210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

IOPRANIA & AFIOI TONOI

“Λύδδα - Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Γεθσημανή - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθανία - Ιεριχώ - Άγιος Γεράσιμος - Όρος Ελαιών - ΙΜ Χοζεβά - Σαραντάριο Όρος - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Ναζαρέτ - Καπερναούμ - Όρος Θαβώρ - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια - Φρέαρ Ιακώβ - Σινά - ΙΜ Αγίας Αικατερίνης - Νεκρά Θάλασσα - Εϊλάτ - Σιών”
Round Travel / IOPRANIA & AFIOI TONOI
IOPRANIA & AFIOI TONOI
1160€ κατ'άτομο
Λήδα – Ιερουσαλήμ – Ναός Αναστάσεως – Πανάγιος Τάφος – Οδός Μαρτυρίου – Γεθσημανή – Ιεριχώ – ΙΜ Χοζεβά – Σαραντάριο Όρος – Βηθλεέμ – Χωριό των Ποιμένων – ΙΜ Αγ. Σάββα – Όρος Ελαιών – Μικρή Γαλιλαία – Σαμάρεια – Φρέαρ του Ιακώβ – Λόφος Σιών – Τιβεριάδα – Γαλιλαία – Θαβώρ – Καπερναούμ – Ναζαρέτ – Όρος του Ναού – Τελ Αβίβ – Γιάφα¨

“Λύδδα - Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Γεθσημανή - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθανία - Ιεριχώ - Άγιος Γεράσιμος - Όρος Ελαιών - ΙΜ Χοζεβά - Σαραντάριο Όρος - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Ναζαρέτ - Καπερναούμ - Όρος Θαβώρ - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια - Φρέαρ Ιακώβ - Σινά - ΙΜ Αγίας Αικατερίνης - Νεκρά Θάλασσα - Εϊλάτ - Σιών”

*Με Συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες*

Για την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΌΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

Αγίοι Τόποι.Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO.και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο.καθώς εκεί.σύμφωνα με την Αγία Γραφή.ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).Άγιοι Τόποι 

ΙΣΤΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αγίοι Τόποι.Ἡ περιοχὴ τῆς Παλαιστίνης, ἀπὸ τὰς δυὸ πλευρὰς τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ καὶ ἡ χερσόνησος τοῦ Σινᾶ εἶναι διὰ τὸν χριστιανικὸν κόσμον οἱ Ἅγιοι Τόποι, εἰς τοὺς ὁποίους ἔλαβον μέρος ὅλα τὰ θρησκευτικὰ καὶ ἱστορικὰ γεγονότα τῆς Παλαιᾶς καὶ Καινῆς Διαθήκης. Ἐνταῦθα ἔλαβε χώραν ἡ ἐνανθρώπησις τοῦ Υἱοῦ καὶ Λόγου τοῦ Θεοῦ, καὶ ἱδρύθη ἡ πρώτη Ἐκκλησία. Ἐντὸς τοῦ χώρου αὐτοῦ ἀνεπτύχθη ἡ θρησκεία τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ καὶ ἐνταῦθα πρωτεκηρύχθη καὶ ἑδραιώθη ὁ Χριστιανισμός. Ἐπίσης ἐνταῦθα ἔζησαν καὶ ἔδρασαν προφῆται, Πατριάρχαι, βασιλεῖς ἀπεσταλμένοι τοῦ Θεοῦ.Άγιοι Τόποι.

Για την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

 

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗΣ

Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο.που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα,  και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ  του Σινά.

Όρος Σινά

Το Σινά είναι όρος που βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο της Αιγύπτου. Το υψηλότερο σημείο του είναι στα 2.285μ. Κατά την παράδοση χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο. καθώς εκεί, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση.παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό ο Μωυσής (Έξοδος 19). Ξόδεψε αρκετό χρονικό διάστημα στο βουνό εκείνο -που ονομάζεται και Χωρήβ- με αποτέλεσμα κάποιοι Εβραίοι να απιστήσουν κατασκευάζοντας και λατρεύοντας έναν χρυσούν μόσχο (Έξοδος). Ο Μωυσής τότε έσπασε οργισμένος τις πλάκες με τις Εντολές και χρειάστηκε να ανέβει δεύτερη φορά για να τις παραλάβει εκ νέου. Στο ψηλότερο σημείο του όρους. στην αποκαλούμενη Αγία Κορυφή όπου αναφέρεται ότι ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα Εντολές υπάρχει σήμερα χτισμένο το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσσι της Αγίας Τριάδος.Όρος Σινά

