Βιέννη Σάλτσμπουργκ μετά Χριστουγέννων
575€
per person
Βιέννη Σάλτσμπουργκ μετά Χριστουγέννων
Βιέννη Σάλτσμπουργκ μετά Χριστουγέννων
Η Πόλη της Μουσικής μας φέρνει στο νου τους ήχους των κυμάτων του Δουνάβεως και την αρχοντιά του παλατιού της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, όλα βγαλμένα θαρρείς από παραμύθι. Μια εμπειρία απίστευτη που ζούμε στ’ αλήθεια στην Παραμυθένια Πράγα που μοιάζει θαρρείς βγαλμένη από σκηνικό Μεσαιωνικής ταινίας και στην Αριστοκρατική Βιέννη αυτά τα Χριστούγεννα!
Στο ταξίδι Βιέννη απευθείας από Ηράκλειο XMAS θα απολαύσουμε τη μεγαλοπρέπεια των Αυτοκρατορικών Ανακτόρων της Σίσυ, σε συνδυασμό με την Όπερα, τα εκπληκτικά μνημεία της Αναγέννησης τα μοδάτα καταστήματα της οδού Μαρία Χίλφεστράσσε, τα τυρολέζικα ταβερνάκια του Γκριντζιχ και οι πολύ καλές υποδομές της Βιέννης, την έχουν ονομάσει ως την καλύτερη Ευρωπαϊκή πόλη για να ζει κανείς, δεύτερη στον κόσμο μετά τη Μελβούρνη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΕΝΝΗ-4ΗΜ
Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
-
Destination
-
Departure
Αθήνα
-
Departure Time
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
-
Return Time
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
-
Dress Code
27/12
Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη και Μπρατισλάβα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της SKY EXPRESS
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,5* της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφ
1 αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
Εκδρομή στα Βιεννέζικα δάση
Δώρο ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Περιήγηση στην Μπρατισλάβα
Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ
Αφού συγκεντρωθούμε στο αεροδρόμιο θα πάρουμε την πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Με την άφιξη μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για να παραλάβουμε τα δωμάτια και να τακτοποιηθούμε.
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την περιήγηση εξωτερικά στο Ανάκτορο Σένμπρουν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην Κερντερστράσσε, να απολαύσετε ένα Βιεννέζικο καφέ στο Café Motzart ή μια ζεστή σοκολάτα στο γνωστό Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα πόλη του Μότσαρτ. Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών της Salzkammergut, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφτούμε το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περιηγηθούμε στο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, απ΄όπου και μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ-ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ-ΜΠΑΝΤΕΝ- ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση… Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Mάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Bετσέρα. Τέλος, θα κλείσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στην γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Φυσικά θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε…. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα, την όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας για να την παρατηρήσουμε πανοραμικά. Θα δούμε το κάστρο της πόλης να δεσπόζει τον λόφο. Επίσης θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρίνου καθώς επίσης και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Πινακοθήκη. Στη συνέχεια θα έχετε χρόνο για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να γευματίσετε στα όμορφα εστιατόρια της παλιάς πόλης. Μετά θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της πόλης, όπου με τις ομορφότερες αναμνήσεις θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.
Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη και Μπρατισλάβα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της SKY EXPRESS
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,5* της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφ
1 αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
Εκδρομή στα Βιεννέζικα δάση
Δώρο ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Περιήγηση στην Μπρατισλάβα
Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων (230 €).
Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.