210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Αποικιακό Μεξικό Η μέρα των Νεκρών

Καπούλα, Τούλα, Πατσούκα, Γιάκατας
Αποικιακό Μεξικό Η μέρα των Νεκρών
2390€ κατ'άτομο
12 Ημέρες/ 09 Νύχτες
Με αρχηγό την Σοφία Γάστρα
Αναχώρηση 27 Οκτωβρίου

Αποικιακό Μεξικό Η μέρα των Νεκρών
Η Ημέρα των Νεκρών (ισπανικά: Día de Muertos) είναι κεντροαμερικανικη εορτή στην οποία εορτάζεται η παροδική επιστροφή στη Γη των νεκρών συγγενών και των αγαπημένων. Εορτάζεται σε όλo το Μεξικό, ιδιαίτερα στις κεντρικές και νότιες περιοχές, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ καθώς και σε άλλες περιοχές του κόσμου από ανθρώπους κεντροαμερικανικης καταγωγής, στο τέλος του Οκτώβρη και στις αρχές Νοεμβρίου, περίοδος η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας καλαμποκιού

Αποικιακό Μεξικό. Το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι το απαύγασμα πολύχρονων εξερευνήσεων αυτής της χώρας. Ένας συνδυασμός που περικλείει μέσα του όλη τη γλύκα των αποικιακών πόλεων του βορρά με την μοναδική αρχιτεκτονική, τη νωχέλια των ηλιόλουστων patio την ώρα του μεσημεριού, τις μελωδίες και τον ρυθμό των τροβαδούρων και τα ταφικά μνημεία αιμοσταγών Αζδέκων. Το Μεξικό είναι από μόνο του μια εμπειρία και σε αυτό το ταξίδι κάθε μέρα είναι αποκάλυψη. Αν λαχταράτε ένα ταξίδι ζωής, τότε δεν έχετε πάρα να μας ακολουθήσετε.

 

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Τα TOP  του ταξιδιού

 • Πτήσεις με IBERIA
 •  Εξαιρετικά Ξενοδοχεία 4* & 5* (BARCELO 5* στο Μέξικο Σίτυ)
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά (Μεσημεριανό ή Δείπνο)
 •  Διανυκτερεύσεις και στις τρεις Αποικιακές πόλεις (και όχι απλά επίσκεψη)
 • Γουαναχουάτο, Κερέταρο και Σαν Μιγκέλ Αλιέντε, που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
 • Ξενάγηση στο Μουσείο με τις Μούμιες στο Γουαναχουάτο
 • Τρεις (3) Διανυκτερεύσεις στην πανάκριβη Μορέλια (λόγω της Μεγάλης Γιορτής) για να είστε εσείς στην καρδιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων!!!
 •  Ξενάγηση στην πόλη του Μεξικού, ιστορικό κέντρο, επίσκεψη στο μουσείο
 • Ανθρωπολογίας και στο Σπίτι Μουσείο της Φρίντα Κάλο
 • Πρωινή ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν – Οι πυραμίδες του
 • Ήλιου και της Σελήνης
 • Επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης
 • Θα δείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Τοτλέκων στην αρχαία Τούλα με διανυκτέρευση στην ιστορική Πατσούκα της επαρχίας Χινταλγκο.
 • Ξενάγηση στην Κάπουλα, «πατρίδα» της παραδοσιακής κούκλας σκελετού «Κατρίνα», σήμα κατατεθέν της Μέρας των Νεκρών
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα με IBERIA
 • Ώρες αναχώρησης
  Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ώρα επιστροφής
  Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  27/10/2023

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις IBERIA
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5* (BARCELO 5* στο Μέξικο Σίτυ)
Ημιδιατροφή καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Εμπειρότατο αρχηγό/συνοδό: ΣΟΦΙΑ ΓΑΣΤΡΑ
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η (27/10): Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μέξικο Σίτυ
Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα μας μεταφέρει στο Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά με χαοτικούς ρυθμούς στο οροπέδιο που βρίσκεται στα 2.250 μέτρα και που κάποτε καλυπτόταν από τα νερά λίμνης που σήμερα έχει αποξηρανθεί για να αποκαλυφθεί το πολύτιμο έδαφος που φιλοξενεί τους κατοίκους του. Είναι η σύγχρονη πολιτιστική και διοικητική πρωτεύουσα του Μεξικού με εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα.
2
Ημέρα 2η (28/10): Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Φρίντα Κάλο - Μουσείο Ανθρωπολογίας)
Με την άφιξή μας στο Μεξικό σίτυ θα ξεκινήσουμε την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην πρωτεύουσα. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι "Plaza de la Constitución" (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε "Zócalo" και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι 7 ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ – Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΑΜΕΡΙΚΑ- 12 ημ. σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Το "Paseo de la Reforma", η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών "Μαριάτσι", ο πανύψηλος πύργος "Torre Latinoamericana" και η ζωντανή περιοχή της "Zona Rosa", με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στην γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα Μεξικανική μεγαλούπολη. Όμως η έκπληξη μας περιμένει στα προάστια της πόλης. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο σπίτι - μουσείο αφιερωμένο στην ασυμβίβαστη και διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Το μπλε σπίτι της έγινε μουσείο το 1958, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της. Θα θαυμάσουμε τα έργα της και θα μιλήσουμε για την εκρηκτική ζωή της. Η μέρα μας θα κλείσει με βαρκάδα στο Χοτσιμίλκο υπό τους ήχους των Μαριάτσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3
Ημέρα 3η (29/10): Μέξικο Σίτυ (Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν)
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της "Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το "tilma" (μανδύας από ίνες "ayate", ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β' χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Το βράδυ θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στην πλατεία Γκαριμπάλντι για να «γευθούμε» το αυθεντικό Μεξικό υπό τους ήχους της Κιθάρας των Μαριάτσι!
4
Ημέρα 4η (30/10): Μέξικο Σίτυ - Γουαναχουάτο (360χλμ)
Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για το μαγικό Γουαναχουάτο. Με την άφιξη μας θα απολαύσουμε το γραφικό ιστορικό κέντρο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Μια πόλη που ανήκει φυσικά στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!!! Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στις γραφικές αποικιακές αλέες και στις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικού. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και θα απολαύσουμε τη θέα από το άγαλμα του Πίπιλα όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ. Κορυφαιο αξιοθέατο της ημέρας το Μουσείο με τις Μούμιες που φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή από διάφορες περιοχές αλλά και εποχές από ολόκληρη τη χώρα! Μια εμπειρία συγκλονιστική!
5
Ημέρα 5η (31/10): Γουαναχουάτο – Πατζκουάρο – Χανίτζιο – Μορέλια (220 χλμ)
Σήμερα αναχωρούμε για την πολιτεια του Μιτσοακάν. Πρώτος μας σταθμός το γραφικό Πατσκουάρο πάνω στην ομόνυμη λίμνη απ ‘ όπου με καραβακι θα κανουμε μια θαυμασια πλωτη διαδρομή μέχρι το νησάκι Χανιτζιο που ακόμα και σημερα κατοικειται από ντόπιους ιθαγενείς κι αυτές τις μέρες είναι κατασμεστο από επισκέπτες που έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής στα καλοδιατηρημένα νεκροταφεία του. Η μέρα θα σας μεινει αξέχαστη! Αργά το βράδυ θα καταλήξουμε στην Μορέλια για δείπνο και διανυκτέρευση.
6
Ημέρα 6η (01/11): Μορέλια (Τζιντζουτζάν – Καπούλα)
To 2008, η UNESCO περιέλαβε στη Λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, την Γιορτή των Νεκρών ή Dia de los Muertos, όπως λέγεται στο Μεξικό. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στην ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας του καλαμποκιού, από το οποίο οι Μεξικανοί εξαρτούσαν την ευημερία τους. Μπορεί οι κονκισταδόρες να εκχριστιάνισαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως οι παραδόσεις και τα έθιμά τους είναι βαθιά ριζωμένα στην λαϊκή συνείδηση και η Γιορτή των Νεκρών είναι η ευκαιρία για επανένωση των ζωντανών με τους εκλειπόντες! Ο κόσμος των πνευμάτων πανταχού παρών και συμμετέχων από άλλη «διάσταση» στη ζωή φίλων και συγγενών βρίσκει αυτή τη μέρα την ευκαιρία της συνύπαρξης! Οι τόποι αναπαύσεως, τα κοιμητήρια, οι βωμοί στο σπίτι, ζωντανεύουν μέσα από μνημόσυνα χαράς και γλεντιού. Το μακάβριο ξορκίζεται με το τραγούδι, το ποτό και το φαΐ κι η μεξικάνικη ψυχή αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως ο κόσμος βρίσκει πάντα τρόπο να αλλάζει και να ημερεύει αυτό που τον τρομάζει και τον φοβίζει! Σίγουρα απέχει από τη δική μας παράδοση αλλά για σήμερα θα το ζήσουμε κι εμείς!!!! Στο χωριό Τζιντζουντζάν και στα κοιμητήρια της παραλίμνιας περιοχής θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους, θα αφήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή για να τρυπώσουν συναισθήματα χαράς και «ανάστασης» για γνωστούς και αγνώστους που πέρασαν στον κόσμο των πνευμάτων. Μια μέρα, μια γιορτή, μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!!! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Γιακάτας καθώς και το Φραγκισκανικό Μοναστήρι με τον ναό της Παρθένου. Ενώ η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην Καπούλα για να δούμε την μεγαλύτερη «Κατρίνα». Απόψε μια βόλτα στο Κέντρο της Μορέλια θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακατευθούμε με το πλήθος και να γλεντήσουμε στον ξέφρενο ρυθμό του.
7
Ημέρα 7η (02/11): Μορέλια
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ίδια την Μορέλια που το ιστορικό της κέντρο ανήκει στην UNESCO. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Πραγματικό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, μέγαρα, εκκλησίες, καταστήματα. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, του 1770, την πλατεία των Όπλων, το Μέγαρο Κλαβιχέρο, το υδραγωγείο του 18ου αι, το παρεκκλήσι του Σαν Ντιέγκο αλλά και την αγορά των «τοπιών γλυκών»
8
Ημέρα 8η (03/11): Μορέλια – Σαν Μιγκελ Δε Αλιέντε. (180 χλμ)
Αφήνοντας πίσω μας τη Μορέλια κατευθυνόμαστε σε μια από τις πιο ομορφες αποικιακές πόλεις του Μεξικό, το Σαν Μιγκελ Δε Αλιέντε! Η πόλη με την καλλιτεχνική της παροικία θα μας ξεδιπλώσει τις πτυχές της αυθεντικότητάς της και θα μας χαρίσει στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης. Νεογοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά στην πόλη, αποπνέοντας ένα μοναδικό στυλ και αέρα. Η εκκλησία του Αρχαγγέλλου και του Αγίου Φραγκίσκου, το σπίτι του Αλιέντε, παρεκκλήσια και μοναστήρια είναι μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε σήμερα. Η πεζοπορική μας βόλτα στα στενά δρομάκια είναι σκέτη μαγεία! Το βραδυ ένα ποτό σε κάπιο από τα τοπικά μπαρ είνια ότι καλύτερο για μια μποεμ έξοδο!
9
Ημέρα 9η (04/11): Σαν Μιγκελ Δε Αλιέντε - Κερέταρο. (65 χλμ)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κερέταρο. Ακόμα ένα κόσμημα αποικιακής αρχιτεκτονικής! Φθανοντας θα απολάυσουμε την ξεναγησή μας ξεκινώντας από το υπέροχο Υδραγωγείο, το Μοναστηρι του Σταυρού, την πλατεία της Κορεχαδόρα, το θέατρο και φυσικά το ιστορικό πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης που και αυτή ανήκει στον κατάλογο της παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το βράδυ μια βόλτα στην φωταγωγημένη κεντρική πλατεία είναι ο καλύτερος επίλογος!  
10
Ημέρα 10η (05/11): Κερέταρο – Τούλα – Πατσούκα (180 χλμ)
Σημερα το Cosmorama ετοίμασε για σας μια ξεχωριστή μέρα. Αναχωρώντας από το Κερέταρο κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της Τούλα που υπήρξε πρωτεύουσα των Τολτέκων μεταξύ 10ου και 12ου αι. Ο χώρος είναι εντυπωσιακός με κορυφαίο μνημειο την μεγάλη Πυραμίδα στην κορυφή της οποία στέκουν 4 στήλες από Βασάλτη λαξευμενοι σε σχήμα πολεμιστών. Κεντρική προστάτιδα θεότητα ο Κετσαλκοάτλ που επιρρέασε όχι μονο την θρησκευτική και πολιτική εξουσία της πόλης αλλά μεταλαμπάδευσε τους θρύλους και στους Αζδέκους που ακολούθησαν με την Τενοτσιτλάν. Μια μέρα γεμάτη ιστορία σε ένα εξαιρετικό τοπίο. Στη συνεχεια θα κατευθυνθούμε στην Ιστορική πόλη Πατσούκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χινταλκο για δείπνο και διανυκτέρευση.
11
Ημέρα 11η (06/11): Πατσούκα – Μεξικο Σίτυ – πτήση αναχώρησης.
Ένα εξαιρετικό ταξίδι γεματο, ιστορια, λαογραφία, πολιτισμό, χορό και πικάντικες γεύσεις έφτασε στο τέλος του. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Διεθνές αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτυ απ’ όπου αναχωρούμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.
12
Ημέρα 12η (07/11): Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις IBERIA
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5* (BARCELO 5* στο Μέξικο Σίτυ)
Ημιδιατροφή καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Εμπειρότατο αρχηγό/συνοδό: ΣΟΦΙΑ ΓΑΣΤΡΑ
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού, φωτοτυπία του οποίου θα στείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Η Ιστορία του Μεξικού

Η προέλευσή της ονομασίας του Μεξικού ίσως προέρχεται από τη λέξη Μέξτλι ή Μεχίτλι, την ιερή ονομασία του θεού του πολέμου και προπάτορα των Αζτέκων, τον Ουϊτζιλοπότστλι. Με βάση αυτή την εικασία, η λέξη Μέξικο σημαίνει τον « χώρο που ζει ο Μεχίτλι».

Υπήρχαν δύο πολιτισμοί πριν από την εμφάνιση των Ισπανών κατακτητών στο Μεξικό, ένα στο βορρά, των Τολτέκων και ένα στο νότο, των Μάγια. Τα δύο βασίλεια είχαν καλές σχέσεις. Το βασίλειο όμως των Τολτέκων καταστράφηκε από τις επιδρομές των φυλών του βορρά και τις δικές τους εσωτερικές αντιθέσεις, τον 12ο – 13ο αιώνα. Την ίδια εποχή εμφανίζονται οι Αζτέκοι, της ίδιας φυλής με τους Τολτέκους.

Το 1810 ένας μεξικάνος ιερέας, o Μιγκέλ Ιντάλγκο ι Κοστίγια ξεκίνησε την επανάσταση εναντίον των Ισπανών. Συμπτωματικά , το 1821 ο τότε Ισπανός διοικητής εξέδωσε διάταγμα για την ανεξαρτησίας του Μεξικού. Εως το 1855 μάστιζαν το Μεξικό πόλεμοι, κυρίως με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα  πολλές εκτάσεις να χαθούν απο την κυριαρχία του Μεξικόύ.  Τελικά το 1863 ύστερα από πιέσεις του Ναπολέοντα Γ΄ δέχθηκε ο Αυστριακός Αυτοκράτορας δέχθηκε το στέμμα του Μεξικού.  Ο γαλλικός στρατός μπαίνει σαν κατακτητής στο Μεξικό το 1864 για να  κυματίσει και πάλι η  σημαία της λευτεριάς των Μεξικανών 3 χρόνια μετά, από το Χουάρες.  Την ημέρα που ο Γαλλικός στρατός έφυγε επιτέλους από το Μεξικό,   ο Μαξιμιλιανός τουφεκίστηκε. Ηταν  19 Ιουνίου του 1867. Από τότε το Μεξικό είναι ανεξάρτητο, παρόλο ότι πολλές φορές οι γειτονικές του χώρες το επιβουλεύθηκαν. Το Μεξικό ανέθρεψε από τότε λαϊκούς ηγέτες, όπως τον Μπενίτο Χουάρες, τον Πάντσο Βίγια, τον Εμιλιάνο Ζαπάτα.

Είναι μια περήφανη και πονεμένη χώρα, με κατοίκους ζεστούς και φιλότιμους, που τραγουδούν και χορεύουν τους πόνους και  τις χαρές τους. Είναι μια χώρα όμορφη, ηλιόλουστη, εξωτική και φιλόξενη. Θα σας αρέσει η κουλτούρα της, η ξεγνοιασιά της, και η  οικονομική πολυτέλεια που προσφέρει στον τουρίστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας