210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Τα  “μυστήρια” της Κεφαλονιάς.

Τα  “μυστήρια” της Κεφαλονιάς.

To 1o παράδοξο φαινόμενο είναι η “κουνόπετρα”. ΄Πρόκειται για έναν πελώριο ογκόλιθο μέσα στη θάλασσα, που κουνιέται και λικνίζεται, πηγαίνοντας άλλοτε κατακόρυφα και άλλοτε επίπεδα, δεξιά και αριστερά, πάντοτε όμως με χρονική και κινητική συμμετρία σαν να πρόκειται για μαγνητική βελόνα που κινείται σε πυξίδα. Σε κάθε 1’ κάνει 7 – 20 αιωρήσεις. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι ο ογκόλιθος αυτός κάθεται σε μια αιχμηρή άκρη ενός άλλου κωνικού βράχου, όπως το ανεμολόγιο μιας πυξίδας.

Το 2ο “μυστήριο” της Κεφαλονιάς, είναι οι “θαλάσσιοι μύλοι”, στο Αργοστόλι. Οι μύλοι αυτοί κινούνται με θαλασσινό νερό που εισχωρεί μέσα στην ξηρά και στη συνέχεια γκρεμίζεται σε ένα χάσμα των ασβεστόλιθων, όπου εξαφανίζεται χωρίς να ξαναπαρουσιάζεται. Που πηγαίνει άραγε όλο αυτό το νερό;

Πείραμα που έκαναν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης απέδειξε ότι πρόκειται για καταβόθρα και το άφθονο αυτό θαλασσινό νερό ξαναπαρουσιάζεται στην περιοχή της Σάμης, στην άλλη πλευρά του νησιού, περνώντας κάτω από το Μεγάλο Βουνό για να χυθεί τελικά πίσω στη θάλασσα.

Η εκδρομή μας στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, με αναχώρηση κάθε Σάββατο, θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτά τα παράδοξα φαινόμενα και να απολαύσετε την χαλαρότητα ενός καταπράσινου νησιού με τα 110 μίλια πολυσχιδών πανέμορφων ακτών. (https://roundtravel.gr/tour-item/kefalonia-apo-kriti/)

Το 3ο παράδοξο, ιστορικό αυτή τη φορά, ήταν του 17αι. αιώνα, η στέψη του Κεφαλονίτη Κωνσταντίνου Γερακάρη σε αντιβασιλέα του Σιάμ, της σημερινής Ταϊλάνδης.

Γνωρίστε από κοντά τους “τρελούς” Κεφαλονίτες πανελλήνια γνωστούς για τα τρία χαρακτηριστικά τους. Την ευστροφία του μυαλού τους, το πηγαίο χιούμορ τους και την όρεξη για ζωή και γλέντι.

Κεφαλονιά