210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
 

Καππαδοκία απευθείας από Ηράκλειο 28η Οκτωβρίου

Καππαδοκία απευθείας από Ηράκλειο 28η Οκτωβρίου
895€ κατ'άτομο

Καππαδοκία απευθείας από Ηράκλειο 28η Οκτωβρίου

 

Ένας συγκλονιστικός κόσμος που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη για το ιστορικό. Το φυσιολατρικό, το αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό ανάγλυφό του. Εκπληκτικές εικόνες από απόκοσμα τοπία, μαγευτικούς οικισμούς, υπόσκαφα και μοναδικές κατασκευές.

Η επίσκεψη μας καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, σε εφτά (7) ημέρες το απάνθισμα των περισσοτέρων πλευρών της Καππαδοκικής γης. Σε μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τον συγκεκριμένο προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη απεικόνιση του.

Το τοπίο της Καππαδοκίας είναι από τα πιο μαγευτικά του πλανήτη μας, καθώς μαλακοί πωρόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από αρχαία ηφαίστεια και λαξεύτηκαν από τον αέρα και τις βροχές δημιούργησαν ένα παραμυθένιο τοπίο με «νεραϊδοκαμινάδες» και ιδιόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς.

Στο κέντρο της Μικράς Ασίας και σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού, η Καππαδοκία, δέχθηκε πολιτιστικές επιρροές πολλών λαών. Εδώ αναπτύχθηκε η πρώιμη χριστιανική εκκλησία και θεολογία (Καππαδόκες Πατέρες) και πολλοί Άγιοι από τα αρχαία χρόνια (Αγ. Γεώργιος, Άγ. Σάββας, Αγ. Μάμμας, κ.α.) μέχρι τις ημέρες μας (Αγ. Αρσένιος & Παΐσιος) προέρχονται από εδώ.

Αργότερα, στα χρόνια των Οθωμανών, θα διαδοθεί ο σουφισμός, η μυστικιστική προσέγγιση του Ισλάμ. Θα θαυμάσουμε τις υπόγειες πολιτείες, τα υπόσκαφα φρούρια, εκκλησίες, μοναστήρια, σχολεία και σπίτια, αλλά και όλα τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε ο Ελληνισμός!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5ΗΜΕΡΕΣ 28 ΟΚΤ

Η πλήρης Καππαδοκία Φεβρουάριος έως Σεπτέμβριος
Καππαδοκία απευθείας από Ηράκλειο Νοέμβριος
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο
  • Ώρες αναχώρησης
    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Ώρα επιστροφής
    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    28 Οκτωβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Άγκυρα - Ηράκλειο με ναυλωμένη απευθείας πτήση της Aegean Airlines!
Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg και ένα προσωπικό αντικείμενο ανά επιβάτη
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε 5* ξενοδοχείο της επιλογής σας (Barcelo Cappadocia Hotel 5*,Ramada Cappadocia 5*)
Δώρο η μεταφορά σας από Χανιά, Ρέθυμνο, Σητεία, Άγιο Νικόλαο από και προς Αεροδρόμιο Ηρακλείου!
Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
Ελληνόφωνος έμπειρος Ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Όλες οι εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας!
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική Ασφάλεια με κάλυψη Covid
1
ΗΜΕΡΑ 1η ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ: ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΑΡΧΕΛΑΪΣ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ
Αναχωρούμε από το Ηράκλειο στις 04:10 π.μ., συνοδεία του έμπειρου αρχηγού μας, και με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines φτάνουμε απευθείας στην Άγκυρα στις 06:50 π.μ.. Εκεί μας υποδέχονται οι ελληνόφωνοι ξεναγοί μας και, αφού επιβιβαστούμε στα λεωφορεία, αναχωρούμε για τη φημισμένη Καππαδοκία (περίπου 300 χλμ.). Η πρώτη μας στάση θα είναι για έναν δυνατό καφέ και ένα ελαφρύ πρωινό, προσφορά του γραφείου μας, ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα γεμάτοι ενέργεια. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την εντυπωσιακή κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ihlara), κοντά στην πόλη Ακσαράι (Αρχελαΐδα), όπου θα θαυμάσουμε τη λαξευτή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Εφόσον οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί και η πρόσβαση είναι εφικτή, θα την επισκεφθούμε εσωτερικά· διαφορετικά, θα την απολαύσουμε από το εντυπωσιακό Γυάλινο Μπαλκόνι. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στην Καρβάλη (Güzelyurt), γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό, έναν από τους σημαντικότερους χριστιανικούς τόπους της περιοχής. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Derinkuyu), τη μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας. Η αρχική της κατασκευή αποδίδεται στους Χετταίους, ενώ αργότερα επεκτάθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς ως ασφαλές καταφύγιο. Λαξευμένη στον μαλακό ηφαιστειακό βράχο, εκτείνεται σε βάθος έως και οκτώ επιπέδων και εντυπωσιάζει με το πολύπλοκο δίκτυο διαδρόμων, κατοικιών, αποθηκών, χώρων λατρείας και αεραγωγών. Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα που αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου γίνεται η τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί δείπνο και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
2
ΗΜΕΡΑ 2η ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΚΟΡΑΜΑ – UCHISAR - ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε για μια ημέρα γεμάτη μοναδικές εικόνες στην καρδιά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός είναι το Υπαίθριο Μουσείο του Γκόρεμε (Göreme), στην ομώνυμη κοιλάδα, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το εντυπωσιακό μοναστικό συγκρότημα φιλοξενεί δεκάδες λαξευτές εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστικά κελιά, διακοσμημένα με εξαιρετικές βυζαντινές τοιχογραφίες. Κατά την περιήγησή μας θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ονουφρίου, του Μήλου, των Σανδάλων, τη Σκοτεινή Εκκλησία (Karanlık Kilise) και την Εκκλησία των Στεφάνων, θαυμάζοντας τις μοναδικές αγιογραφίες που διατηρούνται σχεδόν αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη Κοιλάδα των Περιστεριών (Pigeon Valley), με θέα στον επιβλητικό βράχο του Ουτσχισάρ (Uçhisar), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τομαγευτικό τοπίο και να κάνουμε την ευχή μας στο γνωστό Δέντρο των Ευχών. Η περιήγησή μας συνεχίζεται με επίσκεψη σε ένα φημισμένο εργαστήριο επεξεργασίας πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, όπου θα γνωρίσουμε την παράδοση της περιοχής στην τέχνη της κοσμηματοποιίας. Έπειτα κατευθυνόμαστε στο Πασαμπάγ (Paşabağı), γνωστό και ως «Κοιλάδα των Μοναχών», όπου θα θαυμάσουμε τις πιο εντυπωσιακές «νεραϊδοκαμινάδες» της Καππαδοκίας, μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Κατά τη διαδρομή μας θα πραγματοποιήσουμε αρκετές στάσεις για φωτογραφίες στα πιο εντυπωσιακά σημεία του τοπίου. Συνεχίζουμε προς το Προκόπι (Ürgüp), όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι στο οποίο έζησε ως αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, ένα σημαντικό προσκύνημα για τους Ορθόδοξους πιστούς. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα, βόλτα και αγορές στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική δραστηριότητα: Νωρίς το πρωί, πριν από την έναρξη του προγράμματος και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια μοναδική πτήση με αερόστατο πάνω από το μαγευτικό τοπίο της Καππαδοκίας, μια εμπειρία ζωής που χαρίζει αξέχαστες εικόνες.
3
ΗΜΕΡΑ 3η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΣΙΝΑΣΣΟΣ - ΑΒΑΝΟΣ
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τη Σινασσό (Mustafapaşa), τη γραφική κωμόπολη που αποκαλείται συχνά «Αθήνα της Ανατολής», χάρη στην ακμάζουσα ελληνική κοινότητα που άνθησε εδώ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Θα περιηγηθούμε στα λιθόκτιστα αρχοντικά, δείγματα της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της Καππαδοκίας, και θα δούμε το διατηρητέο ελληνικό σπίτι με την επιγραφή του Σεραφείμ Ρίζου, μια σημαντική μαρτυρία της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή. Στην όμορφη πλατεία του χωριού θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας μέσα σε μια ατμόσφαιρα που διατηρεί αναλλοίωτη τη γοητεία μιας άλλης εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναδικό Υπόσκαφο Μουσείο Κεραμικής, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία και την παράδοση της κεραμικής τέχνης στην Καππαδοκία. Έπειτα κατευθυνόμαστε στην Άβανο (Avanos), μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ιστορικού ποταμού Άλυ (Kızılırmak), του μεγαλύτερου ποταμού της Τουρκίας, γνωστού για τον χαρακτηριστικό κοκκινωπό πηλό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην αγγειοπλαστική. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα, αγορές ή για να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό τσάι δίπλα στο ποτάμι. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο επιβλητικό καραβάν- σαράι Σαρουχάν (Sarıhan), ένα από τα σημαντικότερα πανδοχεία της εποχής των Σελτζούκων, όπου οι ταξιδιώτες και τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού έβρισκαν κάποτε καταφύγιο.Για όσους το επιθυμούν, το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν, προαιρετικά, την αυθεντική τελετή των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, μια μοναδική μυσταγωγική εμπειρία που αποτελεί μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4
ΗΜΕΡΑ 4η ΣΑΒΒΑΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την ιστορική Καισάρεια (Kayseri), περνώντας από τη Μουταλάσκη (Talas), μια περιοχή με έντονο ελληνικό και αρμενικό παρελθόν. Η Καισάρεια, πρωτεύουσα της ιστορικής Καππαδοκίας, αποτελεί μία από τις αρχαιότερες αδιάλειπτα κατοικημένες πόλεις της Μικράς Ασίας, με ιστορία που ξεπερνά τα 5.000 χρόνια. Η αρχαία πόλη ήταν γνωστή ως Μαζάκα και το 17 μ.Χ. μετονομάστηκε σε Καισάρεια από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του θετού πατέρα του, Αυτοκράτορα Αυγούστου (Caesar Augustus). Χετταίοι, Πέρσες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σελτζούκοι και Οθωμανοί άφησαν το αποτύπωμά τους σε αυτή τη σπουδαία πόλη, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Ερτζιγιές (Erciyes), του αρχαίου Αργαίου Όρους. Το ηφαίστειο αυτό, με τις εκρήξεις του πριν από εκατομμύρια χρόνια, δημιούργησε το μοναδικό γεωλογικό ανάγλυφο της Καππαδοκίας. Κατά την περιήγησή μας θα εντυπωσιαστούμε από τη σύγχρονη όψη της πόλης, το άρτιο οδικό της δίκτυο, την καθαριότητα και τη ζωντανή εμπορική της κίνηση, στοιχεία που συνυπάρχουν αρμονικά με τα ιστορικά της μνημεία. Μεταξύ άλλων θα δούμε το επιβλητικό φρούριο της Καισάρειας, με τα εντυπωσιακά τείχη από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα, τα οποία πήραν τη σημερινή τους μορφή κατά τη σελτζουκική περίοδο και ιδιαίτερα επί της βασιλείας του σουλτάνου Αλαεντίν Κεϊκουμπάτ Α΄ τον 13ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε επίσης το αρχοντικό Güpgüpoğlu Konağı, ένα εξαιρετικό δείγμα οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, που σήμερα λειτουργεί ως Εθνογραφικό Μουσείο, καθώς και σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως τον Δίδυμο Μεντρεσέ (Çifte Medrese), το Τζαμί Κουρσουνλού (Kurşunlu Camii), το συγκρότημα της Μαχπερί Χουνάτ Χατούν (Hunat Hatun Külliyesi) και τη σκεπαστή αγορά, όπου θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Προαιρετική δραστηριότητα: Το βράδυ, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια αυθεντική Καππαδοκική βραδιά, με παραδοσιακή μουσική, τοπικούς χορούς και εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις ανατολίτικου χορού (Oriental), σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.
5
ΗΜΕΡΑ 5η ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΓΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Κατά την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το φημισμένο Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, το οποίο φιλοξενεί μοναδικές συλλογές από τους προϊστορικούς χρόνους έως τους Χετταίους, τους Φρύγες, τους Ουραρτούς και άλλους μεγάλους πολιτισμούς της Ανατολίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε πανοραμική περιήγηση στην πόλη, γνωρίζοντας τα σημαντικότερα αξιοθέατα της σύγχρονης τουρκικής πρωτεύουσας και απολαμβάνοντας τις τελευταίες εικόνες του ταξιδιού μας. Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες αγορές ή για έναν καφέ, πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Περίπου στις 18:30 θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας για τις απαραίτητες διαδικασίες επιβίβασης και την πτήση της επιστροφής μας, γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις από την ξεχωριστή Καππαδοκία.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Άγκυρα - Ηράκλειο με ναυλωμένη απευθείας πτήση της Aegean Airlines!
Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg και ένα προσωπικό αντικείμενο ανά επιβάτη
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε 5* ξενοδοχείο της επιλογής σας (Barcelo Cappadocia Hotel 5*,Ramada Cappadocia 5*)
Δώρο η μεταφορά σας από Χανιά, Ρέθυμνο, Σητεία, Άγιο Νικόλαο από και προς Αεροδρόμιο Ηρακλείου!
Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
Ελληνόφωνος έμπειρος Ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Όλες οι εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας!
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική Ασφάλεια με κάλυψη Covid

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται (Κόραμα 20€, Φαράγγι Περιστρέμματος 15€, Σκοτεινή Εκκλησία 6€, Zέλβη - Πασαμπάγ 12€, Μαλακοπή 13€, Μοναστήρι Γκουμουσλέρ 3€, Εκκλησία Ναζιανζηνού 4€)
Προαιρετικές Εκδρομές και Δράσεις όπως (Αερόστατα 160€ - 230€ αναλόγως την διαθεσιμότητα, Καππαδοκική Βραδιά 35€-40€, Δερβίσηδες 25€-30€)
Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
Προσωπικά έξοδα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας