210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Σιγκαπούρη – Πουκέτ – Μπανγκόκ – Ζούγκλες Ταϊλάνδης

Εξερευνήστε τα μαγικά μέρη της μοναδικής Ασίας...
Σιγκαπούρη – Πουκέτ – Μπανγκόκ – Ζούγκλες Ταϊλάνδης
1599€ κατ'άτομο
Ένα μοναδικό ταξίδι σε κάποιες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ασίας
Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

Σιγκαπούρη – Πουκέτ – Μπανγκόκ – Ζούγκλες Ταϊλάνδης

Ταϊλάνδη . Ταξίδι στη χώρα του μασάζ, των ανέσεων, των αγορών, των φυλών, του φυσικού πλούτου και του Αυτοκρατορικού παρελθόντος!
Έντονοι συνδυασμοί και αντιθέσεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα μας κρατάνε σε εγρήγορση και θα μας χαλαρώνουν παράλληλα, χαρίζοντάς μας υπέροχες εικόνες από το Χρυσό Τρίγωνο του οπίου με το «Ρόδο του Βορρά» Τσιανγκ Μάι, να ανταγωνίζεται σε φυσική ομορφιά την «Πύλη του Χρυσού Τριγώνου» Τσιανγκ Ράι… Αλλά και την Μπανγκόκ με τα πολυάριθμα μνημεία και ανάκτορα που θυμίζουν τον Αυτοκρατορικό της πλούτο, να ανταγωνίζεται την διάσημη «Παραλία» του Πουκέτ με τις αμέτρητες θαλάσσιες ομορφιές της!
Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε τον τροπικό χαρακτήρα του βορρά με την κοσμοπολίτικη ομορφιά της πρωτεύουσας και τις εξωτικές ανέσεις αλλά και τον πλούτο των νησιών της… γνωρίζοντας παράλληλα και την Σιγκαπούρη κατά την επιστροφή σας! Φέτος επιλέξτε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό στην Ταϊλάνδη και χαρίστε τις καλύτερες διακοπές στον εαυτό σας!

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Το Μεγάλο Παλάτι

Κάθε επισκέπτης στην Μπανγκόκ θα πρέπει να δει τα υπέροχα κτίρια μέσα στο συγκρότημα του Μεγάλου Παλατιού για να αποκτήσει μια αίσθηση του μεγαλείου αρχιτεκτονικού στυλ. Από την ίδρυση της Μπανγκόκ ως πρωτεύουσας των Εθνών από τον βασιλιά Rama I, το μεγάλο παλάτι ήταν το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό σύμβολο της Ταϊλάνδης Βασιλική οικογένεια. Επί του παρόντος, η Βασιλική Οικογένεια κατοικεί στο Παλάτι Chitralada, ενώ το Μεγάλο Παλάτι χρησιμοποιείται για τελετουργικούς σκοπούς.

Γνωστή και ως Πόλη των Αγγέλων, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι γεμάτη αντιθέσεις, καθώς παντρεύει αρμονικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό. Έτσι, δίπλα στα ξενοδοχεία πολυτελείας συναντά κανείς φτωχογειτονιές και κοντά στους ουρανοξύστες υπαίθρια παζάρια. Απολαύστε την ηρεμία σε έναν από τους 400 βουδιστικούς ναούς της και κάντε μια βόλτα με παραδοσιακή βάρκα στα περίφημα κανάλια της πόλης για να δείτε την πλωτή αγορά και να ψωνίσετε φρέσκα φρούτα. Κάντε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Chao Phraya. Επισκεφθείτε το Μεγάλο Παλάτι και τα μουσεία για να γνωρίσετε καλύτερα την κουλτούρα του λαού. Ψωνίστε σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές της Ασίας, κάνοντας πάντα τα απαραίτητα παζάρια. Δοκιμάστε ρυζομεζέδες, νουντλς και τηγανητή μπανάνα στους υπαίθριους πάγκους. Χαρείτε ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ από τους εξπέρ του είδους. Η Μπανγκόκ είναι μια πόλη περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι φημίζονται για το χαμόγελο και τη φιλοξενία τους. Δώστε τους την ευκαιρία να σας το αποδείξουν.

Σιγκαπούρη – Πουκέτ – Μπανγκόκ – Ζούγκλες Ταϊλάνδης ΦΕΒ – ΑΠΡ 2024

Ταϊλάνδη Πολιτισμού
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ώρες αναχώρησης
    Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ώρα επιστροφής
    Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    28.02, 13.03, 11.04, 30.04

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 4* σε Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ και Πουκέτ με πρωινό.
Πρωινό καθημερινά.
1 διανυκτέρευση στο Khao Sam Roi Yod με ημιδιατροφή 1 διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή στο Prachuab Khiri Khan και 2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε lodge στο εθνικό πάρκο Καο Σοκ
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Επίσκεψη στο φημισμένο Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ και το Ναό της Αυγής στην Ταϊλάνδη.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
1
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την πόλη των αγγέλων με ενδιάμεσο σταθμό.
2
2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Άφιξη στη Μπανγκόκ , μεταφορά και εγκατάστασηστο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο μέρας ελεύθερο γιαμια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Ξενάγηση
Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικούπειραματισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Ελεύθερη ημέρα
Η πόλη της Μπανγκόκ είναι γεμάτη εκπλήξεις που μας περιμένουν πάντα να τις ανακαλύψουμε. Η μέρα είναι δική μας για να την αξιοποιήσουμε όπως επιθυμούμε.
5
5η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – KHAO SAM ROI YOD
Αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yod. Khao Sam Roi Yot σημαίνει βουνό με τριακόσιες κορυφές. Οι ασβεστολιθικοί λόφοι εδώ φτάνουν μέχρι και τα 600 μέτρα. Αργά το απόγευμα επισκεπτόμαστε ένα τεράστιο έλος γλυκού νερού με άνθη λωτού και κάνουμε περιήγηση με βάρκα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: KHAO SAM ROI YOD – Prachuab Khiri Khan (εθνικό πάρκο ΚΟΥΪΜΠΟΥΡΙ)
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Bang Pu στο Khao Sam Roi Yod. Θα απολαύσουμε μια σύντομη βόλτα με βάρκα γύρω από το ακρωτήριο και θα φτάσουμε στην παραλία Laem Sala από όπου θα ανεβούμε στο σπήλαιο Phraya Nakhon. Μια μοναδική εμπειρία για τολμηρούς. Το γιγαντιαίο ασβεστολιθικό σπήλαιο είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και ένα άνοιγμα στον τελευταίο όροφο επιτρέπει στον ήλιο να λάμψει σε ένα μικρό περίπτερο ταϊλανδέζικου στιλ που χτίστηκε προς τιμήν του βασιλιά Rama IV. Η υπόλοιπη μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο του Κοιμπούρι , το οποίο φιλοξενεί περίπου 320 ελέφαντες. Το Kουϊμπούρι χαρακτηρίζεται από την πλούσια πανίδα πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο εκεί, με πάνω από 260 είδη όπως καστανές κουκουβάγιες, κουκουβάγιες με άσπρο μέτωπο, βυσσινί δρυοκολάπτες, κτλ. Μετά από τη μοναδική αυτή απόδραση θα εμεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.
7
7η ημέρα: Prachuab Khiri Khan – ΚΑΟ ΣΟΚ

Αναχώρηση και κατευθυνόμαστε προς το Εθνικό Πάρκο του Καο Σοκ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Tang Sai στο Baan Krut. Το Khao Sok είναι ένα μεγάλο εθνικό πάρκο στη νότια Ταϊλάνδη και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη περιοχή τροπικού δάσους στη χώρα. Το εθνικό πάρκο διατηρεί μερικές από τις πιο παρθένες ζούγκλες της χώρας και ποικίλους βιότοπους για άγρια ζώα και εξωτικά φυτά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8
8η ημέρα: ΚΑΟ ΣΟΚ
Αναχώρηση και κατευθυνόμαστε προς το Εθνικό Πάρκο του Καο Σοκ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Tang Sai στο Baan Krut. Το Khao Sok είναι ένα μεγάλο εθνικό πάρκο στη νότια Ταϊλάνδη και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη περιοχή τροπικού δάσους στη χώρα. Το εθνικό πάρκο διατηρεί μερικές από τις πιο παρθένες ζούγκλες της χώρας και ποικίλους βιότοπους για άγρια ζώα και εξωτικά φυτά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
9
9η ημέρα: ΚΑΟ ΣΟΚ – ΠΟΥΚΕΤ
Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε ένα Elephant Camp και έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ελέφαντες να κάνουν το μπάνιο τους. Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας στο Κάο Σοκ, και αναχωρούμε για το Πουκέτ. Άφιξη στο Πουκέτ , εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
10
10η-11η ημέρα: ΠΟΥΚΕΤ: Ελεύθερες ημέρες
Το Πουκέτ, αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο γέφυρες. Βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ταϊλάνδης, στη Θάλασσα Ανταμάν. Το νησί βρισκόταν πάνω σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς ανάμεσα σε Ινδία και Κίνα και αναφερόταν συχνά στα αρχεία καταγραφής ξένων πλοίων. Το Πουκέτ είναι ιδανικός τόπος για ξεκούραση και ευχάριστες διακοπές. Στις ελεύθερες ημέρες σας μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες του ή να συμμετάσχετε σε κάποια προαιρετική εκδρομή, όπως στα παραδεισένια νησάκια Πι Πι, στον υπέροχο Κόλπο Πανγκ Να με το γνωστό νησάκι του Τζέιμς Μποντ κλπ. Οι επιλογές σας είναι πραγματικά πολλές.
11
11η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Πτήση επιστροφής
Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην Μπανγκόκ. Αργά το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
12
12η ημέρα: ΠΟΥΚΕΤ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σιγκαπούρη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης είναι νησιωτικό ανεξάρτητο κρατίδιο της νοτιοανατολικής Ασίας και αποτελείται από το ομώνυμο νησί, με μήκος 37 περίπου χλμ. από την ανατολική μέχρι τη δυτική του άκρη και πλάτος 22 χλμ., και άλλες 58 νησίδες, που βρίσκονται κάτω από τη νότια Μαλαϊκή χερσόνησο. Το νησί της Σιγκαπούρης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Μαλάκας. Το κρατίδιο χωρίζεται από τη Μαλαισία, που περιβάλλει τις βόρειες ακτές του κράτους της Σιγκαπούρης, με το στενό πορθμό Τζοχόρ. Μια οδική αρτηρία και μια σιδηροδρομική γραμμή, που είναι χτισμένες πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα στεριάς στον πορθμό Τζοχόρ, ενώνει τις ακτές της βόρειας Σιγκαπούρης με τη δυτική Μαλαισία. Στα νοτιοδυτικά το νησί χωρίζεται από την ινδονησιακή Σουμάτρα με τον πορθμό της Μαλάκας. Διανυκτέρευση.
13
13η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)13η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)
Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η πανοραμική ξενάγησή μας στη Σιγκαπούρη διάρκειας περίπου 4 ωρών. Κατά τη διάρκεια της θα περάσουμε από τη συνοικία Πουκέτ Πουκέτ Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος, θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα περάσουμε από τη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών, τη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Γενικότερα, η Σιγκαπούρη είναι ένα μείγμα εθνοτήτων που διατηρούν έντονη την πολιτιστική τους ταυτότητα. Στην περιοχή της Μικρής Ινδίας ο αέρας μοσχομυρίζει από ανθισμένες γιρλάντες, μπαχαρικά και σαφράν, ενώ η μουσική του sitar σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Όλη η περιοχή της Κινεζικής Συνοικίας κοσμείται από ναούς και παραδοσιακά καταστήματα. Στο Μαλαισιανό κομμάτι βρίσκεται το Malay Heritage Center, η Αγορά και τα μαγαζάκια με τις ξυλόγλυπτες, περίτεχνες επενδύσεις. Στους κεντρικούς δρόμους Victoria, Arab & Bridge, στη συμβολή των οποίων ξεχωρίζει το επιβλητικό Τζαμί του Σουλτάνου, πλήθος από μαγαζάκια και καφέ δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα. Διανυκτέρευση.
14
14η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – Πτήση επιστροφής
Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας (check out στις 12:00) και κάνουμε μια τελευταία βόλτα. Αργά το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
15
15η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 4* σε Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ και Πουκέτ με πρωινό.
Πρωινό καθημερινά.
1 διανυκτέρευση στο Khao Sam Roi Yod με ημιδιατροφή 1 διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή στο Prachuab Khiri Khan και 2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε lodge στο εθνικό πάρκο Καο Σοκ
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Επίσκεψη στο φημισμένο Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ και το Ναό της Αυγής στην Ταϊλάνδη.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 840

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια, αλλάδίκλινα με επιπλέον κρεβάτι μικρότερο τουκανονικού, πάντα όμως κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

Πανόραμα Βόρειας Ταϊλάνδης Μπανγκόκ

Πανόραμα Βόρειας Ταϊλάνδης Μπανγκόκ

Μια εμπειρία από την Αγιούταγια:
Στο κρυμμένο αρχαίο κόσμημα της Ταϊλάνδης

Ελάχιστες φορές επισκεφθήκαμε μέρη που θύμιζαν εικόνες από… παραμύθι. Ένα τέτοιο
μέρος ήταν αναμφίβολα η Αγιουτάγια, μια πόλη μαγική. Γεμάτη βουδιστικούς ναούς,
μοναστήρια και αρχαία αγάλματα. Θαυμάσαμε υπέροχα δημιουργήματα του ανθρώπου και
της φύσης, στον αρχαιολογικό χώρο της μυστηριακής Αγιούταγια, στις όχθες των ποταμών
Λοπ Μπούρι, Πα Σακ και Τσάο Φράγια. Η Αγιουτάγια είναι μια υπέροχη παλιά πρωτεύουσα
του Σιαμ που χρονολογείται πριν απο 600 περίπου χρόνια και θεωρείται μια από τις πιο
ιστορικές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μέχρι τον 18ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της
Ταϊλάνδης, ώσπου καταστράφηκε από τον στρατό της Βιρμανίας. Η σύγχρονη πόλη έχει
χτιστεί ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή αρχαία ερείπια και αποτελεί εμπορικό κέντρο της όλης
περιοχής. Κατά την περιήγησή μας, βρεθήκαμε στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς
της περιόδου από το 14ο έως το18ο αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το
1981 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, καλύπτει έκταση 289
εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους
Βιρμανούς. Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις
στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία! Θαυμάσαμε
το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις
πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου, καθώς και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με το μεγαλύτερο
καθιστό Βούδα. Ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτισμού που μοιάζει σαν να μην πέρασε ο χρόνος
από πάνω του…

Μια εμπειρία από τη ζούγκλα του «Χρυσού Τριγώνου»

Το απόκοσμο «Χρυσό Τρίγωνο» του οπίου, αυτή η μυστηριώδης περιοχή με την αδιαπέραστη
ζούγκλα, τα κρυφά μονοπάτια και τους κρυμμένους οικισμούς, κρατάει ακόμη και σήμερα,
καλά φυλαγμένα τα μυστικά της. Η βόλτα μας στον ποταμό Μεκόνγκ που διασχίζει το Τσιάνγκ
Ράι, ξεκίνησε από τη μικρή αποβάθρα όπου επιβιβαστήκαμε στη μακρόστενη βάρκα με την
περίεργη εξωλέμβια μηχανή. Συναντήσαμε τα χωριά των φυλών που ζουν μέσα στη ζούγκλα
τα οποία, μέχρι και πρόσφατα, συντηρούνταν από την παραγωγή οπίου. Εκεί είδαμε γυναίκες
με παραδοσιακές στολές που μέσα από το πλατύ τους χαμόγελο διακρίνονταν τα κόκκινα,
από το μάσημα του καπνού, δόντια τους. Οι περισσότεροι από τους οικισμούς της περιοχής
είναι χαμένοι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο και το μόνο που ακούγεται είναι οι χαρούμενες
φωνές ημίγυμνων παιδιών που πλατσουρίζουν στα νερά. Κάποια μάλιστα μας πλησίασαν
και τους δώσαμε καραμέλες. Η ευρύτερη περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη
Νότια Κίνα». Το Τσιάνγκ Ράι, ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη
πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για
πολλές εκατοντάδες χρόνια. Σήμερα, διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη
ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα, με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που
έρχεται από τα γύρω βουνά. Το πρωί, οι μοναχοί με τις πορτοκαλοκίτρινες λιτές φορεσιές
τους πλημμυρίζουν τους τόπους λατρείας, ενώ τα βουδιστικά μοναστήρια αποτελούν
αληθινές οάσεις γαλήνης, μοναδικά ησυχαστήρια περισυλλογής. Το βράδυ ένας μικρός
εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους
εκατοντάδες μικροπωλητές…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας