210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Ποιοι καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα στη γη;

Ποιοι καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα στη γη;

 Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι 8 εκατομμύρια κάτοικοί της Ελβετίας καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα κατά μέσο όρο από οποιονδήποτε άλλο αντίστοιχο πληθυσμό σε όλη την υφήλιο! Η Ελβετία θεωρείται η Χώρα της σοκολάτας.

Πράγματι, δεν θα υπήρχε η σοκολάτα όπως την ξέρουμε σήμερα, αν δεν υπήρχαν οι δυο νεαροί Ελβετοί. Ο ο Ροδόλφος Lindt που πάλευε να φτιάξει μια πιο μαλακή, απολαυστική στο στόμα και απαλή σοκολάτα. Κάποια μέρα, ο νεαρός Ελβετός, φεύγοντας από το εργοστάσιο σοκολάτας ξέχασε τη μηχανή ανάδευσης και θέρμανσης της σοκολάτας ανοικτή. Η μηχανή, σε λειτουργία για πάνω από μια βδομάδα έκανε το… θαύμα της.

Όταν ο Lindt δοκίμαζε τη σοκολάτα, ανακάλυψε μια βελούδινη, υπέροχα ακαταμάχητη γεύση, ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Ετσι γεννήθηκε η επεξεργασία του κονσαρίσματος, ‘όπως την χρησιμοποιούμε στις μέρες μας. Μην μας ζητήσετε την συνταγή, κάθε σοκολατοποιός που σέβεται τον εαυτό του την κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό. Σήμερα, οι σοκολάτες Lindt απασχολούν 9.000 υπαλλήλους, και τους αναλογεί περίπου το 40-50% της φήμης της ελβετικής σοκολάτας ανά τον κόσμο και ανά τους αιώνες.

Αλλά και την λευκή σοκολάτα ανακάλυψε ο Peter, που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως κηροποιός. Τον βοήθησε ο επίσης Ελβετός Henri Nestle (πατέρας της γνωστής ελβετικής εταιρίας). Της έδωσαν μάλιστα το όνομα Gala/Γάλα, από την ελληνική ονομασία του γάλακτος.

Ζυρίχη- Αλπικό Τρένο- Λιχτενστάιν