210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Κέρκυρα, η Βασίλισσα του Ιονίου Πελάγους.

Κέρκυρα, η Βασίλισσα του Ιονίου Πελάγους.

Η Κέρκυρα, γνωστή σαν το «νησί των Φαιάκων» αλλά και από την «Κόμισσα της Κέρκυρας» την ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Τούτο το καλοκαίρι θα τη γνωρίσουμε όλοι, με απευθείας πτήσεις Ηράκλειο – Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα γνώρισε πολλούς κατακτητές, αλλά στο τέλος εκείνοι ήταν που δέχθηκαν τις επιρροές του Ελληνικού πολιτισμού, αφήνοντας όμως τα χνάρια τους στο πέρασμα τους από το νησί. Βενετσιάνικη φινέτσα στην παλιά πόλη, με την πλατεία Σπιανάδας όπου θα πετύχετε μια από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας, Γαλλική κομψότητα στις καμάρες που ομορφαίνουν τις καφετέριες του Λιστόν, Βρετανικές πινελιές στα Παλιά Ανάκτορα και Βυζαντινές εικόνες από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Οι περιπατητές θα «χαθούν» στα καντούνια του Καμπιέλο με τις μπουγάδες να ενώνουν τα ασπρόρουχα με τον ουρανό και τη θάλασσα, για τους πιο κοσμοπολίτες συνιστούμε μια βόλτα στο «Αχίλλειον», το παλάτι που έχτισε η Βασίλισσα της Αυστρο-Ουγγαρίας Σίσυ, η «θλιμμένη πριγκίπισσα» που έζησε εκεί για πολλά χρόνια, μετά το θάνατο του γιού της και δεχόταν συχνά τις επισκέψεις του Κάιζερ.

Μετά το Ποντικονήσι, σύμβολο της Κέρκυρας, επισκεφθείτε την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, με τους δαιδαλώδεις κατάφυτους ορμίσκους, τα κρυστάλλινα νερά και τα ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα με τοπικές λιχουδιές και τη δημοφιλή Κερκυραϊκή «παστιτσάδα» (=πεντανόστιμος κόκορας κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια)…..μμμμ!

Αν έχετε παιδιά, επισκεφθείτε το καταφύγιο Διάσωση Όνων Κέρκυρας, για μια βόλτα με τα γαϊδουράκια της Παλαιοκαστρίτσας ώστε να διασκεδάσετε, βοηθώντας στη διάσωση τους.

Αν είστε ερωτευμένοι, και θέλετε να μείνετε ερωτευμένοι για πάντα, ο μύθος λέει να κολυμπήστε απ΄ τη μια άκρη του καναλιού Canal d’ Amour ως την άλλη (βρίσκεται 10χλμ. Βόρια της Παλαιοκαστρίτσας). Οι κολπίσκοι με τα πρασινογάλαζα νερά, οι σπηλιές και η ομορφιά του τοπίου θα σας συναρπάσει!

Η Κέρκυρα, φορά τα καλά της φορέματα και σας υποδέχεται για το Πάσχα. Εδώ θα ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες. Το έθιμο των «μπότηδων» με το πέταγμα των κανατιών από τα μπαλκόνια, (πάρτε μαζί σας ένα κομμάτι για τύχη όλο το χρόνο), τη μουσική από τις φιλαρμονικές να σπέρνει παντού υπέροχες μελωδίες, τον Επιτάφιο, συνοδευμένο από τα «μανουάλια» (=Βενετσιάνικα φανάρια), την «αναπαράσταση του σεισμού», τα μυριάδες βεγγαλικά να χαρίζουν ένα θέαμα μοναδικό, αντιφεγγίζοντας πάνω από τη θάλασσα. Τέλος, το Κερκυραϊκό γλέντι με μπόλικο καλό κρασί, «τσιλίχουρδα» και «κολομπίνες» (=τσουρέκια).

Λίγες προτάσεις από όλους εμάς, για ένα τόσο υπέροχο νησί, που μόνο αν το ζήσετε από κοντά θα «γευτείτε» την ομορφιά του, κρατώντας τη μαζί σας για πάντα.                                            -> https://roundtravel.gr/tour-item/kerkyra/

 

YouTube player