210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Μαδρίτη απευθείας από Ηράκλειο

Μαδρίτη απευθείας από Ηράκλειο
745€ κατ'άτομο
Εarly Booking τιμή κοστολογημένη με ναύλο και διαθεσιμότητα στις 23/07/2023.

Μαδρίτη απευθείας από Ηράκλειο

Μαδρίτη απευθείας από Ηράκλειο
Πέρα από τα βουνά που ακολουθούν τις ακτές .η αληθινή Ισπανία φανερώνει σχεδόν αμέσως το πρόσωπο της. Βρίσκεται στις πόλεις.στα χωριά. στα τοπία της ενδοχώρας – και των ατλαντικών ακτών.

Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τον εκσυγχρονισμό της χώρας. καθώς επίσης και από τα έθιμα όπου φαντάζουν μακρινό παρελθόν στην μοναδική εκδρομή μας Μαδρίτη.

Η ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη. Μια πόλη περισσή σε ιστορικά μνημεία. και εντυπωσιακό αριθμό μουσείων. και γκαλερί που φιλοξενούν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες στον κόσμο. Παράλληλα είναι μια πόλη έντονης νυχτερινής ζωής. και γαστρονομικής απόλαυσης.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο
 • Ώρες αναχώρησης
  Ηράκλειο - Μαδρίτη 04:50 - 07:55
 • Ώρα επιστροφής
  Μαδρίτη - Ηράκλειο 23:30 - 04:10 +1
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  05/07 και κάθε εβδομάδα όλο το καλοκαίρι

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις απο Ηράκλειο
Φόροι αεροδρομίων
6 διανυκτερεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία
Πρωινό καθημερινά
Μεραφορές απο και προς το ξενοδοχείο
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1 η Μέρα Πρώτη επαφή με την πόλη
Πτήση από Ηράκλειο για Μαδρίτη. Γνωρίστε αμέσως την πόλη βγάζοντας φωτογραφίες σε σημεία όπως η Plaza Castilla με τους δίδυμους κυρτούς πύργους της (Puerta de Europa), η αρένα της Μαδρίτης (Plaza de Toros Las Ventas) η μεγαλύτερη της χώρας, τον αιγυπτιακό ναό 2.500 ετών Templo de Debod. Καθώς επίσης και μία βόλτα στο μεγαλύτερο φυσικό πνεύμονα στο κέντρο της πόλης το πάρκο του Retiro, όπου θα δούμε την τεχνητή λίμνη και το Γυάλινο Παλάτι (Palacio de Crystal). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, λίγος χρόνος για ξεκούραση και μπορείτε να ξεκινήσετε για έναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο Puerta del Sol, Plaza Mayor, Mercado de San Miguel και ελεύθερος χρόνος για δείπνο.
2
2η Μέρα Μαδρίτη
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τον σταθμό Atocha. Ο σταθμός Atocha είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στη Μαδρίτη, από εδώ φεύγουν τα τρένα μεγάλης ταχύτητας AVE προς Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Malaga, Valencia και Alicante. Υπάρχει ένας θαυμάσιος πλουσιότατος κήπος μέσα στον σταθμό που είναι και ο λόγος της επίσκεψής μας. Εγκαινιάστηκε το 1992, και καταλαμβάνει το τμήμα του παλιού σταθμού αφού αυτός επεκτάθηκε για να εξυπηρετήσει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας. Στον κήπο απαντά κανείς 7.000 φυτά, από περισσότερα από 260 είδη του φυτικού βασιλείου! Κατόπιν περνάμε απέναντι από τον σταθμό για να επισκεφτούμε το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia και συγκεκριμένα τον 2ο όροφο όπου βρίσκεται η μόνιμη έκθεση. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε μερικά από τα πιο διάσημα έργα των Joan Miró, Salvador Dalí και φυσικά το αριστούργημα της παγκόσμιας τέχνης την Guernica του Pablo Picasso όπως και άλλα πολύ γνωστά έργα του καλλιτέχνη. Οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις με επίσημο ξεναγό είναι συγκεκριμένης διάρκειας αλλά πάντα θα έχετε μία ώρα ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε κι άλλα έργα ή να επισκεφτείτε το αξιόλογο κατάστημα του μουσείου. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε από την Μαδρίτη των Βουρβόνων με τους μεγάλους ανοικτούς χώρους δηλαδή πλατείες, λεωφόρους κ.λπ. και συγκεκριμένα από την Λεωφόρο Prado, γνωστή και ως Λεωφόρος της Τέχνης, και τον Κάθετο Κήπο του Caixa Forum στην Μαδρίτη των Αψβούργων με τα πολλά στενά δρομάκια, και θα περάσουμε την Γειτονιά των Γραμμάτων Barrio de las Letras. Από εκεί και μετά θα είστε ελεύθεροι να << χαθείτε>> σε αυτά τα δρομάκια, να δοκιμάσετε μία chocolate con churros στην Σοκαλατερία San Ginés, ή να βρεθείτε στην οδό Cava Baja στην γειτονιά La Latina με τα πολλά Tapas Bar.
3
3 η Μέρα Προαιρετική εκδρομή στην μεσαιωνική Segovia
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση με τα πόδια για το Μουσείο του Prado. Θα περάσουμε από την Plaza Colon, το Paseo de Recoletos, και την Plaza de Cibeles με την Τράπεζα Ισπανίας και το Δημαρχείο και από το Paseo del Prado για να καταλήξουμε στο μουσείο. Το Μουσείο του Prado είναι μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο με πληθώρα διάσημων έργων που θα χρειαζόμασταν μέρες ολόκληρες για να μπορέσουμε να τα δούμε, στην 1 ώρα και 35 λεπτά που μας δίδονται για να κάνουμε την προγραμματισμένη μας ξενάγηση με επίσημο ξεναγό θα απολαύσουμε κυρίως από την Ισπανική Σχολή έργα των El Greco, Velazquez και Goya καθώς και κάποιους πίνακες της Βενετικής Σχολής όπως του Tintoretto ή της Φλαμανδικής Σχολής όπως του Rubens. επίσης και εδώ θα έχουμε μία ώρα ελεύθερη για να μπορέσετε να δείτε και άλλα έργα ή να επισκεφτείτε το κατάστημα του μουσείου. Στην συνέχεια έχουμε την προαιρετική μας εκδρομή στην μεσαιωνική Segovia, όπου θα περπατήσουμε στους δρόμους της θα δούμε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο 2.000 ετών, την Plaza Mayor, το Κάστρο-Παλάτι Alcazar de Segovia και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε τοπικά εστιατόρια, εδέσματα όπως το cochinillo (γουρουνόπουλο baby) ή να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό Ponche Segoviano. Επιστροφή στην Μαδρίτη το απόγευμα. Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή χρειάζονται minimum 15 συμμετοχές και το κόστος κατ’ άτομο είναι 50€.
4
4η Μέρα Προαιρετική εκδρομή στο Τολέδο
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο σας προτείνουμε εκδρομή για το Τολέδο την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας. Φθάνοντας αρχικά, θα κάνουμε μία περιμετρική πανοραμική βόλτα με το λεωφορείο και θα σταθούμε σε ένα σημείο από ψηλά για να βγάλουμε φωτογραφίες και το Τολέδο θα μας παρουσιασθεί σαν μία νύφη που επιδεικνύει το νυφικό της. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο παράρτημα του εργοστασίου των Δαμασκινάδος και των Σπαθιών δηλ. των δύο πιο χαρακτηριστικών δειγμάτων της τολεδάνικης τέχνης. Μετά θα ξεκινήσουμε να διασχίσουμε με τα πόδια από την μία άκρη στην άλλη, όλη την παλιά πόλη. Θα σταματήσουμε για να επισκεφτούμε τον προθάλαμο του ιερού ναού του Αγίου Θωμά όπου βρίσκεται το αριστούργημα του El Greco η Ταφή του Κόμητος του Οργάθ. Κατόπιν θα πάμε να επισκεφτούμε το πιο όμορφο Καθεδρικό της Δυτικής Ευρώπης, τον Καθεδρικό του Τολέδο. Εκτός από τον ναό θα μπορέσουμε να δούμε και έργα του El Greco που έζησε και μεγαλούργησε στο Τολέδο, και όχι μόνο… Αργότερα ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το βράδυ, έτσι για να κλείσει και όμορφα το ταξίδι σας στην Μαδρίτη σας προτείνουμε μία παράσταση Φλαμένκο !!!
5
5η - 7η Μέρα Μαδρίτη - Ελεύθερες μέρες
Δείτε την Μαδρίτη με το δικό σας τρόπο. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα θέαμα με χωρούς φλαμένκο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις απο Ηράκλειο
Φόροι αεροδρομίων
6 διανυκτερεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία
Πρωινό καθημερινά
Μεραφορές απο και προς το ξενοδοχείο
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Βαλίτσα. Προαιρετική ασφάλιση Interamerican +20 και με καλύψεις covid.

Σημειώσεις

Η συμμετοχή σας στην εκδρομή προυποθέτει πως έχετε αποδεχτεί τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας.

Συστήνουμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα υγείας σας, δωρεάν από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Μοναδικά πράγματα να κάνετε στη Μαδρίτη

 

1)Ένα ουσιαστικό και μοναδικό πράγμα στη Μαδρίτη: το Χρυσό Τρίγωνο της Τέχνης

Για τους λάτρεις της τέχνης, υπάρχουν τρία μουσεία με κουτιά στη Μαδρίτη: Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza και Museo Reina Sofía. Βρίσκονται όλα κατά μήκος της Paseo del Prado, της παλαιότερης λεωφόρου της πόλης, κάτι που σας διευκολύνει ακόμη περισσότερο να χαθείτε εκούσια σε αυτό το τέχνασμα της τέχνης των Βερμούδων.

Το Prado είναι ένας πολιτιστικός θεσμός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Τόσο μεγάλο όσο το MoMA και τόσο μαγευτικό όσο το Λούβρο, θα μπορούσατε εύκολα να χάσετε χρόνο εξερευνώντας τη συλλογή έργων τέχνης του πριν από τον 20ο αιώνα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Goya’s Ο Κρόνος καταβροχθίζει τον γιο του από τη νοσηρή μαύρη σειρά του, του Βελάσκεθ Las Meninas, Το διάσημο τρίπτυχο της Bosch του Ο Κήπος των Γήινων Απολαύσεων, και ανεκτίμητα αριστουργήματα που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Prado, δεν θα σας συνιστούσαμε να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το trifecta των μουσείων στο Paseo del Prado σε μια μέρα. Ωστόσο, αν είστε λάτρης της σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης, το Thyssen-Bornemisza και Μουσείο Reina Sofía τα μουσεία είναι απαραίτητα. Αφήστε μια ολόκληρη μέρα στην άκρη για να κάνετε και τα δύο και χρονολογικά εντοπίστε τα γεγονότα της ιστορίας της τέχνης για να καταλάβετε γιατί η τέχνη είναι η σημερινή.

2. Ανεβείτε στην κορυφή του Círculo de Bellas Artes

Ένα αστέρι στην καλλιτεχνική σκηνή της Μαδρίτης, το Círculo de Bellas Artes είναι ένα ελάχιστα γνωστό σημείο στη θάλασσα της πόλης με τα παγκοσμίου φήμης μουσεία. Ιδρύθηκε το 1880 από μια συλλογή καλλιτεχνών, το Círculo ασχολείται με το εδώ και τώρα, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ιδρύματα που στοχεύουν στη διατήρηση ενός ιερού παρελθόντος. Ο οργανισμός υποστηρίζει περίφημα τις καινοτόμες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές τάσεις, που περιλαμβάνουν εικαστικές τέχνες, επιστήμη, λογοτεχνία και φιλοσοφία.

3. Πηγαίνετε για εντοπισμό αγαλμάτων στη Μαδρίτη

Καμία καλόπιστη αστική περιπέτεια δεν είναι πλήρης χωρίς λίγο εντοπισμό αγαλμάτων. Είτε είστε γνώστης αυτού του υλικού τέχνης είτε απλά κάποιος που ψάχνει μερικές περίεργες λήψεις για το «γραμμάριό» σας, η Μαδρίτη δεν θα σας απογοητεύσει.

Από προφανή αγαπημένα πλήθη όπως το τεράστιο άγαλμα του Ο Δον Κιχώτης και ο στρατιώτης του Σάντσο Πάντσα στο περίφημο Monumento Cervantes ή εκείνα που απαιτούν κάποια αναζήτηση, όπως του Retiro Park Ο πεσμένος άγγελος (το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως ως το μόνο δημόσιο μνημείο του ίδιου του Διαβόλου), η πόλη είναι γεμάτη έργα τέχνης που περιμένουν να σας χαιρετήσουν σε κάθε λιτή γωνιά.

Ένας αυτοκατευθυνόμενος άγαλμα με τα πόδια στην πόλη είναι ένα μοναδικό πράγμα στη Μαδρίτη που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό. Εδώ είναι μερικές κορυφαίες επιλογές.

Τζούλια

Στη γωνία του San Bernardo στο Calle del Pez, μπορείτε να συναντήσετε γενναίους Τζούλια, η πρώτη φοιτήτρια στην Ισπανία που φοίτησε στο πανεπιστήμιο.

Λέγεται ότι εκπροσωπεί Concepción Arenal, ο οποίος σπούδασε στη Νομική Σχολή του Κεντρικού Πανεπιστημίου (τώρα το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης) ενώ ήταν ντυμένος άντρας. Ο Brave δεν αρχίζει καν να το κόβει.

 

Αεροπορικό ατύχημα

Στην πολυσύχναστη Calle Mayor, κοντά στην Puerta del Sol, μην ξεχάσετε να κοιτάξετε ψηλά.

Δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο, όχι, είναι ο πεσμένος άγγελος της Μαδρίτης, γνωστός με αγάπη ως Air Crash. Αυτό το άγαλμα βάρους 300 κιλών του Miguel Ángel Ruiz Beato έχει τοποθετηθεί περίτεχνα στην κορυφή του κτιρίου 3 στην Calle de los Milaneses.

Μέρα και Νύχτα

Μέρα και Νύχτα είναι ένα άλλο σύνολο αγαλμάτων που θα σας σταματήσουν. Βρίσκονται ακριβώς έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Μαδρίτη-Atocha, αυτά τα δύο γιγάντια κεφάλια μωρού φαίνονται απειλητικά, μέχρι να μάθετε την ιστορία πίσω τους. Δημιουργήθηκαν από τον παππού, τον Antonio López García, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο την έξι μηνών εγγονή του. Τα αγάλματα, το ένα με τα μάτια ανοιχτά και το άλλο με τα μάτια κλειστά, λέγεται ότι συμβολίζουν την εγρήγορση και τον ύπνο – αναπόσπαστο στο πέρασμα του χρόνου. Λέγεται ότι ανεγέρθηκαν σε ανάμνηση των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της Μαδρίτης στις 11 Μαρτίου 2004.

Ο σαρωτής

Προλεταριάτα, ενωθείτε! Το Sweeper in Plaza de Benavente είναι ένα συγκινητικό ρεαλιστικό έργο τέχνης του Félix Hernando García. Μπορείτε να το βρείτε ανάμεσα στα πλήθη των ανθρώπων μεταξύ Puerta del Sol και Calle de Atocha, στην Plaza de Jacinto Benavente. Το πιο φωτογραφημένο άγαλμα στη Μαδρίτη είναι επίσης το πιο εύκολο να το παραβλέψετε, χάρη στο μικρό μέγεθος και τον ανεπιτήδευτο σχεδιασμό του. Μοιάζει ακριβώς με ένα άτομο που εργάζεται σκληρά και προσπαθεί να κάνει το ρόλο του ως ένα ανώνυμο γρανάζι στην κολοσσιαία μηχανή που είναι η ανθρωπότητα.

4. Πηγαίνετε σε μια περιοδεία στην πόλη της Μαδρίτης

Κάντε μια περιήγηση στην πόλη της Μαδρίτης με όποιον τρόπο θέλετε. Υπάρχουν λεωφορεία hop-on hop-off, περιοδείες segway, περιηγήσεις με τα πόδια στη Μαδρίτη, περιηγήσεις στα αξιοθέατα με ποδήλατο, δωρεάν μπανιέρες σε παμπ, εκδρομές με φαγητό στη Μαδρίτη, εκδρομές με τρέξιμο… όπως το πείτε – υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να δείτε την πόλη από αυτούς που μπορείτε να υπολογίζετε και με τα δύο χέρια!

 • Περιήγηση στην πόλη της Μαδρίτης #1: λεωφορείο για αξιοθέαταΑν ο χρόνος είναι αραιός, το Λεωφορείο Hop-on Hop-off Μαδρίτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα σας εξοικονομεί τον κόπο να μετακινηθείτε. Προσφέρει 37 στάσεις λεωφορείων σε δύο διαφορετικές διαδρομές κατά μήκος πολλών σημείων γεμάτων ορόσημα. Επιπλέον, με έναν ηχητικό οδηγό σε 14 γλώσσες (και ειδικό κανάλι για παιδιά), δωρεάν Wi-Fi, ανοιχτό κατάστρωμα από πάνω και κλιματισμό από κάτω, είναι απλώς ένας ανεπιτήδευτος τρόπος για να δείτε όλη τη Μαδρίτη.
 • Περιήγηση στην πόλη της Μαδρίτης #2: περάστε από τις καλύτερες στιγμές της πόληςΣας αρέσει ένα σημείο καρδιο μετά από όλο αυτό το φαγητό; Δεν ενθαρρύνουμε το αίσθημα ενοχής για το φαγητό όλοι το φαγητό ενώ βρίσκεστε σε διακοπές – είναι μέρος της πολιτιστικής εμπειρίας, τελικά! Παρ ‘όλα αυτά, αν έχετε μαζέψει τον εξοπλισμό σας, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα ιδιωτική εκδρομή στη ΜαδρίτηΤο Μπορείτε να δείτε παλιά και νέα Μαδρίτη, να τρέξετε μια αρχιτεκτονική διαδρομή, να κάνετε τζόκινγκ σε αστικά πάρκα και πολλά άλλα. Ο οδηγός σας θα αφηγηθεί στην πορεία και θα προσαρμόσει το ρυθμό με βάση το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης. Μια περιήγηση με τρέξιμο είναι αναμφισβήτητα ένα μοναδικό πράγμα στη Μαδρίτη – αν έχετε την αντοχή για αυτό.
 • Περιήγηση στην πόλη της Μαδρίτης #3: δωρεάν περιήγηση με τα πόδιαLookάχνετε για μια δωρεάν δουλειά στη Μαδρίτη; Ευτυχώς για εσάς, οι δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια στη Μαδρίτη είναι μια δεκάρα. Οι περισσότεροι ξενώνες τα προσφέρουν σχεδόν για τίποτα, με το πιο διάσημο να είναι το εμβληματικό Ο ξενώνας Catz προσφέρει δωρεάν περιηγήσεις με συμβουλές τριγύρω σε παμπ, σέρνεται, εργαστήρια paella, πάρτι sangría και πολλά άλλα. Απλώς εμφανιστείτε νωρίς για να εγγραφείτε – και μην ξεχάσετε να συμβουλεύσετε τον οδηγό σας, ώστε αυτά τα μέρη να συνεχίσουν να προσφέρουν υπέροχες εμπειρίες για ταξιδιώτες οποιουδήποτε προϋπολογισμού!
 • Περιήγηση πόλης της Μαδρίτης #4: Μαδρίτη Περιοδεία Μυστηρίων και ΘρύλουςΣε πολλές πόλεις, η ιστορία είναι διαθέσιμη σε κάθε βήμα. Αλλά ψάξτε λίγο πιο βαθιά και θα βρείτε ένα παρελθόν που δεν αναφέρεται στη σελίδα της Wikipedia. Η Μαδρίτη είναι μια πόλη γεμάτη από αυτά τα μυστήρια. Γνωρίστε μερικούς από αυτούς σε μια μοναδική, απίστευτη περιοδεία που θα σας δείξει «τη Β πλευρά» της ισπανικής πρωτεύουσας, με άφθονο χιούμορ και ίντριγκα.

 

5. Επωφεληθείτε από την πρωτοπορία στο Μουσείο CAV La Neomudéjar

 

Η avant-garde είναι ζωντανή και καλά μέσα Μουσείο La Neomudéjar. Στόχος τους είναι να δώσουν φωνή σε καλλιτέχνες νέων μέσων και δημιουργούς avant-garde, είτε το μέσο που επιλέγουν είναι η αστική τέχνη, η περφόρμανς, η ηχητική τέχνη, το βίντεο ή ακόμα και το παρκούρ.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν πολιτική τέχνη, video art, art brut, performance και sound art, αλλά όλα πάνε εδώ – περιμένετε το μοναδικό και απροσδόκητο. Χτισμένο μέσα σε μια παλιά σιδηροδρομική αποθήκη, έχει μια ρουστίκ ατμόσφαιρα και είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο για μια στάση στη βεράντα μια ζεστή μέρα.

 

 

 

 

 

 

 

Οι Ταυρομαχίες.

Ενα ποπνηκτικό απομεσήμερο καλοκαιριού… Ενα φανατικό πλήθος συνοστίζεται στην είσοδο της αρένας για την ταυρομαχία (κορίδα) στα Ισπανικά. Σε λίγο, ο τορέρο (ταυρομάχος), που φιλοδοξεί να γίνει κάποτε μανταδόρ (δολοφόνος), θα μπει στην αρένα μαζί με τους άλλους δυο μανταδόρ και τους κοναδρίγιας τους (ομάδες ταυτομάχων) για να αναμετρηθεί με 6 τόρος μπράβος (ταύρους αγώνα) σε μια μάχη μέχρι το θάνατο. Το άθλημα αυτό χρονολογείται από την Ρωμαική εποχή και ο ταυρομάχος είναι σαν τον μποξέρ. Αποκτά δόξα και χρήμα μέσα από τη φυσική υπεροχή και την επίδειξη δύναμης.

Αγορές στην Μαδρίτη

Μερκάδο ντε Σαν Μιγκέλ : σκεπαστή γκουρμέ αγορά

Mercado San Antón : mall

Ελ Ράστρο, Mercado de la Paz, Mercado de San Ildefonso, Mercado de Barceló, Mercado de San Fernando, Mercado Antón Martin : για ψώνια

Τι αξίζει να δείτε στην Μαδρίτη

Μουσείο ντελ Πράδο : κατέχει μια απο τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα στον κόσμο.

Βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης : επισκέψιμο στο κοινό, χρησιμοποιείται μόνον για επίσημες τελετές, και ανοίκει στο δημόσιο. Η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας μένει στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Πλάθα Μαγιόρ : η κενρική πλατεία. Γύρω της έχει 237 μπαλκόνια που βλεπουν στην πλατεία και ανοίκουν σε τριόροφα παρακείμενα παραδοσιακά κτήρια.

Πάρκο Μπουέν Ρετίρο : Ενα πάρκο που περιβάλλεται από την Μαδρίτη. Εδω πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο και είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Μέσα στο πάρκο βρίσκονται όμορφα αγάλματα και μνημεία, εκθέσεις έργων τέχνης και μία λίμνη.

Πουέρτα ντελ Σολ : πλατεία πολυσύχναστη με το ρολόι.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας