210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

ΒΟΡ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

Όλες οι Βαυαρικές ομορφιές συναντιούνται για σας, σε αυτό το ταξίδι!
ΒΟΡ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ
1.89€ κατ'άτομο
Η Β.Γερμανία, «άγνωστη» ακόμη στο ταξιδιωτικό κοινό κρύβει θαυμάσιους ταξιδιωτικούς θησαυρούς, τους οποίους και θα γνωρίσουμε σε αυτό το ταξίδι.

Η Βόρεια Γερμανία, σχετικά «άγνωστη» ακόμη στο ταξιδιωτικό κοινό κρύβει θαυμάσιους ταξιδιωτικούς θησαυρούς, τους οποίους και θα γνωρίσουμε με βάση το ιστορικό λιμάνι και 2η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το αριστοκρατικό Αμβούργο. Η πόλη-κόσμημα Λούμπεκ, το παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν, η σπουδαία Χανσεατική πόλη της Βρέμης, το ενδιαφέρον λιμάνι του Κιέλου και φυσικά το ίδιο, το εντυπωσιακό Αμβούργο συνθέτουν ένα κορυφαίο ταξιδιωτικό μενού, στο πληρέστερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, στη Βόρεια πλευρά της χώρας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΒΟΡ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 12Μ ΜΑΪ-ΣΕΠ 2023

Τα TOP του Ταξιδιού

Αegean Airlines για τις πτήσεις σας

Μικρή επιβάρυνση στους ναύλους από Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Χανιά. Ρωτήστε μας.

Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5* Mercure Hamburg City hotel  –  Marriott Hamburg hotel

Πλούσια μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχείο

Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία

Επίσκεψη στη πόλη-κόσμημα Λούμπεκ

Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν

Ξενάγηση στην αρχοντική Βρέμη και στο γοητευτικό Κίελο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Πολύ έμπειρος αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    από Αθήνα. Ζητήστε μας και πτήσεις με Aegean από Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Χανιά/επαρχία
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    20/5 | 1/7 | 2/9

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Αμβούργο Αθήνα
Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s & 5* ως ακολούθως ή παρόμοια (4*s Mercure Hamburg City / 5* Marriott Hamburg)
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια & στις εκδρομές.

Μεταφορές ανά ημέρα όπως απαιτεί το πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Εκδρομές & ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Πολύ έμπειρος συνοδός – Ξεναγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης & Δώρο ιδιωτική ασφάλιση με επί πλέον παροχές.

Δώρο ιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλιση INTERAMERICAN με επί πλέον παροχές και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης (εκ μέρους σας) του ταξιδιού σας. Ρωτήστε μας.

Φ.Π.Α + Φιλοδωρήματα + Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα – Αμβούργο
Η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης, το Αμβούργο. Ιδιαίτερη πόλη, με μια τεράστια λίμνη στο κέντρο της, 2.300 γέφυρες πάνω από τα κανάλια, τεράστια πράσινα πάρκα (το 2011 το Αμβούργο ψηφίστηκε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης»), που φυσικά διαθέτει πλούσια ιστορία ως σημαντικότατο λιμάνι της Χανσεατικής Ένωσης και   τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών ρευμάτων στα κτίρια της. Η ξενάγησή μας στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας,  θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο, το περίφημο Rathaus, που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που έχει γίνει και το σύμβολο της πόλης. Περνώντας από την υπαίθρια αγορά και τις κομψές στοές γύρω από το δημαρχείο, θα βρεθούμε μπροστά στην Bienalster, την μεγάλη λίμνη του κέντρου και θα συνεχίσουμε στις μοναδικές αρχιτεκτονικά και πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου Speicherstadt με τις μοναδικές αποθήκες του λιμανιού και Kontorhausviertel με τα καταπληκτικά πρωτοποριακά κτίρια των δεκαετιών του 20’ και 30’ και θα καταλήξουμε στο σημείο που βρίσκεται το εμβληματικό νέο κτίριο της Φιλαρμονικής επί του Έλβα (Elbphilarmonie) ποταμού για να απολαύσουμε τη εξαιρετική του αρχιτεκτονική.  Τέλος ολοκληρώνοντας τη γνωριμία μας με τα  σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, επισκεπτόμαστε τη πρώην «αμαρτωλή» περιοχή του St Pauli, που σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα διασκέδασης της πόλης, πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση και βραδινός περίπατος για να απολαύσουμε τα υπέροχα κτίρια του κέντρου της πόλης.
2
2η ΗΜΕΡΑ: Αμβούργο (Λούμπεκ – Σβέριν)
Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με την επίσκεψη μίας από τις «άγνωστες» στο ευρύ κοινό,  πόλεις-κοσμήματα της Βόρειας Ευρώπης που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από το πρόγραμμά μας. Η πόλη που μοιάζει με εικονογραφημένο παραμύθι, που δεν είναι άλλη από το πολύχρωμο Λούμπεκ. Μία πανάρχαια Χανσεατική πόλη, χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, ασύλληπτης αρχιτεκτονικής αρμονίας, που δικαίως έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που θα μας αφήσει άφωνους με την απαράμιλλη ομορφιά της. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φθάνουμε στο Σβέριν, τη πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, κτισμένο αριστοτεχνικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εδώ κυριαρχεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιοθέατα, το περίφημο Παλάτι του Σβέριν, κτισμένο σε ένα νησάκι επί της λίμνης, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο δείγμα της ρομαντικής ιστορικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και που δικαίως αποκαλείται το «Νοισβανστάιν του Βορρά». Επιστροφή στο Αμβούργο το απόγευμα.
3
3η ΗΜΕΡΑ: Αμβούργο (Bρέμη)
Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινούμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης, φυσικά μέλος και αυτή της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας, κτισμένη στις όχθες το Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα. Παρόλες τις καταστροφές λόγω των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο αποκαταστάθηκε στην παλιά του αίγλη και σήμερα εκπλήσσει ευχάριστα τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό του πλούτο. Το διάσημο Δημαρχείο της Πόλης, κτίριο με πλούσια ιστορία, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και φυσικά η γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte με τα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας, στην ενδελεχή μας ξενάγηση. Tο απόγευμα θα επιστρέψουμε στο γνώριμο Αμβούργο, ενώ για το βράδυ, μη παραλείψετε να πάρετε μία γεύση από μία από τις διασημότερες περιοχές διασκέδασης της Βόρειας Ευρώπης, τη πασίγνωστη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών»,  St Pauli.
4
4η ΗΜΕΡΑ: Αμβούργο ( Κίελο )
Το σημερινό πρωινό είναι αφιερωμένο με τη γνωριμία μας με την ιστορική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, το αρχοντικό Κίελο. Η πόλη μπορεί να υπέστη σοβαρές καταστροφές, όπως πολλές άλλες άλλωστε, κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η αποκατάσταση των ιστορικών του κτιρίων ήταν υποδειγματική και σήμερα βρίθει όμορφων ιστορικών κτιρίων όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, η Όπερα τα οποία και θα απολαύσουμε στη ξενάγηση μας. Τέλος μας περιμένει ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με  τα δεκάδες καταστήματα για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Αμβούργο και χρόνος στη διάθεση σας για την πλούσια αγορά της πόλης ή για να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία της πόλης όπως το διάσημο Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης.  
5
5η ΗΜΕΡΑ: Αμβούργο – Αθήνα
Πλήρεις όμορφων ταξιδιωτικών εντυπώσεων μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.  

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Αμβούργο Αθήνα
Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s & 5* ως ακολούθως ή παρόμοια (4*s Mercure Hamburg City / 5* Marriott Hamburg)
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια & στις εκδρομές.

Μεταφορές ανά ημέρα όπως απαιτεί το πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Εκδρομές & ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Πολύ έμπειρος συνοδός – Ξεναγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης & Δώρο ιδιωτική ασφάλιση με επί πλέον παροχές.

Δώρο ιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλιση INTERAMERICAN με επί πλέον παροχές και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης (εκ μέρους σας) του ταξιδιού σας. Ρωτήστε μας.

Φ.Π.Α + Φιλοδωρήματα + Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενα αξιοθέατα. Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.
  • Με την εγγραφή σας θα πρέπει να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα και να έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής στο site μας roundtravel.gr και να έχετε υπογράψει την σύμβαση συμμετοχής.

Το κάστρο Schwerin

Είναι γνωστό ότι στην Γερμανία υπάρχουν πάρα πολλά παραμυθένια κάστρα, τα οποία έχουν εμπνεύσει κινηματογραφιστές και αφηγητές για γενιές. Υπάρχει όμως ένα κάστρο που ίσως είναι το πιο εντυπωσιακό όλων.

Το κάστρο Σβέριν είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Βρίσκεται σε ένα νησί στη μέση της λίμνης Σβέριν και αποτελείται από 653 δωμάτια και δεκάδες μυτερούς πύργους.

Στο νησί της λίμνης υπάρχει φρούριο για πάνω από 1.000 χρόνια, αν και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κάστρου, η πρώτη μεγάλη οχυρωμένη δομή κατασκευάστηκε το 1160 από Γερμανούς ευγενείς που απομάκρυναν μια δυτικοσλαβική φυλή, τους Οβοτρίτες. Οι κόμηδες του Σβέριν δημιούργησαν μια σημαντική μεσαιωνική δυναστεία και ενώθηκαν με τους Δούκες του Μεκλεμβούργου τον 14ο αιώνα. Παρόλο που έχουν απομείνει ελάχιστες από τις δομές του 13ου και του 14ου αιώνα, το μεσαιωνικό παρελθόν του κάστρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή του. Τον 19ο αιώνα, οι Δούκες του Μεκλεμβούργου-Σβέριν αποφάσισαν να μεταφέρουν την κατοικία του Δούκα στη λίμνη και προσπάθησαν να ανακαινίσουν το κάστρο που είχε περιέλθει σε άσχημη κατάσταση. Το 1847, ο Μεγάλος Δούκας Φρειδερίκος-Φραγκίσκος Β’ διέταξε την πλήρη ανακατασκευή της έδρας του Δούκα στο Κάστρο Σβέριν. Για να πραγματοποιήσει το όραμά του, χρειαζόταν πρωτοποριακά μυαλά. Γι’ αυτό, προσέγγισε μερικούς από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Πρωσίας -ένας εκ των οποίων ήταν ο Georg Adolph Demmler- και τους ανέθεσε να σχεδιάσουν το απόλυτο παραμυθένιο κάστρο. Το όραμά του απαιτούσε κάτι πρωτοποριακό και μοντέρνο, αλλά έπρεπε επίσης να προσδίδει την υπενθύμιση του μεγάλου μεσαιωνικού παρελθόντος του κάστρο και της οικογένειάς του.  Ο αρχιτέκτονας του κάστρου Demmler, για να εμπνευστεί ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου επισκέφτηκε κάστρα σε όλη τη χώρα, σκιαγραφώντας τις ιδέες του. Τελικά, στις όχθες του ποταμού Λίγηρα, είδε το Σατώ ντε Σαμπόρντ. Εκεί ήταν η έμπνευση που έψαχνε. Το σχέδιο του Demler επηρεάστηκε έντονα από αυτό που είδε στη Γαλλία και ενσωμάτωσε πολλά χαρακτηριστικά αναγεννησιακού στυλ. Αυτή η μοντέρνα κατασκευή είναι γνωστή ως νεοαναγεννησιακή αρχιτεκτονική και το Κάστρο Σβέριν είναι ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το 1857, το κάστρο έγινε διάσημο αριστούργημα.

Όπως φαίνεται, ο Μεγάλος Δούκας κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά, να κάνει μια μεγάλη δήλωση για το ένδοξο παρελθόν της οικογένειάς του και, παρόλο που σήμερα οι Μεγάλοι Δούκες έχουν ξεθωριάσει την ιστορία, το Κάστρο Σβέριν παραμένει.

 

Σπάιχερσταντ …μια συνοικία «μνημείο»

Η Σπάιχερσταντ, η περιοχή του Αμβούργου με τις εμπορικές αποθήκες και τα γραφεία, άρχισε να κατασκευάζεται μεταξύ 1885 και 1927. Την αρχιτεκτονική επίβλεψη του έργου είχε ο Φραντς Αντρέας Μάιερ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα βιομηχανικών και εμπορικών κτηρίων της περιόδου αυτής στην Ευρώπη, το οποίο ξεχωρίζει για το νεογοτθικό και νεορομαντικό ρυθμό αλλά και την χρηστικότητά του.

Η Σπάιχερσταντ βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά του Αμβούργου και είναι χτισμένη πάνω στις όχθες του Έλβα, με ένα πολυδαίδαλο και περίτεχνο δίκτυο καναλιών. Μέχρι τον Μεσοπόλεμο εδώ χτυπούσε η καρδιά της εμπορικής ζωής του χανσεατικού λιμανιού, το οποίο αποτελούσε σημαντικό εισαγωγικό και εξαγωγικό κόμβο. Μέσω του Αμβούργου έφταναν στη Γερμανία κακάο, καφές και τσάι από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Η Σπάιχερσταντ υπέστη σοβαρές ζημίες κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες μεταπολεμικά σταδιακά αποκαταστάθηκαν.

ΤαξίδιΔιατροφήΑναχ/σηΔιαμ/νή2κλινο1κλινοΦόροι Είσοδοι
Χανσεατικές πόλεις Βορ. Γερμανίας, Κάτω χώρες 12 ημέρεςHΒ Ημιδ/φή20/5, 1/7, 2/94*1.890+590+420

Εγγραφείτε στο Newsletter μας