210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Πρέβεζα-Πάργα-Λευκάδα

Κρουαζιέρα Παξοί – Αντίπαξοι
Πρέβεζα-Πάργα-Λευκάδα
365€ κατ'άτομο
Κρουαζιέρα Παξοί – Αντίπαξοι
Αναχώρηση : 14 Σεπτεμβρίου ’22

Πρέβεζα-Πάργα-Λευκάδα

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, χαρούμενη, με αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων και πάμπολλες παραλίες να επιλέξετε.

Η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. Xιλιάδες κυβικά νερού στριμώχνονται πάνω από το κεφάλι σας. Την περνάτε. Στην Ήπειρο, η Πρέβεζα σάς χαμογελά. Στραμμένη προς τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, με μια υπέροχη προκυμαία, μαρίνα γεμάτη ιστιοπλοϊκά, δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, πεζόδρομους και εκλεπτυσμένα μαγαζιά, θα σας γοητεύσει. Λίγο έξω από την πόλη, στην αρχαία Νικόπολη, «συναντάτε» τον Οκταβιανό Αύγουστο, τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα. Ύστερα ανάβετε τη μηχανή και ετοιμάζεστε να εξερευνήσετε τα 60 χιλιόμετρα παραλιών που απλώνονται από την Πρέβεζα ως την Πάργα. Σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, οι επιλογές δεν έχουν τέλος ούτε και οι απολαύσεις.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Παξοί-Αντίπαξοι

Η τελευταία μας περιπέτεια είναι ξεδιάντροπα για την χλιδή στα ακαταμάχητα χρώματα του Ιονίου. Ταξιδεύουμε για τα ονειρεμένα νησιά Παξοι και Αντίπαξοι , συλλογικά γνωστά ως Παξοί. Ο Γάιος, το κύριο λιμάνι των Παξών, είναι ένα προφανές πρώτο λιμάνι, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κατευθυνθείτε προς τα γραφικά λιμανάκια της Λάκκας και του Λόγγου στα βόρεια και κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής, η οποία είναι απρόσιτη για αυτοκίνητα. Και μετά στο νησί των Αντίπαξων , μόλις ένα μίλι από τη νότια ακτή, όπου οι εξωτικές παραλίες μάχονται για την προσοχή σας με θαλάσσιες σπηλιές.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το «στεριανό» νησί του Ιονίου με την κοσμοπολίτικη γοητεία και τις φημισμένες παραλίες θα σας χαρίσει τη λάμψη του

Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες των διάσημων παραλιών της Λευκάδας. Όταν όμως την επισκεφτείτε, θα  διαπιστώσετε ότι η αλήθεια της ξεπερνά κάθε φήμη.

ΛΕΥΚΆΔΑ

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Επτανήσων με έκταση 320 τ.χλμ. και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος. Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τις προαναφερθέντες νήσους, πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμο με έδρα το Κατωμέρι.

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο/Πειραιάς
  • Ώρες αναχώρησης
    Το πρωί Ηράκλειο-Πειραιάς-Πειραιάς-Πρέβεζα
  • Ώρα επιστροφής
    ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΆΚΛΕΙΟ το πρωί
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    7 ημέρες Αναχώρηση : 14 Σεπτεμβρίου ’22

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς –Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
Ξενοδοχεία 3* & 4*

Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία σας .
Μεταφορές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σας.
Πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
Έξοδα γέφυρας Ρίο Αντίριο - Ρίο
Κρουαζιέρα ολοήμερη στους Παξούς – Αντίπαξους.
Αρχηγός –συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση 19:30 στο λιμάνι του Ηρακλείου.  Τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου μας  αναχώρηση για τον Πειραιά.
2
2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για καφέ στην περιοχή του ΙΣΘΜΟΥ και συνεχίζουμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στάση, στην παραλία της Αμφιλοχίας για γεύμα προαιρετικά. Αμέσως μετά ακολουθώντας μία μοναδική διαδρομή με θέα τον Αμβρακικό μέσω ΒΟΝΙΤΣΑΣ φθάνουμε στην  ΠΡΕΒΕΖΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΠΑΡΓΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Νεκρομαντείο, το φημισμένο και σημαντικότερο του είδους του στα αρχαία χρόνια. Οι αναζητήσεις για πληροφορίες της «αντίπερα όχθης» ήταν σημαντικές τότε. Συνεχίζουμε για τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, που ο Όμηρος αναφέρει σαν το τελευταίο ταξίδι των ψυχών για τον Άδη, στη Γλυκή όπου θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για καφέ. Θα αντικρύσουμε ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πάργα. Μια παραθαλάσσια χρωματιστή γωνιά που δεν περνάει απαρατήρητη από κανέναν επισκέπτη. Με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, η Πάργα είναι μια κοσμοπολίτικη κωμόπολη με νησιωτική αύρα. Η Πάργα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου όντας με αυτό τον τρόπο προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου. Από ψηλά θα δεις μια καταπράσινη γωνιά με τα δέντρα της να ακουμπούν ως τη θάλασσα. Και φτάνοντας εκεί θα περπατήσεις σε παραδοσιακά καλντερίμια ανάμεσα σε σπίτια με πολύχρωμες αυλές. Όλες περιποιημένες και ολάνθιστες. Περιήγηση πόλης. Επιστροφή στη Πρέβεζα. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΑΡΓΑ -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΑΞΟΥΣ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πάργα, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το νησί των Αντίπαξων και στη συνέχεια σο νησί των Παξών, ένα νησάκι που το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας και σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές, ενώ διοικητικά ανήκει στο Νομό Κέρκυρας. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά, από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο με παρθένο – εξαιρετικό περιβάλλον και ονειρεμένες ακρογιαλιές με τυρκουάζ χρώματα. Απολαμβάνουμε μια εκπληκτική θέα με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, την ομορφιά γύρω μας. Στην πρωτεύουσα των Παξών, τον Γάιο, θα έχουμε χρόνο για βόλτα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
5
5η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο νησί της Λευκάδας. Πρώτος σταθμός η πόλη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Η γνωριμία με την πόλη ξεκινά με μια περαντζάδα στην προκυμαία, εκεί που διαφεντεύουν τα νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα και ακούγεται ο φλοίσβος στο λιμάνι. Στα δεξιά απλώνονται καφετέριες και παραδοσιακά ταβερνάκια που αξίζουν μια στάση ιδίως εάν αποζητάτε δροσιά τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Αφήστε τα βήματα σας να σας οδηγήσουν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης εκεί που μοσχοβολούν τα γιασεμιά και ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς. Επισκεφτείτε τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως το ναό του Αγίου Αθανασίου με τον πλούσιο διάκοσμο και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου, δίπλα στον επιβλητικό Πύργο του Ρολογιού. Δείτε το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και του Παντοκράτορα για να πάρετε μια γεύση από τη μακραίωνη ιστορία της πόλης αλλά και για να θαυμάσετε όλη την ηφαιστειακή παλέτα χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος. Ακολουθήσει το κοσμοπολίτικο Νυδρί. Εδώ θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά ή εναλλακτικά προαιρετικά (έξοδα ατομικά) για μία ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, γύρω από το πασίγνωστο νησάκι του Σκορπιού, τη Σπηλιά του Παπανικολή και το νησί του Βαλαωρίτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο της Λευκάδας.Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ημέρα επιστροφής. Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Λευκάδας όπου θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα μας στα γραφικά δρομάκια και στην αγορά της. Αργά ο μεσημέρι, αναχώρηση για τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.  
7
7η μέρα: ΑΦΙΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς –Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
Ξενοδοχεία 3* & 4*

Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία σας .
Μεταφορές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σας.
Πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
Έξοδα γέφυρας Ρίο Αντίριο - Ρίο
Κρουαζιέρα ολοήμερη στους Παξούς – Αντίπαξους.
Αρχηγός –συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ,ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΌΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ή ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Σημειώσεις

 

 

Τιμή κατ΄άτομο
ΔΙΚΛΙΝΟ365€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας