210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Σμύρνη από Ηράκλειο 7 ημέρες Απρίλιος

Σμύρνη από Ηράκλειο 7 ημέρες Απρίλιος
750€ κατ'άτομο

Σμύρνη από Ηράκλειο 7 ημέρες Απρίλιος

Σμύρνη από Ηράκλειο 7 ημέρες Απρίλιος
Σμύρνη, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Τόσο πολλές και τόσο αντιθετικές μεταξύ τους, που είναι σαν να συμπυκνώνεται εδώ όλο το «είναι» της Τουρκίας, ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου η Δύση συναντά τηνΑνατολή.Σμύρνη. Και έχει κι απ’ τα δύο. Και Δύση και Ανατολή. Κι έχει και λίγη… Ελλάδα, παρόλο που αυτό δεν το καταλαβαίνεις για κανένα λόγο αν δεν πας διαβασμένος ή αν δεν «κρατάς» από εδώ.

Η Αγορά της Σμύρνης:

Η Αγορά της Σμύρνης είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες αγορές στον κόσμο σήμερα.Sε μεγάλο βαθμό λόγω του εξαίρετου Υπαίθριου Μουσείου Agora στις εγκαταστάσεις. Χτισμένο από τον Μέγα Αλέξανδρο και αργότερα ξαναχτίστηκε μετά από σεισμό, οι στήλες, οι καμάρες και οι δομές προσφέρουν μια ματιά στο πώς πρέπει να έμοιαζε ένα ρωμαϊκό παζάρι.

Ο Πύργος του Ρολογιού:

Ο Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης (İzmir Saat Kulesi) είναι ένας ιστορικός πύργος ρολογιού στην πλατεία Konak στο κέντρο της Σμύρνης. Ο Λεβαντίνος Γάλλος αρχιτέκτονας Raymond Charles Père σχεδίασε τον Πύργο του Ρολογιού της Σμύρνης. Χτίστηκε το 1901.

Πέργαμος:

Η υπέροχη πόλη της Περγάμου στην κορυφή του λόφου χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.Hταν κάποτε μια εστία μάθησης, πολιτισμού και εφευρέσεων, που άκμασε μέχρι τον 14ο αιώνα. Απομεινάρια από τις σημαντικότερες δομές της πόλης παραμένουν, όπως η Ακρόπολη, η Κόκκινη Βασιλική, υδραγωγεία, ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο, ένα τολμηρά απότομο αμφιθέατρο και μια ιστορικά σημαντική βιβλιοθήκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΜΥΡΝΗ 8-14.4.2024

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σμύρνη από Ηράκλειο 7 ημέρες Απρίλιος
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο
 • Ώρες αναχώρησης
  8/4/2024 Ηράκλειο - Σμύρνη 06:30 - 07:30 A3 4292
 • Ώρα επιστροφής
  14/4/2024 Σμύρνη - Ηράκλειο 22:20 - 23:20 A3 4293
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  8/4/2024

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Σμύρνη – Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg ανά επιβάτη
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
Έξι διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
Πρωινό με εξαιρετικό καφέ ή τσάι στην άφιξή μας στις 8 Απριλίου
Εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με έμπειρους ελληνόφωνους ξεναγούς
Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Covid-19
Όλοι οι φόροι & Φ.Π.Α.
1
Ημέρα 1η - Δευτέρα 08 Απριλίου Ηράκλειο-Σμύρνη-Ιεράπολη/Παμούκκαλε (224Km)
Αναχώρηση από Ηράκλειο με τους συνοδούς μας στις 06:30 και άφιξη στην Σμύρνη με ναυλωμένη πτήση της Aegean! Επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία μας και αναχωρούμε (με στάση για έναν δυνατό καφέ κερασμένο από το γραφείο μας) προς την καταπληκτική Ιεράπολη/Παμούκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκαλε, το "Κάστρο από Βαμβάκι", είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής - ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας, αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Richmond Pamukkale Thermal Resort 5* (ή παρόμοιο)
2
Ημέρα 2η Τρίτη 9 Απριλίου: Ιεράπολη/Παμούκαλε - Αϊδίνι - Κιρκιντζές - Κουσάντασι (232 Km
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας και μέσω μιας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου, Ιστορικό Αϊδίνι, ή αλλιώς Σελεύκεια Καρίας και Ερυνίνα ή Τράλλεις (αργότερα ονομάστηκε Γκιουζελχισάρ) το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα του Μαιάνδρου ποταμού, νότια της Σμύρνης. Το σημερινό του όνομα, οφείλεται στο τουρκικό - μεσαιωνικό μπεηλίκι Αιντίνογλου (κυβερνήτης κατά τον 14ο αιώνα). Έπειτα, θα απολαύσουμε τον Κιρκιντζέ (σήμερα τουρκ. Şirince) είναι χωριό 600 περίπου κατοίκων στην επαρχία Σμύρνης στην Τουρκία, 8 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Σελτζούκ και επίσης 8 χιλιόμετρα από την Έφεσο. Η περιοχή γύρω από το χωριό έχει ιστορία που χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο (323-31 π.Χ.). Ευρήματα κοντά στο χωριό μεταξύ του 2001 και του 2002 μαρτυρούν την παρουσία επτά χωριών και εννέα αγροικιών στην περιοχή που χρονολογούνται στους αρχαίους και μεσαιωνικούς χρόνους. Στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό υπάρχουν ερείπια πολλών ρωμαϊκών υδραγωγείων, καθώς το χωριό αποτελούσε σημαντική πηγή νερού για την αρχαία Έφεσο. Σήμερα το χωριό βιοπορίζεται μέσω της γεωργίας (ελαιόλαδο, ροδάκινα, κρασί) και του τουρισμού. Είναι καλά προστατευμένο και συνιστά σπάνιο και όμορφο παράδειγμα χριστιανικής αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διδώ Σωτηρίου έγραψε το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα ‘’ Τα Ματωμένα Χώματα’’ περιγράφοντας την συγκινητική ιστορία του Μανώλη Αξιώτη από τον Κιρκιντζέ. Τελικός μας προορισμός αργά το απόγευμα το παραθαλάσσιο θέρετρο Κουσάντασι όπου θα διανυκτερεύσουμε. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Ramada Hotel & Suites By Wyndham Kusadasi 4* (ή παρόμοιο)
3
Ημέρα 3η Τετάρτη 10 Απριλίου: Κουσάντασι - Έφεσος - Παναγία - Σμύρνη (100Km)
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας προς την καταπληκτική Έφεσο, η πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη της Ιωνίας και τόπος κατασκευής του ενός εκ των 7 Θαυμάτων του αρχαίου κόσμου, του Αρτεμίσιου του περιβόητου Ναού της Αρτέμιδος. Στη ρωμαϊκή περίοδο γνώρισε αίγλη με το εμπόριο ανάμεσα στη Ρώμη, τις αγορές του Λιβάνου και της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφθούμε το θέατρο της Εφέσου, χωρητικότητας 24.000 θεατών και τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, όπου κάποτε φυλάσσονταν χιλιάδες πάπυροι. Θα επισκεφτούμε ακόμη την κατοικία της Παναγίας στην Έφεσο, μια μυστηριακή, υπέρλαμπρη μικροσκοπική μονή, μόλις 6 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο της ξακουστής ελληνικής πόλης της αρχαιότητας. Συνεχίζουμε στο Σελτζούκ (παραδοσιακό χωριό δίπλα στην Έφεσο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον). Το απόγευμα άφιξη στην Σμύρνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)
4
Ημέρα 4η Πέμπτη 11 Απριλίου: Σμύρνη η αξέχαστη πατρίδα!
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε την εξερεύνηση της καταπληκτικής αυτής πόλης, πατρίδα του Ομήρου με τα 5.000 χρόνια ιστορίας. Θα σεργιανίσουμε την ιστορική προκυμαία της Μπελ Επόκ των Ελλήνων και Φραγκολεβαντίνων, την πλατεία Κονάκ με τον Πύργο του Ρολογιού, το Κορδελιό με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, το οποίο έγινε ένα κομψό προάστιο, με άνετες επαύλεις στην παραλία του, κινηματογράφο, θέατρο, λέσχες κ.α. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν Έλληνες, ενώ ακολουθούσαν οι Αρμένιοι, οι Μουσουλμάνοι και κάποιοι Λεβαντίνοι. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, θα δούμε την Ελληνική συνοικία και την προκυμαία,τον Άγιο Βουκόλο, την Αγία Φωτεινή και την πλατεία Διοικητηρίου. Ακόμη θα δούμε την παλαιότερη αγορά της Σμύρνης, Kemeralti Bazaar και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα ψώνια μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης και καφεδάκι με μπακλαβά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη και ελεύθερος χρόνος. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)
5
Ημέρα 5η Παρασκευή 12 Απριλίου: Ασκληπιείο Περγάμου - Αϊβαλί – Cunda (360 Km)
Ξεκινάμε με καλό kαφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πρώτα θα θαυμάσουμε το Ασκληπιείο (Παλιό Νοσοκομείο), ένα από τα δύο πιο γνωστά νοσοκομεία της αρχαιότητας, αφιερωμένο στον θεό της θεραπείας Ασκληπιό, ο οποίος εκπαίδευσε τον διάσημο ιατρό Γαληνό. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας και σταματάμε στον λόφο Cennet στην είσοδο του Αϊβαλιού, που είναι ένας επίγειος παράδεισος με τα 22 νησιά του που περιβάλλονται από το Αιγαίο Πέλαγος. Εδώ, παρακολουθούμε τη μαγευτική θέα στο Αϊβαλί, την Κούντα και τα νησιά και κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για μια φωτογράφηση. Στη συνέχεια, ξεκινάμε την περιήγηση στα γοητευτικά δρομάκια του Αϊβαλιού με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα όμορφα πέτρινα σπίτια και τα ερείπια εκκλησιών. Στο δρόμο μας για το νησί Cunda, περνάμε τη νέα γέφυρα της Cunda και στη συνέχεια την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου. Όταν φτάνουμε στο κέντρο της Cunda, επισκεπτόμαστε αυτό το γοητευτικό νησί με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλιά ελληνικά σπίτια και τα πολύχρωμα καφέ. Θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε από νόστιμα ψάρια και ορεκτικά ή ένα τραγανό τοστ κυδωνιού. Ολοκληρώνουμε την βόλτα μας και κάνουμε ένα διάλειμμα στο Taş Kahve, ηλικίας 150 ετών.Επιστροφή στη Σμύρνη. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)
6
Ημέρα 6η Σαββάτο 13 Απριλίου: Σμύρνη (ελεύθερη μέρα)
Μετά το νόστιμο πρωινό μας έχετε ελεύθερη μέρα να απολαύσετε την Σμύρνη στον δικό σας ρυθμό. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)
7
Ημέρα 7η Κυριακή 14 Απριλίου: Βουρλά - Αλάτσατα - Λιμάνι Τσεσμέ - Σμύρνη – Ηράκλειο
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα Βουρλά, με την οικία του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γ. Σεφέρη, για τα οποία είχε γράψει «τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια». Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα, χαρακτηριστικό αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα. Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Τελευταία στάση το πανέμορφο λιμάνι του Τσεσμέ, όπου επισκεπτόμαστε τη συνοικία της Κάτω Παναγιάς και την παλιά εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους (σήμερα πολιτιστικό κέντρο) καθώς και την παλιά αγορά! Θα έχουμε δυνατότητα για μεσημεριανό φαγητό και το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Σμύρνη – Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg ανά επιβάτη
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
Έξι διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
Πρωινό με εξαιρετικό καφέ ή τσάι στην άφιξή μας στις 8 Απριλίου
Εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με έμπειρους ελληνόφωνους ξεναγούς
Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Covid-19
Όλοι οι φόροι & Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας.
Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.

Ταξιδέψτε στη Σμύρνη και ανακαλύψτε τις ομορφιές της γοητευτικής Μικρασιάτισσας

Στα παράλια της Μικράς Ασίας, περιτριγυρισμένη από  ένα όμορφο φυσικό τοπίο, απλώνεται η Σμύρνη, πόλη γεμάτη έντονες εικόνες και δυνατά συναισθήματα. Η πόλη με το μακραίωνο ιστορικό παρελθόν, ως μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου και της Ιωνίας, κουβαλά σήμερα ένα βαρύ φορτίο ιστορίας και παράδοσης, σε συνδυασμό με την αύρα μιας ανερχόμενης μητρόπολης της Ανατολίας, με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τον δυναμικό χαρακτήρα των κατοίκων της.

Παραθαλάσσια και αρχοντική, με τις αριστοκρατικές της συνοικίες και ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο προς το Αιγαίο πέλαγος, η Σμύρνη αποπνέει τον δυναμισμό και τη γοητεία μιας πόλης που σέβεται τον εαυτό της και γεμίζει κάθε επισκέπτη συναισθήματα και συγκινήσεις, που καθιστούν το ταξίδι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας της Σμύρνης, που ζυμώθηκε γόνιμα μέσα από τις ευεργετικές αντιθέσεις των λαών

που κατοίκησαν και κατοικούν  σε αυτήν, ξεδιπλώνεται μέσα από την γραφικότητα της προκυμαίας της, θυμίζοντας σε όλους τον σπουδαίο εμπορικό χαρακτήρα της πόλης, ως σημείο συνάντησης των  δρόμων που ένωναν, ανέκαθεν, δύση και Ανατολή. Περιηγηθείτε στην πλατεία Κονάκ, εκεί όπου δεσπόζει ο περίφημος Πύργος του ρολογιού, το σήμα κατατεθέν της πόλης και μέσα από τα δαιδαλώδη γραφικά δρομάκια της περιοχής φτάστε στο Kemeralti bazaar, και απολαύστε τη μαγική ατμόσφαιρα μιας υπαίθριας αγοράς, που σφύζει από ενέργεια και ζωή. Δείτε το Χισάρ Τζαμί, το παλαιότερο τζαμί της Σμύρνης και απολαύστε το κορυφαίο πανόραμα της πόλης με τη βοήθεια του Ασανσέρ της Σμύρνης. Αφεθείτε στη νοσταλγική διάθεση της παλιάς ελληνικής συνοικίας Πούντα, σημερινό Αλσαντζάκ, και φτάστε στο βελούδινο κάστρο της Σμύρνης (Καντιφέ Καλέ) επιτρέποντας στη θέα την πόλης και του πελάγους να σας συνεπάρει.

Απολαύστε τοπικές γεύσεις στη Σμύρνη

Όλες τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας και τα παραδοσιακά πιάτα  μπορείτε να τις γευτείτε σε κάθε γωνιά της Σμύρνης. Τα περισσότερα πιάτα έχουν σαν βασική πρώτη ύλη το κρέας, ενώ θα συναντήσετε και μια μεγάλη ποικιλία ψαρικών η θαλασσινών. Δοκιμάστε ενδεικτικά το kadin Badu kofte (από μοσχαρίσιο άπαχο κιμά και ρύζι), το κεσκέκ(πουρές σιταριού με κοτόπουλο), το kumpir(πατάτα ανοιχτή στη μέση γεμιστή με βούτυρο) kumnru(σάντουιτς με κασέρι και σουτζούκι), boyoz(μπουρεκια σκέτα με τυρί ή σπανάκι). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους εκπληκτικούς λουκουμάδες και τα σιροπιαστά γλυκά, καθώς και το zerde(γλυκό με ζαχαρούχο ρύζι και σαφράν) που θα σας ξετρελάνει.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τη Σμύρνη

Επιλέξτε ιδανικά την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου. Μολονότι το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές και συνδυάζονται με υγρασία, ο καιρός είναι ιδανικός για εξορμήσεις στις γύρω παραλίες και κοντινές  περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. (Πέργαμος, Έφεσος).

Πως να μετακινηθείτε στη Σμύρνη

Επιλογές μετακίνησης από/ προς τη Σμύρνη

Το αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές, της Σμύρνης βρίσκεται στην περιοχή Καζαμιρ, 18 χλμ. από  την πόλη. Στη Σμύρνη μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις ή επίσης με δικό σας Ι.Χ. Η μετακίνηση από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης γίνεται μέσω λεωφορείων Havas με πυκνά δρομολόγια και διάρκεια διαδρομής 35΄-60΄ ως το κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά επιλέξτε το τρένο, που αποδεικνύεται πιο γρήγορη επιλογή.

Τιμή Κατ'άτομοKAYA PRESTIGE 4* KARACA HOTEL 4* RAMADA PLAZA BY WYNDHAM IZMIR 4*+
Δίκλινο δωμάτιο 479€ 509€539€
3ος ενήλικας σε τρίκλινο δωμάτιο 429€459€489€
Παιδί έως 11 χρονών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς359€ 389€419€
Επιβάρυνση μονόκλινου 629€659€709€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας