210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Χώρα των Βάσκων – Βαρκελώνη από Ηράκλειο

Με διαμονή στο διάσημο Σαν Σεμπαστιάν & στην πανέμορφη Βαρκελώνη
Χώρα των Βάσκων – Βαρκελώνη από Ηράκλειο
1125€ κατ'άτομο

Χώρα των Βάσκων – Βαρκελώνη από Ηράκλειο

Χώρα των Βάσκων – Βαρκελώνη από Ηράκλειο
Πέρα από τα βουνά που ακολουθούν τις ακτές στο ταξίδι μας η αληθινή Ισπανία φανερώνει σχεδόν αμέσως το πρόσωπο της. Βρίσκεται στις πόλεις, στα χωριά , στα τοπία της ενδοχώρας. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τον εκσυγχρονισμό της χώρας καθώς επίσης και από τα έθιμα όπου φαντάζουν μακρινό παρελθόν.

Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα, μετά την Ιταλία και την Κίνα με περισσότερα Μνημία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: 46 μέρη στο σύνολο.Η Καστίλλη και Λεόν είναι η περιφέρεια με τα περισσότερα ανακηρυγμένα μέρη ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς (8 μέρη), μπροστά από την Τοσκάνη  (6 μέρη).Η Ισπανία είναι μια ιστορική χώρα με πέτρινα κάστρα, χιονισμένα βουνά, τεράστια μνημεία και εκλεπτυσμένες πόλεις, τα οποία έχουν έναν αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό. Η χώρα είναι γεωγραφικά και πολιτισμικά ποικίλη . Η καρδιά του είναι η Meseta , ένα ευρύτερο κεντρικό οροπέδιο μισό μίλι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας . Μεγάλο μέρος της περιοχής παραδοσιακά παραχωρείται στην εκτροφή βοοειδών και στην παραγωγή σιτηρών . Σε αυτό το αγροτικό σκηνικό που ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες  έγειρε στους ψηλούς ανεμόμυλους που εξακολουθούν να είναι διάσπαρτοι στο τοπίο σε πολλά σημεία. Στα βορειοανατολικά της χώρας βρίσκονται η πλατιά κοιλάδα του ποταμού Έβρου, η ορεινή περιοχή της Καταλονίας και η λοφώδης παράκτια πεδιάδα της Βαλένθια . Ισπανία . 

ΧΩΡΑ-ΤΩΝ-ΒΑΣΚΩΝ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Χώρα των Βάσκων - Βαρκελώνη από Ηράκλειο
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο
 • Ώρες αναχώρησης
  Ηράκλειο – Αθήνα: 06:00 – 06:50 | Αθήνα – Μπιλμπάο: 09:05 - 11:45
 • Ώρα επιστροφής
  Βαρκελώνη-Αθήνα: 12:00 – 15:50 | Αθήνα – Ηράκλειο: 16:50 – 17:45
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  07 – 12/05

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα – Μπιλμπάο, Βαρκελώνη – Αθήνα – Ηράκλειο με την AegeanAirlines
Διαμονή σε ξενοδοχεία (προτεινόμενα)07- 09/5 ΣανΣεμπαστιάν - HotelTresReys 4* και09/5-12/5 Βαρκελώνη - HotelHCCMontblanc 3*sup. κεντρικό
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Ένα προσωπικό αντικείμενο, μια χειραποσκευή έως 8kg και μια παραδοτέα βαλίτσα έως 23kg
1
1η ημέρα, Τρίτη 7 Μαΐου ’24: Μπιλμπάο Σαν Σεμπαστιάν
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, το Μπιλμπάο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Νερβιόν, στις όχθες του οποίου αναπτύχθηκαν όλες οι συνοικίες του. Σε αυτό το ποτάμι οφείλει εξ άλλου το Μπιλμπάο και το όνομά του - bialbo στα βασκικά σημαίνει "δύο όχθες". Περπατώντας σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, βλέπουμε την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα, το εντυπωσιακό θέατρο Αριάγα κατά το πρότυπο της γαλλικής Όπερας, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό ναό και την περίφημη Γκραν Βία με τα κομψά καταστήματα. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ επέλεξε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ - σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1997. Επίσκεψη στο μουσείο που είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ισπανία. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο Σαν Σεμπαστιάν.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα, Τετάρτη 8Μαΐου ’24: Σαν Σεμπαστιάν ξενάγηση – Χονταρίμπια -Μπιαρίτς
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα θα απολαύσουμε την πόλη-μαργαριτάρι που είναι κτισμένη σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον και διαθέτει ουκ ολίγα εστιατόρια με αστέρια Michelin και λιμάνι με σημαντική αλιεία. Οι ειδυλλιακές παραλίες και τα διεθνή φεστιβάλ τζαζ και κινηματογράφου την κατατάσσουν ως ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ευρώπης. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο, στο κέντρο της οποίας ο ποταμός να συναντάει τον ωκεανό. Κατά την πανοραμική περιήγησή μας θα διασχίσουμε την καινούργια λεωφόρο, την ολοκαίνουρια προκυμαία, θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα καταλήξουμε στην CalleMayor, για να δούμε τον Καθεδρικό ναό και την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο.Συνεχίζουμε για μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή. Πρώτη μας στάση, η κουκλίστικη πόλη Χονταρίμπια (Hondarribia) κτισμένη μέσα σε μεσαιωνικό κάστρο. Περνώντας εν συνεχεία τα σύνορα με την Γαλλία, θα φθάσουμε στην κοσμοπολίτικη πόλη Μπιαρίτς, που αποτελεί το Γαλλικό τμήμα της Χώρας των Βάσκων. Μεγαλοπρεπή κτίρια, όμορφες παραλίες, βασκικές γεύσεις και διάσημοι επισκέπτες συνθέτουν το παζλ του κοσμικού αυτού γαλλικού θερέτρου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Σαν Σεμπαστιάν. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα,Πέμπτη 9Μαΐου ’24: Σαν Σεμπαστιάν - Παμπλόνα - Βαρκελώνη
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ναβάρας, την Παμπλόνα ή Ιρούνια (στα βασκικά). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, θα δούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία λα Ρεάλ, το Παλάθιο ντελ Γκομπιέρνο - έδρα της τοπικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στην Πλάθα ντελ Καστίγιο, το Δημαρχείο που βρίσκεται στην Πλάθα Κονστιτοριάλ και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης από τα παλιά της τείχη (μουράγιας). Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καταλονίας την Βαρκελώνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα,Παρασκευή10Μαΐου ’24: Βαρκελώνη ξενάγηση πόλης
Η πρωινή μας ξενάγηση, θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της SagradaFamilia, το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης. Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την Barceloneta , το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες του. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία την Plaza Catalunya και στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε τον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών της, με τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους, με την αστείρευτη ζωντάνια της. Συνεχίζοντας, θα δούμε την βρύση καναλέτας, να πιείτε νερό για να ξανά επιστρέψετε στην Βαρκελώνη σύμφωνα με μία τοπική παράδοση και είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21 αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου δεσπόζει το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Θα ανηφορήσουμε προς το Montjuik (λόφο των Εβραίων) και θα δούμε το Ολυμπιακό στάδιο με σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας του 1992. Η επόμενη στάση μας είναι το Ισπανικό χωριό, μια μικρογραφία της Ισπανίας, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα, Σάββατο11Μαΐου ’24: Βαρκελώνη – Girona - Figueres
Πρωινό και ξεκινάμε για την γενέτειρα του μεγάλου καταλανού ζωγράφου, το Figueres! Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή σχεδόν 2 ωρών διασχίζοντας δάση από πεύκα και λεύκες φτάνουμε στο μουσείο θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία, περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Σε ένα ονειρικό κτήριο θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατο του! Βγαίνοντας από το μουσείο, απολαύστε επίσης την μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος! Μετά από ένα καφέ στο ιστορικό κέντρο του Figueres, αναχώρηση για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο! Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη όπου μένανε οι σεφαρδιτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girοna με το ποτάμι της τον Όναρ και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού, που θυμίζουν Φλωρεντία! Επιστροφή στην Βαρκελώνη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.
6
6η ημέρα, Κυριακή12 Μαΐου ’24: Βαρκελώνη πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο, λίγος χρόνος ελεύθερος πριν την αναχώρηση μας για μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα – Μπιλμπάο, Βαρκελώνη – Αθήνα – Ηράκλειο με την AegeanAirlines
Διαμονή σε ξενοδοχεία (προτεινόμενα)07- 09/5 ΣανΣεμπαστιάν - HotelTresReys 4* και09/5-12/5 Βαρκελώνη - HotelHCCMontblanc 3*sup. κεντρικό
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Ένα προσωπικό αντικείμενο, μια χειραποσκευή έως 8kg και μια παραδοτέα βαλίτσα έως 23kg

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων &checkpoints (155€) • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. • Είσοδοι σε μουσεία και γενικά όπου απαιτείται • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη νύχτα

Σημειώσεις

 • Σημείωση:

  H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την
  καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία
  από αυτές.

 

Φαγητό και ποτό στην Iσπανία

Εστιατόρια

Καλό ειναι να κάνετε κράτηση πριν πάτε κάπου, ιδιαίτερα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Το μεσημεριανό σερβίρεται 14.00-16.00 και το δείπνο μετά τις 21.00, πολές κουζίνες όμως κλείνουν στις 23.00. Κατά παράδοση, το Ισπανικό γεύμα αποτελείται από ορεκτικό, πρώτο και κύριο πιάτο (προτιμήστε την παραδοσιακή παέλια με ψαρικά, κρέας ή και τα δυο μαζί, με καρυκεύματα και ρύζι, ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στη Βαλένθια και κατέληξε να αποτελεί κατ’εξοχήν Ισπανική νοστιμιά).

 

 

Οι Ταυρομαχίες.

Ενα ποπνηκτικό απομεσήμερο καλοκαιριού… Ενα φανατικό πλήθος συνοστίζεται στην είσοδο της αρένας για την ταυρομαχία (κορίδα) στα Ισπανικά. Σε λίγο, ο τορέρο (ταυρομάχος), που φιλοδοξεί να γίνει κάποτε μανταδόρ (δολοφόνος), θα μπει στην αρένα μαζί με τους άλλους δυο μανταδόρ και τους κοναδρίγιας τους (ομάδες ταυτομάχων) για να αναμετρηθεί με 6 τόρος μπράβος (ταύρους αγώνα) σε μια μάχη μέχρι το θάνατο. Το άθλημα αυτό χρονολογείται από την Ρωμαική εποχή και ο ταυρομάχος είναι σαν τον μποξέρ. Αποκτά δόξα και χρήμα μέσα από τη φυσική υπεροχή και την επίδειξη δύναμης.

Αγορές στην Μαδρίτη

Μερκάδο ντε Σαν Μιγκέλ : σκεπαστή γκουρμέ αγορά

Mercado San Antón : mall

Ελ Ράστρο, Mercado de la Paz, Mercado de San Ildefonso, Mercado de Barceló, Mercado de San Fernando, Mercado Antón Martin : για ψώνια

Τι αξίζει να δείτε στην Μαδρίτη

Μουσείο ντελ Πράδο : κατέχει μια απο τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα στον κόσμο.

Βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης : επισκέψιμο στο κοινό, χρησιμοποιείται μόνον για επίσημες τελετές, και ανοίκει στο δημόσιο. Η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας μένει στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Πλάθα Μαγιόρ : η κενρική πλατεία. Γύρω της έχει 237 μπαλκόνια που βλεπουν στην πλατεία και ανοίκουν σε τριόροφα παρακείμενα παραδοσιακά κτήρια.

Πάρκο Μπουέν Ρετίρο : Ενα πάρκο που περιβάλλεται από την Μαδρίτη. Εδω πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο και είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Μέσα στο πάρκο βρίσκονται όμορφα αγάλματα και μνημεία, εκθέσεις έργων τέχνης και μία λίμνη.

Πουέρτα ντελ Σολ : πλατεία πολυσύχναστη με το ρολόι.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας