210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ιρλανδία το καλοκαίρι

Δουβλίνο, Βράχος του Κάσελ, Κορκ, Κιλλάρνεϋ, Δακτυλίδι του Κέρυ, Κάστρο Mπανράττυ, Βράχοι Μόχερ, Μπέρρεν, Γκόλγουεϊ, Μεγαλιθικό Κάροουμορ, Σλάιγκο, Ντέρρυ, Μονοπάτι του Γίγαντα, Μπέλφαστ
Ιρλανδία το καλοκαίρι
1690€ κατ'άτομο
Δουβλίνο, Κιλλάρνεϋ, Βράχος του Κάσελ, Κορκ, Δακτυλίδι
του Κέρυ, Κάστρο Μπανράττυ, Βράχοι Μόχερ, Μπέλφαστ

Ιρλανδία το καλοκαίρι
Ο Γυρος της Ιρλανδίας

Ιρλανδία.

Το σμαραγδένιο νησί του Βορρά είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί τη Χώρα του αδέσμευτου πνεύματος.

του νόστου αλλά και της ανθρώπινης θέλησης, πιό ισχυρή πάντα από την τραχιά φύση.

Ανεξάρτητος λαός οι Ιρλανδοί, καλόκαρδοι και συνάμα δυναμικοί, κατάφεραν όχι μόνο να ξεχωρήσουν.Αλλά να οδηγήσουν τη Χώρα τους στην Ευρώπη του σήμερα. ο Γύρος της Ιρλανδιας

Η Ιρλανδία επάξια κατέχει μια θέση στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης.

Καρτποσταλική, θρυλική, μαγεμένη Ιρλανδία

Οι παλιοί θρύλοι λένε πως κάτω από το φως του ήλιου τα ξωτικά κυλιούνται στις καταπράσινες εκτάσεις. ενώ τα βράδια, γύρω από τα απόκρημνα κάστρα αντηχούν τα τραγούδια των λυγερόκορμων κυράδων που βγαίνουν από τις λίμνες.

Αυτή είναι η Ιρλανδία. Μια περήφανη χώρα στα βιβλία της οποίας συναντιούνται οι θρύλοι των Κελτών με τις διηγήσεις των πιο δυνατών μετρ της λογοτεχνίας.

Από το ατμοσφαιρικό Δουβλίνο με τις μεγάλες γεωργιανές πλατείες .και τα λιθόστρωτα δρομάκια, στο εμβληματικό τοπίο του δακτυλίου του Κέρρυ.

τους βράχους Μόχερ που νυχοπατούν στην άκρη του Ατλαντικού. ως την εμβληματική Ακτή των Γιγάντων στο βορειότερο σημείο του νησιού και το αναγεννημένο Μπέλφαστ, το ταξίδι μας αυτό είναι γεμάτο με εικόνες «υψηλής ταξιδιωτικής ανάλυσης»!.

Στο Round Travel αγαπάμε την Ιρλανδία, τη χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου και της εξαιρετικής λογοτεχνίας. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε ένα οδοιπορικό στο οποίο τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, οι παμπ βρίσκονται σε κάθε γωνιά και η μπύρα Γκίνες ρέει άφθονη!

Τα αγγλικά είναι η κύρια ομιλούμενη γλώσσα στην Ιρλανδία. Όμως, τα ιρλανδικά είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα του κράτους. Τα Ιρλανδικά είναι μέλος του γοϊδελικού κλάδου της οικογένειας των κελτικών γλωσσών.

Οι περισσότεροι ιρλανδοί έχουν κάποια ευχέρεια στα ιρλανδικά, όμως είναι μητρική γλώσσα μόνο 30.000 περίπου κατοίκων, οι περισσότεροι των όποιων ζούν σε αγροτικές περιοχές στο δυτικό και νότιο μέρος της χώρας που ονομάζονται Γκέΐλτοχτ (“Gaeltacht”).

Επειδή οι περιοχές Γκέΐλτοχτ είναι αξιοθαύμαστες είναι πολύ πιθανοί τουριστικοί προορισμοί. Δεν είναι απαραίτητο οι τουρίστες μιλούν ιρλανδικά αλλά τα οδικά σήματα κλπ θα είναι γραμμένα στην γλώσσα αυτή. Αυτό το γεγονός δεν θα σας προκαλέσει δυσκολίες, διότι οι νέοι χάρτες έχουν τα ονόματα των χωριών και στις δύο γλώσσες στις περιοχές Γκέΐλτοχτ. ο Γυρος της Ιρλανδίας

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΝΗΣΙΑ ΑΡΑΝ 11Μ ΜΑΪ-ΣΕΠ 2023

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
 • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ιρλανδίας, στο αποστακτήριο ουίσκυ Jameson και στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Guinness
 • Επίσκεψη στον περίφημο Βράχο του Κάσελ & Περιήγηση στην πανέμορφη πόλη Κορκ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ στο ανακαινισμένο πολυτελές THE DUNLOE HOTEL & GARDENS 5*
 • Υπέροχη διαδρομή στο περίφημο “Δαχτυλίδι του Κέρυ”, περνώντας από πολλά γραφικά χωριά, όπως το Κιλλόργκλιν, το Καχέρσιβιν, το Γουότερβιλ (το αγαπημένο χωριό διακοπών του Τσάρλι Τσάπλιν) κ.ά.
 • Επίσκεψη στο κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της χώρας
 • Επίσκεψη στους περίφημους Βράχους του Μόχερ, ένα από τα σημαντικότερα και πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας
 • Επίσκεψη στο μεγαλιθικό νεκροταφείο του Κάροουμορ – ένα από σημαντικά μνημεία της λίθινης εποχής στην Ευρώπη
 • Περιήγηση στην όμορφη παραλιακή πόλη Σλάιγκο
 • Περιήγηση στο Ντέρρυ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας και την μόνη περιτειχισμένη πόλη του νησιού
 • Επίσκεψη στο περίφημο “Μονοπάτι του Γίγαντα”, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας, με τις πολυγωνικές στήλες από βασάλτη και τις εξάγωνες πέτρες – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCΟ και το τέταρτο φυσικό θαύμα του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Περιήγηση στην θρυλική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ
 • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα.
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  24/5 | 28/6 | 19/7 | 9/8 | 6/9

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
Ημέρα 1η: Αθήνα – Δουβλίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το Δουβλίνο. Άφιξη και θα ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Το Δουβλίνο διασχίζεται από τον ποταμό Λίφεϊ ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα: το βόρειο και το νότιο και τα οποία επικοινωνούν με 11 γέφυρες που φωτίζονται εντυπωσιακά τα βράδια, όπως η γέφυρα Ha' penny, που πήρε το όνομά της από τα διόδια που πλήρωναν όσοι ήθελαν να περάσουν απέναντι και είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα απολαύσουμε κτίρια μεσαιωνικής, γεωργιανής, βικτωριανής, αλλά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το Tρίνιτι Kόλετζ που ιδρύθηκε από την Ελισάβετ την 1η, το 1592, στη θέση του παλιού μοναστηριού των Αυγουστίνων. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας καθώς και τον Καθεδρικό του Χριστού του 11ου αι. που συνδυάζει στοιχεία νορμανδικού, ρωμανικού και πρώιμου αγγλικού γοτθικού ρυθμού. Θα φωτογραφήσουμε το κάστρο της πόλης, το κτίριο του τελωνείου, το ταχυδρομείο καθώς και το επιβλητικό κτίριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπου στεγάζεται το δημαρχείο. Τέλος θα απολαύσουμε τα εξαιρετικά πάρκα του Δουβλίνου με τα υπέροχα κτίρια και τις εντυπωσιακές εισόδους τους και την περίφημη συνοικία Τέμπλ Μπαρ, εκεί όπου τα βράδια χτυπά η καρδιά της πόλης. Έτσι λοιπόν το βράδυ μην παραλείψετε κι εσείς να πιείτε μία μπύρα και να χαρείτε την ανέμελη ατμόσφαιρα των διάσημων ιρλανδέζικων παμπς.
2
Ημέρα 2η: Δουβλίνο (Όρη Ουίκλοου)
Πρωινή αναχώρηση για την εκδρομή μας αφιερωμένη στην κομητεία του Γουίκλοου. Ο κήπος της Ιρλανδίας, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι Εθνικός Δρυμός και αποτελεί μία από τις ωραιότερες εικόνες της ιρλανδικής υπαίθρου. Θα επισκεφθούμε το Σπίτι και τους Κήπους του Πάουερσκορτ, ένα εξαιρετικό δείγμα αριστοκρατικής κατοικίας του 19ου αιώνα. Η κατασκευή των κήπων ξεκίνησε γύρω στα 1745 και η τελική τους διαμόρφωση έγινε μέσα στον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή φτάνουμε στο Γκλένταλοχ. Από εδώ θα θαυμάσουμε μια από τις πιο γραφικές κοιλάδες της Κομητείας, γεμάτη με ερείπια του σημαντικού μοναστικού οικισμού που ίδρυσε τον 6ο αιώνα ο Άγιος Κέβιν. Σημαντικό αξιοθέατο ο κυκλικός πύργος με ύψος 34 μέτρων. Επιστροφή στο Δουβλίνο
3
Ημέρα 3η: Δουβλίνο – Κορκ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Κορκ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας. Ωστόσο καθοδόν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη του Κίλκενι με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία καταστήματα και το ομώνυμο Κάστρο του 12ου αιώνα χτισμένο σε γοτθικό στυλ που θυμίζει περισσότερο τα Κάστρα του Λίγηρα και προδίδει έτσι τη νορμανδική του καταγωγή. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το Κορκ, πλούσιο λιμάνι με ανέμελη ατμόσφαιρα και καλοσυνάτους ανθρώπους. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια πεζοπορική βόλτα για να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη.
4
Ημέρα 4η: Κορκ - Τραλί (Δακτύλιος του Κέρρυ)
Η σημερινή μέρα είναι μοναδική καθώς θα διασχίσουμε το πιο διάσημο τοπίο της Ιρλανδίας, τον περίφημο δακτύλιο του Κέρρυ. Τοπία άφταστης ομορφιάς που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η άγρια ηρεμία του τοπίου, τα χωριουδάκια, τα μοναστήρια, τα χαλάσματα των κάστρων, τα κοιμητήρια και οι σταυροί σμιλεύουν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της αρχαίας κληρονομιάς της Ιρλανδίας. Η στάση στο περίφημο Μολς Γκάπ με την καταπληκτική θέα της Κοιλάδας του θανάτου καθώς επίσης και το περίφημο Λέιντις Βιου είναι βέβαιο ότι θα σας συνεπάρουν. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Τραλί, την καρδιά της κομητείας του Κέρρυ για διανυκτέρευση.
5
Ημέρα 5η: Τραλί - Γκωλγουέι
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Γκώλγουει μέσω μας μιας πανέμορφης διαδρομής στην περιοχή του Μπάρεν, που φημίζεται εξίσου για την εντυπωσιακή φύση της. Λίγο έξω από το Τραλί θα σταθούμε στο Φολκλορικό Πάρκο και στο κάστρο Bunratty όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό τρόπο ζωής του νησιού, να επισκεφθούμε παραδοσιακές αγροικίες και να ακούσουμε τους μύθους της περιοχής. Ωστόσο η κορυφαία στιγμή της ημέρας είναι οι Περίφημοι Βράχοι Μόχερ, οι συγκλονιστικοί βραχώδεις σχηματισμοί που έχουν μήκος 8 περίπου χλμ. ενώ το ύψος τους φτάνει τα 230μ. στις ακτές του Ατλαντικού. Μετά το Μόχερ, απίστευτοι γεωλογικοί σχηματισμοί, λίμνες, βουνά καθώς και μια μεγάλη ποικιλία πουλιών δικαιολογούν απόλυτα το γιατί ο Άγγλος ποιητής Έντμοντ Σπένσερ εμπνεύστηκε εδώ μερικά από τα ωραιότερα ποιήματά του.
6
Ημέρα 6η: Γκωλγουέι (Νησιά Άραν, Ιννισμόρ)
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα όμορφα νησιά Aran, τα «Νησιά των Αγίων και Διανοούμενων», που βρίσκονται ακριβώς έξω από το Galway. Πρόκειται για μια πραγματική ιρλανδική εμπειρία αφού είναι τα πιο παρθένα νησιά στον Ατλαντικό. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο νησί, το Inis Mor με τις ανεμοδαρμένες ακτές, τις μικρές αγροικίες, τα αρχαία φρούρια και τις κέλτικες εκκλησιές. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το «πουλόβερ των ψαράδων» γνωστό ως πουλόβερ ΑΡΑΝ. Λέγεται ότι κάθε ψαράς του νησιού έχει ένα πουλόβερ με ένα μοναδικό σχέδιο.
7
Ημέρα 7η: Γκωλγουέι – Μπάντοραν
Η Γκωλγουέι, είναι μια πανέμορφη φοιτητούπολη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κορίμπ στις ακτές του Ατλαντικού. Στην ουσία πρόκειται για την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού με πλούσια μουσική παράδοση και πολλά καλλιτεχνικά φεστιβάλ κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο καλύτερος τρόπος για να την εξερευνήσει κανείς είναι με τα πόδια. Πλακόστρωτα σοκάκια, χαλαρή ατμόσφαιρα, άφθονη μπύρα και πολλά… νιάτα. Είναι σίγουρο πως η Γκωλγουέι θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τον βορρά και την κομητεία του Μάγιο διασχίζοντας τα πανέμορφα τοπία της Κονεμάρα. Καθοδόν θα σταθούμε στο Αββαείο του Κίλεμορ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή κρουαζιέρα (για όσους το επιθυμούν) στο φιορδ του Κίλαρι.
8
Ημέρα 8η: Μπάντοραν - Ντόνεγκαλ - Ντέρυ
Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την μικρή πανέμορφη πολίχνη του Ντόνεγκαλ, διάσημη για τα ιρλανδέζικα τουίντ υφάσματα. Χτισμένη στην εκβολή του ποταμού Έσκε έχει ένα μικρό όμορφο λιμάνι και μία έντονη χαλαρή ιρλανδέζικη ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Βόρεια Ιρλανδία, η οποία ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα για το μεσαιωνικό Ντέρρυ. Η πόλη έγινε γνωστή παγκοσμίως την εποχή των θρησκευτικών ταραχών και βέβαια για την αποφράδα ημέρα της «ματωμένης Κυριακής» που ενέπνευσε και το διάσημο τραγούδι των Ιρλανδών superstars της Ροκ U2, Bloody Sunday. Η περιήγησή μας κατά μήκος των μεσαιωνικών τειχών της πόλης, οι γραφικές γειτονιές με τα γκράφιτι από τις ταραγμένες εποχές και το άριστα διατηρημένο ιστορικό κέντρο αποτελούν τα κυριότερα σημεία της εκτενούς περιήγησή μας. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής για διανυκτέρευση.
9
Ημέρα 9η: Ντέρρυ – (Μονοπάτι των Γιγάντων) - Μπέλφαστ
Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τις βορειοανατολικές ακτές του Νησιού. Ο πιο σημαντικός μας σταθμός είναι «Το Μονοπάτι των Γιγάντων» που ανήκει στη λίστα των μνημείων τηςπαγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στην παράκτια περιοχή η οποία έχει διαμορφωθεί από ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που έλαβε χώρα περίπου 60 εκατ. χρόνια πριν. Στην ουσία πρόκειται για περίπου 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη, προϊόν της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Στη συνέχεια διασχίζοντας την ενδοχώρα των ανατολικών επαρχιών καταλήγουμε στο Μπέλφαστ, τη μητρόπολη της Βόρειας Ιρλανδίας.
10
Ημέρα 10η: Μπέλφαστ
Το Μπέλφαστ, τα τελευταία χρόνια μεταμορφώθηκε σε μία σύγχρονη και θελκτική πόλη αποτινάζοντας τα δεσμά ενός πολυτάραχου παρελθόντος που συγκλόνιζε καθημερινά την κοινή γνώμη της Βρετανίας και όχι μόνο, με την θρησκευτική βία ανάμεσα στην Καθολική και προτεσταντική κοινότητα. Το πρωί θα απολαύουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης ξεκινώντας από το ιστορικό κέντρο με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το θαυμάσιο κτίριο της Όπερας, τον κεκλιμένο Πύργο του Ρολογιού καθώς και την Βιβλιοθήκη Λίνεν. Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο πιο δημοφιλές νέο αξιοθέατο της πόλης, το μουσείο, αφιερωμένο στο ναυάγιο του Τιτανικού. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε τα καταστήματα και τα παμπς της πόλης.
11
Ημέρα 11η: Μπέλφαστ - Δουβλίνο - Αθήνα
Μετά το πρωινό επιστρέφουμε οδικώς στο γνώριμο Δουβλίνο απ’ όπου πετάμε για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 €, Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα), Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία Τιμή κατ΄ άτομο Δίκλινο 1195 3ο άτομο έως 12 ετών 995 Μονόκλινο 1745, Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο

 

 

Πτήσεις Προγράμματος

 

A3 24 JUN ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 01 JUL ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 15 JUL ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 22 JUL ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 29 JUL ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 05 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 05 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 12 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 12 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 19 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 19 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 26 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 26 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 02 SEP ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 02 SEP ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 09 SEP ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05

 

Ιρλανδία σημαίνει λογοτεχνία 

 

Aπό τον Όσκαρ Ουάιλντ ως τον Τζέιμς Τζόυς, οι προτομές των Ιρλανδών συγγραφέων που φιγουράρουν στα ράφια των μεγαλύτερων βιβλιοθηκών του κόσμου είναι αμέτρητες. Σε αυτό βοηθούν τα 3 βραβεία Νόμπελ, αλλά και τα εκατοντάδες κλασικά βιβλία που απαρτίζουν μια σπουδαία παρακαταθήκη του ιρλανδέζικου αίματος που κοχλάζει, ιδίως όταν παράγει λέξεις.

 

Sheridan Le Fanu (1814 – 1873): Η γνώση είναι δύναμη – και η δύναμη του ενός ή του άλλου είναι ο μυστικός πόθος των ανθρώπινων ψυχών.

Συγγραφέας γοτθικών παραμυθιών και μυθοπλασίας τρόμου, ήταν ο πρώτος εφευρέτης του απέθαντου βρικόλακα, τον οποίο αργότερα, ο Μπραμ Στόκερ επρόκειτο να εξερευνήσει και να διευρύνει στη δική του μυθοπλασία. Το πιο διάσημο βιβλίο του ήταν το πρωτοπόρο και σκανδαλιστικό Carmilla που αφορούσε τις περιπέτειες μια γυναίκας με άσβεστη δίψα για αίμα και σεξ.

 

Oscar Wilde (1845 – 1900): Μπορώ να αντισταθώ σε όλα εκτός από τον πειρασμό.

Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο’Φλάχερτι Ουίλς Ουάιλντ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του γεννήθηκε το 1854 και σπούδασε στο Δουβλίνο και την Οξφόρδη. Ποιητής, πεζογράφος, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας κατάφερε να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης της Βικτωριανής εποχής, αγαπώντας να σκανδαλίζει τόσο με τις ιδέες του περί αισθητισμού, όσο και με την προσωπική του ζωή.

Από το κλασικό πια, Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, ως το Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός, ο συγγραφέας συνέχισε να ασκεί κριτική στα ήθη της βικτοριανής εποχής ακόμα και μέσα από τη φυλακή, όταν έγραφε την Μπαλάντα της φυλακής του Ρέτινγκ και φυσικά, το Εκ Βαθέων, στο οποίο εξετάζει την καριέρα, αλλά και τη σχέση του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας.

Bram Stoker (1847 – 1912): Ακούστε τους—τα παιδιά της νύχτας. Τι μουσική κάνουν

Ο Στόκερ έκανε δημοφιλή τον απέθαντο βρικόλακα με την ιστορία του Κόμη Δράκουλα στο μυθιστόρημά του, Δράκουλας που ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο διάσημα fiction μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Από το 1897 που εκδόθηκε για πρώτη φορά, συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κερδίζοντας κάθε λεπτό που περνάει εκατοντάδες αναγνώστες που καρδιοχτυπούν με την ιστορία του αισθαντικού μεν, αιμοσταγούς δε, βαμπίρ.

 

W.B. Yeats (1865 – 1939): Οι καλύτεροι στερούνται κάθε πεποίθησης, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι με πάθος και ένταση.

Η συνείδηση και η ιρλανδική ταυτότητα ήταν τα θέματα πάνω στα οποία εστίασε το έργο του ένας από τους κορυφαίους ποιητές του 20ου αιώνα, μεταφρασμένος σε όλες τις γλώσσες.

Ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς υπήρξε μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα. «O μεγαλύτερος ποιητής του καιρού μας», σύμφωνα με τον Τόμας Έλιοτ, έγραψε θεατρικά και δοκίμια, διηγήματα, πεζά, ενώ ήταν ο ιδρυτής του περίφημου Abbey Theatre της Ιρλανδικής Ακαδημίας Γραμμάτων και μέλος της πρώτης ιρλανδικής Γερουσίας. To 1923 κατέκτησε το βραβείο Νόμπελ για το σύνολο του έργου του.

 

George Bernard Shaw (1856 – 1950): Η νεότητα σπαταλιέται στους νέους.

Και ποιος δεν ξέρει τον διάσημο Πυγμαλίωνα του; Ο Μπέρναρντ Σω ήταν ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Λονδίνο κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ήταν θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής. Έζησε μέχρι τα 94, ενώ το 1925 τιμήθηκε κι αυτός με το Νόμπελ λογοτεχνίας.

 

James Joyce (1882 – 1941): Η ιστορία, είπε ο Στίβεν, είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο προσπαθώ να ξυπνήσω.

Πιθανώς ο πιο σεβαστός Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τζόις ήταν μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και ποιητής. Παρά την ιρλανδέζικη καταγωγή του, άλλωστε ήταν αυθεντικό τέκνο του Δουβλίνου, ο Τζόυς εγκατέλειψε την Ιρλανδία ζώντας στο Παρίσι και την Τεργέστη.

Η ανάγνωση του έργου του αποτελεί αληθινή πρόκληση αλλά και μύηση σε νέους λογοτεχνικούς ορίζοντες που φέρνουν στο φως νέα πεδία σκέψης και ανάλυσης στις υπαρξιακές αναζητήσεις. Οι Δουβλινέζοι, το Πορτραίτο του Καλλιτέχνη και φυσικά, το εμβληματικό έργο Οδυσσέας, ανήκουν στην σπουδαία λογοτεχνική κληρονομιά που άφησε ο συγγραφέας στην ανθρωπότητα.

 

Samuel Beckett (1906 – 1989): Τα λάθη μου είναι η ζωή μου

Ο συγγραφέας του Περιμένοντας τον Γκοντό είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο, για τον οποίο η Ιρλανδία είναι ιδιαίτερα περήφανη, αφού κέρδισε ένα ακόμα Νόμπελ Λογοτεχνίας για τη συνεισφορά στη λογοτεχνία και τη δραματουργία. Τα έργα του φημίζονται για το μινιμαλιστικό ύφος και τον απαισιόδοξο τόνο τους.

 

 

 

 

ΤαξίδιΔιατροφήΑναχ/σηΔιαμ/νή2κλινο1κλινοΦόροι
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ – ΝΗΣΙΑ ΑΡΑΝ 11 ημέρες BB Πρωινό24/5, 28/6, 19/7, 9/8, 6/9 3*, 4*1690+690+490

Εγγραφείτε στο Newsletter μας