Ανδαλουσία & Μαδρίτη Φθινόπωρο με AEGEAN
Ανδαλουσία & Μαδρίτη Φθινόπωρο με AEGEAN
Σε αυτό το ταξίδι, η Ισπανία μας υποδέχεται με όλη τη ζωντάνια, την ιστορία και την αισθαντικότητά της. Από τα αραβουργήματα της Αλάμπρας έως τους ζωηρούς ρυθμούς του φλαμένκο, και από τα στενά της Κόρδοβας έως τα μουσεία της Μαδρίτης, περιπλανιόμαστε σε τόπους γεμάτους φως, πολιτισμό και συναίσθημα.
Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Μαδρίτη, κατευθυνόμαστε κατευθείαν στη γοητευτική Γρανάδα, φωλιασμένη στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα. Εδώ μας περιμένει η πρώτη γνωριμία με μια πόλη που φέρει ανεξίτηλα τα σημάδια της αραβικής, χριστιανικής και εβραϊκής συνύπαρξης. Το πρωί μας βρίσκει στον λόφο της Αλάμπρας – το «Κόκκινο Φρούριο» των Μαυριτανών Σουλτάνων, ένα θαύμα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής με τελειότητα λεπτομέρειας. Ακριβώς απέναντι, στους υπέροχους κήπους Generalife, ανασαίνουμε μέσα σε έναν «κήπο του παραδείσου», που κάποτε ήταν θερινή κατοικία βασιλέων.
Ακολουθούμε τη διαδρομή προς τη Μάλαγα, πόλη γενέτειρα του Πικάσο και σύγχρονος μεσογειακός προορισμός με ιστορική καρδιά. Περιπλανιόμαστε στις πλατείες, επισκεπτόμαστε τον καθεδρικό ναό και την Αλκαζάμπα, το παλιό αραβικό φρούριο, πριν καταλήξουμε στην Σεβίλλη, την «καρδιά» της Ανδαλουσίας.
Η Σεβίλλη είναι πόλη παθιασμένη. Εδώ περπατάμε στη μεσαιωνική συνοικία Σάντα Κρουζ, επισκεπτόμαστε τον τεράστιο Καθεδρικό ναό και το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ – έναν λαβύρινθο από αίθουσες, θόλους και εξωτικούς κήπους που κόβουν την ανάσα. Στις διάσημες πλατείες Ισπανίας και Αμερικής νιώθουμε το πνεύμα μιας πόλης που σέβεται την ιστορία αλλά ζει με ένταση το παρόν. Το βράδυ, μια παράσταση φλαμένκο θα μας μυήσει σε έναν κόσμο πάθους, έντασης και έκφρασης που μόνο η Ανδαλουσία μπορεί να γεννήσει.
Η μέρα μας συνεχίζεται με εκδρομή στο νοτιότερο άκρο της Ισπανίας. Πρώτη στάση η Χερέθ, παγκοσμίως γνωστή για τα φημισμένα της κρασιά (sherry) και τα καλοαναθρεμμένα άλογά της. Εδώ θα επισκεφθούμε κελάρια και φάρμες, πριν κατευθυνθούμε στην Κάντιθ – μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Δύσης. Στην παλιά πόλη θα ανακαλύψουμε ένα παραθαλάσσιο σκηνικό με κάστρα, μπαρόκ καθεδρικούς, μουσεία και το απέραντο γαλάζιο να «αγκαλιάζει» την Ιβηρική.
Αφήνουμε τη Σεβίλλη και παίρνουμε τον δρόμο προς τη Μαδρίτη, με έναν μαγευτικό ενδιάμεσο σταθμό στην Κόρδοβα. Κάποτε ισλαμική αυτοκρατορική πρωτεύουσα, σήμερα μας υποδέχεται με τη γαλήνια αύρα των αιώνων. Περπατάμε στα στενά της εβραϊκής συνοικίας και μπαίνουμε στη Mezquita – ένα μνημείο-σύμβολο, όπου οι αψίδες του ισλαμικού κόσμου αγκαλιάζουν έναν χριστιανικό ναό, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής συνύπαρξης.
Το ταξίδι μας κορυφώνεται στην κοσμοπολίτικη Μαδρίτη. Στην Πουέρτα ντελ Σολ, στο Παλάθιο Ρεάλ και στο πάρκο Ρετίρο, η ισπανική πρωτεύουσα μας αποκαλύπτει την έντονη ζωή της, την πολιτιστική της κληρονομιά και την κομψότητά της. Το τελευταίο βλέμμα πριν την επιστροφή στην Αθήνα θα είναι γεμάτο εικόνες, χρώματα, μελωδίες και αρώματα από έναν τόπο που σε αφήνει πάντα με την προσμονή της επιστροφής.




-
Destination
-
DepartureΑθήνα
-
Departure TimeΌπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
-
Return TimeΌπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
-
Dress Code20 Οκτωβρίου
Περιλαμβάνονται
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ
2η Ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ
3η Ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ
4η Ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ
5η Ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΡΕΣ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΚΑΝΤΙΖ– ΣΕΒΙΛΛΗ
6η Ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
7η Ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 15ετίας ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ !!!
*Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο
*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
*Τα τρίκλινα δωμάτια στο εξωτερικό είναι συνήθως δίκλινα με την προσθήκη έξτρα κλίνης.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Φαγητό και ποτό στην Iσπανία
Εστιατόρια
Καλό ειναι να κάνετε κράτηση πριν πάτε κάπου, ιδιαίτερα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Το μεσημεριανό σερβίρεται 14.00-16.00 και το δείπνο μετά τις 21.00, πολές κουζίνες όμως κλείνουν στις 23.00. Κατά παράδοση, το Ισπανικό γεύμα αποτελείται από ορεκτικό, πρώτο και κύριο πιάτο (προτιμήστε την παραδοσιακή παέλια με ψαρικά, κρέας ή και τα δυο μαζί, με καρυκεύματα και ρύζι, ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στη Βαλένθια και κατέληξε να αποτελεί κατ’εξοχήν Ισπανική νοστιμιά).

Οι Ταυρομαχίες.
Ενα ποπνηκτικό απομεσήμερο καλοκαιριού… Ενα φανατικό πλήθος συνοστίζεται στην είσοδο της αρένας για την ταυρομαχία (κορίδα) στα Ισπανικά. Σε λίγο, ο τορέρο (ταυρομάχος), που φιλοδοξεί να γίνει κάποτε μανταδόρ (δολοφόνος), θα μπει στην αρένα μαζί με τους άλλους δυο μανταδόρ και τους κοναδρίγιας τους (ομάδες ταυτομάχων) για να αναμετρηθεί με 6 τόρος μπράβος (ταύρους αγώνα) σε μια μάχη μέχρι το θάνατο. Το άθλημα αυτό χρονολογείται από την Ρωμαική εποχή και ο ταυρομάχος είναι σαν τον μποξέρ. Αποκτά δόξα και χρήμα μέσα από τη φυσική υπεροχή και την επίδειξη δύναμης.