210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Αυστριακό Τυρόλο – 28η Οκτωβρίου 4 ημέρες

Αυστριακό Τυρόλο – 28η Οκτωβρίου 4 ημέρες
745€ per person

Αυστριακό Τυρόλο – 28η Οκτωβρίου 4 ημέρες

Τυρόλο – Αυστριακό Τυρόλο – 28η Οκτωβρίου 4 ημέρεςο

Το Σάλτσμπουργκ (Salzburg), η πόλη της μουσικής, η γενέτειρα του Μότσαρτ. Στα γραφικά του σοκάκια θαυμάστε τις βιτρίνες, τα καταστήματα λαϊκής τέχνης, αλλά και τις επώνυμες μπουτίκ, εντυπωσιάζοντας κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το απαράμιλλης ομορφιάς “Κάστρο του Αλατιού”, το Σάλτσμπουργκ, το αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό των Άλπεων με τα χρωματιστά κουκλόσπιτα, το υπέροχο Κίτζμπιελ, το εκπληκτικό Ζελ αμ Ζεε, το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, η εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ με τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια, όπως το ειδυλλιακό Χάλστατ, το δημοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγ και το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν, αλλά και οι πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι εκπληκτικά στολισμένοι δρόμοι, οι γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους, το ζεστό κόκκινο κρασί με τα ξυλάκια κανέλας, τα μοσχοκάρφια και τα άλλα μπαχάρια, το γλυκόπιοτο Gluhwein, είναι τα “συστατικά” ενός παραμυθένιου ταξιδιού!

Το Μόναχο (München),πρωτεύουσα της Βαυαρίας, επιλέγεται συχνά σαν μια από τις καλύτερες πόλεις να ζει κανείς. Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι μια όμορφη πόλη που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς. Πόλη μοναδική, πλούσια, φανταχτερή. Αμέτρητα μουσεία, επιβλητικές εκκλησίες, το υπέροχο γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, η διάσημη οδός Maximilian strasse με τις κομψές βιτρίνες, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τόσα άλλα να δείτε.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Βαυραρία - Νυρεμβέργη - Σάλτσμπουργκ 6 ημέρες Οκτώβριος
  • Destination
  • Departure
    Αθήνα
  • Departure Time
    ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΑΧΟ GQ 870 10:20 - 12:00
  • Return Time
    ΜΟΝΑΧΟ ΑΘΗΝΑ GQ 871 13:00 - 16:25
  • Dress Code
    25 Οκτωβρίου
  • Included
    Αυστριακό Τυρόλο – 28η Οκτωβρίου 4 ημέρες
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    Συνοδός-ξεναγός
    Αεροπορικά εισιτήρια
    Αποσκευές
    Διαμονή
    Εκδρομές & ξεναγήσεις
    Γεύματα
  • Not Included
    Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων & ασφαλείας
    κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS
Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAUER BAR 4*
Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό
Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο , περιήγηση πόλης – Ίννσμπρουκ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για το Μόναχο . Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή Marienplatz για να δούμε το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο, καθώς και το ρολόι του επιβλητικού νέου Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι Residenz. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη «γέφυρα του ποταμού Ινν» (brücke: γέφυρα), την πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο GRAUER BAR 4* (www.grauer-baer.at/en). Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Ίννσμπρουκ , περιήγηση πόλης - Βάτενς / Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ
Πρωινό και περιήγηση κατά την οποία θα δούμε τη Χρυσή Στέγη, τις πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι (Swarovski). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις «Αίθουσες των Θαυμάτων», σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου Σβαρόφσκι. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Ίννσμπρουκ και το ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Ίννσμπρουκ - Σάλτσμπουργκ , ξενάγηση πόλης - Ίννσμπρουκ
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας «Η Μελωδία της Ευτυχίας». Η διαδρομή μας μέσα από εντυπωσιακά τοπία θα μας οδηγήσει στο «Κάστρο του Αλατιού», όπως μεταφράζεται το όνομα της πόλης, καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική δύναμη του Σάλτσμπουργκ στηρίχθηκε στον «λευκό χρυσό», δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης Παλιάς Πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή το απόγευμα στο Ίννσμπρουκ. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ίννσμπρουκ – Μόναχο - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS
Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAUER BAR 4*
Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό
Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

