210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Μέση Ανατολή

Round Travel / Μέση Ανατολή

Μέση Ανατολή...

Η Μέση Ανατολή είναι ένας γεωγραφικός όρος όπου βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική και στη Δυτική Ασία. Τα όρια της Μέσης Ανατολής διαφέρουν ανάλογα με την εθνολογική, πολιτισμική, ή γεωπολιτική σκοπιά. Πριν τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Μέση Ανατολή καλούνταν από τους Βρετανούς ” Εγγύς Ανατολή”, λόγω το ότι περιελάμβανε κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη διάρκεια όμως των στρατηγικών επιχειρήσεων η Μέση Ανατολή άρχισε να χρησιμοποιείται για τη Συρία και το Ιράκ και μετέπειτα άρχισε να επεκτείνεται και σε περισσότερα εδάφη.

Σήμερα στη Μέση Ανατολή ανήκουν οι εξής χώρες: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το Λίβανο, η Ιορδανία, η Συρία και το Ισραήλ.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένα ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μοιάζει περισσότερο με ένα παραμυθένιο όνειρο. Είναι μια χώρα σύγχρονη και δυναμική και απόλυτα μοντέρνα καθώς υπάρχει ο πλούτος του μαύρου χρυσού. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδυάζουν ένα θελκτικό σκηνικό λόγω των εμπορικών κέντρων της, τους ουρανοξύστες της, τη παραδοσιακή αξία της αραβικής κοινωνίας καθώς και των τεχνητών νησιών της με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Τα πιο γνωστά μέρη της για να επισκεφτείτε είναι το Dubai Mall το πιο δημοφιλές εμπορικό κέντρο, το Συντριβάνι του Ντουμπάι, ο Πύργος των Αράβων το Μπουρτζ Αλ Αράμπ και ο Ουρανοξύστης 160 ορόφων το Μπουρτζ Χαλίφα.

Λίβανο

Ταξιδέψτε στο Λίβανο σε μια πόλη ενός κόσμου και ενός πολιτισμού ιδιαίτερα ξεχωριστού όπου βρίσκεται στην ανατολική μεριά της Μεσογείου. Εδώ και πολλούς αιώνες υπάρχει η θρυλική ιστορία των Φοινίκων, που όργωσαν τη θάλασσα μεταφέροντας με τα καράβια τους όχι μόνο εμπορεύματα αλλά και έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ακόμη και σήμερα η χώρα αυτή φιλοξενεί εδάφη ρωμαϊκών πόλεων καθώς και μνημεία από την αρχαία Ελλάδα.

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε και να μάθετε την ιστορία τους είναι το Εθνικό μουσείο της Βηρυτού, το σύγχρονο Τζαμί Μοχάμεντ-αλ-Αμίν και η Ιερή κοιλάδα με τα μοναστήρια.

Ιορδανία

Η Ιορδανία είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός μέσα στο χρόνο και μέσα σε ένα χωνευτήρι πολιτισμού που έχει χαράξει ολόκληρο τη Μεσόγειο. Η χώρα αυτή θεωρείται πλούσια λόγω του αρχαιολογικού πολιτισμού της και των ιστορικών τοπίων της από την περίοδο κιόλας της Παλαιολιθικής εποχής. Τα πιο κορυφαία αξιοθέατα της για να επισκεφτείτε είναι η Πέτρα της Ιορδανίας μια αρχαία πόλη που βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο και σε μια βαθιά κοιλάδα, το Magic Bedouin Star μια έρημος που είναι γνωστή για τα μεγάλα βουνά από ψαμμίτη και την πηγή του Λόρενς καθώς και ο Όρος του Νέμπο ένα εμβληματικό βουνό με πανοραμική θέα.

Συρία

Ταξιδέψτε στη Συρία, μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία και μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα που γίνεται αισθητή σε κάθε της γωνίας και σε κάθε σοκάκι από την Παλιά της πόλη Δαμασκό έως την απέραντη έρημο της. Τα πιο ακουστά αξιοθέατα της για να περιηγηθείτε είναι το Κρακ των Ιπποτών ένα φρούριο χτισμένο από σταυροφόρους, το Μέγα Τέμενος Ομμεϋαδών ο πιο σημαντικός αρχαίος τέμενος και χώρος ταφής και η πιο ακουστή έρημος η Syrian Desert.

Ισραήλ

Ταξιδέψτε στο Ισραήλ μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη χώρα λόγω των μεγάλων αντιθέσεων, των πολλών θρησκευμάτων και της υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει. Είναι μια χώρα που υπάρχει συνεχής εξέλιξη και είναι συνυφασμένη με τους Αγίους τόπους και το προσκύνημα των πιστών του Χριστιανισμού. Εκεί θα συναντήσετε τ πανέμορφα τοπία, τις εκκλησίες με τους τρούλους καθώς και τα κορυφαία αξιοθέατα της. Μερικά από αυτά είναι το Μασάντα το παλάτι του βασιλιά Ηρώδη, οι μαγευτικοί Κήποι Μπαχάι που είναι αφιερωμένη στην Μπαχάι Πίστη και το Ein Gedi Reserve που είναι μονοπάτια με καταρράκτες και θέα στη λίμνη.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Λίβανο-Ιορδανία-Συρία-Ισραήλ
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εισόδου από τη χώρα.
Γλώσσα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αραβικά- Λίβανο: Αραβικά & Αγγλικά- Ιορδανία: Αραβικά - Συρία: Αραβικά - Ισραήλ: Εβραϊκά
Νόμισμα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ντιρχάμ - Λίβανο: Λίρα - Ιορδανία: Δηνάριο - Συρία: Λίρα - Ισραήλ: Νέο ισραηλινό σεκέλ
Έκταση (km2)
Η.Α.Ε 83.600 km2, Λίβανο 10.452 km2, Ιορδανία 89.342 km2, Συρία 185.180 km2, Ισραήλ 22.145 km2
Πληθυσμός
Η.Α.Ε 9,631 εκατομμύρια , Λίβανο 6,849 εκατομμύρια, Ιορδανία 9,956 εκατομμύρια, Συρία 16,91 εκατομμύρια, Ισραήλ 8,884 εκατομμύρια

Οικονομία

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται στη 36η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομία αυτής της χώρας βασίζεται στα πλούσια κοιτάσματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Λίβανο 

Η οικονομία του Λιβάνου ταξινομείται ως αναπτυσσόμενη και είναι προσανατολισμένη προς τον τομέα των υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα την βιομηχανία μετάλλων, τον τραπεζικό τομέα, την γεωργία, την παραγωγή χημικών και την παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών.

Ιορδανία

Η Ιορδανία είναι μία υποανάπτυκτη βιομηχανική χώρα, φτωχή σε φυσικούς πόρους και με ένα πολύ μεγάλο μέρος άγονης γης. Η οικονομία της εξαρτάται από την ξένη ενίσχυση και πρώτιστα από τις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Συρία

Η οικονομία της Συρίας βασίζεται στη βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα στο τομέα ειδών διατροφής, στον τομέας υφαντουργίας,της υαλουργίας, της βυρσοδεψίας και της διύλισης πετρελαίου.

Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι μια αναπτυγμένη χώρα με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Η οικονομία της στηρίζεται στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, στην πληροφορική, στην εναλλακτική ενέργεια καθώς και στον τουρισμό.

Ταξίδια

Ντουμπάι - Άμπου Ντάμπι Ιανουάριος 7 ημέρες

Ντουμπάι – Άμπου Ντάμπι Ιανουάριος 7 ημέρες. Ένα οργανωμένο ταξίδι στην χώρα με το “Άγγιγμα του Μίδα”, 7 ημέρες, με ξεναγήσεις στο Palm και στο Dubai Frame. Απολάυστε μια βεδουίνικη βραδιά στην έρημο καθώς και το jeep safari. Κάντε κράτηση τώρα!

7 ημέρες/ 7 νύχτες
Ντουμπάι με Aegean από Ηράκλειο 5 ημέρες

Ντουμπάι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
Ντουμπάι Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά All Inclusive 6,7 ημέρες με την Αegean

Ντουμπάι Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά All Inclusive 6,7 ημέρες με την Αegean. Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες

Κρουαζιέρα-Ντουμπάι. Μια υπέροχη εορταστική κρουαζιέρα 8 ημερών στο Ντουμπάι. Γευθείτε τα χρώματα και αρώματα των Ανατολίτικων παζαριών συνδυάζοντας τα με την υπέρτατη πολυτέλεια, άνεση και ψυχαγωγία της Κρουαζιέρας που επιλέξαμε για εσάς. Προλάβετε θέσεις στην ΠΡΟΣΦΟΡΑ μας!

8 μέρες
Nτουμπάι - Άμπου Ντάμπι Φεβ. έως Μαρ. 2024

Ντουμπάι – Αμπου ντάμπι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες

Πανόραμα Νοτίου Αφρικής. Ένα ταξίδι 16 ημερών στην Δύση με ένα σημαντικό ευρωπαϊκό «πολιτιστικό άγγιγμα», που την ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες. Κάντε κράτηση τώρα!

16 ημέρες
Ντουμπάι Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα ΄23-΄24

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα στο Ντουμπάι. Το Ντουμπάι, Πόλη “με το άγγιγμα του Μίδα” έχει κάτι για τον καθένα. Πλούσια Malls, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, αραβικά παζάρια, ανατολίτικα χρώματα και αρώματα, χορός κοιλιά σε jeep σαφάρι με βεδουίνικη βραδιά στην έρημο και πολλά – πολλά θεάματα. Μην χάσετε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο μέλλον!

6,7,8 ημέρες
Αφρική

Μαλάουι – Μοζαμβίκη – Ζιμπάμπουε Μποτσουάνα – Οκαβάνγκο – Ναμίμπια. Eνα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες ζωής, που θα θυμάστε για πάντα. Κάντε κράτηση τώρα!

Μαρακές - ένα ταξίδι στο Μαρόκο

Μαρακές – ένα ταξίδι στο Μαρόκο. Ταξίδι στην Ανατολίτικη Δύση με ένα σημαντικό ευρωπαϊκό «πολιτιστικό άγγιγμα» 5ήμερο μόλις 615€ με Aegean. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
Ντουμπάι - Αμπου Ντάμπι Νοέμβριος

Ντουμπάι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

8 ημέρες
Τυνησία - Μεγάλος γύρος Οάσεων

Τυνησία – Μεγάλος Γύρος Οάσεων.Ο νότος της Τυνησίας αποτελεί το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας Ένα Ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και μαγικές εικόνες. Κάντε κράτηση τώρα !!

9 ημέρες
Μεγάλος Γύρος Ιορδανίας

‘Αγιοι Τόποι. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

8 Hμέρες
Αίγυπτος

Ένα ταξίδι στο χρόνο με άρωμα Ανατολής.Κάντε Κράτηση Τώρα!

5 ημέρες
Μαρακές ένα ταξίδι-αποκάλυψη στην αυτοκρατορική πόλη

Μαρακές ένα ταξίδι-αποκάλυψη στην αυτοκρατορική πόλη. Ταξίδι στην Δύση με “άγγιγμα Ανατολής”. 5μέρες από 699€. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
8 ημέρες
Τυνησία - Ο Μεγάλος Γύρος Των Οάσεων

Ένα Ενδιαφέρον Ταξίδι 9 ημέρες για να ανακαλύψετε την Τυνησία. αυτό το ταξίδι με Aegean θα σας μείνει αξέχαστο!

9 ημέρες
Τυνησία - 5+1μέρες

Ένα Ενδιαφέρον Ταξίδι για να ανακαλύψετε την Τυνησία. Οικονομικό στα χρήματα, πλούσιο σε εντυπώσεις αυτό το ταξίδι με Aegean θα σας μείνει αξέχαστο!

Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων & Βερβέρικα χωριά

Ένα Ενδιαφέρον Ταξίδι 8+1 ημέρες για να ανακαλύψετε την Τυνησία. αυτό το ταξίδι με Aegean θα σας μείνει αξέχαστο!

9 ΗΜΕΡΕΣ
Ντουμπάι 7 Ημέρες με Emirates

Ντουμπάι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

7 ημέρες

Ταξιδέψτε στις ομορφίες της Υεμένης για πρώτη φορά!!

10 ημέρες
8 ημέρες
Άγιοι Τόποι ,Όρος Θαβώρ

Αγιοι Τόποι – Ιερουσαλήμ. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

6 Hμέρες

‘Αγιοι Τόποι. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

8 ΗΜΕΡΕΣ/9 Hμέρες
Αγιοι Τόποι - Ιερουσαλήμ

Αγιοι Τόποι – Ιερουσαλήμ. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

7 Hμέρες