 

 

AGIOI-TOPOI-SINA-15-22-June-2023-8Hm-ATH ΑΦΙΡΜΟ

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ

Η Ιερουσαλήμ (εβραϊκά: יְרוּשָׁלַיִם‬ Γερουσαλάιμ, αραβικά: القُدس‎ αλ-Κουντς, γνωστή και ως Ιεροσόλυμα, είναι πόλη στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα όρη της Ιουδαίας.ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα. Το καθεστώς της πόλης είναι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Το Ισραήλ την έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του από το 1949.και παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ.αλλά το ανατολικό τμήμα της πόλης θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης.μετά τον πόλεμο των έξι ημερών.το 1967.όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις το κατέλαβαν από την Ιορδανία. Στην Ιερουσαλήμ βρίσκονται η Κνεσέτ (το κοινοβούλιο του Ισραήλ).η προεδρική και η πρωθυπουργική κατοικία και το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.Ιερουσαλήμ.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα/Θεσσαλονίκη με Aegean
 • Ώρες αναχώρησης
  Θεσσαλονίκης στις 17.45 - 19.45/Αθήνα - ο Αμμάν 23.55 - 02.05
 • Ώρα επιστροφής
  Τελ Αβίβ - Αθήνα 13:50 - 16:00/τη Θεσσαλονίκη στις 18.05 - 19.00
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  22 – 29 Ιουνίου 2023

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
• Φόροι αεροδρομίων.
• Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*στο Αμμάν.
• Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*στην Πέτρα.
• Μια (1) διανυκτέρευση στην έρημο του Wadi Rum σε επιλεγμένο 4* Camp.
• Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Ιεριχώ.
Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην περιοχή της Βηθλεέμ.
• Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης ημέρας).
• Φόρος συνόρων Ισραήλ και Ιορδανίας / Βίζα Ιορδανίας.
• Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας.
• Η είσοδος στην Ακρόπολη & το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμμάν.
• Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας
• Η επίσκεψη στο πάρκο Wadi Rum με 4Χ4 οχήματα.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Έμπειρος Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Ιορδανία.
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα και οξεία περιστατικά.
1
1 η Ημέρα: Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης στις 17.45, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και πτήση για την Αθήνα στις 19.45 με την Aegean (Α3-123) με άφιξη στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 20.40. Μετάβαση στον έλεγχο διαβατηρίων και πτήση με την Aegean Αirlines (Α3-940) για το Αμμάν στις 23.55, με άφιξη στις 02.05 (τοπική ώρα). Αναχώρηση από Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ των Αθηνών στις 21.45. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και πτήση με την Aegean Αirlines (Α3- 940) για το Αμμάν στις 23.55, με άφιξη στις 02.05 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2
2 η Ημέρα: Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας στο ιστορικό Αμμάν. Πρόκειται για μια πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στη Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν ως βασίλειο των Αμμωνιτών, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια. Θα ξεναγηθούμε στον λόφο της Ακρόπολης και θα θαυμάσουμε τα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα, τη βυζαντινή εκκλησία και το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών. Αυτό που θα τραβήξει την προσοχή μας είναι η θέα προς το παλιό ανατολικό Αμμάν καθώς και προς το σύγχρονο δυτικό με την τεράστια σημαία της χώρας μπροστά στο βασιλικό διοικητικό μέγαρο! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το αρχαίο Ωδείο, τα οποία στέκουν αγέρωχα στο κέντρο της πόλης, χωρητικότητας 6.000 θεατών, όπου φιλοξενούν σήμερα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα νεολιθικά ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας που βρέθηκαν στο Κουμράν. Ακολουθώντας μια διαδρομή βορείως του Αμμάν θα φτάσουμε στην αρχαία Γέρασα, την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία δικαίως αποκαλείται “Πομπηία της Ανατολής”! Πρόκειται για ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα ρωμαϊκού πολιτισμού, μιας και η πόλη σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τους κίονες, τα δύο θέατρα, ο ιππόδρομος, το Νυμφαίο, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας μεταφέρουν νοερά στο πνεύμα της εποχής τους. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε πίσω στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση. Σημείωση: To βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να μεταβείτε στο Boulevard, την πιο σύγχρονη συνοικία του Αμμάν και να κάνετε βόλτα στα διάσπαρτα εμπορικά κέντρα ανάμεσα στα ψηλά φουτουριστικά κτίρια ή να επισκεφτείτε την Rainbow Street με τα διάφορα παραδοσιακά εστιατόρια και καφέ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά γλυκά όπως το διάσημο κνάφε ή να δοκιμάσετε ναργιλέ.
3
3 η Ημέρα: Σάββατο 24 Ιουνίου 2023
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πέτρα. Καθ’ οδόν θα επισκευτούμε την Μαδηβά όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του οποίου το δάπεδο έχει τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο χάρτη των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων σε ψηφιδωτή απεικόνηση. Εδώ και αιώνες η Μαδηβά θεωρείται η πόλη των ψηφιδωτών, ακόμη και σήμερα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής τους σε ένα τοπικό εργαστήριο. Ακολούθως θα έχουμε επίσκεψη στο διπλανό όρος Νεβώ, για να θαυμάσουμε ερείπια Βυζαντινών εκκλησιών με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα. Το όρος Νεβώ αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του Μωυσή, όπου αντίκρισε για πρώτη φορά τη Γη της Επαγγελίας με τον λαό του και η παράδοση λέει ότι εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Το όρος Νεβώ προσφέρει απεριόριστη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα, καθώς και προς τους λόφους των Ιεροσολύμων. Διασχίζοντας την ενδοχώρα προς το νότο, μέσω της «λεωφόρου των Βασιλέων», θα φτάσουμε στην Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Σημείωση: Το βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε το διάσημο Cave Bar, φτιαγμένο κυριολεκτικά μέσα σε αρχαίο τύμβο των Ναβατταίων, συνδέοντας δυναμικά το παρελθόν με το παρόν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία!
4
4 η Ημέρα: Κυριακή 25 Ιουνίου 2023
Πρωινό και ξενάγηση στη ροζ πολιτεία της Πέτρας, ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας της χώρας και ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου! Διασχίζοντας πεζοί το στενό φαράγγι (Σιχ) και θαυμάζοντας τους σχηματισμούς των βράχων, ξαφνικά στο τέλος του αποκαλύπτεται μπροστά μας η κρυμμένη πόλη με το σήμα κατατεθέν της, το θησαυροφυλάκιο! Η πόλη αποτελεί ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξευμένη με εντυπωσιακές λεπτομέρειες πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στην φυλή των Ναβατταίων μιας και ήταν η Μητρόπολή τους και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου κάτι που υποδηλώνει και η ονομασία της. Κατά την επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε το ρωμαϊκό θέατρο, τα λουτρά, τις δεξαμενές, καθώς και διάφορους τάφους βασιλέων κ.α. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Αναχωρούμε για το Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο, εκεί όπου έζησε και έδρασε ο περίφημος Λώρενς της Αραβίας. Το χαρακτηριστικό της είναι η κόκκινη άμμος της και οι έντονοι βραχώδεις σχηματισμοί. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε βαθιά την έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 4Χ4, και θα συναντήσουμε τέντες φιλόξενων βεδουίνων. Εδώ έχουν γυριστεί πολλές διάσημες ταινίες, όπως πχ «ο Λώρενς της Αραβίας» και πιο πρόσφατα «η διάσωση» (The Martian) μιας και το τοπίο μοιάζει σεληνιακό. Σήμερα θα τακτοποιηθούμε και θα διανυκτερεύσουμε σε αυτόνομες τέντες/ δωμάτια και θα έχουμε μπουφέ δείπνο που παρασκευάζεται με ειδικό παραδοσιακό τρόπο από τους ντόπιους βεδουίνους.
5
5 η Ημέρα: Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023
Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Θα περάσουμε από την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της χώρας στην Ερυθρά θάλασσα η οποία έχει πάρει το όνομά της από τους κόκκινους κοραλλιογενείς σχηματισμούς και συνδέεται με την Παλαιά Διαθήκη και τον Μωϋσή. Θα συνεχίσουμε για τα σύνορα με το Ισραήλ και μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις, θα εισέλθουμε στο Εϊλάτ, τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ. Εδώ μπορείτε να επισκευτείτε προαιρετικά το διάσημο υποθαλάσσιο ενυδρείο και να θαυμάσετε από κοντά την εντυπωσιακή θαλάσσια ζωή της περιοχής, που αποτελείται από σπάνιους ζωντανούς οργανισμούς. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα, στις άρτια οργανωμένες παραλιακές εγκαταστάσεις του θερέτρου Άϊν Μποκέκ. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αρνητικό υψόμετρο μείον 400 μέτρα. Το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι καθώς και σε μεταλλικά στοιχεία και έχοντας ιαματικές ιδιότητες προσφέρει ευεξία. Η Νεκρά Θάλασσα είναι η πιο βαθιά λίμνη στον κόσμο, με βάθος που αγγίζει τα 300 μέτρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Ιεριχούς, αργά το απόγευμα (διανύοντας κατά μήκος τη Νεκρά θάλασσα), τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
6
6 η Ημέρα: Τρίτη 27 Ιουνίου 2023
Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μέσω της «σιδηράς πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ» των Θεοφανείων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την προαιρετική- «συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Αφήνοντας πίσω μας την κοιλάδα του Ιορδάνη και διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει ΔΕΗΣΗ. Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …». β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στο σημείο της Αποκαθήλωσης, στον φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άποτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Ο τόπος όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του, το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), και όπου ο Χριστός μας λύγισε από το βάρος του Σταυρού, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), και η Πύλη της Καταδίκης πριν τον Γολγοθά. Ολοκληρώνουμε με την Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο «Πραιτώριο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
7
7 η Ημέρα: Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023
vΠολύ πρωινή μετάβαση στην Βηθλεέμ. Στη Βασιλική της Γεννήσεως (από την εποχή του Ιουστινιανού), θα συμμετάσχουμε στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Θα προσκυνήσουμε το πραγματικό σημείο της Γεννήσεως με την Φάτνη. Στο «Σπήλαιο των Νηπίων», θα δούμε λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τα Ιεροσόλυμα. Από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών, (το Πανόραμα των Ιεροσολύμων) θα θαυμάσουμε την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στην Γεθσημανή και Προσκύνημα στο Θεομητορικό Μνήμα και στην εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας. Μετάβαση στον Κήπο της Γεθσημανής που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα. Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για τον Χριστό. Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρύσουμε και την ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων). Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''. Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Μετάβαση στην Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εδώ υπάρχει επίσης και ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκευτούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στη συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (Cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έμοιαζαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα 2- 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένος με μικρά καταστήματα. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη – μπορείτε να μεταβείτε στο Ναό της Αναστάσεως ή να περιηγηθείτε στα διάφορα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
8
8 η Ημέρα: Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023
Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην έξοδό μας από το Όρος του Ναού θα δούμε τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Αναχωρούμε για την Λήδα, όπου θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ναό του Αγίου, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος στον λόφο της Γιάφα με την απεριόριστη θέα προς τη Μεσόγειο και την παραλιακή ζώνη του Τελ Αβίβ. Γεύμα εξ ιδίων στα εστιατόρια της περιοχής. Για όσους επιθυμούν, θα μεταβούμε στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων καθώς και σε διάφορα σημεία του λόφου με καταστήματα που εκθέτουν δημιουργίες τοπικών καλλιτεχνών, όπως πχ το αιωρούμενο δέντρο του εικαστικού Ran Morin. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την υπαίθρια τοπική αγορά γύρω από την πλατεία του ρολογιού ή να κάνετε βόλτα στην εντυπωσιακή παραλιακή λεωφόρο. Πτήση επιστροφής προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines (A3- 925) στις 13.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 16.00. Συνεχίζουμε για τη Θεσσαλονίκη στις 18.05 με άφιξη στις 19.00.

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
• Φόροι αεροδρομίων.
• Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*στο Αμμάν.
• Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*στην Πέτρα.
• Μια (1) διανυκτέρευση στην έρημο του Wadi Rum σε επιλεγμένο 4* Camp.
• Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Ιεριχώ.
Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην περιοχή της Βηθλεέμ.
• Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης ημέρας).
• Φόρος συνόρων Ισραήλ και Ιορδανίας / Βίζα Ιορδανίας.
• Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας.
• Η είσοδος στην Ακρόπολη & το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμμάν.
• Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας
• Η επίσκεψη στο πάρκο Wadi Rum με 4Χ4 οχήματα.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Έμπειρος Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Ιορδανία.
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα και οξεία περιστατικά.

Δεν Περιλαμβάνονται

Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό. • Φιλοδωρήματα €30 (υποχρεωτικά).

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

 

Avayúpnon amó AOHNA: 1160€
Avaywpnon amó OEZZA/ONIKH:1240€
MovoKAivo +240€
Філобшрімата +€30

Εγγραφείτε στο Newsletter μας