210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Τα Hotel Trains έρχονται στη μόδα!

Τα Hotel Trains έρχονται στη μόδα!

Εκείνο που χρειάζεται η Ευρώπη, είναι περισσότερες ρομαντικές ιστορίες να ξεκινούν σε διαδρομές με τρένα, λιγότερες εκπομπές καυσαερίων και περισσότερο ασφαλή ταξίδια (όπως αυτά με τρένο).
? Το 2021 έχει ανακηρυχθεί ως “η Χρονιά του Τρένου” στην Ευρώπη. Το Τρένο θεωρείται ο πιο καινοτόμος και ασφαλής τρόπος ταξιδιού για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Ο αριθμός των επιβατών τρένων έχει αυξηθεί κατά 3,4% μεταξύ του 2013 και του 2019.
? Τώρα θα μου πείτε…Γιατί; Αφού τα αεροπλάνα είναι πιο βολικά και ταχύτερα. Τα τρένα όμως είναι πλέον πολυτελή, άνετα, ταχύτατα, οικονομικότερα και αναχωρούν και φτάνουν στα κέντρα των πόλεων, καλύπτοντας εν μέρει την χρονοβόρο μεταφορά. Αποτελούν δε μια ξεχωριστή εμπειρία. Ιδιαίτερα για τους πολύ νέους ή τις μεγαλύτερες ηλικίες, που διαθέτουν χρόνο αλλά όχι χρήμα.
? Η (CEF = Connectong Europe Facility) η οποία υποστηρίζει επενδύσεις στον χώρο των μεταφορών, της ψηφιακής ανάπτυξης και των υποδομών στην Ευρώπη, επένδυσε τα 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 22,4€ δις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης ανάμεσα στο 2014 και στο 2020. Σκοπεύει δε να επενδύσει ακόμη 25,81€ δις στον τομέα των μεταφορών μεταξύ 2021 και 2027, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του δίκτυού των τρένων.
? Τα ταξίδια με τρένο παίζουν σπουδαίο ρόλο στην προσπάθεια όλων μας στον τουρισμό για μια “πράσινη” Ευρώπη, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και με στόχο τον διπλασιασμό της ταχύτητας των τρένων έως το 2030.
? Γίνεται δε μια μεγάλη προσπάθεια για μια ενιαία πλατφόρμα, ώστε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να εκδίδουν με ευκολία εισιτήρια τρένων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Κάτι πολύ δύσκολο σήμερα, γιατί κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς και κώδικες. Η προσπάθεια ενοποίησης όλων των φορέων που αφορούν τα τρένα και τον τουρισμό θα φέρει ένα αποτελεσματικό pan-European δίκτυο τρένων και διανομής των υπηρεσιών τους.
✴️ Τα “Hotel Trains” έρχονται στη μόδα❗
Σύνδεσμος εταιρειών με την ονομασία Midnight Trains θα αποτελέσει την αναβίωση της παλιάς μορφής τουρισμού “hotels on rails”, παρέχοντας στους ταξιδιώτες με τρένο εστιατόριο, μπαρ και ιδιαίτερα δωμάτια τύπου ξενοδοχείου.
✴️ Σκοπεύουν έως το 2024 να ενώσουν το Παρίσι με την Κοπεγχάγη (Δανία), την Ρώμη (Ιταλία) και το Πόρτο (Πορτογαλία) μέχρι το 2024. Πολλές εταιρείες τρένων στην Ευρώπη σκοπεύουν να αναπτύξουν αυτή τη νέα μόδα των “sleeper trains” για ένα είδος αργού, πράσινου τουρισμού. Ηδη, ετοιμάζεται ένα night train από τις εταιρείες European Sleeper και Regio Jet, το οποίο θα ενώνει την Πράγα με τις Βρυξέλλες μέσω Δρέσδης, Βερολίνου και Άμστερνταμ το 2022. Ο δε επιβάτης του θα απολαμβάνει πρωινό και δωρεάν καφέ.
✴️ Οι κρατικές εταιρείες τρένων στην Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ελβετία έχουν ήδη ανακοινώσει επενδυτική συνεργασία 697€εκατομυρίων για αναμόρφωση των νυχτερινών υπηρεσιών στα τρένα της Ευρώπης.
? Πριν 4 μόλις χρόνια η Deutsche Bahn, η Γερμανική εταιρία τρένων πούλησε τα βαγόνια διαμονής της γιατί ήταν ασύμφορα λόγω των χαμηλών αριθμών επιβατών.
? Όμως η κλιματική αλλαγή, ο covid-19, η επιθυμία των ταξιδιωτών για πράσινο τουρισμό και οι σημερινές ταχύτητες και πολυτέλεια των τρένων άλλαξαν το σκηνικό. Το νέο low-cost τρένο που ξεκίνησε την διαδρομή του από την Πράγα στις παραλίες της Κροατίας το καλοκαίρι του 2020, έκοψε πάνω από 30.000 εισιτήρια με μόνο 22€ ανα διαδρομή!
? Δείτε τις συναρπαστικότερες διαδρομές με τρένο στον Κόσμο❗? https://www.youtube.com/watch?v=aQZmq3PYYKg

? Τα ταξίδια με τρένα στην Ευρώπη έχουν ένα λαμπρό μέλλον! Για μια καλύτερη Ευρώπη…Για έναν καλύτερο και πιο προσιτό τουρισμό σε όλους.