210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος

Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος
2975€ κατ'άτομο

Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος
Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος. Ένα πλούσιο μοναδικό ταξίδι στις Ακτές του Ινδικού και στις ατέλειωτες σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής! Η Εξωτική Ζανζιβάρη ανταποκρίνεται επάξια στον χαρακτηρισμό «παράδεισος του Ινδικού».

Στο Ταξίδι στη Ζανζιβάρη – Εθνικά Πάρκα Τανζανίας θα απολαύσουμε την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική με κομψοτεχνήματα αραβικής αρχιτεκτονικής, αμμουδερές παραλίες και πολύ τοπικό χρώμα! Μέσα από τις πλούσιες ξεναγήσεις μας θα γνωρίσετε έναν άλλο κόσμο τόσο ξεχωριστό και φιλόξενο που θα σας συντροφεύει με ταξιδιωτικές αναμνήσεις για μια ζωή! Και στην απέναντι ακτή το κοσμοπολίτικο Νταρ Ες Σαλαμ μια πόλη που σφύζει από ζωή και ζωντάνια και αξίζει σίγουρα να την περπατήσετε.

Όταν όμως μιλάμε για Τανζανία το μυαλό μας πάει στον επιβλητικό Κιλιμαντζάρο, σε ένα οικοσύστημα τόσο ξεχωριστό σε πλήρη αρμονία όχι μόνο με τη φύση αλλά και με τις φυλές των ανθρώπων που ζουν με τον δικό του παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτό το ταξίδι το φωτογραφικό σαφάρι θα είναι απλώς η αφορμή για μία κατάδυση στην αρχέγονη Αφρική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ 10 HMEΡΕΣ

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    20 - 29 Φεβ 21 - 30 Μαρ 2 - 11 Μαι

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια
Oδικές μεταφορές
Ξενοδοχεία & lodge 4* & 5*
Ημιδιατροφή
Πλήρης διατροφή στα πάρκα
Αρχηγός από την Ελλάδα
Επίσημοι ξεναγοί
Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
Φόροι εθνικών πάρκων
Έντυπο ιστορικό υλικό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
Φ.Π.Α.
1
1η & 2η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τo Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο το μεσημέρι, υποδοχή από τον υπεύθυνο οδηγό και μεταφορά στην Arusha, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, που επίτηδες το έχουμε κλεισμένο από νωρίς το πρωί, για να ξεκουραστούμε μετά από τη νυκτερινή πτήση. Η πόλη αυτή που βρίσκεται σε μια μεγάλη πεδιάδα στη σκιά του όρους Μέρου και του Κιλιμάντζαρο, είναι κοντά στα μεγάλα εθνικά πάρκα της βόρειας Τανζανίας, όπως το Σερενγκέτι, το Νγκορονγκόρο, η Λίμνη Μανυάρα, το Ταρανγκίρε και το Όρος Κιλιμάντζαρο. Ξεκούραση και το απόγευμα βόλτα στην πόλη, με επίσκεψη στην αγορά των Masaai. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2
3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο Ngorongoro, που είναι από τις γνωστότερες στον Κόσμο περιοχές διατήρησης της άγριας ζωής. Το πάρκο του Ngorongoro είναι η μεγάλη έκπληξη για όσους κάνουν σαφάρι. Πρόκειται για ένα συνδυασμό κρατήρων, στο εσωτερικό των οποίων επέζησαν ζώα ακόμα και την εποχή των παγετώνων, περίοδο κατά την οποία είχαν εξαφανιστεί από οπουδήποτε αλλού στη γη, εκτός από ελάχιστες, γεωλογικά παρόμοια διαμορφωμένες περιοχές. Η ποικιλία των ειδών είναι σήμερα μοναδική, αλλά και ο αριθμός των ζώων εντυπωσιακός (30.000 περίπου). Θεωρείται άλλωστε ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου. Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε ένα μεγάλο χωριό Maasai για μια γνωριμία με αυτή τη μοναδική φυλή, που ζει στις παρυφές των πάρκων της Ανατολικής Αφρικής. Δείπνο και διανυκτέρευση σε lodge.
3
4η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Serengeti, προστατευμένο πάρκο άγριας ζωής, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα και θεαματικότερα ολόκληρης της Αφρικής. Serengeti στην τοπική γλώσσα Σουαχίλι, σημαίνει "ατελείωτη πεδιάδα": το πάρκο καλύπτει σχεδόν 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πεδιάδες, σαβάνα, παρόχθιο δάσος και δασότοπους. Τακτοποίηση στο πολυτελές glamping στην καρδιά του πάρκου. Λίγοι έχουν την τύχη να διανυκτερεύουν μέσα στα βάθη του πάρκου και εμείς θα έχουμε αυτό το προνόμιο! Ο έμπειρος οδηγός/ξεναγός επικοινωνεί με ασύρματο με τα άλλα αυτοκίνητα του σαφάρι, γνωρίζοντας έτσι συνεχώς, πού θα βρει κάποιο ζώο. Υπολογίζεται πως εδώ ζουν πάνω από 3.000.000 μεγάλα θηλαστικά. Ξενάγηση στην περιοχή από έμπειρο οδηγό και ολοήμερη παρατήρηση των περίπου 25 διαφορετικών ειδών ζώων. Θα δούμε αντιλόπες, ζέβρες, λιοντάρια, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις και με λίγη τύχη και ρινόκερους. Επιστροφή στον πολυτελή μας καταυλισμό, δείπνο και διανυκτέρευση.
4
5η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με αυτόν τον παγκόσμιο φυσικό θησαυρό και κινούμαστε στην περιοχή Seronera, γεμάτη από εντυπωσιακών διαστάσεων συμπλέγματα βράχων (kopjes), καθένα από τα οποία διαθέτει το δικό του οικοσύστημα. Το πάρκο είναι γνωστό επίσης για τις μαζικές μετακινήσεις των ζώων, όπου πάνω από 1.000.000 γκνου και περίπου 200.000 ζέβρες μεταναστεύουν από τα βόρεια προς τα νότια οροπέδια. Το ένστικτό τους είναι τόσο δυνατό, που δεν τα σταματά ούτε φαράγγι, ούτε καν ποτάμι γεμάτο κροκοδείλους. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό αποχαιρετούμε το πάρκο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την μυθική Ζανζιβάρη (μέσω Dar Es Salam). Η Ζανζιβάρη είναι ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, που ενσωματώθηκε στην ηπειρωτική χώρα – την πρώην Ταγκανίκα – και μαζί πλέον δημιούργησαν το σύγχρονο κράτος της Τανζανίας. Η Ζανζιβάρη βρίσκεται πάνω στους παλιούς ναυτικούς δρόμους και από νωρίς δέχτηκε την επίδραση των Αράβων εμπόρων, με αποτέλεσμα σήμερα η κουλτούρα της, η αρχιτεκτονική της και οι συνήθειες της να είναι ένα μίγμα που προέρχεται από Αφρικανικές και Αραβικές παραδόσεις. Με την άφιξή μας μεταφερόμαστε στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα χαρούμε τη θάλασσα του Ινδικού Ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6
7η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί, θα κάνουμε μία βόλτα με τον αρχηγό μας για να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την περίφημη Πέτρινη Πόλη (Stone Town), την πιο συναρπαστική πόλη των ανατολικών ακτών της Αφρικής. Παραμένει ίδια και απαράλλαχτη εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Γνωστή για τα γραφικά στενά δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια – πολλά κτισμένα με κοράλλια - και τις περίτεχνες Αραβικές της πόρτες, η Πέτρινη Πόλη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας όλο το πρωινό. Θα περπατήσουμε στα στενά, θα δούμε τις πολύχρωμες αγορές με τα τροπικά φρούτα, τα θαλασσινά και τους λόφους μπαχαρικών και θα αγοράσουμε κομψοτεχνήματα, φτιαγμένα από ντόπιους καλλιτέχνες. Θα χαθούμε στον λαβύρινθο από τις λιθόστρωτες αυλές, τα δαιδαλώδη σοκάκια και τα πεζοδρόμια με τα παλιά αραβικά παλάτια και αρχοντικά, που προξενούν τον ίλιγγο με τις θεόρατες σκαλιστές, ξύλινες πόρτες τους. Απόγευμα ελεύθερο για να χαρούμε τα γαλαζοπράσινα νερά της τροπικής παραλίας του ξενοδοχείου μας.
7
8η ΗΜΕΡΑ
Ένα ταξίδι στην εξωτική Ζανζιβάρη δεν θα ήταν πλήρες, αν δεν είχε τουλάχιστον μια ημέρα αφιερωμένη στις παραλίες της. Σήμερα λοιπόν, θα έχουμε μια ολόκληρη ελεύθερη ημέρα για να χαρούμε τις μοναδικές αμμουδιές του νησιού, που προσφέρουν μοναδικά φωτογραφικά θέματα με τους μικροπωλητές και τους ψαράδες τους. Στο ξενοδοχείο μπορούμε να επιλέξουμε, με επιπλέον χρέωση, από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, windsurfing, ιστιοπλοΐα, kayaking, βόλτα με δελφίνια, ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας κλπ. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια εκδρομή σε κάποια άλλη μαγική παραλία του Ινδικού. Αν αγαπάτε τη θάλασσα, να επισκεφθείτε και το θαλάσσιο πάρκο στο νησάκι Mafia, νότια της Ζανζιβάρης. Περιβάλλεται από κοραλλιογενή ύφαλο και φιλοξενεί πάνω από 460 είδη ψαριών και 5 είδη θαλάσσιων χελωνών. Κάνοντας κατάδυση με μάσκα στον ύφαλο, θα δείτε εικόνες σπάνιας ομορφιάς και θα κολυμπήσετε παρέα με τα υπέροχα πλάσματα του ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8
9η & 10η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και μεσημεριανή πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη την 10η ημέρα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια
Oδικές μεταφορές
Ξενοδοχεία & lodge 4* & 5*
Ημιδιατροφή
Πλήρης διατροφή στα πάρκα
Αρχηγός από την Ελλάδα
Επίσημοι ξεναγοί
Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
Φόροι εθνικών πάρκων
Έντυπο ιστορικό υλικό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων 890€ • Επίναυλοι καυσίμων* • Βίζα • Προσωπικά έξοδα, ποτά, • τηλεφωνήματα κλπ • Φιλοδωρήματα οδηγών • & ξεναγών • Οτιδήποτε προαιρετικό

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα

 

• Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη
χώρα προορισμού.

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους
γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα
έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Η Ζανζιβάρη

Aποτέλεσε σημαντικό σταθμό του εμπορίου ανάμεσα στην Αφρική, στην Αραβία,
στην Περσία και στην Ινδία, για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Δούλοι, ελεφαντόδοντο και
μπαχαρικά ήταν τα βασικότερα διακινούμενα αγαθά. Τον 10ο αιώνα Πέρσες από την επαρχία
Σιράζ ίδρυσαν εμπορική αποικία και τον 15ο αιώνα, μετά τον περίπλου της Αφρικής από τον
Βάσκο ντα Γκάμα, η θαλασσοκράτειρα Πορτογαλία δημιούργησε στο νησί μόνιμη ναυτική βάση.
Στα τέλη του 17ου αιώνα ο σουλτάνος του Ομάν έδιωξε τους Πορτογάλους και προσάρτησε το
νησί στο κράτος του. Μάλιστα, μετέφερε εδώ την πρωτεύουσά του, εγκαινιάζοντας την πρώτη
περίοδο ακμής της Στόουν Τάουν.
Τον 19ο αιώνα έφτασαν στη Ζανζιβάρη οι Άγγλοι αποικιοκράτες: από εδώ οργάνωσαν τις
αποστολές τους στην ηπειρωτική Αφρική οι εξερευνητές Λίβινγκστον και Σπικ. Η νησιωτική
χώρα παρέμεινε προτεκτοράτο της Βρετανίας ως τον Δεκέμβριο του 1964. Ακολούθησε μια
αιματηρή επανάσταση, η οποία εκθρόνισε τον σουλτάνο και εξεδίωξε τους περισσότερους
κατοίκους αραβικής, περσικής και ινδικής καταγωγής. Την ίδια χρονιά η Ζανζιβάρη ενώθηκε με
το απέναντι απελευθερωμένο προτεκτοράτο της Ταγκανίκας για να αποτελέσουν μαζί την
Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.
…και κάτι ακόμα: Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Farrokh Bulsara) κύριος τραγουδιστής του ροκ
συγκροτήματος Queen, γεννήθηκε στη Στόουν Τάουν της Ζανζιβάρης!
Πινακοθήκη
(http://www.tovima.gr /Ξεπαπαδάκος Γιώργος)

 

Ταξίδι στη Ζανζιβάρη - Εθνικά Πάρκα Τανζανίας.

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και
πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα,
στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5.895 μ.) με τις
χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές, οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις
συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο,
όμως, θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα
παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και
γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Οι ιπποπόταμοι χαράζουν λασπώδεις οδούς, οι ελέφαντες περιπλανούνται κατά μήκος εποχιακών δρόμων μετανάστευσης, οι χιμπατζήδες αιωρούνται στις κορυφές των δέντρων.                                                                               Κάντε σαφάρι και παρακολουθείστε τα εντυπωσιακά λιοντάρια, τους κροκόδειλους, τις καμηλοπαρδάλεις, τις ζέβρες, τις αντιλόπες, τα υδρόβια πουλιά.                                                                                                                               Σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν ασύγκριτες ευκαιρίες για να θαυμάσετε αυτόν τον φυσικό πλούτο!                                        Στις ακτές της Τανζανίας, το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης αποτέλεσε το μήλον της έριδος για πολλές εθνότητες και είναι έτοιμο να σας χαλαρώσει με την τροπική του βλάστηση, να σας ταξιδέψει σε εξωτικούς κόσμους με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσιους υφάλους, να σας διηγηθεί ιστορίες στην Πέτρινη Πόλη του και να σας μυήσει στα μυστικά των μπαχαρικών και των ιδιαίτερων γεύσεών του.                                                                                                          Ό,τι καλύτερο είναι ο συνδυασμός διακοπών σε εξωτικές παραλίες στο όμορφο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης με ένα οργανωμένο ταξίδι-σαφάρι στην ηπειρωτική Τανζανία!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας