210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Σαφάρι Τανζανίας και Ζανζιβάρη

Περισσότερο από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον προορισμό, η Τανζανία είναι η "Χώρα των Σαφάρι"!
Σαφάρι Τανζανίας και Ζανζιβάρη
1590€ κατ'άτομο
Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριων ζώων στον κόσμο! Κρατήρας Νγκορονγκόρο, η μεγαλύτερη ηφαιστειακή καλντέρα της Γης! Φαράγγι Ολντουβάι, ``το λίκνο της ανθρωπότητας`` Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, με τα περίφημα Tree climbing lions! Στις τροπικές παραλίες, στα ψαροχώρια και στις καταπράσινες φυτείες με φοινικόδεντρα της Ζανζιβάρης!!!

Σαφάρι Τανζανίας & Ζανζιβάρη

Σαφάρι Τανζανίας & Ζανζιβάρη. Ένα πλούσιο μοναδικό ταξίδι στις Ακτές του Ινδικού και στις ατέλειωτες σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής! Η Εξωτική Ζανζιβάρη ανταποκρίνεται επάξια στον χαρακτηρισμό «παράδεισος του Ινδικού».

Στο Ταξίδι στη Ζανζιβάρη – Εθνικά Πάρκα Τανζανίας θα απολαύσουμε την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική με κομψοτεχνήματα αραβικής αρχιτεκτονικής, αμμουδερές παραλίες και πολύ τοπικό χρώμα! Μέσα από τις πλούσιες ξεναγήσεις μας θα γνωρίσετε έναν άλλο κόσμο τόσο ξεχωριστό και φιλόξενο που θα σας συντροφεύει με ταξιδιωτικές αναμνήσεις για μια ζωή! Και στην απέναντι ακτή το κοσμοπολίτικο Νταρ Ες Σαλαμ μια πόλη που σφύζει από ζωή και ζωντάνια και αξίζει σίγουρα να την περπατήσετε.

Όταν όμως μιλάμε για Τανζανία το μυαλό μας πάει στον επιβλητικό Κιλιμαντζάρο, σε ένα οικοσύστημα τόσο ξεχωριστό σε πλήρη αρμονία όχι μόνο με τη φύση αλλά και με τις φυλές των ανθρώπων που ζουν με τον δικό του παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτό το ταξίδι το φωτογραφικό σαφάρι θα είναι απλώς η αφορμή για μία κατάδυση στην αρχέγονη Αφρική.

TΑΝΖΑΝΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ AUG – NOV 9 μέρες

Τα Τοπ του Ταξιδίου

 • Με μεταμεσονύχτια πτήση αναχώρησης και άφιξη αυθημερόν στην Τανζανία
 • Μία διανυκτέρευση σε πολυτελές lodge με πλήρη διατροφή στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, με τα περίφημα Tree climbing lions!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Ολντουβάι
 • Μία διανυκτέρευση σε πολυτελές lodge με πλήρη διατροφή στο Νγκορονγκόρο, τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή καλντέρα της Γης!
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε πολυτελές lodge με πλήρη διατροφή στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριων ζώων στον κόσμο!
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη
 • Επίσκεψη στην γραφική Stonetown (Πέτρινη Πόλη), το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ζανζιβάρης, ένα ανοικτό μουσείο αρχιτεκτονικής
 • Επίσκεψη στο Δάσος Ζοζάνι, το μοναδικό δάσος της Ζανζιβάρης με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως ο κόκκινος πίθηκος “Κολόμπους”
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Απο Αθήνα με τις Ethiopian Airlines
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα - Αντις Αμπέμπα 02:45 - 07:35, Αντίς Αμπέμπα - Νταρ Ες Σαλάμ 10:35 - 13:35
 • Ώρα επιστροφής
  Ζανζιβάρη – Αντις Αμπέμπα 17:00 - 19:45, Αντις Αμπέμπα – Αθήνα 23:30 - 04:30
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  25/08, 10/09 22/10, 27/10, 17/11, 29/12

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian
2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή
5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή
7 πρωινά, 7 Δείπνα,3 γεύματα
Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Τοπικοί ξεναγοί
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
1
Ημέρα 1η: Αθήνα-Νταρ ες Σαλάμ-Εθνικό πάρκο Νυερέρε (Selous)-Νυκτερινό Σαφάρι (Δ)
Μεσημεριανή άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλαμ, άμεση μεταφορά για το πάρκο Νυερέρε και τακτοποίηση σε lodge εντός του πάρκου. Ακολουθεί δείπνο και βραδινό σαφάρι. Ακολουθούμε μια άλλη διάσταση στο σαφάρι, με ένα συναρπαστικό νυχτερινό παιχνίδι στην Τανζανία. Εδώ τα ζώα παρατηρούνται καλύτερα σε αυτές τις ώρες, γιατί προτιμούν τις δροσερές νυχτερινές ώρες για να κινηθούν, ενώ για κυνηγούς με οξεία όραση, θεωρείτε ότι καλύτερο για ενέδρα θηραμάτων με περιορισμένη όραση. Και το παιχνίδι ενέδρας και επιβίωσης ξεκινάει !!!
2
Ημέρα 2η: Ολοήμερο Σαφάρι (Π/Γ/Δ)
Μετά το πρωινό και έχοντας ξεκουραστεί καλά από την πτήση μας, θα ακολουθήσουμε τις ευέλικτες συμβουλές του έμπειρου οδηγού μας, που θα μας μεταφέρει στα καλύτερα παρατηρητήρια του πάρκου, δίνοντας τη δυνατότητα για επιστροφή για γεύμα και για συνέχιση του σαφάρι μέχρι την ώρα του Δειλινού. Κατά την διάρκεια του Σαφάρι θα σταματάμε σε σημεία που είθισται να τρώνε ολόκληρα δέντρα οι ελέφαντες, να κάνουν το μπάνιο του οι Ελέφαντες, να τρέχουν βουβάλια και να λιάζονται οι αντιλόπες και οι ζέβρες. Η εμπειρία είναι μοναδική και αυτό το ολοήμερο σαφάρι θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικότερους του είδους στο μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
Ημέρα 3η: Πολύ πρωινό Σαφάρι-Πρωινό- Λιμάνι Νταρ Ες Σαλάμ-Ζανζιβάρη (Π/Δ)
Έχοντας έτοιμες τις αποσκευές μας, θα έχουμε άλλη μία ευκαιρία να κάνουμε ένα διαφορετικό σαφάρι στα χρώματα της ανατολής κατά το πρωινό κυνηγητό. Έτσι θα θαυμάσουμε την ιδιαιτερότητα του πάρκου που δίνει χώρο και νερό για τα αποδημητικά πουλιά και είναι η ώρα για τα σπάνια αγριόσκυλα και τις ιδιαίτερες μεγαλόσωμες αντιλόπες. Θα ακολουθήσει η μεταφορά μας στο λιμάνι και η διαδρομή μας με ταχύπλοο για το πολύ κοντινό νησί της Ζανζιβάρης. Μεταφορά στο παραλιακό resort και διανυκτέρευση.
4
Ημέρα 4η: Ολοήμερη ξενάγηση στη Πέτρινη πόλη-Μπαχαρικά & πάρκο Jozani (Π/Γ/Δ)
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης (Stone Town), για να μάθουμε για τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, όπου οι αραβικές, ινδικές, περσικές και ευρωπαϊκές επιρροές συνδυάζονται με την τοπική αφρικανική παράδοση. Ιστορικά κτίρια με περίτεχνα σκαλισμένες ξύλινες πόρτες σκιασμένες με μπαλκόνια και στενά δρομάκια καλούν τους επισκέπτες να χαθούν μέσα σε αυτή τη συναρπαστική και μοναδική τοποθεσία (μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς). Ακούστε τις συναρπαστικές ιστορίες για την Πριγκίπισσα Σαλμέ, τον Μπουλσάρα και τον Βι Κιντού και ακολουθήστε τα βήματα του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη διάσημη αγορά της πόλης Darajani, την πρώην αγορά σκλάβων, τους κήπους Forodhani με θέα στο σπίτι των θαυμάτων, το παλάτι του Σουλτάνου και το παλιό φρούριο. Για όσους θέλουν να αγοράσουν αναμνηστικά, ο συνοδός θα σας δείξει καταστήματα τέχνης και βιοτεχνίες. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο νησί των μπαχαρικών με επίσκεψη σε ένα αγρόκτημα, για να μάθουμε από κοντά, να μυρίσουμε και να μαντέψουμε για τα άπειρα μπαχαρικά που φημίζεται το νησί και να μάθουμε για τη χρήση τους στη μαγειρική και φαρμακευτική. Θα έχουμε την ευκαιρία ακόμα να δοκιμάσουμε τροπικά φρούτα και να δροσιστούμε με αρωματικό τσάι. Τέλος θα επισκεφθούμε το διάσημο πάρκο Jozani, γνωστό για τα σπάνια στο είδος τους κόκκινη μαϊμού κολόμπους και λεοπάρδαλη της Ζανζιβάρης. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
5
Ημέρες 5η & 6η : Ημέρες ελεύθερες (Π/Δ)
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις της μονάδας σας, το μπάνιο σας στην ακτή ή για να ακολουθήσετε μία προαιρετική κρουαζιέρα-σαφάρι στο αρχιπέλαγος, να επισκεφθείτε το νησί-πρώην φυλακή, ή για να ακολουθήσετε μία οργανωμένη εκδρομή για ψάρεμα και παρακολούθηση δελφινιών.
6
Ημέρα 7η : Μπλε Σαφάρι (Π/Γ/Δ)
Παραλίες με λευκή άμμο, δελφίνια, κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κοραλλιογενείς υφάλους και κρυστάλλινα νερά & μεσημεριανό μπάρμπεκιου θαλασσινών, είναι ότι καλύτερο για την εμπειρία του διάσημου Blue Safari. Συνδυάστε διαφορετικές χαλαρωτικές δραστηριότητες και χαρίστε στον εαυτό σας μία μέρα στον παράδεισο. Το σαφάρι συνεχίζεται στο νησί Кwаlе όπου 8 ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - 9 ημ. μπορείτε να επισκεφθείτε το μυστηριώδες δέντρο Μπαομπάμπ και να απολαύσετε το κολύμπι σας στην διάσημη παραλία του νησιού που θα σας θυμίσει Μαλδίβες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα ψαγμένο κοκτέιλ στο διάσημο χαλαρωτικό μπαρ Τροκαντερό ή να διασκεδάσετε με ηλεκτρονική μουσική και χάμπουργκερ στο ψαγμένο Β4 beach club.
7
Ημέρα 8η : Ημέρα ξεκούρασης-πτήση επιστροφής (Π)
Ημέρα ελεύθερη για το καθιερωμένο θαλάσσιο μπάνιο μας, μέχρι τη μεσημεριανή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και την απογευματινή μας πτήση επιστροφής.
8
Ημέρα 9η : Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian
2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή
5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή
7 πρωινά, 7 Δείπνα,3 γεύματα
Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Τοπικοί ξεναγοί
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

× Αχθοφορικά φιλοδωρήματα × Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί). Περίπου 5 ευρώ συνολικά στη Ζανζιβάρη × Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο × Κόστος εισόδου στη Τανζανία 50 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα × Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ενεμβολίαστους)

Σημειώσεις

• Οι τιμές βασίζονται σε ειδικό προαγορασμένο ναύλο της Ethiopian. Σε περίπτωση που
επιθυμείτε επέκταση, θα προκύψει επιπλέον χρέωση σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα της
αεροπορικής εκείνη τη στιγμή.
• Το check in προβλέπεται στα ξενοδοχεία μετά τις 14:00 μ.μ. και το check Out έως 11.00π.μ.
• Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
• Οι αναχωρήσεις της 27/10, 17/11, ξεκινούν από τη Ζανζιβάρη και καταλήγουν στο Νταρ
Ες Σαλάμ

 

• Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη
χώρα προορισμού.

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους
γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα
έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Η Ζανζιβάρη

Aποτέλεσε σημαντικό σταθμό του εμπορίου ανάμεσα στην Αφρική, στην Αραβία,
στην Περσία και στην Ινδία, για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Δούλοι, ελεφαντόδοντο και
μπαχαρικά ήταν τα βασικότερα διακινούμενα αγαθά. Τον 10ο αιώνα Πέρσες από την επαρχία
Σιράζ ίδρυσαν εμπορική αποικία και τον 15ο αιώνα, μετά τον περίπλου της Αφρικής από τον
Βάσκο ντα Γκάμα, η θαλασσοκράτειρα Πορτογαλία δημιούργησε στο νησί μόνιμη ναυτική βάση.
Στα τέλη του 17ου αιώνα ο σουλτάνος του Ομάν έδιωξε τους Πορτογάλους και προσάρτησε το
νησί στο κράτος του. Μάλιστα, μετέφερε εδώ την πρωτεύουσά του, εγκαινιάζοντας την πρώτη
περίοδο ακμής της Στόουν Τάουν.
Τον 19ο αιώνα έφτασαν στη Ζανζιβάρη οι Άγγλοι αποικιοκράτες: από εδώ οργάνωσαν τις
αποστολές τους στην ηπειρωτική Αφρική οι εξερευνητές Λίβινγκστον και Σπικ. Η νησιωτική
χώρα παρέμεινε προτεκτοράτο της Βρετανίας ως τον Δεκέμβριο του 1964. Ακολούθησε μια
αιματηρή επανάσταση, η οποία εκθρόνισε τον σουλτάνο και εξεδίωξε τους περισσότερους
κατοίκους αραβικής, περσικής και ινδικής καταγωγής. Την ίδια χρονιά η Ζανζιβάρη ενώθηκε με
το απέναντι απελευθερωμένο προτεκτοράτο της Ταγκανίκας για να αποτελέσουν μαζί την
Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.
…και κάτι ακόμα: Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Farrokh Bulsara) κύριος τραγουδιστής του ροκ
συγκροτήματος Queen, γεννήθηκε στη Στόουν Τάουν της Ζανζιβάρης!
Πινακοθήκη
(http://www.tovima.gr /Ξεπαπαδάκος Γιώργος)

 

Ταξίδι στη Ζανζιβάρη - Εθνικά Πάρκα Τανζανίας.

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και
πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα,
στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5.895 μ.) με τις
χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές, οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις
συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο,
όμως, θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα
παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και
γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Οι ιπποπόταμοι χαράζουν λασπώδεις οδούς, οι ελέφαντες περιπλανούνται κατά μήκος εποχιακών δρόμων μετανάστευσης, οι χιμπατζήδες αιωρούνται στις κορυφές των δέντρων.                                                                               Κάντε σαφάρι και παρακολουθείστε τα εντυπωσιακά λιοντάρια, τους κροκόδειλους, τις καμηλοπαρδάλεις, τις ζέβρες, τις αντιλόπες, τα υδρόβια πουλιά.                                                                                                                               Σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν ασύγκριτες ευκαιρίες για να θαυμάσετε αυτόν τον φυσικό πλούτο!                                        Στις ακτές της Τανζανίας, το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης αποτέλεσε το μήλον της έριδος για πολλές εθνότητες και είναι έτοιμο να σας χαλαρώσει με την τροπική του βλάστηση, να σας ταξιδέψει σε εξωτικούς κόσμους με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσιους υφάλους, να σας διηγηθεί ιστορίες στην Πέτρινη Πόλη του και να σας μυήσει στα μυστικά των μπαχαρικών και των ιδιαίτερων γεύσεών του.                                                                                                          Ό,τι καλύτερο είναι ο συνδυασμός διακοπών σε εξωτικές παραλίες στο όμορφο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης με ένα οργανωμένο ταξίδι-σαφάρι στην ηπειρωτική Τανζανία!

Τιμή κατ' άτομο Για τις 10 πρώτες κρατήσεις Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών Μονόκλινο
Αναχωρήσεις 25/08, 10/09 3350€3000€3900€
Αναχώρηση 22/10 3590€3250€4150€
Αναχώρηση 17/11* 3090€2750€3550€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας