210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Μέση Ανατολή

Round Travel / Μέση Ανατολή

Μέση Ανατολή...

Η Μέση Ανατολή είναι ένας γεωγραφικός όρος όπου βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική και στη Δυτική Ασία. Τα όρια της Μέσης Ανατολής διαφέρουν ανάλογα με την εθνολογική, πολιτισμική, ή γεωπολιτική σκοπιά. Πριν τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Μέση Ανατολή καλούνταν από τους Βρετανούς ” Εγγύς Ανατολή”, λόγω το ότι περιελάμβανε κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη διάρκεια όμως των στρατηγικών επιχειρήσεων η Μέση Ανατολή άρχισε να χρησιμοποιείται για τη Συρία και το Ιράκ και μετέπειτα άρχισε να επεκτείνεται και σε περισσότερα εδάφη.

Σήμερα στη Μέση Ανατολή ανήκουν οι εξής χώρες: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το Λίβανο, η Ιορδανία, η Συρία και το Ισραήλ.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένα ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μοιάζει περισσότερο με ένα παραμυθένιο όνειρο. Είναι μια χώρα σύγχρονη και δυναμική και απόλυτα μοντέρνα καθώς υπάρχει ο πλούτος του μαύρου χρυσού. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδυάζουν ένα θελκτικό σκηνικό λόγω των εμπορικών κέντρων της, τους ουρανοξύστες της, τη παραδοσιακή αξία της αραβικής κοινωνίας καθώς και των τεχνητών νησιών της με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Τα πιο γνωστά μέρη της για να επισκεφτείτε είναι το Dubai Mall το πιο δημοφιλές εμπορικό κέντρο, το Συντριβάνι του Ντουμπάι, ο Πύργος των Αράβων το Μπουρτζ Αλ Αράμπ και ο Ουρανοξύστης 160 ορόφων το Μπουρτζ Χαλίφα.

Λίβανο

Ταξιδέψτε στο Λίβανο σε μια πόλη ενός κόσμου και ενός πολιτισμού ιδιαίτερα ξεχωριστού όπου βρίσκεται στην ανατολική μεριά της Μεσογείου. Εδώ και πολλούς αιώνες υπάρχει η θρυλική ιστορία των Φοινίκων, που όργωσαν τη θάλασσα μεταφέροντας με τα καράβια τους όχι μόνο εμπορεύματα αλλά και έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ακόμη και σήμερα η χώρα αυτή φιλοξενεί εδάφη ρωμαϊκών πόλεων καθώς και μνημεία από την αρχαία Ελλάδα.

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε και να μάθετε την ιστορία τους είναι το Εθνικό μουσείο της Βηρυτού, το σύγχρονο Τζαμί Μοχάμεντ-αλ-Αμίν και η Ιερή κοιλάδα με τα μοναστήρια.

Ιορδανία

Η Ιορδανία είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός μέσα στο χρόνο και μέσα σε ένα χωνευτήρι πολιτισμού που έχει χαράξει ολόκληρο τη Μεσόγειο. Η χώρα αυτή θεωρείται πλούσια λόγω του αρχαιολογικού πολιτισμού της και των ιστορικών τοπίων της από την περίοδο κιόλας της Παλαιολιθικής εποχής. Τα πιο κορυφαία αξιοθέατα της για να επισκεφτείτε είναι η Πέτρα της Ιορδανίας μια αρχαία πόλη που βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο και σε μια βαθιά κοιλάδα, το Magic Bedouin Star μια έρημος που είναι γνωστή για τα μεγάλα βουνά από ψαμμίτη και την πηγή του Λόρενς καθώς και ο Όρος του Νέμπο ένα εμβληματικό βουνό με πανοραμική θέα.

Συρία

Ταξιδέψτε στη Συρία, μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία και μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα που γίνεται αισθητή σε κάθε της γωνίας και σε κάθε σοκάκι από την Παλιά της πόλη Δαμασκό έως την απέραντη έρημο της. Τα πιο ακουστά αξιοθέατα της για να περιηγηθείτε είναι το Κρακ των Ιπποτών ένα φρούριο χτισμένο από σταυροφόρους, το Μέγα Τέμενος Ομμεϋαδών ο πιο σημαντικός αρχαίος τέμενος και χώρος ταφής και η πιο ακουστή έρημος η Syrian Desert.

Ισραήλ

Ταξιδέψτε στο Ισραήλ μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη χώρα λόγω των μεγάλων αντιθέσεων, των πολλών θρησκευμάτων και της υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει. Είναι μια χώρα που υπάρχει συνεχής εξέλιξη και είναι συνυφασμένη με τους Αγίους τόπους και το προσκύνημα των πιστών του Χριστιανισμού. Εκεί θα συναντήσετε τ πανέμορφα τοπία, τις εκκλησίες με τους τρούλους καθώς και τα κορυφαία αξιοθέατα της. Μερικά από αυτά είναι το Μασάντα το παλάτι του βασιλιά Ηρώδη, οι μαγευτικοί Κήποι Μπαχάι που είναι αφιερωμένη στην Μπαχάι Πίστη και το Ein Gedi Reserve που είναι μονοπάτια με καταρράκτες και θέα στη λίμνη.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Λίβανο-Ιορδανία-Συρία-Ισραήλ
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εισόδου από τη χώρα.
Γλώσσα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αραβικά- Λίβανο: Αραβικά & Αγγλικά- Ιορδανία: Αραβικά - Συρία: Αραβικά - Ισραήλ: Εβραϊκά
Νόμισμα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ντιρχάμ - Λίβανο: Λίρα - Ιορδανία: Δηνάριο - Συρία: Λίρα - Ισραήλ: Νέο ισραηλινό σεκέλ
Έκταση (km2)
Η.Α.Ε 83.600 km2, Λίβανο 10.452 km2, Ιορδανία 89.342 km2, Συρία 185.180 km2, Ισραήλ 22.145 km2
Πληθυσμός
Η.Α.Ε 9,631 εκατομμύρια , Λίβανο 6,849 εκατομμύρια, Ιορδανία 9,956 εκατομμύρια, Συρία 16,91 εκατομμύρια, Ισραήλ 8,884 εκατομμύρια

Οικονομία

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται στη 36η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομία αυτής της χώρας βασίζεται στα πλούσια κοιτάσματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Λίβανο 

Η οικονομία του Λιβάνου ταξινομείται ως αναπτυσσόμενη και είναι προσανατολισμένη προς τον τομέα των υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα την βιομηχανία μετάλλων, τον τραπεζικό τομέα, την γεωργία, την παραγωγή χημικών και την παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών.

Ιορδανία

Η Ιορδανία είναι μία υποανάπτυκτη βιομηχανική χώρα, φτωχή σε φυσικούς πόρους και με ένα πολύ μεγάλο μέρος άγονης γης. Η οικονομία της εξαρτάται από την ξένη ενίσχυση και πρώτιστα από τις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Συρία

Η οικονομία της Συρίας βασίζεται στη βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα στο τομέα ειδών διατροφής, στον τομέας υφαντουργίας,της υαλουργίας, της βυρσοδεψίας και της διύλισης πετρελαίου.

Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι μια αναπτυγμένη χώρα με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Η οικονομία της στηρίζεται στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, στην πληροφορική, στην εναλλακτική ενέργεια καθώς και στον τουρισμό.

Ταξίδια

Αρχαία Αίγυπτος Κάιρο - Αμπού Σιμπέλ & 5ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου Καλοκαίρι

Αρχαία Αίγυπτος Κάιρο – Αμπου Σίμπελ. 5ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου. Ένα ταξίδι στο χρόνο με άρωμα Ανατολής. Κάντε Κράτηση Τώρα!!!

8 ημέρες
Προσφορά Ντουμπάι Αγίου Πνεύματος 8 ημέρες

Ντουμπάι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

8 ημέρες

Κρουαζιέρες στον Αραβικό Κόλπο – Ντουμπάι. Γευθείτε τα χρώματα και αρώματα των Ανατολίτικων παζαριών συνδυάζοντας τα με την υπέρτατη πολυτέλεια, άνεση και ψυχαγωγία της Κρουαζιέρας που επιλέξαμε για εσάς. Προλάβετε θέσεις στην ΠΡΟΣΦΟΡΑ μας!

8 - 14
Ντουμπάι - Άμπου Ντάμπι 8 ημέρες Αγίου Πνεύματος

Ένα οργανωμένο ταξίδι στην χώρα με το “Άγγιγμα του Μίδα”, 8 ημέρες, με ξεναγηση στο Palm Απολάυστε μια βεδουίνικη βραδιά στην έρημο καθώς και το jeep safari. Κάντε κράτηση τώρα!

8 ημέρες/ 7 νύχτες
Τυνησία - Μεγάλος γύρος Οάσεων 8 ημέρες Καλοκαίρι

Τυνησία – Μεγάλος γύρος Οάσεων 8 ημέρες Καλοκαίρι. Ένας μαγευτικός γύρος των οάσεων που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Κάντε κράτηση τώρα!!!

8 ημέρες
Αίγυπτος - Αλεξάνδρεια, Λούξορ Πάσχα (Κρουαζιέρα στον Νείλο)

Αίγυπτος – Αλεξάνδρεια, Λούξορ Πάσχα (Κρουαζιέρα στον Νείλο). Ένα 8 ήμερο ταξίδι στο χρόνο με άρωμα Ανατολής στην Βασίλισσα του χρόνου. Κάντε Κράτηση Τώρα!

8 ημέρες
Κάιρο Hot Offer

Κάιρο 4ήμερη. Σας προσκαλούμε σε μια μοναδική εμπειρία, σε μια από τις παλαιότερες Χώρες του Κόσμου. Τη Χώρα των Φαραώ. Πλούσιο & χαλαρωτικό, ένα ταξίδι που θα σας εντυπωσιάσει!

4 ημέρες

Πανόραμα Νοτίου Αφρικής. Ένα ταξίδι 16 ημερών στην Δύση με ένα σημαντικό ευρωπαϊκό «πολιτιστικό άγγιγμα», που την ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες. Κάντε κράτηση τώρα!

16 ημέρες
Τυνησία - Ο Μεγάλος Γύρος Των Οάσεων

Ένα Ενδιαφέρον Ταξίδι 9 ημέρες για να ανακαλύψετε την Τυνησία. αυτό το ταξίδι με Aegean θα σας μείνει αξέχαστο!

9 ημέρες
Άγιοι Τόποι ,Όρος Θαβώρ

Αγιοι Τόποι – Ιερουσαλήμ. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

6 Hμέρες

‘Αγιοι Τόποι. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

8 ΗΜΕΡΕΣ/9 Hμέρες
Αγιοι Τόποι - Ιερουσαλήμ

Αγιοι Τόποι – Ιερουσαλήμ. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

7 Hμέρες

‘Αγιοι Τόποι. Μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία! Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχής…

7 ΗΜΕΡΕΣ/7 Hμέρες
ΝΤΟΥΜΠΑΙ 6 Ημέρες με All inclusive δραστηριότητες!

Ντουμπάι – Η “Πόλη με το άγγιγμα του Μίδα”. Χλιδάτα ξενοδοχεία, θαυμάσιες παραλίες, malls αλλά και ανατολίτικα παζάρια χαρίζουν σε όλους μας ελεύθερες, ξέγνοιαστες διακοπές σε μια χαλαρή, ανατολίτικη ατμόσφαιρα…Μην χάσετε αυτό το ταξίδι! Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες