210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Τι σχέση έχει η Αίγυπτος με την φράση “Γαλαζοαίματοι Βασιλιάδες;”

Τι σχέση έχει η Αίγυπτος με την φράση “Γαλαζοαίματοι Βασιλιάδες;”

✴ Γιατί λέμε τους βασιλιάδες γαλαζοαίματους; Το μπλέ χρώμα συνδυάστηκε με την βασιλεία και την θεικότητα από τα πολύ παλιά χρόνια, λόγω της δυσκολίας απόκτησης του. Τα άλλα χρώματα, όπως το κόκκινο, το μαύρο, η ώχρα, το καφέ, είναι χρώματα που βρίσκονται εύκολα στη φύση και χρωμάτιζαν υφάσματα και έργα τέχνης. Το μπλε όμως, ήταν σπάνιο, γιατί προερχόταν από ορυκτά όπως το λάπις, πολύ σπάνιο και ακριβότερο από τον χρυσό.
✴ Οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που βλέποντας την ανάγκη για μπλέ χρωστική ουσία, κατάφεραν να φτιάξουν το πρώτο τεχνητό χρώμα στην ιστορία του κόσμου! Το μπλε, από άλεσμα πυριτίου, ασβέστη, χαλκού και αλκαλικής βάσης. Το ζέσταναν στους 800-900C.
✴ Οι καλλιτέχνες της Αιγύπτου χρησιμοποιούσαν το μπλέ για να ζωγραφίσουν ξύλα, παπύρους, αγγεία, αλλά κυρίως σε μάσκες, αγάλματα, εικόνες τάφων και σαρκοφάγους, γιατί πίστευαν πως το μπλε χρώμα ήταν ασπίδα προστασίας για τους νεκρούς στον άλλο κόσμο.
✈ Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τον υπέροχο Αιγυπτιακό πολιτισμό, τα ανατολίτικα παζάρια του Καϊρου, τον ρομαντισμό της Κλεοπάτρας σε μια κρουαζιέρα στο Νείλο αλλά και τις διασκεδαστικές φολκλορικές βραδιές με χορούς κοιλιάς, ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη “Χώρα των Φαραώ”
Τι λέτε; Φύγαμε για Αίγυπτο;
? Λένε πως όποιος δει τον Νείλο μια φορά, πάντοτε επιστρέφει…στη μοναδική Αίγυπτο!
Δείτε στο βίντεο τις 4 χαμένες στο χρόνο βασίλισσες της Αιγύπτου, την ιστορία, τα πάθη και τα μέρη ‘οπου έζησαν ? https://www.youtube.com/watch?v=E3aNbNxKS6s