❖ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 € ❖ Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη και από άλλες πόλεις : 120 € με την SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) ❖ Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα ❖ Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ❖ Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

❖ Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
από τα αναγραφόμενα
❖ Οι προαιρετικές εκδρομές διοργανώνονται σε συνεννόηση με τον τοπικό πράκτορα και η εκτέλεσή τους εξαρτάται
από τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς και από τη διαθεσιμότητα / τιμή των πούλμαν
❖ Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 14:00 – 16:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων έως
τις 10:00 – 12:00 της ημέρας αναχώρησης (ανάλογα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου)
❖ Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού Οργανισμού μας, προϋποθέτει την προσεκτική
μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον
ταξιδιώτη/εκδρομέα των Γενικών Όρων Συμμετοχής και της ακυρωτικής μας πολιτικής (Άρθρο 11), σύμφωνα με το Π.Δ.
7/2018. Παρακαλούμε ενημερωθείτε σχετικά από το Site μας https://www.roundtravel.gr/oroi-symmetochis/
❖ Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τι αξίζει να δείτε  στο Σάλτσμπουργκ

 

1. Φρούριο του Σάλτσμπουργκ

Φρούριο του Σάλτσμπουργκ
Διαφορετικά γνωστό ως Κάστρο Hohensalzburg, αυτό το επιβλητικό φρούριο βρίσκεται σε μια κυρίαρχη θέση στην κορυφή του λόφου Festungsberg και υπήρξε μια μεγάλη κυψέλη δύναμης για τους ηγεμόνες του Σάλτσμπουργκ από τα 1000’s.
Από την ίδρυσή του, το κάστρο έχει υποστεί πολλές μεταμορφώσεις, προσθήκες και επεκτάσεις συμπεριλαμβανομένου ενός τελεφερίκ που οδηγεί από το βυθό του λόφου και επιτρέπει εύκολη πρόσβαση για τους τουρίστες.Το εντυπωσιακό λευκό εξωτερικό του κτιρίου ξεχωρίζει, ενώ υπάρχουν πολλές αυλές και τοίχοι για να κοιτάξει κανείς προς την πόλη του Σάλτσμπουργκ από.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά δωμάτια και πτέρυγες για να εξερευνήσετε τα διάφορα αντικείμενα και την παραδοσιακή διακόσμηση. ένα μεγάλο Aerophon (όργανο) κάθεται στην αίθουσα σε σκόνη, ενώ το Golden Hall περιέχει πολλούς μαρμάρινους πυλώνες και το παρεκκλήσι είναι διακοσμημένο με Stuccos και Ornate προτομές.
Το φρούριο είναι χωρίς αμφιβολία το νούμερο ένα έλξη στο Σάλτσμπουργκ και ένα υπέροχο κομμάτι της ιστορίας.

2. Παλιά Πόλη του Σάλτσμπουργκ

Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ανά περιοχή, η παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ ή το Altstadt περιλαμβάνει πολλά από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης και είναι γεμάτη ιστορικά κτίρια, όμορφα σχεδιασμένα τετράγωνα και γραφικά μικρά πλαϊνά δρομάκια που οδηγούν στις ξεχασμένες γωνίες.
Το κτίριο αποτελείται κυρίως από μεσαιωνική και μπαρόκ αρχιτεκτονική και η παλιά πόλη είναι απλώς ένα εξαιρετικό μέρος για να περπατήσετε.Η παλιά πόλη είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για το χρόνο σας στο Σάλτσμπουργκ και θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια μέρα χαμένη στους δρόμους, θαυμάζοντας τα αξιοθέατα, έχοντας έναν καφέ ή ίσως κάνοντας ψώνια.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας

3. Ανάκτορο και κήποι Mirabell

Το Παλάτι και τους Κήπους του Μιραμπέλ
Το Salzburg δεν είναι κοντά στα ιστορικά κτίρια και τους κήπους, αλλά το παλάτι Mirabell είναι εξαιρετικό και είναι ένα από τα ωραιότερα στην Αυστρία.
Περιλαμβανόμενο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το παλάτι χτίστηκε το 1606 και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως ανάκτορο αναψυχής.Εκτός από την εντυπωσιακή αίθουσα μαρμάρων που αποτελεί χώρο συναυλιών για τα παλάτια, το παλάτι διαθέτει επίσης ένα θαυμάσιο σύνολο κήπων που μπορείτε να εξερευνήσετε σε σας.
Ο κήπος προσφέρει υπέροχη θέα στον καθεδρικό ναό του Σάλτσμπουργκ και έχει συμμετρικό σχεδιασμό με έμφαση στη μυθολογία, όπως η Κρήνη Πήγασος και πολλά άλλα σιντριβάνια, φράκτες και θεματικοί κήποι.
Εάν απολαμβάνετε τη συντήρηση κήπων και την ύπαιθρο, το παλάτι είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε.

4. Κατοικία του Μότσαρτ

Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στο Σάλτσμπουργκ, η επιρροή και η φήμη του Μότσαρτ είναι εμφανής – Γεννημένος αρχικά σε ένα μικρό σπίτι, η οικογένεια μεταφέρθηκε σε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως “Mozarts Wohnhaus” στο Makartplatz.
Το κτίριο ανακατασκευάστηκε όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον αρχικό σχεδιασμό μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και είναι πλέον ανοιχτό ως μουσείο.
Αυτό το φανταστικό μουσείο περιέχει βιογραφίες των μελών της οικογένειας μαζί με εκθέσεις της καθημερινής τους ζωής και πώς θα έμεναν.
Για κάθε ανεμιστήρα του Mozart αυτό το μουσείο είναι απαραίτητο.
Διαθέσιμη δραστηριότητα: Συναυλία Μότσαρτ με δείπνο

5. Κάστρο / παλάτι Hellbrunn

Κάστρο Hellbrunn
Βρίσκεται στη νότια συνοικία Morgz του Σάλτσμπουργκ, το κάστρο ή το παλάτι Hellbrunn περιβάλλεται από ένα όμορφο πάρκο και έχει επίσης τον ζωολογικό κήπο του Σάλτσμπουργκ κοντά.
Δημιουργήθηκε το 1600 ως οικιστική βίλα, όπως το παλάτι Mirabell, το Hellbrunn έχει ζωντανή κίτρινη απόδοση και η πρόσοψη του είναι πλήρως συμμετρική.
Το κύριο αξιοθέατο του ανακτόρου Hellbrunn είναι ωστόσο οι κήποι και τα σιντριβάνια.
Οι κήποι είναι απλά μαγευτικοί και περιέχουν πολλά διαφορετικά σπήλαια, σιντριβάνια και αυτοματισμούς νερού.
Αυτό που λατρεύουν οι περισσότεροι είναι τα χαρακτηριστικά του νερού που προσπαθούν και σας ξεγελάσουν, όπως τα καθίσματα με τρύπες σε αυτό το σπιρτό νερό στον ανυποψίαστο επισκέπτη όταν καθίσετε – Τα φορτία του διασκέδασης και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ένας θαυμάσιος υπαίθριος χώρος για να απολαύσετε.

6. Καθεδρικός ναός Σάλτσμπουργκ

Salzburg Cathedral
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ καθεδρικού ναού, ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε μια κλειστή πλατεία δίπλα στο Salzburg Residenz και το St.
Το Αβαείο του Πέτρου, δημιουργώντας μια υπέροχη ιστορική περιοχή για να επισκεφτείτε.
Αυτός ο καθεδρικός ναός κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές από την αρχική του δημιουργία το 774 και τώρα αποτελεί ένα εντυπωσιακό κομμάτι αρχιτεκτονικής. η μπροστινή πρόσοψη έχει διπλά κουδούνια και έξω βρίσκεται η Μαριανή στήλη στη μέση του “Domplatz”. Αν και ένα σχετικά απλό σχέδιο, είναι ακόμα εντυπωσιακό ενώ το εσωτερικό του είναι υπέροχο.
Το εσωτερικό είναι αρκετά απλοϊκό επίσης και έχει πολλούς κίονες, λαβίδες, ένα όμορφο όργανο και λεπτομερείς τοιχογραφίες στον θόλο.

7. Neugebäude

Το Neugebäude ή New Residence είναι ένα όμορφο κτίριο από μόνο του και έχει αίθουσες διακοσμημένες με Stuccos από το 1600 και επίσης φιλοξενεί το Μουσείο του Σάλτσμπουργκ, αλλά η κύρια κλήρωση είναι το μουσικό Glockenspiel.
Αυτή η θαυμάσια διάταξη των 35 καμπάνων δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην Αμβέρσα και μεταφέρθηκε στο Σάλτσμπουργκ, όπου χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να συντονιστεί και να ρυθμιστεί σωστά (ή στην καλύτερη δυνατή ικανότητα των κατασκευαστών ρολογιών που την εγκατέστησαν!). Αυτά τα εκπληκτικά μουσικά κομμάτια παίζουν σε καθορισμένα διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκτελούν όμορφες παραδόσεις κλασικών αριθμών όπως το Menuett από τον Μότσαρτ και το Tochter Zion από το Handel.
Όχι μόνο μπορείτε να καθίσετε και να θαυμάσετε αυτή την κλασική επίδειξη, αλλά και ξεναγήσεις των καμπάνων και των μηχανισμών είναι επίσης διαθέσιμα.

8. Getreidegasse

Αυτός ο διάσημος και δημοφιλής δρόμος τρέχει για ένα τέντωμα στην παλιά πόλη και είναι ένας ξεχωριστός προορισμός για ψώνια.
Ο στενός δρόμος έχει πολλά κτίρια γεμάτα, που τεντώνουν πολύ πίσω και έχουν όμορφα σχέδια και γραφικά μικρά παράθυρα.
Πολλά περάσματα και αυλές ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο και δημιουργούν ρομαντικές περιοχές για εξερεύνηση, ενώ μικρές λεπτομέρειες όπως τα σήματα των συντεχνιών σφυρήλατου σιδήρου δίνουν τη γοητεία και το χαρακτήρα του Getreidegasse.
Τα καταστήματα περιλαμβάνουν εκλεκτά Κοσμήματα, μόδα, αντίκες, παραδοσιακές φορεσιές και πολλές μπουτίκ.
Υπάρχει επίσης μια επιλογή στο στόμα-πότισμα των εστιατορίων και καφέ για να απολαύσετε, καθώς και πολλά ιστορικά κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος.

9. Μουσείο παιχνιδιών

Μουσείο Παιχνιδιών
Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα Μουσείο Παιχνιδιών είναι καθαρά για παιδιά, και το Μουσείο Παιχνιδιών του Σάλτσμπουργκ σκέφτεται διαφορετικά.
Βρίσκεται κοντά στο Mozartplatz και το παλάτι Mirabell, αυτό το φανταστικό μέρος θα προσφέρει ώρες διασκέδασης και θαύματος για παιδιά και ενήλικες.
Διάρθρωση σε δύο τμήματα – Το τμήμα “μουσείο” περιέχει διάφορες ιστορικές απεικονίσεις παλαιών παιχνιδιών και παιχνιδιών, ενώ το τμήμα “hands-on” περιέχει διαφορετικές διαδραστικές διαδρομές και δραστηριότητες όπως μαρμάρινη διαδρομή, μίνι κύκλωμα και απομιμήσεις όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς ένα παλιό κατάστημα κοίταξε και δούλεψε.
Με εποχιακές και ειδικές θεματικές δραστηριότητες, μπορείτε να βρείτε πάντα κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό σε αυτό το λαμπρό μουσείο.

10. Πλατεία Mozartplatz

Mozartplatz
Θρυμμένο ακριβώς στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, το Mozartplatz είναι μια ειρηνική πλατεία που κυριαρχείται από ένα περίτεχνο χάλκινο άγαλμα του ομώνυμου τετραγώνου που αποκαλύφθηκε παρουσία των γιων του στη δεκαετία του 1800.
Εκτός από το άγαλμα, υπάρχουν επίσης πολλά μουσεία και αξιοθέατα στην πλατεία, όπως το Μουσείο του Σάλτσμπουργκ, το Traklhaus και το Χριστουγεννιάτικο Μουσείο του Σάλτσμπουργκ.
Επιπλέον, ακριβώς δίπλα από την πλατεία, υπάρχουν δύο ακόμα γειτονικές πλατείες που αξίζει να εξερευνήσετε – το Residenplaz και το Domplaz.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας