210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Γύρος Κρήτης

Όλες οι πόρτες και όλες οι καρδιές είναι ανοιχτές για σας στην Κρήτη μας.
Γύρος Κρήτης
365€ κατ'άτομο
Η Κρήτη του ξένιου Δία. Η Κρήτη μας, όπου ``ο ξένος, είναι ακόμη ο άγνωστος Θεός. Μπροστά του όλες οι πόρτες και όλες οι καρδιές είναι ανοιχτές``. Νίκος Καζαντζάκης

Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό και γενναιόδωρο κλείνει μέσα του ολόκληρη την “ψυχή” της Ελλάδας. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα. Απερίγραπτα τοπία και μακραίωνη ιστορία από άκρη σε άκρη. Ο τέλειος συνδυασμός για έναν προορισμό.

Μια ανεπανάληπτη πολιτιστική κληρονομιά 

Η Κρήτη έχει μια μακρά και περήφανη ιστορία επιδρομών, επαναστάσεων και εμπορίου. Η ιστορία αυτή άφησε στο νησί μια πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά που εντυπωσιάζει. Ο Μινωικός πολιτισμός μέσα από το περίφημο παλάτι της Κνωσσού, και η Σπιναλόγκα, το στρατηγικό σημείο της Κρητικής Επανάστασης, αξίζουν και με το παραπάνω την επίσκεψη στο νησί της Κρήτης.

 

2. ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 6 ΜΕΡΕΣ

  • Προορισμός
  • Ώρες αναχώρησης
    Α2 ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ // ΑΒ2 ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ
  • Ώρα επιστροφής
    Α3 ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ // ΑΒ3 ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    ANAXΩΡΗΣΕΙΣ: 24/7/23, 31/7/23, 7/8/23, 14/8/23, 20/8/23

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΗΤΗ & αντίστροφα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
Διαμονή, 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο OLYMPIC 3* στο κέντρο Της πόλης του Ηρακλείου.
Τρία πρωινά και τρία δείπνα σε μπουφέ.
Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός – συνοδός.
Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
Τοπικός ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο της ΚΝΩΣΣΟΥ.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α. .
Φόρος διαμονής.
1
1Η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση  20:15  για  το  λιμάνι  του  ΠΕΙΡΑΙΑ,  τακτοποίηση  στο πλοίο  και  απόπλους για  XANIA,  διανυκτέρευση εν πλω.
2
2ΗΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί φθάνουμε στο λιμάνι των  ΧΑΝΙ ΩΝ  και απολαμβάνουμε  ένα  υπέροχο  πρωινό  με περιπάτους  γνωριμίας  στην παλαιά  πόλη  με  το Βενετσάνικο  λιμάνι.    Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε  τους  ΤΑΦΟΥΣ  ΤΩΝ  ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ  στο  Ακρωτήρι,  μέσα  σε  ένα  μαγευτικό  Άλσος  με  μοναδική  θέα.  Λίγο  αργότερα  φθάνουμε  στη ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ,  μια μοναδική φυσική λίμνη που τροφοδοτείται από την πηγή Αμάτι και αποστραγγίζεται προς το ποταμό Δέλφινα,  ενώ  η  απόστασή της από την θάλασσα είναι 2.5 km. To  μεσημέρι  καταλήγουμε  στο γραφικό  χωριό  της  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,  όπου  θα  έχουμε  γεύμα  προαιρετικά  σε παραδοσιακή  ταβέρνα  του καταπράσινου  οικισμού  με  τα  πανύψηλα  πλατάνια  και  τα  πολλά  τρεχούμενα  νερά. Επόμενος  σταθμός  η  πόλη  του  ΡΕΘΥΜΝΟΥ,  με  τη  Φορτέτσα  και  τα  γραφικά  δρομάκια  της  πόλης,  που η ανατολίτικη επιρροή από την Τουρκοκρατία, συνδυάζεται με την ενετική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Θα  απολαύσουμε   τον  καφέ  μας και  θα  περπατήσουμε  στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, για  να  συναντήσουμε πολλά ενετικά και τουρκικά μνημεία. Νωρίς το  βράδυ  καταλήγουμε  στο   ξενοδοχείο  μας  στο κέντρο  της πόλης του  Ηρακλείου,  τακτοποίηση, δείπνο,  διανυκτέρευση
3
3Η ΗΜΕΡΑ
: Πρωινό  και  επίσκεψη  του  αρχαιολογικού  χώρου  της  ΚΝΩΣΣΟΥ. Η  διαδρομή  μας συνεχίζεται για το  μεγαλύτερο  ενυδρείο  της  Μεσογείου. Το Ενυδρείο της  Κρήτης καταλαμβάνει έκταση 5.000τμ περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου (ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης) και  περιλαμβάνει εγκατάσταση πολλών δεξαμενών - ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν οργανισμοί μεγάλου μεγέθους (πχ. καρχαρίες, σελάχια, τοννοειδή κ.λ.π.). Αμέσως  μετά  θα  έχουμε  χρόνο  για  κολύμπι  και  γεύμα  προαιρετικά  στην  περιοχή  της  Χερσονήσου. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο,  ξεκούραση  και  χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  γνωριμίας στην  πόλη  του  Ηρακλείου. Δείπνο,  διαν/ση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ
: Πρωινό  και αναχώρηση  για τη  γραφική  ΕΛΟΥΝΤΑ, με  μικρή  στάση -  επίσκεψη,   στην  ανδρική   ΜΟΝΗ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  που  είναι  κτισμένη   στην καρδιά στο φαράγγι   Σεληνάρι.  Λίγο αργότερα  με μικρό  πλοιάριο (έξοδα  ατομικά) θα  γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της  ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ. Επιστροφή  στην  ΕΛΟΥΝΤΑ  και  μετάβαση   στην υπέροχη παραλία της ΠΛΑΚΑΣ  για  κολύμπι  και  γεύμα  προαιρετικά. Το  απόγευμα  θα  επισκεφθούμε  τον  ΑΓΙΟ  ΝΙΚΟΛΑΟ,   για τον  απογευματινό  καφέ  και  περιπάτους  γνωριμίας  Επιστροφή στο ξενοδοχείο  μας, χρόνος  ελεύθερος,   δείπνο,  διαν/ση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό  θα  φθάσουμε  στο  νότιο  κομμάτι  της  Κρήτης  και  την υπέροχη  παραλία  ΔΑΜΝΟΝΙ. Παραμονή  για  κολύμπι  η  εναλλακτικά μετάβαση  με  πλοιάριο (έξοδα  ατομικά)  στην  εξωτική  παραλία  και  το  φοινικόδασος της  Πρέβελης.  Η  επιστροφή  μας   από  το  Κουρταλιώτικο φαράγγι  με  μικρή  στάση  για αναμνηστικές  φωτογραφίες. Νωρίς  το  βράδυ  επιστρέφουμε  στην  πόλη  του  Ηρακλείου,  τακτοποίηση στο  πλοίο  για  το  ταξίδι  της  επιστροφής  (21:00)   προς  το  λιμάνι  του Πειραιά,  διανυκτέρευση  εν  πλώ.
6
6Η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη νωρίς  το πρωί   στο  λιμάνι  του ΠΕΙΡΑΙΑ  και μεταφορά  στην  Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΗΤΗ & αντίστροφα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
Διαμονή, 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο OLYMPIC 3* στο κέντρο Της πόλης του Ηρακλείου.
Τρία πρωινά και τρία δείπνα σε μπουφέ.
Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός – συνοδός.
Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
Τοπικός ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο της ΚΝΩΣΣΟΥ.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α. .
Φόρος διαμονής.

Δεν Περιλαμβάνονται


Σημειώσεις

Χρειάζεστε ταυτότητα και τα παιδιά κάτω των 12 ετών πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία (από τον Δήμο ή ΚΕΠ με φωτογραφία του παιδιού και παρουσία του ενός γονέα με την ταυτότητά του.

Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή του 30% του ταξιδιού και επίδειξη των ταξιδιωτικών σας εγγράφων.

Ο κάθε ταξιδιώτης είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και ωφείλει να ενημερώνεται για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας covid.

HOTEL OLYMPIC 3*

Στην πλατεία Κορνάρου, στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται το περίφημο Hotel Olympic. Λόγω της καλής τοποθεσίας του, είναι εύκολα προσβάσιμο και προσφέρει στον επισκέπτη άνετη περιήγηση στα κοντινά αξιοθέατα του Ηρακλείου.

Το Παλάτι της Κνωσσού

Όταν επισκέπτεται κανείς το Παλάτι της Κνωσσού, ταξιδεύει στα βάθη της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο αρχαιότερος πολιτισμός στην Ευρώπη, οι θρύλοι του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου και τα έργα τέχνης του παλατιού συνεχίζουν να εμπνέουν μέχρι και σήμερα πολλές γενιές καλλιτεχνών.

Το παλάτι ήταν φοβερά εκλεπτυσμένο με πολυτελή, πενταόροφα σπίτια και τοιχογραφίες. Λέγεται ότι έμοιαζε με λαβύρινθο – εξ’ου και η σύνδεσή του με το μύθο του Μινώταυρου.

Όλη η ιστορία σε μία βραχονησίδα, Σπιναλόγκα

Ένα φρούριο, μια ασθένεια, ένα νησάκι: η Σπιναλόγκα. Στην είσοδο του κόλπου της Ελούντας θα δείτε το απόρθητο φρούριο της που στα βάθη των αιώνων προσπάθησαν πολλοί να κατακτήσουν: Ενετοί, Οθωμανοί, πρόσφυγες, επαναστάτες. Χρόνια μετά, κατακτήθηκε από μία ασθένια… Εδώ, φιλοξενούνταν από το 1905 έως το 1957, οι λεπροί όλης της Ελλάδας. Μια ιστορία που αποτέλεσε έμπνευση για τη βραβευμένη ιστορική νουβέλα της Βικτόρια Χίσλοπ, “Το Νησί”. Ακόμα και σήμερα, αισθάνεσαι στην ατμόσφαιρα το μυστήριο και την ισοτρία της βραχονησίδας.

 

Η Κρήτη, τα χωριά της και η ομορφιά της απλότητας

Ακολουθώντας τη διαδρομή από την Ελούντα προς τα δυτικά, θα θαυμάσετε τη γαλήνια ομορφιά του κόλπου της Ελούντας, που μοιάζει σχεδόν με λιμνοθάλασσα. Τα ήρεμα νερά με τις ψαρόβαρκες που λικνίζονται ρυθμικά θα σας γοητεύσουν, πριν αντικρίσετε την επιβλητική ομορφιά του νησιού της Σπιναλόγκας. Απέναντι από το “νησί” o δρόμος οδηγεί στο ψαροχώρι της Πλάκας.

Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της και στην όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου, με τα νεοκλασικά του σπίτια, το γραφικό λιμάνι και τα μπαράκια – εστιατόρια γύρω του. Το σκηνικό θυμίζει τυπικό ελληνικό νησί και η εξαιρετική του μαρίνα διακρίνεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία των μαρινών για τα καθαρά νερά του.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
Σε 2κλινα Δωμάτια365€
ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ 235€
Επιβάρυνση Μονόκλινου Δωματίου 75€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας