210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Παπούα – Νέα Γουινέα – Νησιά Φίτζι – Βανουάτου
Παπούα – Νέα Γουινέα – Νησιά Φίτζι – Βανουάτου
12900€ κατ'άτομο

Παπούα – Νέα Γουινέα – Νησιά Φίτζι – Βανουάτου

Παπούα – Νέα Γουινέα – Νησιά Φίτζι – Βανουάτου
Η Μελανησία αναφέρεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπου οι κάτοικοι ανήκουν στη σκουρόχρωμη μελανησιακή φυλή. Αυτή η περιοχή έχει διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα από τους “εξευγενισμένους” Πολυνήσιους της Ταϊτής και της Σαμόα, καθώς και από τους Μικρονήσιους των νησιών Μάρσαλ και Παλάου.

Στο γραφείο μας, εμείς ειδικευόμαστε σε τέτοιου είδους ταξίδια και προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες. Καθαρή Μελανησία!!! Για εσάς που αναζητάτε την περιπέτεια. Φυσικά, διασχίζουμε την Αυστραλία γιατί αποτελεί βασικό κόμβο πτήσεων.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού συμπίπτει με το υπέροχο θέαμα της συνάντησης των φυλών στη Νέα Γουινέα. Επίσης, προγραμματίζουμε επίσκεψη στο νησί Τάνα του Βανουάτου και αναρρίχηση με τζιπ στον κρατήρα του ηφαιστείου Γιασούρ για να παρακολουθήσουμε τις εκρήξεις και τα πυροτεχνήματα της λάβας.

Διαβάστε το πρόγραμμα και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας. Τέτοιες ευκαιρίες για ταξίδια δεν εμφανίζονται συχνά.

ΠΑΠΟΥΑ ΝΗΣΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΦΙΤΖΙ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ 22Μ ΑΥΓ 2024

Παπούα - Νέα Γουινέα - Νησιά Φίτζι - Βανουάτου
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    11 Αυγούστου - 01 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* και 3* (στα καλύτερα διαθέσιμα στα μικρά μέρη)
Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μελανησία και πρωινό στο Σύδνεϋ
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα - Σιγκαπούρη (Πτήση)
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πολυεθνική Σιγκαπούρη.
2
Ημέρα 2η: Σιγκαπούρη
Άφιξη στη Σιγκαπούρη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
Ημέρα 3η: Σιγκαπούρη, Περιήγηση - Πορτ Μόρεσμπυ (Παπούα/Νέα Γουινέα) (Πτήση)
Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της "Παπούα Νιου Γκίνι", όπως είναι το επίσημο όνομα της ανεξάρτητης Νέας Γουινέας.
4
Ημέρα 4η: Πορτ Μόρεσμπυ, Ξενάγηση
Άφιξη, στο Πορτ Μόρεσμπυ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στα αξιοθέατα της πόλης θα περάσουμε από τη Βουλή που είναι κτισμένη με το αρχιτεκτονικό στυλ των Σπιτιών των Πνευμάτων του ποταμού Σέπικ, το κέντρο χειροτεχνίας και τον Βοτανικό κήπο με την ενδημική πανίδα και τα ασυνήθιστα φυτά. Θα επισκεφθούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο (εάν είναι ανοικτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
Ημέρα 5η: Πορτ Μόρεσμπυ - Μάουντ Χάγκεν
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα των οροπεδίων, το Μάουντ Χάγκεν, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην οποία είναι εμφανές ένα παράξενο κράμα πρωτόγονου και σύγχρονου τρόπου ζωής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6
Ημέρα 6η: Μάουντ Χάγκεν Paiya/προ-φεστιβάλ (Paiya Sing-Sing Mini Show)
Μια διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων θα μας οδηγήσει το σήμερα στο χωριό Πάιγια. Στόχος μας είναι να παρακολουθήσουμε το προ-φεστιβάλ Paiya sing-sing mini show, στο οποίο συμμετέχουν πολλές ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας, με ποικίλες αμφιέσεις, που χορεύουν και τραγουδούν υπό τους ήχους των τυμπάνων, αναπαριστώντας μάχες με ασπίδες, τόξα και βέλη, παραδοσιακούς γάμους, ανταλλαγές δώρων κλπ.
7
Ημέρα 7η: Μάουντ Χάγκεν, Φεστιβάλ Sing Sing
Ημέρα αφιερωμένη στο υπερθέαμα των φυλών και των χρωμάτων. Στο στάδιο της πόλης περισσότερες από 100 φυλές από όλα τα μέρη της χώρας συγκεντρώνονται φορώντας τα καλύτερά τους, στολισμένοι με φτερά και με χρωματισμένα τα σώματά τους, προσδίδοντας μια μοναδική, εξώκοσμη ατμόσφαιρα στη γιορτή. Θα ανακατευτούμε με τους χορευτές, θα παρατηρήσουμε λεπτομέρειες του διακόσμου και θα αφεθούμε στη μαγεία ενός κόσμου που ευτυχώς ακόμα υπάρχει.
8
Ημέρα 8η: Μάουντ Χάγκεν - Κουντιάβα - Χωριά των Τσιμπού - Κοιλάδα Ασάρο - Γκορόκα
Αλλάζουμε σκηνικό σήμερα και κατευθυνόμαστε προς την Κουντιάβα. Εδώ θα κάνουμε μια παράκαμψη για να επισκεφθούμε τα χωριά των Τσιμπού, που πιστεύουν πως ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά η μετάβαση σε έναν νέο κόσμο. Οι άνδρες της φυλής ζωγραφίζουν επί ώρες τα σώματά τους για να δείχνουν σαν σκελετοί και να βοηθήσουν τους αγαπημένους να βρουν τον δρόμο τους για τη νέα κατοικία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των ανατολικών υψιπέδων, την Γκορόκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550 μέτρων. Το ίδιο απόγευμα ταξιδεύοντας προς την κοιλάδα Ασάρο μέσα από πυκνή οργιώδη βλάστηση, θα αναζητήσουμε φυλές των περίφημων "Λασπανθρώπων" με τις μακάβριες σαν νεκροκεφαλές γκρίζες μάσκες. Μια μοναδική εμπειρία και μια εκπληκτική μύηση στον κόσμο των φυλών της Παπούα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Γκορόκα. (Σημειώστε: Το βράδυ κάνει κρύο στα οροπέδια).
9
Ημέρα 9η: Γκορόκα - Πορτ Μόρεσμπυ (Πτήση)
Πετώντας πάνω από τον πανάρχαιο μανδύα της τροπικής βλάστησης, θα επιστρέψουμε στο Πορτ Μόρεσμπυ για την τελευταία μας διανυκτέρευση στην Παπούα/Νέα Γουινέα.
10
Ημέρα 10η: Πορτ Μόρεσμπυ - Χονιάρα (Νησιά Σολομώντος/Γκουανταλκανάλ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα Νησιά Σολομώντος της Μελανησίας, που μαζί με τη Μικρονησία και την Πολυνησία αποτελούν τις τρεις μεγάλες γεωγραφικές και ανθρωπολογικές υποδιαιρέσεις της Ωκεανίας. Άφιξη στην πρωτεύουσα Χονιάρα, που βρίσκεται στο περιβόητο νησί Γκουανταλκανάλ, γνωστό από τις ανελέητες μάχες του Β' παγκοσμίου πολέμου, κατά τη διάρκεια των οποίων τα αμερικανικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τα ιαπωνικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11
Ημέρα 11η: Χονιάρα, Ξενάγηση
Σήμερα θα γνωρίσουμε την μικρή ήρεμη πόλη, περνώντας από την κεντρική λεωφόρο Μεντόνα με το Μέγαρο του Κυβερνήτη, τον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού, την Κινέζικη συνοικία, την Κεντρική Αγορά με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την αποβάθρα Πόιντ Κρουζ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τόπους και μνημεία αφιερωμένα στο Β' παγκόσμιο πόλεμο, θα δούμε γραφικά χωριά και θα θαυμάσουμε τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.
12
Ημέρα 12η: Χονιάρα - Νάντι (Φίτζι)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα Νησιά Φίτζι, τον παράδεισο του Ειρηνικού, που βρίσκεται στα σύνορα Μελανησίας-Πολυνησίας. Το νησιωτικό κράτος των Φίτζι περιλαμβάνει 322 νησιά (εκ των οποίων τα 106 κατοικούνται μόνιμα) και 522 νησίδες. Άφιξη στο Νάντι που βρίσκεται στο κύριο νησί των Φίτζι, το Βίτι Λέβου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
13
Ημέρα 13η: Νάντι /Νησιά Φίτζι, Περιήγηση
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γνωρίσουμε το νησί Βίτι Λέβου. Στη διαδρομή μας κατά μήκος της Κοραλλένιας Ακτής θα θαυμάσουμε την υπέροχη φύση και τις παραλίες του νησιού, θα δούμε παραδοσιακά χωριά και θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Σούβα με τα βικτοριανά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
14
Ημέρα 14η: Νησιά Φίτζι, Ελεύθερη μέρα
Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε στις τροπικές παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά του Ειρηνικού ή να επιδοθείτε σε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως κολύμπι, σνόρκελινγκ, σκι, σέρφινγκ κλπ.
15
Ημέρα 15η: Νάντι (Νησιά Φίτζι) - Πορτ Βίλα (Βανουάτου/Νέες Εβρίδες)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το χαρούμενο και εκλεκτικό Βανουάτου, γνωστό παλαιοτέρα σαν Νέες Εβρίδες. Άφιξη στην πρωτεύουσα Πορτ Bίλα, που βρίσκεται στο νησί Εφάτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
16
Ημέρα 16η: Πορτ Βίλα - Τάνα (Πτήση)
Αφήνουμε σήμερα τις μεγάλες αποσκευές στο ξενοδοχείο και πετάμε για το νησί Τάνα, ένα από τα πιο παρθένα και ανέγγιχτα μέρη του κόσμου. Το περίφημο "Νησί της Φωτιάς" όπως επονομάζεται, φιλοξενεί το πιο εύκολα προσεγγίσιμο ενεργό ηφαίστειο του πλανήτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
17
Ημέρα 17η: Τάνα, Χωριό Γιακέλ, Ηφαίστειο Γιασούρ
Μεγάλες εκπλήξεις μας περιμένουν σήμερα. Το πρωί θα ανηφορίσουμε με ειδικά οχήματα στο ημιορεινό χωριό Γιακέλ στο εσωτερικό της Τάνα. Εδώ ζει μια από τις παραδοσιακές μελανησιακές φυλές - οι άνδρες κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί και οι γυναίκες φοράνε μόνο μια αχυρένια φούστα. Παρ’ ότι κατεβαίνουν ντυμένοι στα χωριά της πεδιάδας, όταν επιστρέφουν στο Γιακέλ, κυκλοφορούν όπως οι προγονοί τους. Είναι μια απόφαση που την πήρε όλη η κοινότητα μαζί. Ο φύλαρχος που υπηρέτησε στον Βρετανικό στρατό, επιτρέπει σε δυο παιδάκια σχολικής ηλικίας να ολοκληρώσουν το δημοτικό και να επιστρέψουν στο χωριό μετά τις σπουδές τους. Το απόγευμα το ενδιαφέρον απογειώνεται, καθώς αναχωρούμε για το πολυσυζητημένο ηφαίστειο Γιασούρ. Από τη βάση του ηφαιστείου αρχίζει η άνοδος με ειδικά τζιπ που θα μας φέρουν μόλις λίγα μέτρα από το χείλος του κρατήρα. Όσο θα σκοτεινιάζει τόσο πιο πολύ θα αναδεικνύεται η μεγαλοπρέπεια και η δύναμη της φύσης. Οι αναλαμπές και τα ξεφυσήματα του ηφαιστείου θα μετατρέπονται σιγά σιγά σε βρυχηθμούς και η αναβράζουσα λάβα θα μεταμορφώνεται σε χορό πυροτεχνημάτων. Αποσβολωμένοι από την θανατηφόρα γοητεία του ηφαιστείου θα μείνουμε να θαυμάζουμε το θέαμα μέχρι αργά. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
18
Ημέρα 18η: Τάνα - Πορτ Βίλα
Επιστρέφουμε αεροπορικώς στο νησί Εφάτε και την πρωτεύουσα Πορτ Βίλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
19
Ημέρα 19η: Πορτ Βίλα, Περιήγηση, Παραδοσιακό χωριό Εκασούπ, Γαλάζια Λίμνη
Η πρωινή μας εξόρμηση στην Πορτ Βίλα και την ενδοχώρα του νησιού Εφάτε θα αρχίσει από την τοπική αγορά με τα εξωτικά φρούτα και τα είδη χειροτεχνίας. Στη συνέχεια θα μάθουμε περισσότερα για την κουλτούρα των Μελανησίων του νησιού Εφάτε στο παραδοσιακό χωριό Εκασούπ. Συνεχίζουμε για την Γαλάζια Λίμνη και τις βόρειες ακτές. Επιστροφή το απόγευμα στην Πορτ Βίλα. Διανυκτέρευση.
20
Ημέρα 20ή: Πορτ Βίλα (Βανουάτου) - Σύδνεϋ (Πτήση)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την απόλυτη μεγαλούπολη της Αυστραλίας, το Σύδνεϋ, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, που μετά από τόσες μέρες …άγριων καταστάσεων θα σας φανεί ο παράδεισος επί της γης. Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μια βραδινή βόλτα μέχρι το λιμάνι με την φημισμένη Όπερα και την διάσημη γέφυρα αποτελεί μία πρώτη επαφή με τα θέλγητρα της υπέροχης αυτής πόλης, που κάθε χρόνο ψηφίζεται σαν μία από τις πιο όμορφες του κόσμου.
21
Ημέρα 21η: Σύδνεϋ, Περιήγηση - Πτήση για την Αθήνα
Η πρωινή μας γνωριμία με το Σύδνεϋ ξεκινάει από τον ιστορικό πυρήνα Ροκς στην οποία εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άποικοι στις αρχές του 18ου αιώνα με τα ανακαινισμένα παλιά κτίρια, τις σοφιστικέ παμπ, τις δεκάδες γκαλερί και τις κομψές μπουτίκ. Στην ίδια περιοχή συναντάμε το ανεπανάληπτο Μέγαρο της Όπερας και το υπ' αριθμόν δύο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, την περίφημη κρεμαστή Γέφυρα του Λιμανιού. Θα περάσουμε από το "downtown", όπου οι ουρανοξύστες αναμιγνύονται με τα κτίρια της βικτωριανής εποχής και θα καταλήξουμε στο γραφικό Ντάρλινγκ Χάρμπουρ με τις αναπαλαιωμένες αποβάθρες και τα δεκάδες καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
22
Ημέρα 22η: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* και 3* (στα καλύτερα διαθέσιμα στα μικρά μέρη)
Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μελανησία και πρωινό στο Σύδνεϋ
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

• Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την χώρα προορισμού.
• Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300kb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
• Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί αυξημένη ταξιδιωτική συνείδηση.
• Το οδικό δίκτυο κυρίως στην Παπούα και στα νησιά Σολομώντος είναι σε μέτρια έως κακή κατάσταση.
• Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα του οδικού δικτύου, χωρίς ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους για μεγάλες αποσκευές. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί μας μόνο μία αποσκευή μετρίων διαστάσεων.
• Συνιστάται αγωγή κατά της Μαλάρια.

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας