210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Τα πιο διάσημα ερωτικά ζευγάρια του Παρισιού
Τα πιο διάσημα ερωτικά ζευγάρια του Παρισιού

Τα πιο διάσημα ερωτικά ζευγάρια του Παρισιού

? Στο Παρίσι, την “πιο ερωτική Πόλη του Κόσμου” πολλοί διάσημοι έρωτες έχουν γεννηθεί ανά τους αιώνες.
? Ας δούμε τα πιο φημισμένα ερωτευμένα ζευγάρια του Παρισιού:
? Ο Αλαίν Ντελόν και η Ρόμι Σνάιντερ (η Γερμανίδα ηθοποιός που υποδύθηκε την πριγκίπισσα Σίσσυ)
Ερωτεύθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κριστίν» το 1958 και όλη η Ευρώπη τους φώναζε «the European lovebirds». Για 5 χρόνια έζησαν τον έρωτα τους στην οδό “Avenue de la Messine No 22” στο Παρίσι, όσπου μια μέρα η Ρόμι Σνάιντερ, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό βρήκε στο τραπέζι του σαλονιού τους ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα με ένα γράμμα χωρισμού από τον Αλαίν. Αυτό ήταν το τέλος της ερωτικής τους ιστορίας, αλλά και της κινηματογραφικής τους συνεργασίας.
? Η Σιμόν Σινιορέ και ο Υβ Μοντάν
Το ¨χρυσό ζευγάρι» του Γαλλικού κινηματογράφου έζησε ερωτευμένο και παντρεμένο για ολόκληρες δεκαετίες στο Παρίσι, και συναντιόταν καθημερινά με τον Κώστα Γαβρά και άλλους φίλους από τον καλλιτεχνικό χώρο στο εστιατόριο του “Paul” ή στο “Caveau du Palais” στη γειτονιά “lie de la Cite”.
? Ο Ζαν Πολ Σάρτρ και η Σιμόν Ντε Μποβουάρ
Δύο πανέξυπνοι φοιτητές της ψυχολογίας το 1929, έκαναν ατέλειοτες συζητήσεις κάτω από το συντριβάνι «Medicis» στους κήπους του Λουξεμβούργου για να καταλήξουν ερωτευμένοι για πολλά χρόνια. Ένα αντισυμβατικό ζευγάρι, απετέλεσαν δυο από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους του Παρισιού στις δεκαετίες του 1930-1940, όταν το Café De Flore ήταν στις δόξες του.
? Η Όλγα και ο Πικάσο
Ο διάσημος ζωγράφος ερωτεύθηκε την Ρωσίδα μπαλαρίνα το 1917 στο Παρίσι, όπου και παντρεύτηκαν και η σχέση του κράτησε 23 ολόκληρα χρόνια. Η ζωγραφική του επηρεάστηκε πολύ από την κίνηση της Όλγας και τον σουρεαλισμό.
? Η Λουσίλ και ο Καμίλ Ντεσμούλινς
Ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Καμίλ Ντεσμούλις συναντούσε συχνά την οικογένεια της Λουσίλ στους κήπους του Λουξεμβούργου, όπου και την ερωτεύτηκε. Μόλις ενηλικιώθηκε την ζήτησε σε γάμο αλλά ο πατέρας της αρνήθηκε. Τελικά δέχθηκε και παντρεύτηκαν το 1790. Οι πολιτικές απόψεις της Λουσίλ τον έστειλαν στη φυλακή κατά την διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης και τελικά στην γκιλοτίνα μαζί με τον Δαντόν. Ο αποκεφαλισμός του έλαβε χώρα στην Place de la Revolution, σημερινή Plave de la Concorde και η τελευταία του λέξη ήταν «Λουσίλ!»
? Ο Βίκτορ Ουγκώ και η Ζιλιέττ Ντρουέτ
Ερωτεύθηκαν σφοδρά κατά τη διάρκεια της θεατρικής του παράστασης “Lucrezia Borgia: το 1833 και δεν έζησαν ποτέ σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον, ο Βίκτορ από την νεαρή ηθοποιό, για 50 ολόκληρα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα έγραψαν ο ένας στον άλλον 22 χιλιάδες ερωτικές επιστολές!
? Μπορεί ο καθένας μας να μην είναι πλούσιος και διάσημος, αλλά οι ευτυχισμένες μας στιγμές είναι και θα μείνουν ο πλούτος της δικής μας ψυχής, για πάντα!

? Δείτε τα 10 πιο ερωτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι https://www.youtube.com/watch?v=w2ipEl3IBug

? Ζήστε κι εσείς την δική σας ερωτική ιστορία στο Παρίσι. Ακολουθήστε την εκδρομή μας στο Παρίσι και θα νιώσετε την αισθησιακή ατμόσφαιρα της “Πόλης του έρωτα” να σας γεμίζει χαρά! ?

Παρίσι – Disneyland απευθείας από Ηράκλειο Καλοκαίρι ’23