210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Γιατί η Ρουμανία είναι “ταξιδάρα” και δικαιώνει κάθε προσδοκία;
Γιατί η Ρουμανία είναι "ταξιδάρα" και δικαιώνει κάθε προσδοκία;

Γιατί η Ρουμανία είναι “ταξιδάρα” και δικαιώνει κάθε προσδοκία;

Γιατί η Ρουμανία είναι “ταξιδάρα” και δικαιώνει κάθε προσδοκία;
Η πόλη του Βουκουρεστίου αποκαλείται επίσης το “Παρίσι” της ανατολικής Ευρώπης λόγω της οικονομικής της επιρροής και κύρους.

Τι θα δείτε;

Παλιά Πόλη. Όπως συμβαίνει σε πολλές πρωτεύουσες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η γραφική και γοητευτική Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου αποτελεί το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας και της νυχτερινής ζωής. Είναι επίσης η πιο δημοφιλής περιοχή της πόλης για τους τουρίστες, προσφέροντας εξαιρετικά εστιατόρια, υπέροχα μπαρ και καφετέριες με όμορφα εξωτερικά τραπεζάκια για να απολαύσετε τον καφέ σας.

Τα βράδια, η Παλιά Πόλη ζωντανεύει και γίνεται ο αγαπημένος προορισμός για περπάτημα, με τα μεσαιωνικά κτίρια να φωτίζονται εντυπωσιακά και να δημιουργούν μια φωτογενή και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ιδανική για φωτογραφίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Αψίδα του Θριάμβου

Η αναπαράσταση της Αψίδας του Θριάμβου στο Βουκουρέστι αποτελεί μια μικρότερη εκδοχή του διάσημου μνημείου στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, πολλαπλάσιων διαστάσεων από το αρχικό. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του όμορφου πάρκου Χεραστράου, περιβάλλεται από πολυάριθμους τουρίστες που την επισκέπτονται για φωτογραφίες και στιγμιότυπα. Συμβολίζει την ιστορία της πόλης και της χώρας, καθώς κατασκευάστηκε το 1878 μετά την ανεξαρτησία της Ρουμανίας. Η πρώτη Αψίδα ήταν ξύλινη και αντικαταστάθηκε προσωρινά μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά, το 1936 κατασκευάστηκε η τελική έκδοση, ύψους 27 μέτρων, προσαρμοσμένη στα πρότυπα του γαλλικού πρωτοτύπου. Τα γλυπτά που διακοσμούν την αψίδα δημιουργήθηκαν από διάσημους ρουμάνους γλύπτες, όπως ο Ion Jalea και ο Dimitrie Paciurea.
Θερμά Λουτρά
Τα θερμά λουτρά αποτελούν σημείο αναφοράς για το Βουκουρέστι και η επίσκεψή σας στη ρουμανική πρωτεύουσα δεν θα είναι πλήρης χωρίς μια επίσκεψη εκεί.

Τα δημοφιλή θερμά λουτρά του Βουκουρεστίου βρίσκονται σε μικρή απόσταση, περίπου 15-20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, και είναι προσβάσιμα μέσω αστικών λεωφορείων. Ο χώρος είναι εντυπωσιακός και χαλαρωτικός: περιλαμβάνει 9 πισίνες, 6 σάουνες και 16 νεροτσουλήθρες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εξωτικής χαλάρωσης.

Η τιμή εισόδου ποικίλλει ανάλογα με το επιλεγόμενο πακέτο. Το βασικό πακέτο προσφέρει πρόσβαση μόνο στις νεροτσουλήθρες με κόστος 12 ευρώ, ενώ το δεύτερο πακέτο με 14 ευρώ επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στην κεντρική πισίνα. Το τρίτο πακέτο με 19 ευρώ προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες των λουτρών.

Συμβουλή: Αν προγραμματίζετε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στα λουτρά, φροντίστε να έχετε μαζί σας τις προσωπικές σας παντόφλες και πετσέτα, καθώς η ενοικίαση εξοπλισμού μπορεί να είναι ακριβή

Πού θα φάτε

Bistro Ateneu

Το Bistro Ateneu αντιπροσωπεύει την αναδυόμενη γευστική σκηνή του Βουκουρεστίου, προσελκύοντας νέους και πειραματικούς Ρουμάνους σεφ που επιδιώκουν την καινοτομία και τη φρεσκάδα στη μαγειρική τους. Το μικρό, γοητευτικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης αναδεικνύει τη φιλοσοφία του βιώσιμου φαγητού με τη μέθοδο “farm to table”, υπό την καθοδήγηση του head chef Alexandru Dumitru και της ταλαντούχας ομάδας του. Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτές δημιουργίες που δίνουν έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην παρουσίαση των πιάτων. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε μια ενδιαφέρουσα λίστα τοπικών κρασιών που αξίζει να δοκιμάσετε για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.