210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Έλληνες…ένας ξεχωριστός λαός.
Έλληνες...ένας ξεχωριστός λαός.

Έλληνες…ένας ξεχωριστός λαός.

?? Έλληνες…ένας ξεχωριστός λαός.
? To Μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο βοηθήσαμε τους «εχθρικούς» γείτονες μας. Δεν στείλαμε βοήθεια για να φανούμε καλοί.
?? ?‍?Οι ήρωες της Ελληνικής αποστολής βοηθούν με την ολόκληρη την δύναμη τους, σωματική και ψυχική, τους συνανθρώπους τους, σαν να είναι δικά τους παιδιά. #ΜΠΡΑΒΟ τους!?
?Ας βοηθήσουμε όλοι, και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, όπως μπορούμε.
✍️Αν τρέξουμε πίσω στους Ελληνιστικούς χρόνους, θα δούμε ότι εμείς οι Έλληνες διαφέρουμε από άλλους λαούς.
❓Γιατί;?️‍♀️
✴️ Γιατί ακόμα και όταν «κατακτήσαμε» άλλους λαούς, το κάναμε με ευγένεια, μεταδίδοντας τον πολιτισμό μας. ☑️ Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν, παρότρυνε τους στρατιώτες του να παντρεύονται κορίτσια του τόπου για να αφομοιωθούν με τους ντόπιους. Ποτέ δεν σφάγιασε λαούς. ⚔️ Μετά τον θάνατο του οι στρατηγοί του μαχόταν για 20 χρόνια για την εξουσία και κανείς λαός από τους κατακτημένους δεν εξεγέρθηκε. ? Ήταν μάλιστα ευγνώμονες για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την δυνατότητα τοπικής αυτοδιοίκησης που τους χαρίστηκε γενναιόδωρα από τους Μακεδόνες.
✴️ Γιατί οι Έλληνες βασιλιάδες δεν επεδίωξαν ποτέ τον πλούτο όπως άλλοι. Επεδίωκαν την υστεροφημία (το να μείνει το όνομα τους στην Ιστορία). Απόδειξη ο μύθος του βασιλιά Μίδα, που ζήτησε από τους θεούς ό,τι αγγίζει να μετατρέπεται σε χρυσάφι. Όταν οι Θεοί εκπλήρωσαν την επιθυμία του, κατέληξε να πεθάνει από την πείνα γιατί ο χρυσός, δυστυχώς, δεν τρώγεται.
✴️ Οι Αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν πολλούς θεούς. Έτσι, όταν π.χ. πήγαιναν στην Αίγυπτο και γνώριζαν την θεά Ισιρις, τους άρεσε, και την πρόσθεταν στην λατρεία τους. Δεν έλεγαν είμαι Χριστιανός, ο δικός μου Θεός είναι ο καλύτερος, ή είμαι Ισλαμιστής, ο δικός μου Θεός είναι ο αληθινός ή είμαι Εβραίος…⚔️ Δεν φανατιζόταν μαχόμενοι για την θρησκεία. Αγκάλιαζαν και σεβόταν την διαφορετικότητα ακόμη και στα ήθη και έθιμα του κάθε ενός. Υπολόγιζαν την αξία του ατόμου. Ακόμα και στους σκλάβους φέρονταν με αξιοπρέπεια, σαν να ήταν μέλη της οικογένειας τους, χωρίς να τους υποτιμούν όπως κάνουν όλοι σήμερα με τους μετανάστες.
✴️ Ακόμη και η Ελληνική φιλοξενία του «Ξένιου Δία» δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο σε τέτοιο βαθμό. Ιδιαίτερα στην Κρήτη. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε τους περισσότερους επαναλαμβανόμενους τουρίστες από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδος.
✴️ “Last but not list” που λένε οι Εγγλέζοι, οι Έλληνες διαφέρουμε από άλλους λαούς, γιατί η λέξη «φιλότιμο» ? να βάζεις το συμφέρον του άλλου πάνω από το δικό σου) δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου και δεν εφαρμόζεται από κανένα άλλο λαό της υφηλίου❗️
? Ας ταξιδεύουμε λοιπόν, για να ?«ανοίγουμε» το μυαλό μας με νέες εμπειρίες, μεταδίδοντας το Ελληνικό πνεύμα και κουλτούρα σε άλλους λαούς, παίρνοντας ταυτόχρονα κάτι, από τον κάθε πολιτισμό που συναντάμε.
✈️ Ακολουθήστε το παράδειγμα των θαλασσοπόρων προγόνων μας. Σίγουρα όλοι οι λαοί της γης, θα βγούμε κερδισμένοι…
@ RoundTravel
? Ζωγράφου 12
? 2810 280040, 210 3319761, 801 11 40840