210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Αίγυπτος 5 ημέρες

Ένα ταξίδι στο χρόνο με άρωμα Ανατολής
Αίγυπτος 5 ημέρες
720€ κατ'άτομο
Στη Χώρα των Φαραώ: Ταξίδι ζωής στα βάθη των αιώνων!
‘Σινά – Αγία Αικατερίνη – Φαράν – Ερυθρά Θάλασσα – Σουέζ – Πατριαρχείο & Βιβλιοθήκη
Αλεξάνδρειας – Σπίτι Καβάφη – Άγιος Σάββας – Πυραμίδες – Σφίγγα – Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι Πυραμίδες της Γκίζας αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά κατορθώματα του ανθρώπου. Το τελευταίο επιζών μέλος των Επτά Θαύματα του Κόσμου, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι ένα από τα παλαιότερα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου και ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Αίγυπτο σήμερα. Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις κύριες πυραμίδες στη Γκίζα. η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέουπς, η Πυραμίδα του Κάφρη και η μικρότερη Πυραμίδα της Μενκάουρα. Κάθε Πυραμίδα είναι ένας τάφος σε διαφορετικό βασιλιά της Αιγύπτου. Μπροστά από τις πυραμίδες βρίσκεται η Σφίγγα, ή το Abu al-Hol στα αραβικά, “Πατέρας της Τρομοκρατίας”. Σκαλισμένο από ένα μοναδικό πέτρινο τετράγωνο, αυτό το τεράστιο γλυπτό με γάτες μαγείρεψε εκατομμύρια επισκέπτες

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5 μέρες SEP – DEC 2023

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  06/09, 20/09, 04/10, 25/10*, 15/11, 06/12

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με EGYPT AIR ή AEGEAN
Διαμονή στο ξενοδοχείο Marriott Omar Khayyam 5* στο Κάιρο με πρωινό
Ένα γεύμα στο βραβευμένο πλωτό εστιατόριο "Le Pacha 1901"
Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια
Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία
Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
Έλληνας αρχηγός από Αθήνα για γκρουπ άνω των 20 ατόμων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
1
1η μέρα: Αθήνα - Κάιρο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  
2
2η μέρα: Κάιρο, 1η Ξενάγηση, Μουσείο Καΐρου, Πυραμίδες, Αγορά Χαν Ελ Χαλίλ
Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και με τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και συνεχίζουμε για το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγμένο στα χρώματα και στα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αμέτρητες αγορές. Γεύμα στο βραβευμένο πλωτό εστιατόριο "Le Pacha 1901". Διανυκτέρευση.  
3
3η μέρα: Κάιρο, 2η Ξενάγηση, Ακρόπολη Καΐρου, Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
Πρώτη επίσκεψη της σημερινής μας ξενάγησης θα είναι στην Ακρόπολη του Καΐρου, την περίφημη Σιταντέλα του Σαλαντίν (Salah El Din Citadel). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 7ου ή 8ου αιώνα. Είναι η μόνη στρογγυλή εκκλησία της Αιγύπτου, καθώς κατασκευάστηκε πάνω στα θεμέλια ενός ρωμαϊκού στρογγυλού πύργου. Τέλος, θα επισκεφθούμε το περίφημο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο φιλοξενεί μια συλλογή περίπου 50.000 εκθεμάτων - είναι το πρώτο μουσείο στον αραβικό κόσμο που επικεντρώνεται στον αιγυπτιακό πολιτισμό από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.
4
4η μέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο,  καθώς και το φρούριο του Μαμελούκου σουλτάνου Καϊτμπέι (Qaitbay) (εξωτερική επίσκεψη), που κατασκευάστηκε το 1477 στα ερείπια του αρχαίου φάρου της Αλεξάνδρειας. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

5
5η μέρα: Κάιρο - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με EGYPT AIR ή AEGEAN
Διαμονή στο ξενοδοχείο Marriott Omar Khayyam 5* στο Κάιρο με πρωινό
Ένα γεύμα στο βραβευμένο πλωτό εστιατόριο "Le Pacha 1901"
Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια
Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία
Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
Έλληνας αρχηγός από Αθήνα για γκρουπ άνω των 20 ατόμων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 240 €  Βίζα Αιγύπτου: +25 €. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Καΐρου  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά +15 € (πληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά)  Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων  Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά
– στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν
καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους
και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

• Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού
• Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που
θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την
αναχώρηση του ταξιδιού

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους
γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα
έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

Η «υπερπαραγωγή» της αρχαιότητας:

9 + 1 θαυμαστά trivia για το σπάνιο μεγαλούργημα του Φαραώ Ραμσή Β΄ που δημιουργεί δέος!

 1. Ν Νότια της Αλεξάνδρειας, στις όχθες του Νείλου βρίσκεται ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως χτίστηκε γύρω στα 1224 π.Χ., ενώ εκτιμούν ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μιας εικοσαετίας.
 2. Ο ναός που ανακαλύφθηκε από έναν Ελβετό περιηγητή στα 1813 αποδίδεται στον Ραμσή Β’ και ήταν αφιερωμένος στον θεό Άμμωνα.
 3. Η πρόσοψή του κοσμείται από τέσσερα αγάλματα ύψους 20 μέτρων στα οποία απεικονίζεται ο φαραώ σε καθιστή θέση. Το βάθος του ναού αγγίζει τα 55 μέτρα.
 4. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της Αγάπης, Αθώρ και στη γυναίκα του Φαραώ, Νεφερτάρι.
 5. Δύο ημέρες του χρόνου, στην επέτειο των γενεθλίων (22 Φεβρουαρίου) και τη στέψη του φαραώ (22 Οκτωβρίου) μια δέσμη φωτός διαπερνάει το σκοτεινό εσωτερικό μέρος του ναού, φωτίζοντας τα αγάλματα των θεών και του βασιλιά.
 6. Το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και επιστημονική υπεροχή του σπουδαίου πολιτισμού, αφού ο ναός έχει τοποθετηθεί με αρχιτεκτονική ακρίβεια, ώστε οι ακτίνες του ήλιου να ευθυγραμμίζονται δύο φορές το χρόνο φωτίζοντας το εσωτερικό του.
 7. Το μεγαλοπρεπές αρχαιολογικό επίτευγμα κινδύνευσε να διαβρωθεί με τη φιλόδοξη κατασκευή του φράγματος Ασουάν τη δεκαετία του 1960 που είχε σκοπό τον έλεγχο της ροής του του ποταμού.
 8. Στα τέλη του 1963 η Ουνέσκο αποφάσισε να διασώσει τον αρχαιολογικό χώρο εκτελώντας το σχέδιο μετεγκατάστασής του 60 μέτρα ψηλότερα από την αρχική του θέση. Αρχαιολογικές ομάδες από Αίγυπτο, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Σουηδία συνεργάστηκαν μεταξύ τους ώστε να αποσυναρμολογήσουν και να επανατοποθετήσουν τα μνημεία.
 9. Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι εργάτες απομάκρυναν τους γύρω βράχους, έκοψαν τους δύο ναούς σε περισσότερους από 000 ογκόλιθους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 30 τόνους και μετέφεραν τον ναό κομμάτι-κομμάτι σε ψηλότερο σημείο.
 10. Συνολικά μεταφέρθηκαν 21 μνημεία ενώ οι εργασίες κόστισαν 40 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

Τιμή κατ΄ άτομοΑναχωρήσεις 06/09, 20/09 Αναχωρήσεις 04/10, 15/11, 06/12 Αναχώρηση 25/10*
Δίκλινο720 €790 €840 €
3ο άτομο έως 12 ετών720 €700 €740 €
Μονόκλινο1.050 €1.140 €1.200 €

Εγγραφείτε στο Newsletter μας