210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / ? 9 ταξιδιωτικές συμβουλές για να μην την “πατάτε” με κρατήσεις στο internet
9 ταξιδιωτικές συμβουλές για να μην την "πατάτε" με κρατήσεις στο internet

? 9 ταξιδιωτικές συμβουλές για να μην την “πατάτε” με κρατήσεις στο internet

? 9 ταξιδιωτικές συμβουλές για να μην την “πατάτε” με κρατήσεις στο internet. Εχουμε δει πολλά, 35 χρόνια τώρα και η πείρα μας σας συμβουλεύει:
 
1. Όταν βρίσκετε πολύ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, ελέγξτε το:
Α. Στον προορισμό σας μπορεί να υπάρχει κάποια έκθεση, συνέδριο ή διεθνές γεγονός. Αποτέλεσμα; Δεν βρίσκεται πουθενά κατάλυμα, ή είναι πολύ ακριβό.
Β. Μπορεί το charter να ακυρώσει τις πτήσεις για όλη τη σαιζόν. Θα σας επιστραφούν τα χρήματα των εισ/ρίων σας αλλά τι γίνεται αν έχετε κλείσει και ξενοδοχείο που δεν τα επιστρέφει; Αρα τσεκάρετε τιμές στα αεροπορικά και στην διαμονή ταυτόχρονα.
 
2. Υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις στα αεροδρόμια.
Στα αεροπορικά εισιτήρια προσέξτε τις διαστάσεις και το βάρος των αποσκευών. Επίσης αν οφείλετε να κάνετε check in από νωρίς και όχι στο αεροδρόμιο. Διαβάστε προσεκτικά τα δεδομένα στο site της αεροπορικής.
 
3. Πολλοί μένουν στο αεροδρόμιο με τα εισιτήρια στο χέρι γιατί δεν έχουν τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Παιδία κάτω των 12 ετών (και μωρά) και ένστολοι μπορούν να ταξιδέψουν εκτός χώρας μόνο με διαβατήριο. Εντός ΕΕ οι άνω των 12 ετών ταξιδεύετε με ταυτότητα, max των τελευταίων 15 ετών. Γονιός με παιδί χρειάζεται επίσημο χαρτί έγκρισης του άλλου γονέα για να ταξιδέψει με το παιδί του στο εξωτερικό. Τα διαβατήρια λήγουν 6μήνες προτού λήξουν. Σε πολλά μέρη απαιτείτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βίζα. Ελέγξτε τα πάντα!
 
3, Όταν επιλέγετε ξενοδοχείο, #ΠΡΟΣΕΞΤΕ!
– Περιλαμβάνονται πρωινό, wi – fi & τοπικοί (όχι μόνο δημοτικοί) φόροι;
– Πόσο κοστίζει η μεταφορά ξεν/χείο – αεροδρόμιο; (π.χ. στις Μαλδίβες φτάνει μέχρι και τα 600€ για 2 άτομα με υδροπλάνο).
– Ποιές είναι οι ώρες check in & check out
– Πόσο απέχει από το κέντρο της πόλης; Μπορεί να είναι μόνο 5χλμ. (αλλά με ελικόπτερο) και να θέλεις στην πραγματικότητα 3 λεωφορεία για να πας.
– Ποιον τύπο δωματίου έκλεισες; Μήπως τα Standard δωμάτια είναι παμπάλαια, βλέπουν τα παράθυρα σε τοίχο και είναι σχεδόν ημιυπόγεια; Που θα βρεθείς, Είσαι σίγουρος οτι θα πάρεις το δωμάτιο που πλήρωσες; Διαβάστε και επιλέξτε με προσοχή. Δεν υπάρχει κανείς να απευθυνθείτε όταν έχετε ήδη πληρώσει.
– Προσέξτε να συμπίπτει η ονομασία με την διεύθυνση του ξενοδοχείου που πάτε. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με την ίδια ονομασία και πολλοί που αλλού έκλεισαν και αλλού νομίζουν οτι θα πάνε.
 
4. Προσέξτε η μηχανή αναζήτησης που δίνετε τα χρήματα σας, να είναι ασφαλής.
 
5. Προσέξτε κυρίως τους όρους των ακυρωτικών.
 
6. Η εταιρεία που θα σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο να είναι ασφαλής. Αν πάρεις σε κάποιες (τρίτες) χώρες ένα οποιοδήποτε ταξί, μπορεί να βρεθείς κλεμμένος ή…
 
7. Υπάρχει ασφάλιση για την περίπτωση που σας τύχει κάτι πριν την αναχώρηση και πόσο κοστίζει; Καλό είναι να την έχετε, ιδιαίτερα σε χώρες εκτός ΕΕ, όπου δεν ισχύει η Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας σας. Σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτική.
 
8. Συγκρίνετε τιμές internet με τουριστικά γραφεία. Δεν σας κοστίζει τίποτα και αν οι τιμές είναι παρόμοιες, μέσω ενός σωστού praktore;ioy έχετε ασφάλεια, σιγουριά, ενημέρωση για ταξιδιωτικά έγγραφα, κανόνες υγιεινής και έναν έμπειρο ταξιδιωτικό σύμβουλο να απευθυνθείτε αν κάτι σας τύχει.
Και…Καλό σας Ταξίδι!
@ RoundTravel
? Ζωγράφου 12
? 2810 280040, 210 3319761, 801 11 40840
#roundtravel #travelwithroundtravel #enjoywithroundtravel #keepontravelling #explorewithroundtravel #easter2023 #winter2023 #exoticplaces #newyeartours #toursfromhereaklion #toursfromcrete #eastertours #easterfromcrete