210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Κεϋλάνη – Η χώρα των μπαχαρικών

Ένα νησί "παραμύθι"...
Κεϋλάνη – Η χώρα των μπαχαρικών
1790€ κατ'άτομο
Κεϋλάνη 10 μέρες
16/03, 02/05

Κεϋλάνη – Η χώρα των μπαχαρικών

Σρι Λάνκα
Ετοιμάσαμε για σας ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Κεϋλάνη – Η χώρα των μπαχαρικώνΣρι Λάνκα. Που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού. Αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ. αιώνα. Έτσι θα ξεναγηθείτε στη Νουβάρα Ελίγια στα 1.800 μ. υψόμετρο. Η οποία υπήρξε το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων. Στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα. Μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κεϋλάνη – Η χώρα των μπαχαρικών

Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο εθνικό Πάρκο YALA, να ανεβείτε στον βράχο της Σιγκιρίγια αλλά και να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο, περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας την παραθαλάσσια πόλη της Τρινκομαλί στις ανατολικές ακτές, τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Η επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού και η ξενάγηση στο πορτογαλικό φρούριο στο Γκάλλε πραγματοποιείται μόνο από το γραφείο μας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναβέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Κεύλάνη (Σρι λάνκα) 10 μέρες 16/3, 2/5

Ισπανία και Πορτογαλία και Εξωτική Λατινική Αμερική - Καραιβική

Τα Top του Ταξιδιού

 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Η επίσκεψη στις νότιες ακτές της χώρας, που θεωρούνται οι ωραιότερες.
 • Η επίσκεψη στο μοναδικό εθνικό πάρκο Γιάλα – το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πάρκο της χώρας.
 • Η επίσκεψη στο εκπληκτικό Galle, που είναι η ωραιότερη αποικιακή πόλη του νησιού.
 • Λεπτομερείς επισκέψεις στους κλασικούς αρχαιολογικούς χώρους της Pollonaruwa, της Anuradhapura, της Sigiriya και της Dambulla.
 • Η επίσκεψη στο ναό Seema Malakaya.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Παρατήρηση άγριας ζωής.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  από Αθήνα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  16/03, 02/05

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια
Ξενοδοχεία 4*, 5*
Ημιδιατροφή (Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο στις 24/12 )
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός από την Ελλάδα
Επίσημοι ξεναγοί
Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Κολόμπο
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση για το Kολόμπο, πρωτεύουσα της σημερινής Σρι Λάνκα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2
2η μέρα
Άφιξη στο Κολόμπο το πρωί της δεύτερης μέρας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση απαραίτητη μετά την πολύωρη πτήση μας. Το μεσημέρι, αναχώρηση για την Pinawella, το ορφανοτροφείο των μικρών ελεφάντων που βρέθηκαν παρατημένοι στη ζούγκλα. Θα συνεχίσουμε για την Yapahuwa, παλιά πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Κεϋλάνης, που ανάγεται στον 13ο αιώνα, με ακρόπολη χτισμένη γύρω από έναν γρανιτένιο βράχο που υψώνεται απότομα εκατό μέτρα από τη τροπική πεδιάδα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Dambulla, γνωστή για το περίφημο σπήλαιο με τα εκατοντάδες αγάλματα του Βούδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η μέρα
Μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή μας περιμένει σήμερα. Πρωινή επίσκεψη στο βράχο της Sigiriya με τις πασίγνωστες τοιχογραφίες που έκαναν γνωστή τη Σρι Λάνκα σε ολόκληρο τον Κόσμο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Polonnaruwa, κάνοντας μια διαδρομή μέσα από πυκνά δάση. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Polonnaruwa που προστατεύεται από την UΝΕSCO. Ξενάγηση στα ερείπια τα οποία σήμερα είναι τόπος που φωλιάζουν εκατοντάδες πίθηκοι. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το Χώρο των Συμβουλίων με τους ανάγλυφους ελέφαντες και το περίφημο Τετράγωνο με δείγματα Ινδικής Δραβιδικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η μέρα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το βορειότερο τμήμα της διαδρομής μας περνώντας μέσα από πυκνές ζούγκλες, ορυζώνες και φυτείες κοκοφοίνικα. Πρώτη στάση στο μεγάλο άγαλμα του Βούδα της Avukana. Συνέχεια με τους αρχαίους ναούς της Anuradhapura, με εντυπωσιακές φεγγαρόπετρες, εκτενή αρχαιολογικό χώρο, αρχαίες στούπες και τον ιερό φίκο Bodhi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η μέρα
Πρωινή αναχώρηση για το Kandy, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μέσα από ζούγκλες και πυκνοφυτεμένες φυτείες μπαχαρικών. Η κανέλα η βανίλια, το γαρύφαλλο είναι μερικά από τα φυτά που καλλιεργούνται εντατικά εδώ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε σε έναν κήπο μπαχαρικών για να αγοράσουμε φρέσκο πιπέρι και άλλα μπαχαρικά κατευθείαν από την πηγή. Θα συνεχίσουμε για το Nalanda Gedige, ένα πέτρινο ιερό Δραβιδικής αρχιτεκτονικής του 8ου αιώνα, που κτίστηκε σαν Ινδουϊστικός ναός και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τους Βουδιστές, με ανάγλυφες παραστάσεις που παραπέμπουν στην γλυπτική της Νότιας Ινδίας. Άφιξη στο Kandy, κτισμένο στις όχθες μιας μαγευτικής λίμνης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές στα μαγαζιά του Kandy. Μπορείτε να βρείτε ωραιότατα μπατίκ, ξυλόγλυπτα, είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες και πολλά άλλα τοπικά είδη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η μέρα
Πρωινή ξενάγηση της πιο ιστορικής πόλης του νησιού. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τους Βοτανικούς Κήπους Peradeniya, με υπέροχα δείγματα τροπικών δένδρων και ανθοφόρων θάμνων που σχηματίζουν πολύχρωμα ανθισμένα χαλιά. Θα συνεχίσουμε με τον επιβλητικό ναό του Δοντιού, που πήρε το όνομα του από το δόντι του Βούδα που φυλάσσεται εκεί και είναι προσκυνηματικό κέντρο Βουδιστών από όλο τον Κόσμο. Αναχώρηση με κατεύθυνση νότια για τη Nuwara Eliya, για να γνωρίσουμε μια άλλη όψη της Σρι Λάνκα. Το τοπίο αλλάζει, καθώς ο δρόμος αρχίζει να ανηφορίζει. Μπαίνουμε σε εύκρατες περιοχές όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια τσαγιού. Η Κεϋλάνη θεωρείται από τις σημαντικότερες παραγωγούς τσαγιού στον κόσμο, με ποικιλίες που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση σε τοπική φυτεία τσαγιού, για να μάθουμε πως συλλέγεται και πως επεξεργάζεται το τσάι. Άφιξη στη Nuwara Eliya. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
7
7η μέρα
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Yala, το μεγαλύτερο της χώρας, με την πλουσιότερη ποικιλία πανίδας. Διαδρομή μέσα από δασωμένες ορεινές εκτάσεις. Στάση και επίσκεψη στο Adisham Bungalow, τμήμα μιας παλιάς μονής που κτίστηκε από Βενεδικτίνους μοναχούς μέσα σε ένα καταπράσινο και ομιχλώδες τοπίο που θυμίζει περισσότερο την Αγγλία, παρά την Σρι Λάνκα. Θα συνεχίσουμε για τη Buduruwagala και το αρχαίο ιερό, που περιλαμβάνει επτά γλυπτά του Βούδα του 10ου αιώνα, τα οποία είναι σκαλισμένα πάνω στο βράχο. Το εντυπωσιακότερο από τα αυτά, φτάνει τα 16 μέτρα σε ύψος. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε επίσης από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Rawana, πριν φτάσουμε στις νότιες ακτές του νησιού. Άφιξη στο Εθνικό Πάρκο Yala, γνωστό για τη πληθώρα άγριων ζώων και πουλιών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στις ζούγκλες. Εδώ γίνεται το καλύτερο σαφάρι εκτός Αφρικής Άφιξη στη Tissamaharama. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
8
8η μέρα
Το πρωί θα έχουμε την μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στο εσωτερικό του πάρκου, που είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της χώρας. Το Yala είναι γνωστό για τις λεοπαρδάλεις και τα κοπάδια ελεφάντων που ζουν εκεί, και έχει πάρει διεθνείς διακρίσεις για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της άγριας ζωής. Το μεσημέρι αναχώρηση και κατά μήκος των μαγευτικών τροπικών νότιων ακτών του νησιού, διαδρομή για το Galle. Ακολουθώντας τον νότιο παράκτιο δρόμο θα γνωρίσουμε μερικές από τις πιο ονειρικές τροπικές τοποθεσίες της Κεϋλάνης με υπέροχα παραθαλάσσια τοπία και συστάδες από κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Άφιξη στο Galle, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
9
9η μέρα
Πρωινή επίσκεψη του Galle. Πρόκειται για μια εκπληκτική αποικιακή οχυρωμένη πόλη με μεγάλη Χριστιανική και Μουσουλμανική κοινότητα. Μέσα στο κάστρο, κυριαρχεί η πορτογαλική αρχιτεκτονική, ενώ βλέποντας τη θέα από τα προπύργια και τα τείχη, μπορεί κανείς να καταλάβει την έκταση της οχύρωσης. Αμέσως μετά, αναχώρηση για το Κολόμπο. Άφιξη στο Κολόμπο και ξενάγηση της πόλης για να δούμε το εντυπωσιακό Δημοτικό μέγαρο, το μοντέρνο θέατρο - δωρεά της Κίνας - και το ιερό Seema Malakaya, από τα πιο ατμοσφαιρικά της πόλης που αντικατοπτρίζεται στα νερά της λίμνης Beira. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Κολόμπο – Πτήση για Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το διεθνές αεροδρόμιο του Κολόμπο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη το βράδυ στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια
Ξενοδοχεία 4*, 5*
Ημιδιατροφή (Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο στις 24/12 )
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός από την Ελλάδα
Επίσημοι ξεναγοί
Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων * • Επίναυλοι καυσίμων* • Βίζα (γίνεται online στην Ελλάδα από τον ταξιδιώτη) • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών • Οτιδήποτε προαιρετικό

Σημειώσεις

Σημειώσεις:

•Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του
•Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΑΞΙΟΘΈΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Κολόμπο

Το Κολόμπο είναι η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα[2] του νησιωτικού κράτους της Σρι Λάνκα. Είναι το οικονομικό κέντρο του νησιού και ένας τουριστικός προορισμός. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα Κότε και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην πόλη κατοικούν περίπου 681.000 κάτοικοι. Είναι επίσης διοικητική πρωτεύουσα της Δυτικής Περιφέρειας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Κολόμπο. Το Κολόμπο είναι ένα πολυσύχναστο και ζωντανό μέρος με ένα μείγμα σύγχρονης ζωής, αποικιακών κτιρίων και ερειπίων.

Λόγω του μεγάλου φυσικού του λιμανιού και της στρατηγικής του θέσης πάνω στους εμπορικούς δρόμους που ένωναν Ανατολή με Δύση, το Κολόμπο ήταν ήδη γνωστό στους εμπόρους της αρχαιότητας 2.000 χρόνια πριν. Όμως έγινε πρωτεύουσα του νησιού μόνο όταν η Σρι Λάνκα έγινε μέρος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1815 και παρέμεινε πρωτεύουσα όταν το κράτος απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1948. Το 1978, όταν οι διοικητικές λειτουργίες μεταφέρθηκαν στο Κότε, το Κολόμπο παρέμεινε οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα.

 

2.Kandy

Η Κάντι (σιναλέζικα: මහනුවර, ταμίλ: கண்டி ) είναι μεγάλη πόλη στη Σρι Λάνκα και πρωτεύουσα της Κεντρικής Περιφέρειας. Ήταν η τελευταία πρωτεύουσα της εποχής των αρχαίων βασιλιάδων της Σρι Λάνκα. Η πόλη βρίσκεται στη μέση των λόφων του οροπεδίου Κάντι, σε μια περιοχή με τροπικές φυτείες, κυρίως τσάι. Στην Κάντι βρίσκεται ο Ναός του Ιερού Δοντιού (Sri Dalada Maligawa), ένα από τα πιο ιερά μέρη λατρείας στον βουδιστικό κόσμο. Κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.

 

Galle

Το Galle ( Σινχαλικά : ගාල්ල , ρωμανικό :  Gālla ; Ταμίλ : காலி , ρωμανικό :  Kāli ) (πρώην Point de Galle) είναι μια μεγάλη πόλη στη Σρι Λάνκα , που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Combo, 719 χιλιόμετρα από το Combo . Το Galle είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας και η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας επαρχίας, Σρι Λάνκα και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Galle .

Νεγκόμπο

Αυτό το θέρετρο εγκλωβίζει την ψυχή των μικρών ψαροχώρι της Σρι Λάνκα. Οι αστακοί, οι γαρίδες και τα καβούρια αλιεύονται εδώ για να πουλήσουν αργότερα στις αγορές ψαριών. Δεδομένου ότι ο υποβρύχιος κόσμος είναι πολύ συναρπαστικός, τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι οι καταδύσεις και το ψάρεμα. Μπορείτε να φτάσετε εδώ από το Κολόμπο σε μόλις μία ώρα και, εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το μέρος από το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο Katunayake.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ: ΚΕΫΛΑΝΗ.pdf

Εγγραφείτε στο Newsletter μας