210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Θέλετε να θυμάστε τι κάνατε αυτό το Καλοκαίρι; Πάτε Kρουαζιέρα!

Θέλετε να θυμάστε τι κάνατε αυτό το Καλοκαίρι; Πάτε Kρουαζιέρα!

? Παρά την πανδημία και τις δυσκολίες που έφερε στον χώρο του τουρισμού και της κρουαζιέρας, ήδη τα πρώτα βήματα προς την επαναφορά στους ρυθμούς του 2019 είναι εντυπωσιακά.
? Για το 2022 περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στα Ελληνικά λιμάνια, ενώ πολλοί θα είναι και οι Έλληνες που θα επιλέξουν οι ίδιοι μια κρουαζιέρα στο εξωτερικό.
☀ Οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα με αριθμούς:
  • Συγκεκριμένα το 2019, μια από τις καλύτερες χρονιές της κρουαζιέρας, η Ελλάδα:
  • Yποδέχτηκε 3,979 διαφορετικά δρομολόγια
  • Περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες
  • Το 2021 είχαμε 1.8 εκατομμύρια επισκέπτες μέσω της κρουαζιέρας, (που θεωρούνταν σημαντική περίοδος μετάβασης στην μετά covid εποχή για τον τουρισμό), από τους οποίους
  • Οι 1.3 εκατομμύρια επισκέφτηκαν την χώρα μας.
? Ποιες είναι οι top-sale κρουαζιέρες του καλοκαιριού;
? Κρουαζιέρα στην Βαλτική με Έλληνα αρχηγό ? https://bit.ly/3cBjj1K
? Κρουαζιέρα στις Δαλματικές ακτές από Πειραιά ? https://bit.ly/3IWSkcO
? Κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά και Κουσαντάσι από Πειραιά και Ηράκλειο ? https://bit.ly/3PJDQzk
? Τι αναμένουμε από τις κρουαζιέρες το 2022;
Παρά τις παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές αναταράξεις το 2022 θα είναι μια δυνατή χρονιά για τον τουρισμό της κρουαζιέρας. Μπορεί να μην «πιάσουμε» τα επίπεδα του 2019, αλλά θα υποδεχτούμε περίπου 3,000 σταθμεύσεις κρουαζιερόπλοιων στα Ελληνικά λιμάνια και 2.4 εκατομμύρια επισκέπτες στην χώρα.
? Ποια λιμάνια υποδέχονται τους περισσότερους ταξιδιώτες κρουαζιέρας στην Ελλάδα;
? Ο Πειραιάς που έχει υπάρξει λιμάνι κλειδί για ολόκληρη την χώρα για δεκαετίες είναι το νούμερο ένα λιμάνι που θα επισκεφτούν οι ταξιδιώτες της κρουαζιέρας. Ακολουθεί το λιμάνι της Κέρκυρας, της Μυκόνου της Σαντορίνης, ενώ την επτάδα συμπληρώνουν τα λιμάνια του Κατάκολου, της Ρόδου και του Ηρακλείου ❗️

Ποια λιμάνια αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές μας στις κρουαζιέρες;
Στην δύση το λιμάνι της Ισπανίας στην Βαρκελώνη σίγουρα αποτελεί βασικό ανταγωνιστή λόγω της πολύ καλής του θέσης στην Μεσόγειο, και ( μαζί με τον Πειραιά) πρακτικά ελέγχει όλον τον τομέα της Κρουαζιέρας.
Στην ανατολή το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, και μερικοί ακόμα προορισμοί όπως το Ιζμίρ παρουσιάζουν δυνατό ανταγωνισμό.

Γιατί μας προτιμούν οι λάτρεις της κρουαζιέρας;
1) Τα νησιά είναι σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερος χρόνος στο πλοίο και να γίνεται η κρουαζιέρα πιο ευχάριστη.

2)Τα λιμάνια είναι πολύ κοντά στις κύριες πόλεις και τα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία) και έτσι εξοικονομείται χρόνος.

3) Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου, ανάμεσα σε τρεις ηπείρους. Είναι ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερες, οικονομικές κρουαζιέρες που μπορούν να συνδυαστούν με επισκέψεις και σε άλλες χώρες.

Ποιες εθνικότητες τουριστών μας προτιμούν;
Πολλές αγορές διαφημίζουν τις Ελληνικές κρουαζιέρες στις Η.Π.Α, έτσι οι Αμερικάνοι είναι οι νούμερο ένα ταξιδιώτες. Ακολουθεί ο Καναδάς και χώρες της Νότιας Αμερικής ενώ οι αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Αυστρίας δηλώνουν και εκείνες το ενδιαφέρον τους. Οι Ιταλοί δεν θα διστάσουν να διαλέξουν μια Ελληνική κρουαζιέρα ενώ οι Ασιατικές αγορές (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα) έχουν αρχίσει να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

? “Παίζουν” κρουαζιέρες τον χειμώνα?

? Φυσικά! Η κρουαζιέρα είναι ένα ταξίδι υπάρχουν οι κατάλληλοι προορισμοί για κάθε ταξίδι οποιαδήποτε εποχή.
Κρουαζιέρες που επιλέγουν όλοι εκείνοι που προτιμούν να ταξιδέψουν τον χειμώνα είναι:
✅ Ντουμπάι σε συνδυασμό με όλα τα Αραβικά Εμιράτα (δείτε την περσινή κρουαζιέρα εδώ ?https://bit.ly/3onaBqm

✅ Κρουαζιέρα σε 3 Ηπείρους από Ηράκλειο (τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο και από Πειραιά το καλοκαίρι ? https://bit.ly/3v9C5Uh
✅ Καραϊβική όλο τον χρόνο ? https://bit.ly/3RTk3zp
? Ποιο είναι το μυστικό για να βρούμε την κρουαζιέρα μας σε χαμηλή τιμή;
☀️ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ! Βέβαια χρειάζεται προκαταβολή, αλλά με την ιδιωτική ασφάλιση και έναντι covid που κοστίζει μόνο 20Ε δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε τίποτα. Ίσα- ίσα που παίρνουμε τις καλύτερες καμπίνες στις χαμηλότερες προσφορές.
? Και… κρουαζιέρα σημαίνει να κουβαλάς ξεκούραστα ένα πλωτό 5* ξενοδοχείο μαζί σου:
✅ Ρηλάξ – Πολυτέλεια – Καλό φαγητό 24/7 σε μπουφέδες – Ζωντανά σόου κάθε βράδυ – Ανιματέρ για τα παιδιά – Επισκέψεις σε νέους τόπους…. Όλα σε ένα πακέτο!!
? Διαλέξτε κρουαζιέρα και ελάτε για να…. Φύγετε! Επιτέλους. Να περάσουμε καλά! Κάντε κράτηση τώρα ❗