210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / 6 Νέες Τάσεις Τουρισμού του 2022
ΟΙ 6 ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2022

6 Νέες Τάσεις Τουρισμού του 2022

O τουρίστας στην μετά covid εποχή είναι διαφορετικός. Θέλει να “ζήσει” BIG”! Aς δούμε τις 6 Νέες Τάσεις Τουρισμού του 2022:
?1. Tα #Ταξίδια #Ζωής είναι περισσότερο δημοφιλή από ποτέ❗
Τα 2 χρόνια που περάσαμε μέσα, είχαν σαν αποτέλεσμα να αναλογιστούμε «τι κάνουμε στη ζωή μας, που περνά μέσα από τα χέρια μας;» Ετσι, από στατιστικές σε όλο τον κόσμο, όλοι θέλουν να ταξιδέψουν σε Μακρινά Ταξίδια. «Go Big, Spend Big» είναι το moto του 2021 και θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα το 2022. Μέρη ‘όπως η Τανζανία (Α.Αφρική) , πόλεις κοντά στο Μάτσου Πίτσου (Λατινική Αμερική), οι Μαλδίβες, ο Δομίνικος και η Ιορδανία είχαν αύξηση από 36% έως 50%. Μέρη όπως η Ανταρκτική, η Ισλανδία και η ορειβασία στο Εβερεστ ή  base camp στο Νεπάλ που παρέχουν εμπειρίες ζωής αναμένεται να έχουν αύξηση το 2022.
?2. #Friendcations. Η προσωπική επαφή με φίλους φαίρνει την Ευτυχία και είναι ανεκτίμητη. Ιδιαίτερη ανάπτυξη έχουν οι διακοπές με ομάδες φίλων και οικογενειακά reunions. Μεγάλα cottages έχουν αύξηση κρατήσεων 600% για group άνω των 20 ατόμων.
?3. Ο ενεργός #Οικοτουρισμός. Ερευνα του Amadeus έδειξε ότι 2/3 των ταξιδιωτών ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα βιώσιμα ταξίδια και το 37% επιθυμεί να δίνονται ευκαιρίες στους ταξιδιώτες να βοηθούν ενεργά τον τόπο που επισκέπτονται και με αυτό τον τρόπο να υποστηρίζεται το μέλλον του βιώσιμου τουρισμού.
Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι αεροπορικές εταιρίες και μειώνουν συνεχώς τις εκπομπές Co2 και οι διοργανωτές ταξιδιών εντάσσουν στα προγράμματα τους eco-froendly δραστηριότητες για τους πελάτες τους. Τα data των αναζητήσεων το αποδεικνύουν. Οι αναζητήσεις από την USA προς τον eco-paradise της Costa Rica έχουν ανέβει 234% χρόνο με το χρόνο και στην Ευρώπη οι επισκέπτες της carbon-free Ισλανδίας αυξήθηκαν 11%. Οι εθελοντές των ΜΚΟ σε δραστηριότητες που αφορούν τον οικοτουρισμό πρόκειται να αυξηθούν το 2022.
?4. Τα #Επιχειρηματικά #Ταξίδια είναι έτοιμα να απογειωθούν❗ Εχει αλλάξει ο τρόπος που δουλεύουμε, άρα και ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Το 40% των εργαζομένων στις HPA είναι travel nomads (=δουλεύουν εξ αποστάσεως) και σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για συναντήσεις μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών και πελατών πρόσωπο με πρόσωπο, που καταλήγει σε περισσότερα incentive ταξίδια. Αποτέλεσμα .η αύξηση των επιχειρηματικών ταξιδιών που αναμένεται να ανθίσουν, με το 72% των εργαζομένων να ανυπομονούν να ταξιδέψουν το 2022 (καθώς νιώθουν πιο ασφαλείς με τα εμβόλια και τα πρωτόκολαcovid και πολλές εταιρείες να χρηματιοδοτούν ακόμη και προσωπικά/οικογενειακά ταξίδια αναψυχής σε όσους ταξιδεύουν συχνά για την εταιρεία τους.
?5. Wanderlust Streaming. Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν την #Tαξιδιωτική τους “#Μούσα” στα πιό απίθανα μέρη.
Τα τηλεοπτικά φιλμ επηρεάζουν την επιθυμία των ταξιδιωτών να ταξιδέψουν στους τόπους όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση της ταινίας ή της σειράς που παρακολουθούν, αποδείχθηκε σε μελέτη του UNWTO και του NETFLIX. Απόδειξη η πόλη Porthgwarra στην Κορνουάλη, που δέχθηκε +50% τουρίστες, χάρις στην επιτυχία της σειράς Poldark της τηλεόρασης.
? 6. #Φωτουριστικά και #Γρήγορα. Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε φαντάζεστε αεροπλάνα, πλοία, τρένα ή αυτοκίνητα; Όχι πια…Τον Οκτώβριο του 2020 η Virgin Hyperloop πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της μεταφορά επιβατών μέσα σε κάψουλα, στέλνοντας δυο επιβάτες σε μια διαδρομή 500μ. που διήνησαν σε 15’ ενώ βρισκόταν σε κάψουλα που έτρεχε μα ταχύτητα 172χλμ μέσα σε σωλήνα. Η εταιρεία σχεδιάζει να φθάσει σύντομα σε ταχύτητες 1000χλμ/ώρα, μια πραγματική επανάσταση στις μετακινήσεις ανθρώπων και εμπορευμάτων. Αν θεωρείτε πως όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, σκεφθείτε το ξανά. Ο Γενικός Διευθυντής της Virgin Hyperloop Josh Giegel ανακοίνωσε πως το όλο εγχείρημα θα είναι έτοιμο εμπορικά το 2027.
? Όλες αυτές οι καινοτομίες, με νέα μοντέλα μεταφορών, απίστευτα γρήγορα και αποτελεσματικά, θα κάνουν τον κόσμο μας ένα πολύ πιο μικρό μέρος για να ζει κανείς.
(Στατιστικά data από όλο τον κόσμο – από την Amadeus)
RoundTravel
? Ζωγράφου 12
? 2810 280040, 210 3319761, 801 11 4084