ξεχωρίζει ο κομψός πύργος με το ρολόι.

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Καρπενησίου

Η πανοραμική θέα από τον Άγιο Δημήτρη

Εξαιρετική θέα της περιοχής και ως το Βελούχι θα χαρείτε από τον καταπράσινο λόφο του Αγίου Δημητρίου με το εκκλησάκι που κτίστηκε το 1886. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Καρπενήσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας