210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Τσεχία

Round Travel / Τσεχία

Πράγα - Κάρλοβυ Βάρι - Τσέσκυ Κρούμλοβ

Μια Χώρα σφυριλατημένη από Πέτρα και Ιστορία, με τους Βυζαντινούς να τις φέρνουν την γραφή και τον πολιτισμό και μια μεγάλη αγάπη για τους Ελληνες.

Πρωτεύουσα μιας χώρας χωρίς ακτές, η Πόλη μοιάζει να αγγίζει τα ουράνια. Αν και σκαρφαλώνει στον Ουρανό, οι πύργοι της είναι καλά στερεωμένοι στη γη, με ένα ανώτατο δείγμα τέλειας Αρχιτεκτονικής σε αρμονία με την φύση. Δεν είναι υπερβολή να την πει κανείς “εκατονταπυριανή”. Οι πρώτοι Βοημοί πρίγκιπες εγκαταστάθηκαν εδώ γιατί η πόλη, συνδυασμός του ποταμού με τους λεπτούς κυματισμούς του, τα επιβλητικά βουνά και τα ρωμανικά κελάρια των σπιτιών του 10ου αιώνα άσκησαν μια γοητεία στα στρατιωτικά καλέσματα.

Οι κατοπινές γενειές έχτισαν σε αυτή τη φυσική κληρονομιά, κοσμώντας τους λόφους με περήφανα κάστρα και ψηλούς ναούς. Τα στόλησαν με κρεμαστούς κήπους, διακόσμησαν το ποτάμι με γεφυρούλες και άπλωσαν γύρω δρόμους, πλατείες και Μεσαιωνικά κτήρια.

Τυλιγμένη με λόφους και ποτάμια, η Πράγα πάντα ήξερε να γοητεύει τους ξένους. Από τότε που ο Άραβας έμπορος Ιμπραήμ Ιμπν Γιακούμπ είπε τον 10ο αιώνα οτι “η Πράγα είναι η πλουσιότερη Χώρα του κόσμου”, έμποροι από παντού εκθέτουν την πραμάτεια τους στους δρόμους της,  που έγιναν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, γεύσεων και μουσικής.

Χρήσιμες Πληροφορίες...

Χώρα
Δημοκρατία της Τσεχίας
Ταξιδιωτικά εγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Τσέχικα
Νόμισμα
Τσέχικη Κορώνα (CZK), 1000CZK=36€ περίπου
Κλίμα
Εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, με ζεστά καλοκαίρια και χιονισμένους χειμώνες.
Ηλεκτρικό
220V. Στάνταρτ Ευρωπαϊκού τύπου διπολικά φις χρησιμοποιούνται παντού.
Πολίτευμα
Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική Δημοκρατία .Η Βουλή και η Γερουσία εκλέγει τον πρόεδρο . το δικαίωμα ψήφου αποκτάται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους των πολιτών .
Έκταση
78.866km2.
Πληθυσμός
10.694.364

Λίγα λόγια για το ταξίδι μας...

Ενα ταξίδι στο χρόνο… Σε μια Πόλη που περπατιέται, αγαπιέται και παρέχει στον επισκέπτη όχι ένα απλό ταξίδι, αλλά μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία!

Ενα αεροπορικό ταξίδι με απ’ευθείας πτήσεις στην Πράγα, με πολύ καλά, κεντρικά και φιλόξενα ξενοδοχεία (4* ή 5*) με πρωινό μπουφέ, 3 γεύματα 3ων πιάτων σε παραδοσιακά τσέχικα εστιατόρια, 3 εκδρομές (δύο στην Πράγα και μια ολοήμερη στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Κάρλοβυ Βάρυ) και μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, με την καθοδήγηση έμπειρου Έλληνα αρχηγού, θα σας δώσουν ο,τι περισσότερο μπορείτε να πάρετε μαζί σας από αυτή την Χώρα.

Ταξίδια

Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ Αγίου Πνεύματος

Πράγα του Αγίου Πνεύματος. Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, σας προσφέρει μια ρομαντική και αξέχαστη εμπειρία. Κάντε Κράτηση Τώρα!!

5 Ημέρες