Αλσατία – Στρασβούργο – Χαϊδελβέργη
Αλσατία – Στρασβούργο – Χαϊδελβέργη
Απολαύστε το πανέμορφο Στρασβούργο, τους μυθικούς αμπελώνες της Αλσατίας και την κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, στο 5ήμερο πρόγραμμα του Round! Δοκιμάστε εκλεκτό αλσατικό κρασί ρίσλινγκ, περιπλανηθείτε σε παραμυθένια κάστρα και μεσαιωνικές πόλεις όπως το Ρότενμπουργκ και περπατήστε μέσα στον θρυλικό Μέλανα Δρυμό που τόσο έχει εκθειάσει η γερμανική ρομαντική ποίηση. Ένα πρόγραμμα όπου συμπλέκονται ονειρικά μεσαιωνικά δουκάτα και δροσερά κελάρια, με προηγμένες πολιτείες και απαστράπτουσα κουλτούρα. Στο Στρασβούργο κτυπά η καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, στη Χαϊδελβέργη μεσουρανεί το Πανεπιστήμιο ως κιβωτός σοφίας, στο Μπάντεν-Μπάντεν οι θεατρικές σκηνές, τα spa και τα τυχερά παιχνίδια γεμίζουν από μεγιστάνες, ενώ στον Μέλανα Δρυμό ερχόμαστε στον πνεύμονα της Ευρώπης.
Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
-
Προορισμός
-
ΑναχωρήσειςΑθήνα
-
Ώρες αναχώρησηςΌπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
-
Ώρα επιστροφήςΌπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
-
Ημερομηνίες Αναχώρησης25.09, 10.10, 07.11, 29.1 1 26.10
Περιλαμβάνονται
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη – Στρασβούργο (Περιήγηση)
2η ημέρα: Στρασβούργο – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ - Ριμπωβιλέ – Στρασβούργο
3η ημέρα: Στρασβούργο – Μέλανας Δρυμός (Τρίμπεργκ – Μπάντεν Μπάντεν) - Χαϊδελβέργη
4η ημέρα: Χαϊδελβέργη (περιήγηση) – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη
5η ημέρα: Χαϊδελβέργη (ελεύθερος χρόνος και προαιρετική ανάβαση στο κάστρο) – Φρανκφούρτη (περιήγηση) – Πτήση επιστροφής
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:
• Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της
τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με
διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ
μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία
ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα
λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου
σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
• Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής
υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών
διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν
κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας
στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν,
προκειμένου να πληροφορηθούν τα
όποια διαδικαστικά για την έκδοση
βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Round
Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν
πρόβλημα που ενδεχομένως
παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Στην κράτησή σας δηλώνετε αν
θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά
(το ζητάμε από το ξενοδοχείο και δίνεται
κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το
γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Άν
υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική
συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να
γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό
πρόβλημα κλπ, για την ομαλή
διεξαγωγή του προγράμματος,
παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον
ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
• Σε περίπτωση κάποιων ειδικών
αιτημάτων στη διατροφή, όπως πχ
φαγητά χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ,
δεν είναι σίγουρο πως το / τα
ξενοδοχείο/α μπορούν να το παρέχουν.
• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι
έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το
έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα
αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα
αποδέχεστε τους γενικούς όρους
συμμετοχής που αναγράφονται στα
έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο
διαδίκτυο, αλλά σας αποστέλλονται και
με την κράτησή σας.
Πως έγινε η Ελβετία γενέτειρα της Σοκολάτας
Το αίσθημα της αγαλίασης που νιώθουμε καθώς η σοκολάτα λιώνει στο στόμα μας και προκαλεί μια εκρηξη ευτυχίας ακούει στο όνομα σοκολάτα. Μπορεί η μαγεία αυτή να γεννήθηκε σε ένα δέντρο στην Αμερική αλλά η σοκολάτα δεν θα είχε την σημερινή της υπέροχη, βελούδινη γεύση αν δεν υπήρχε η Ελβετία.
Το 1879 ο Ροδόφλος Lindt πάλευε να φτιάξει μια πιο μαλακή, απολαυστική στο στόμα και απαλή σοκολάτα. Η κοινωνία τον περιγελούσε πίσω από την πλάτη του, γιατί πάνω στις μπάρες του Lindt εμφανιζόταν ένα παχύ λευκό στρώμα, αντιαισθητικό για ένα ντελικατέσεν προιόν. Οσπου ο αδερφός του φαρμακοποιός, διαπίστωσε πως επρόκειτο για παγωμένα λιπαρά. Αλλά ακόμη είχε πολύ δρόμο μπροστά του.
Σοκολάτας…συνέχεια
Κάποια μέρα, ο νεαρός Ελβετός, φεύγοντας από το εργοστάσιο σοκολάτας ξέχασε τη μηχανή ανάδευσης και θέρμανσης της σοκολάτας ανοικτή. Η μηχανή, σε λειτουργία για πάνω από μια βδομάδα έκανε το… θαύμα της. Οταν ο Lindt δοκίμαζε τη σοκολάτα, ανακάλυψε μια βελούδινη, υπέροχα ακαταμάχητη γεύση, ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Ετσι γεννήθηκε η επεξεργασία του κονσαρίσματος, ‘οπως την χρησιμοποιούμε στις μέρες μας. Μην μας ζητήσετε την συνταγή, κάθε σοκολατοποιός που σέβεται τον εαυτό του την κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό.
Η πρώτη λευκή σοκολάτα ανακαλύφθηκε στην Ελβετία και πήρε Ελληνικό όνομα.
Αλλά και την λευκή σοκολάτα ανακάλυψε ο Peter, που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως κηροποιός. Τον βοήθησε μάλιστα ο επίσης Ελβετός Henri Nestle (πατέρας της γνωστής ελβετικής εταιρίας).
Ο Peter ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως κηροποιός, σύντομα όμως μεταπήδησε στη σοκολατοποιία. Το αρχικό πρόβλημα του Ελβετού πρωτοπόρου ήταν πως δεν μπορούσε να αφαιρέσει την παραπάνω υγρασία από το γάλα και έτσι οι σοκολάτες δεν αποκτούσαν στέρεη και σταθερή μορφή. Στο πρόβλημά του τον βοήθησε ο Henri Nestle (πατέρας της γνωστής ελβετικής εταιρίας), αφού είχε ήδη εξελίξει την τέχνη του συμπυκωμένου γάλακτος, αλλά και του γάλακτος σε σκόνη, αφού μπόρεσε να στερεοποιήσει το μίγμα της λευκής σοκολάτας. Της έδωσαν μάλιστα το όνομα Gala/Γάλα, από την ελληνική ονομασία του γάλακτος